Gönderen Konu: Yaris 1.0 Life'ye Lpg ?  (Okunma sayısı 10081 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.0 Life\'ye Lpg ?
« Yanıtla #40 : Haziran 11, 2014, 02:25:50 »
yukardada belirttigim gibi zaten 8 senedir sadece bu aracımda lpg kullanıyorum.yani hani lpg olayına fazlasıyla aşinayım.söledikleriniz dogru bir araca istedigini yaktırırsın o konuda sıkıntı yok.sizin tecrubeniz nedir nedegildir siz ne yaktırıyorsunuz diye sorıyım dedim.ben yazmıyorum artık yakıtımı sert tepkiler alabiliyor.performansda kayıp yaşıcagını bende sanmıyorum zaten ama motor küçük gerçekten ve şehiriçinde acaba nekadar oynar bu.şehiriçi büyük motor olsa evet oynar diye düşünüyorum ama küçük motorla tasarruflu motorla nekadar oynar acaba diye.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 11, 2014, 02:43:13
sonuç irtibariyle eger 3 yılda bu arkadaşımıza dönüş çok rahat 1000tl ve üstü olacaksa güzel bir kit orjinal parçalarıyla temiz işçilikle takılır ve temiz kullanılırsa işini görür.ama kalkıpda 3 yılda 300-400 gibi birşey olacaksa hiç gerek yok.bence rahatlıkla 1000tl yi bulcak gibi.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

Ynt: Yaris 1.0 Life\'ye Lpg ?
« Yanıtla #40 : Haziran 11, 2014, 02:25:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4500
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.0 Life'ye Lpg ?
« Yanıtla #41 : Haziran 11, 2014, 10:03:49 »
Hepsini okudum yorumların ve sonuç olarak taktırmaya karar verdim ogün abi yaktın beni :)
Murat abi kandirdilar yne vaz gectim ben taktiracam ya :)
Toyota Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Haziran 11, 2014, 10:12:42 »
Hepsini okudum yorumların ve sonuç olarak taktırmaya karar verdim ogün abi yaktın beni :)
Murat abi kandirdilar yne vaz gectim ben taktiracam ya :)

:D :D  yavvv lpg candır yaaa :D :D acele karar verme kafana tam yatsın içine sinsin yeter.aracın motoru temizse güzel işçilikle orjinal parçalarla takılmış güzel bir kit 3 senede sana geri dönüşü yapar yaa illaki yapar yani.özelden mesaj attım aldın mı onuda :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 11, 2014, 10:24:14 »
:D :D  yavvv lpg candır yaaa :D :D acele karar verme kafana tam yatsın içine sinsin yeter.aracın motoru temizse güzel işçilikle orjinal parçalarla takılmış güzel bir kit 3 senede sana geri dönüşü yapar yaa illaki yapar yani.özelden mesaj attım aldın mı onuda :)
Aldım abi cevapta yazdm.
Bana ne yaptin bilmiyorum ama içimde çok fena bi lpg aşkı var şuan  :lol: motorda temiz abi geçen içine kedi girmiş ayakizleri vardi birazda tozlu o kadar :P şaka bir yana ama 5 aylık araç temizdir herhalde.
Toyota Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Haziran 11, 2014, 10:31:43 »
Aldım abi cevapta yazdm.
Bana ne yaptin bilmiyorum ama içimde çok fena bi lpg aşkı var şuan  :lol: motorda temiz abi geçen içine kedi girmiş ayakizleri vardi birazda tozlu o kadar :P şaka bir yana ama 5 aylık araç temizdir herhalde.

bu kediler iyice çok olmaya başladı yaaa  :rofl:  ben modeline bakmadım ki daha yeni baktım tamamdır temiz o araç yaaa.. :D :D bana mesaj gelmemiş şimdi kontrol ettim birdaha at istersen özelden.bir daha vazgeçemeyeceksin ne alsan takacaksın bak o tüpü gör bak :D lpg için bütçen falan nedir bir konuşalım da duruma göre birazda araştıralım çevremize soralım ona göre uygun birşeyler yapmaya çalışalım ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 11, 2014, 10:35:36 »
bu kediler iyice çok olmaya başladı yaaa  :rofl:  ben modeline bakmadım ki daha yeni baktım tamamdır temiz o araç yaaa.. :D :D bana mesaj gelmemiş şimdi kontrol ettim birdaha at istersen özelden.bir daha vazgeçemeyeceksin ne alsan takacaksın bak o tüpü gör bak :D lpg için bütçen falan nedir bir konuşalım da duruma göre birazda araştıralım çevremize soralım ona göre uygun birşeyler yapmaya çalışalım ;)
Amcamda senin gibi vazgeçemiyor abi. Arabanın tüpte daha iyi gittiğine inanıyor flan oyle yani  :rofl:
Toyota Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 11, 2014, 10:38:57 »
Lpgnin once ustasini arastir daha once mutlaka ayni arabaya takmis olsun. 2. Olarak 35ltrelik simit tup tercih et.taktirmadan once simit tupu bagaja koydur koltuklari en arkaya kaydir. Son olarak lpgnin dolum agzi icin sakin tamponu deldirme.dolum agzi altta ve gizli olsun. Yakinda zaten kapali otoparklara izin cikicak.cok rahat avm otoparklarina girersin.zaten kapi gibi sizdirmazlik raporun olacak. Birde kaskon varsa lpg takildiktan sonra kaskona islet 50tl bir rakama tekabul eder.teminat altina aldir. Aracin toplam degeri artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Haziran 11, 2014, 10:49:51 »
Amcamda senin gibi vazgeçemiyor abi. Arabanın tüpte daha iyi gittiğine inanıyor flan oyle yani  :rofl:

