Gönderen Konu: Yaris 1.0 Life'ye Lpg ?  (Okunma sayısı 10080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.0 Life'ye Lpg ?
« Yanıtla #20 : Haziran 11, 2014, 00:29:40 »
yavvv sorma yaaa lpg bizim işimiz yaaa :rofl: :rofl: şaka tabi.sadece elimden geldikçe yardım etmeye çalışıyorum sırf 8senedir e12de var.ondan önceki 3 arabada tüplüydü çocuklugumdan beri benzin görmedim ben :rofl: nasıl birşey unuttum :D elimden geldigince yardım etmek için.çünkü anlamadıgım bir önyargı var hatta daha ötesi bile olabiliyor.

:rofl: :rofl: :rofl: Abi ben benzine devam ediyorum ama güç kalmadı artık ankaraya gelince geçcez artık lpgye

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 11, 2014, 00:29:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 11, 2014, 00:35:56 »
:rofl: :rofl: :rofl: Abi ben benzine devam ediyorum ama güç kalmadı artık ankaraya gelince geçcez artık lpgye

yaaaa yaaaaa herkez birgün dogru yolu bulacak ve lpg ye gelecekkk :rofl: :rofl: bak ben benzin lafını çok zaman sonra senden duydum şimdi nasıl bir yakıtki o :rofl: sölediklerim şaka tabi ciddiye alınmasın.zamanı geldigine inandıgında gene masaya yatırır tartışırız senin aracın içinde  :) haberim olsun göreyim yeter :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 11, 2014, 00:36:16 »
yaaa bu konu nezaman açılmış ben nasıl kaçırmışım yaaaa  :D :D ankaraya yeni bir üye gelmiş haberim yok.hoş geldiniz aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin güzel günlerle binmeyi nasip etsin hep inşallah.4,5 sene binilecekse illaki tasarruf saglıcaktır günümüzde 1000tl de fenapara degil.araç lpg uyumlumu buarada onuda belirtmek lazım.çok çok büyük bir performans kaybı olmaz iyi bir yerde iyi bir işçilik orjinal malzeme ve iyi bir lpg markası fazlasıyla iş görür.tabi şunu belirtmek lazım motorun nekadar temiz olursa okadarda verim alırsınız  :D 21 haziranda buluşmamız var mangall yarisimizzz yokk  :D

motor küçük olunca çok birşey diyemedim.ben 8 senedir e12de kullanıyorum artık dibini gördüm yani  :D ama uzun yolda katılıyorum çok büyük bir kar elde edemez.yorum yapamıyorum motoru küçük yani.ama yanılmıyorsam forumda var yaa bu yarislerde tüp kullanan yada yenilerde falan.

Heeee bişi diyememişsin :) Daha ne diyecen yahu :rofl: :rofl: :rofl:

Ogün abi forumda dikkat ettim nerde bi lpg mevzusu var sen ordasın  :rofl:

Sorma abim, bak tam doğru yola erdi , tam bi aydınlanacak Fatih arkadaşımız, hemen çıktı geldi. Bende kıllandım artık bu işten  :islik: :islik: :islik:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 11, 2014, 00:40:03 »
murat abi fena konuşmusum yaa yorum yapmamışım ama şimdi yani :D :D kokusunu alıyorum murat abi burnum2a böle bir lpg kokusu  geldi dedim yeni bir arkadaşımız daha herhalde kararsız bir el atayım :rofl: yanılmıyorsam eyüp abi yeni taktırdı yarise falan ona danıssa daha iyi olur ama.hem lpg olcak hem basıcak hem küçük motor.yatmadı aklıma yani.düşün murat abi yatmadı kafama bu iş yani :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 11, 2014, 00:47:13 »
Ogün Abinin kafasına yatmadıysa bu iş kesinlik olmaz  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 11, 2014, 00:48:23 »
Ogün Abinin kafasına yatmadıysa bu iş kesinlik olmaz  :rofl: :rofl:

:rofl: :rofl: ilham gelmiyor bugun yani belki yarın yatar  :D :D iyi güldüm valla
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 11, 2014, 00:50:07 »
:rofl: :rofl: ilham gelmiyor bugun yani belki yarın yatar  :D :D iyi güldüm valla

Valla Abi sayende iyi güldük  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 11, 2014, 00:52:17 »
hepimizin sayesinde güzel bir geyik döndü :D arkadaşın konusuna yazık olmasın başka lpg konularında gene muhakkak ve muhakkak olacagım takip edin beni :rofl: :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 11, 2014, 00:55:37 »
hepimizin sayesinde güzel bir geyik döndü :D arkadaşın konusuna yazık olmasın başka lpg konularında gene muhakkak ve muhakkak olacagım takip edin beni :rofl: :rofl:

Ondan şüphemiz yok abi takipteyiz  :lol: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 11, 2014, 00:57:05 »
Genel anlamda lpg'den korkunuz olmasın derim ben...
Arkadaşların dediği gibi, km' de 10 kuruş civarı kar olur...
Şunu da unutmamalı, 5 sene sonra sizin aracınızın ikinci el müşterileri genel itibariyle LPG'li kullanmak isteyenler olacaktır, bu da 2. Elde değer kazanımı anlamına gelir...
Bence tek ve en büyük dezavantajınız zaten ufak olan bagaj...
1.0 motor zaten pek de performanslı sayılmaz, ama çok değişme olacağını da sanmıyorum ...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 11, 2014, 00:57:44 »

Ondan şüphemiz yok abi takipteyiz  :lol: :rofl:

