0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanırım Türkiye'nin aracı en zorlayan yokuşlarından birini, Umuttepe(Kocaeli) yokuşunu her gün çıkıyorum ve yokuşun başlangıcına gelmeden aracı benzine alıyorum. Aracımda yağlama sistemi yok ve gözümü korkutuyor %18-20'lik yokuşu 4000-5000 d/d çevirerek LPG ile çıkmak. Ümit Bey, benim tavsiyem, bildiğiniz yol ise yokuşa gelmeden 1 km kadar önce benzine geçmeniz eğer aniden, zorlayabilecek yokuş ise anında benzine geçip ilk 30 saniye-1 dakika aracı pek fazla sıkıştırmamanız. LPG kullanımından kaynaklı, olası, geleceğe dönük sorunları bir nebze erteleyebilirsiniz bu şekilde.
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.Ben benzinli araç kullanıyorum ama merak ettiğimden sordum.Anladığım agresif kullanım için lpg mantıklı değil.Yalova'dan selamlar
Birde linkteki konuyu okuyun lütfenhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59990.0;topicseenYalova'dan en derin sevgilerimle.
CanBuralarda 27 kuruşUzun yol 90 km sabit hızda 16 kuruş. (LPG)Herşey sag ayakta.
Aynen katılıyorum. Geçen gün yaptığım 421 km lik şehirler arası yolculukta 26 litre LPG tükettim. 90km/h ortalama ile. Hatta hata mı yaptım acaba diye tekrar 200 km kadar yol yaptıktan sonra depoyu yine tam doldurdum. 11,46 litre aldı. Hız arttıkça yakıt artıyor : ]
Japon yapmış kardeş tank gibi araba şöyle baksan ama b sınıfı 1000 kiloluk araba gibi yakiyor uzun yolda. İnsanlar inanmıyor söyleyince. Hani bana soyleselerdi bende inanmazdim kullanmadan önce Valvematic teknolojisine inandim ben kim demiş japonlar teknoloji uretmiyor diye, TSI severlere selam olsun
Bencede japonlarin teknolojisi lpg ye uygun gerçekten. Ben yazamiyorum forumda degerleri sıkıntı çıkabiliyor yani
selamün aleyküm arkadaşlar size bişey soracaktım bende 2001 2.0 avensis var çok fazla yakıyo neden olabilir km bakımlarıda neredeyse geldi acaba ondan mı
araç benzinli km de neredeyse 1 lira gibi bi rakam ben lpg taktırmayı düşünüyorum acaba olur mu? bide benzinde neden çok fazla yakıyo ?
teşekkür ederim aracı normal sürerim yani fazla basmam son çare servise götürüp hava filtrelerini bujileri ve yakıt filtresini değiştirmeyi düşünüyorum