Yüksel bey şöyle bir piyasayi gezip sonax vari yerlerden uçuk fiyatlar aldiktan sonra, bende ayni seti alıp kendim uygulamayı düşünmeye başladım.. Yalnız ben bu konukarda çok acemiyim? Araba yıkamadan anladığım basınçlı su sıkıp, kurulamadan ibaret. Aklima takılan bir konu var. Acaba polisaj makinesi olmadan sadece setin içinde çıkan bezle bu uygulama yapılabilir mi ve etkili olur mu? Birde aracın üzerine yapışmış reçine gibi pisliklerini çikarir mi bu ürünler. Bazi arkadaşlar kil uygulamadan falan bahsetmiş, nasıl yapılir, nedir bu kil işi? Aracım inci beyazı renk, 1 yaşında.
Hayırlı ramazanlar.
Merhabalar Bahadır Bey, nam-ı diğer bahaman.

Hocam, bu Sonax vari yerleri ve benim yaklaşımımı en basit şöyle açıklayayım.
Aracın yağını değiştirirken, işimiz neredeyse 30 DK'da bitiyor. Yapılan işleme bakıyorsunuz, "Ulan, olay buysa bunu ben de yaparım" diyorsunuz.
İşi daha ileriye götüreyim, otomatik şanzıman yağı değiştiriyorsunuz, işlem eski yağı boşalt, yeni yağı doldur. Yeni yağı doldur, vitesleri ileri-geri yaparak alıştır ve tekrar boşalt vs. derken, olaya dış pencereden bakıyorsunuz, "Tamam abi, olay buysa gereken şartlar(mekan vs) sağlanırsa bunu ben de değiştiririm" diyorsunuz.
Bu işlemi kendimiz yapmaya kalksak hem para cepte kalıyor, hem kısmen de olsa aracı tanıyoruz, diğer yandan afedersiniz insanın bir işe yaradığını hissetmesinin verdiği özgüven oluyor. Ha yağ değiştirmedim fakat bu boya koruma işlemlerini aracımda uyguladığım zaman ben böyle hissettim. Sadece örnek vermek için yağ değiştirme olayını örnek verdim.
Hiç acemilik çekmeyin.
Ben profesyonelce bu işe girişmedim fakat saatlerce bu detailing konuları hakkında yazılanları okudum. Öncesinde daha önce foruma yazdığım gibi "Wax ne ola ki ?" diyordum. Ha yine bir pasta ve wax yaptık diye bir halt olmadık ama gözle görülen mükemmel sonuca bakınca "Olay buysa tamam abi" diyorsunuz en azından.
Onun için tekrar diyorum, acemilik çekmeyin.
______
Ben işlemi polisaj makinası olmadan, tam hatırlamasam da ortalama 4,5 saatte bitirdim. Setin içerisinden çıkan mikrofiber bezi ve pedi kullandım.
Sonuca bakmak isterseniz konum aşağıdaki linkte. Beni oldukça tatmin eden bir sonuca ulaştım.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60193.0_____
Kil uygulamasına gelince; aslında benim uygulamamda öncesinde kil olayı hiç aklımda yoktu. Zira ürün hakkında tam bilgiye sahip değildim. 3 günden beri, günlük ortalama 3 saat bu kil olayını araştırıyorum. 1 ay önce, şu anki aklım olsa mutlaka kil alırdım zira büyük bir yardımcı imiş. En azından uygulama videolarına, amatör kişilerin yaptığı uygulamalara bakınca farkı görüyorsunuz.
Kil, 50-100-160 gr gibi gramajlarda satılıyor. Uygularken kilin araca yapışmaması ve rahat, sağlıklı bir uygulama için Quik Detailer gibi ürünler tavsiye ediliyor. Pasta ve wax işleminden çok daha kolay bir uygulama olduğu şüphesiz.
Gözle görülmeyen, tertemiz gibi duran araca bile bu kil uygulandığında, kil elinizde kapkara kalıyor.
Reklam sloganı Mr Muscle'ın sloganı olan "Kiri söker atar" olmalı.
_____
Bu işlere benden daha çok kafa yoran, profesyonelleşmiş üstadlar detaylı bilgi verecektir.