tüpde akıyor yaaa araç şehir içinde  :rofl: ama benzinde sadece hafiften uzuyor  :D ya herşeyden önce benzin ibresine bakmayı unutuyorsun şaka bir yana daha keyifli kullanabiliyorsun araç ayrı bir keyif haline geliyor.ama sana dedigim gibi iyice bir araştıralım acele işe şeytan karışır yavaş yavaş en güzel en dogru yolu seçenegi tüpü işçiliği vs seçelim araç yeni araç üzmeyelim aracımızı :D batuda birazcık detayla anlatmış.tüp işi daha dogrusu düp işi araştırma ister biraz araştıracaz halledecez ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 11, 2014, 10:51:14 »
Ne mazot, ne benzin ne de lpg İstanbul trafiğinin çözümüdür! Ben Yarisime nükleer reaktör taktırmak istiyorum. Yaklaşık 100 yıl sıkıntı çıkarmaz. Uranyum'u komşumuzun kaynı var İran'da çalışıyor, oradan ucuza getirtmeyi planlıyorum. Arada kaza filan olursa diye de düşünmek yersiz 444 8235 nolu telefondan Türkiye Atom Enerjisi kurumu'ndan destek alınabilir.

not: Tüv'den sızdırmazlık için kaç cmlik bir koruyucu blok yaptırmak gerekir arkadaşlar? o KONUDA KARARSIZIM.
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Haziran 11, 2014, 10:54:53 »
Ne mazot, ne benzin ne de lpg İstanbul trafiğinin çözümüdür! Ben Yarisime nükleer reaktör taktırmak istiyorum. Yaklaşık 100 yıl sıkıntı çıkarmaz. Uranyum'u komşumuzun kaynı var İran'da çalışıyor, oradan ucuza getirtmeyi planlıyorum. Arada kaza filan olursa diye de düşünmek yersiz 444 8235 nolu telefondan Türkiye Atom Enerjisi kurumu'ndan destek alınabilir.

not: Tüv'den sızdırmazlık için kaç cmlik bir koruyucu blok yaptırmak gerekir arkadaşlar? o KONUDA KARARSIZIM.

:D :D :D bu iyiydi abi yaaa..ankara gene çok şükür kurtarır durumda hala abide istanbul dedigin gibi sıkıntı.ama o işi dedigin yolla çözersin abi birazcıkda arkandakilerin görecegi şekilde taktırırsın isteyen olursa yaklaşır artık ben sanmıyorum ama  :rofl: tüv de basit abi istersen geçirme diceksin yakayımmı deyip :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 11, 2014, 10:59:03 »
Eger sizde istanbuldaysaniz iyi ustalar mevcut. Bakin arkadaslar birinci kural ustanin iyi olmasi lazim. Usta kotuyse arabayi mahvedebilir,keza usta iyiyse en ucuz lpgyi bile taksa on numara yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 11, 2014, 12:29:37 »
Öncelikle hosgeldiniz ve hayırlısı olsun,
Şubat sonunda 1.3 2007 model yarisime wentgaz lpg taktirdim 1350 tl araba o zaman 81500 km idi şimdi 88700 km
Yakıt tüketimi mı her zaman takip ederim benzinde ortalama %5,6 lt ile depo bitiyordu uzun yolda %4,8 yapmışlığım da var yılda 20000 km yapıyorum hız olarak yol ne olursa olsun 100 km ile giderim yani devir 3000 d/d'yı pek geçmez sakin giderim acelem yok kısaca
Ustam tanıdık bende titiz adamım sorun olursa başına ekşiyeceğimin farkında :) montaj önemli ustamda temiz iş yaptı hakkını vermek lazım.
Performans olarak hiç bir fark görmedim açıkçası zaten sakin giderim tüketim olarak benzinde ortalama %5,6 lpg'de ortalama %6,7~7 lt tüketim oluyor
Tüm bu şartlarda araçtan ve lpg işinden şu an için memnunum tabi zaman ne gösterir orasını bilemem
Karar sizin artık,hayırlı yolculuklar
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 16, 2014, 12:00:10 »
Ben de kendi deneyimimi sizinle paylaşıyım.
Mart ayında 65bin km deyken Yaris 1.3 aracıma Atiker Microfast OBDII kit taktırdım Ankara Şaşmazlarda Quattro Garage'da 1200tl ye. 40 lt mi 41 lt mi ne simit tüp takıldı stepnenin yerine, ne arka koltukların geriye dayanmasında ne de bagaj desteğinin koyulmasında bir sıkıntı yok.
Benzindeyken 90 km sabit hızla şehirler arasında 5 lt yakardı 27 kuruşa denk gelirdi, şehir içinde de 7.5-8 lt gösterirdi gösterge ama 50 kuruş yakardı.
LPG'de ise şimdi 90-100 km hızla gittiğimde 2.8 tl/lt gaz ile 16-17 kuruş yakıyorum. Depoyu 100 tl ye dolduruyorum. Karabük'ten Kayseri'ye 560 km uzun yol gittim, üstüne 40 km de şehiriçinde de götürdü. :)
120 civarı hızda gelirsem 22-23 kuruş, 140-150 de 25 kuruş yakıyor. Şehiriçinde de 25 kuruş sabit.   :alkis:
Benzinde yaktığı fiyata yaklaşsa bile beni daha hızlı götürüyor.

Arabamı alalı 15bin km oldu 1 yılda, ve ben arabayı aldığım gibi niye hemen LPG taktırmadım diyorum.

Yalnız benim araçta 3000 devirde bile ses yükselirken 100 km/saat hızda, siz nasıl uzun yolda 1.0 motoru kullanacaksınız düşünemiyorum.

iyi forumlar
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.