:tamam: lpg candır gerisi heyecandır sıkıntı yok :D :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 11, 2014, 00:59:18 »
:tamam: lpg candır gerisi heyecandır sıkıntı yok :D :D
Yakında adımız düpçü'ye çıkacak Ogün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 11, 2014, 01:04:37 »
Yakında adımız düpçü'ye çıkacak Ogün :)

bence bayadir düpçüyüz zaten  :D varsin düpçü desinler gazımı atarım km yi şaşırtırım :D  :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 11, 2014, 01:07:51 »

bence bayadir düpçüyüz zaten  :D varsin düpçü desinler gazımı atarım km yi şaşırtırım :D  :D

O değil biri de çıkıp dese ki madem bu kadar tüp seviyorsun da dizel araba tepesinde işin ne diye, verecek cevabım yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 11, 2014, 01:13:52 »
O değil biri de çıkıp dese ki madem bu kadar tüp seviyorsun da dizel araba tepesinde işin ne diye, verecek cevabım yok :)

niyeki dert ettigin şeye bak :D dizeller içinde tüp geliştirilmiş ondan taktıracam dersin olur biter :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 11, 2014, 01:27:34 »
Bendede yaris 1.0 var triptronik. Ve 25bin kmdir lpg ile kullaniyorum. Hemde atikerin sirali sistemi 1000tl lik olanindan. Yukaridaki yazilanlara bakiyorumda bazilari tam bir komedi. Meger bombanin ustunde gidiyormusumda haberim yokmus. Eski aracimda tam 80.000 km kullandim atikeri ve lpgyi. Tuve muayeneye de gittim. Arabayi perte cikaracak kadar buyuk kaza da yaptim.hemde kafadan. Ne tup patladi ne, gaz kokusu geldi.ha suda var. Tupu adam gibi ustaya taktirmassan arabanin motorunu unut.artik öcü gibi yaklasmayin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 11, 2014, 01:32:26 »
aracın normal ve lpg ile yakıt verilerini paylaşırsanız seviniriz arkadaşa daha büyük bir yardımı olur.lpg konusunda önyargılar bitmiyor maalesef ama sonuç zaten ortada.önemli olan küçük motorda etkisini görmek şuan amacımız.bu konu hakkında bilgi vermeniz mümkünmü
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 11, 2014, 01:52:10 »
Fuelly istatistik sitesine uyeyim ve yakit olcumlerim full depo lpg bitmesiyle elde ederim.sitede tam 20.000 kmlik bir kayit var.5.000 kmyi telde kayit tutmustum aktarmadim. Ltre bazindaki degerler tamamen lpg lt bazindadir benzin harictir.
Bir diger husus ortalama hizinizin ne oldugudur. Cogu kullaici 20tllik gazla olcum yapar saka gibi...ortala hizdan haberleri olmaz.Performans konusuna gelince. Altimizdaki bir porce panamera degil. 1.0 ltliksehir ici arabasi. Ha uzun yola gidermi gider ege akdeniz turu ve bu yil yaptigim karadeniz turu ile hicbir problem yasamadim. Arabanin bazen limitini zorladimmi evet. Ama o limitle cok uzun sure kullanmadim.bana yeterli geldi perfonmasi. Bazilari performans kaybini yuzde olarak veriyor uzaylimi diye bakiyorum bilmiyorum 6. Hisleri ile mi ölcuyorlar. Bu performans tamamen lpg ayari ile ilgilidir.atikere en ince yaptirabiliyorken,brc vs.. gibi pahali markalarin standart ayarlari vardir bu ayarlarin altina indirmezler neden zengin fakir karisimi,motor garantisi vs... Birde lpgden en fazla tasarrufu trafige girdiginiz anda dur kalk trafinde elde edersiniz. Motor hacminiz nekadar ufaksa o kadar az yakarsiniz.buyuk hacimli motorlara gore.fuelly sitesindeki uyeligimden az cok fikir elde edebilirsiniz . depo 35 ltlik simit depodur http://www.fuelly.com/driver/limon/yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 11, 2014, 02:05:10 »
bu motor yarisin benzindeki lt hesabı nedir peki birde krş hesabı.hoş illaki 3-4 senede amortiedecek kendini ondan zaten şüphem yokda arkadaş okusun diye soruyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 11, 2014, 02:16:40 »
Normal sartlarda 5 lt yakan bi araba lpgde benzindeki gibi performan icin yuzde 20 daha fazla yakmasi gerekir. Yalniz ben bu araligi daralttim nasil yaptim lpg basinci regulator ve frensiz bir surusle o yuze 20 olayini dahada dusuruyorum. Tabiri caizse lpg kistirmak hibi birsey. Benzindeki ortalamam 5.8 6.3 lt civarinda geziyor. Ama size kesin ve kesin 5.8 diyemem cunku surekli lpg kullaniyorum. Genel ortalamayi 6 lt olarakda dusunebilirsiniz. Ayni arabada benzinde 10 lt redeyaktirabilirim.

Kurus hesabi yaniltir nedenmi herkes gazi farkli rakamlardan alir ben istanbulda en son gazi 2.33 den aldim. Kirikkaleden 2.29 dan aldim. Opet boluda 2.77 civarinda.benim gazi aldigim istasyon istanbul basin ekspress yolu uzerinde ewkurun yanindaki milangaz. 2.33x7.5lt lpg= 17.5 kurus ayni gazi boludan alsam 21 kurus gibi birsey yapiyor. Ha birisi firlar sen bunu yakamassin der saygi duyarim.