0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araçta LPG varsa sorunun kaynagı daha başka yerler.
Tecrübe%99 senin işin çözülmeyecek.
"Kontağı açmadan LPG butonuna basılı tut, ardından kontağı aç ve çalıştırmadan butona basmaya devam et, motor soğukken LPG ile çalışacak"
Yüksel abi inşallah sorunun çözülür. Ahmet abi alıntıdaki şey bende birkere oldu dahada olmadı niye aceb?
Burasını bi inceleyin isterseniz.www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=56249.msg763365#msg763365İlke bilmiyorum ama butona basılı tutup kontagı açmalısın.
İnşallah sorununuz düzelir Yüksel bey yanlış anlaşılmasın ama konu ile alakalı biraz daha detaylı resimler aşağıdaki linkte mevcut benzin filitresini kendi değiştiricekler için yardımcı olucaktır.http://au.toyotaownersclub.com/forums/topic/32035-diy-changing-in-tank-fuel-filter/
Çözülmezse de sıkıntı değil ama sinir edici bir olay yaklaşık 4-5 saniyede marş alması. Neyse ki her marşta değil, sadece sabahları ilk çalıştırmada yapıyor ve ertesi güne kadar aynı sorunu tekrarlamıyor. Çözülürse çözülür, çözülmezse binmeye devam.Hiç bir fikrim doğrusu, ben de yarın ilk defa deneyeceğim onu.Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2014, 19:43:38Ahmet abi, bu olay LPG'den kaynaklanıyor olsa, araç ilk çalışmada benzin ile çalışıyor. Arasında nasıl bir bağlantı var onu bilemiyorum. Yoksa stop etmeden önce yakıt hortumunda kalan LPG'den dolayı mı bunu yapıyor ? Bu arada o başlık oldukça faydalı, kafamda bir şeyler oluştu.
Evet motor ilk çalıştırmada benzin kullanıyor.Bununla ilgili sorun yok.Sorun ya LPG enjektörlerinde yada buharlaştırıcıda.Sorun ise;Motoru stop ettiginde LPG hattında basınçlı vaziyette gaz kalıyor. Enjektörler veya buharlaştırıcı üzerindeki manifolt basınç hattına bu gaz sızmaya başlıyor. Motor ne kadar uzun beklerse o kadar çok sızıyor veya sogudugu için sıvıya yakın bir hal alıyor.İlk çalıştırma sırasındada bunun üzerine birde benzinde gelince bu karışım hava ile karışımında yanma yüzdesinden daha fazla yakıta tekabül ediyor ve motor boguluyor.Motor birkaç tur attıgında ise manifoltdaki LPGyi çig olarak egzosttan atıyor ve normale dönen karışım yanmaya başlayarak motor çalışıyor.Bunu anlamanın kesin yollarıda var ama sorunun çözüldümü sen yarın sabah kontrol ve yaz ben ona göre tekrar yazarım.
Yuksel umarim sorunun kisa surede cozulur, filtre deki yalnizlik icin tekrar tekrar ozur dilerim ama dogru tespit icin sokulmesi gerekliydi.Asakashi filtrelerden sukurler olsun biz de kullanan herkes de cok memnun.Zeytinlerin sahibini arastirdim, kargo firmasiyla da gorustum, yanlislik yok sizin dediler
Versoda pompa arka koltukların altında ıse bızım arka koltuklar sabıt.Koltuklar sokulup temızlenecek.Bırde arkadaslar rampa asagı ınerken. Kopruye yaklasırken kasısten dolayı arac zıpladı.Ilgınc yanı motor stop ettı.Devır 0 dustu.Arac calıstırma dugmesı ısıgı yandı.Dugmeye basınca calıstı.10-15 sn ıcınde olanlar.Ama ahmet beyın dedıgı gıbı forumdan badka arkadas lpg regulator dwgısımı ıle cozmustu benzer bır sorunu
PCde sadece elektronik hatalar çıkar.Bu mekanik bir hata.
Hata varsa ozur boyun borcudur Yuksel, hatalar karşı hatalar ile ortulmez Bence Muharrem ustanin tespiti dogru, cok derinlere inmeye gerek yok zira 300.000km. ellenmemis bir yakit filtresi var ortada.
Estagfirullah, milletimiz o kadar hasret ki bazi seylere, olmasi gereken olmasi gerektigi sekilde oldugunda naalesef erdem sayiyoruz kardesim.Filtre deponun icinde oldugu icin gozden irak olan gonulden de irak oluyor kullanici bilincsiz ustada arabadan anlamayan usengec olursa normal bir durum, ben iddia ediyorum piyasada ki cok az ZZE121'in benzin filtresi degistirilmis yada periyodik olarak degistiriliyordur.