Gönderen Konu: Sigara içenler lütfen kulak veriniz!  (Okunma sayısı 6255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Sigara içenler lütfen kulak veriniz!
« : Haziran 04, 2014, 23:34:42 »
Evet kardeşlerim/abilerim. Biz altı kişilik kalabalık bir aile olarak hamdolsun sigara kullanan ferdimiz yoktur. Hatta yakın akrabalarda da sigara içenimiz yoktur. Gelgelelim babam bu sigara laneti yüzünden ne çekdiyse bizim bilinçsiz(çok ağır ithamlarda bulunmamak için kendimi çok zor tutuyorum) komşularımızdan çekti. Hemen yan binamızda oturan bir ahlaksız yüzünden arabamızın üzerinde iki kez sigara izmariti sönmüştür. İki olay da arabamız aynı binanın altındayken meydana geldi. Oradaki karaktersiz kimse bilerek veya bilmeyerek hiç önemli değil çiçek gibi baktığımız aracımızın üzerinde iki kez sigara söndürdü. İlk olay bundan yaklaşık iki yıl kadar önce 2005 model corollamızın tavanında gece balkondan yanar bir şekilde atılan sigara izmaritinin aracın  tavanında sabaha kadar sönmesiyle gerçekleşti. Daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim. İkinci olay ise bu sabah yaşandı. Babamın 2013 model corollasına yine aynı binanın altında park halindeyken balkondan atılan sigara izmariti isabet etmiş. Bu seferki tavanda değil daha da kötüsü sileceklerin bulunduğu plastik ızgarada sönmüş. Orayı bir güzel yakmış. Yanan nokta erimiş ve aynı zamanda yanan yerin kenarları beyaz beyaz olmuş. Yarın gündüz gözüyle foto atacağım merak etmeyin. Lafımı uzatmayacağım dostlar. Babam sakin adamdır. Bana da zaten az önce söyledi ki böyle geç vakitte cıngar çıkarmayayım diye. Koşarak hemen aşağı indim hasara baktım. Ciddi yanık var. Çok sinirliyim. Kendimi zor tutuyorum. Ya araba bir şekilde araç alev alsaydı. Plastiğe denk gelmiş. Ya oradan araya düşseydi. Bunun hesabını kim verecekti birisi bana açıklasın Allah rızası için. Babam altmış yaşına geldi ben hiç bilmem birine beddua ettiğini. Ama bu sefer oturduk beraber ettik. Bu iki oldu, atanıda bilemiyoruz. Bina aynı bina yani çok büyük ihtimal atan kişi aynı şahıs. Babamdan geçti artıkda, Allah bu sıkıntıyı çektiren adamcağızı bir şekilde  benle karşılaştırmasın diyorum. Ulan sigara içiyorsun bide üstüne dışarıya atıyorsun bari söndürde at karaktersiz, sorumsuz herif!

Toyota Club Türkiye

Sigara içenler lütfen kulak veriniz!
« : Haziran 04, 2014, 23:34:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fourth generation / Toyota Celica
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 262000
  • Model Yılı: <'90
  • 16 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigara içenler lütfen kulak veriniz!
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2014, 23:40:43 »
Aynı olayın benzerini iki gün önce yaşadım, evimin önüne parkettiğim arabamın arka camın sileceğinin sert plastiğine sigara izmaridi gelmiş. Sokakta bağıra bağıra biraz eleştirdikten sonra sildim ama gerçekten çok ters bir durum. Siz sakinliğinizi koruyun lütfen, böyle sorumsuz insanlarla tartışarak kendinizi yormayın. İnşallah çok ciddi bir hasar yoktur araçta.
1986 Toyota Celica 2.0 GT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2014, 23:43:39 »
Geçmiş olsun, bir aymazlık vakası daha yine vuku bulmuş. Yorumsuz. Çünkü ne söylesek az bu adamlara. >:(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2014, 23:43:56 »
binanızda genç biri (yani lise öğrencisi yada yeni bitirmiş,sınava hazırlanan kimse) var mı? onlar üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.izmariti dışarı atıyorsa ailesinden gizli içiyordur.gece geç saatlerde yada evde kimse yokken içiyordur.ben tecrübeyle yaşadım biliyoruz o zamanları.ama o tarz şeyler yapmadım.kapı koluna çikolata koyanı gördüm ben.o çikolata kabuğuyla arka kapı koluna neden sıkıştırılır? millet manyak.görünce erinme maşallah de,çok istiyorsan inşallah de.millet rahatsız çekemiyor yada çekmek mi istemiyor anlamıyorum.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2014, 23:44:11 »
Bi anda korktum, sigara ile alakalı bi sağlık mesajımı çıkacak içinden diye. Siz dua edin benim aracın tepesine şarap şişesi attılar sigara genede iyi :)

Hocam boşverin sakin olun, her zaman herşey olabilir. Çoğu zaman bende görüyorum, adam balkonda (adam dediğime bakmayın gördüklerimin çoğusu BAYAN dı) sigara içiyor aşağıya bile bakmadan fırt sallıyor, kim var kim yok ne var ne yok aşağıda bakan yok... Allah islah etsin ne diyelim. Sakin olun Allah muhafaza,  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2014, 23:47:32 »
Aynı olayın benzerini iki gün önce yaşadım, evimin önüne parkettiğim arabamın arka camın sileceğinin sert plastiğine sigara izmaridi gelmiş. Sokakta bağıra bağıra biraz eleştirdikten sonra sildim ama gerçekten çok ters bir durum. Siz sakinliğinizi koruyun lütfen, böyle sorumsuz insanlarla tartışarak kendinizi yormayın. İnşallah çok ciddi bir hasar yoktur araçta.
Hocam hasarın boyutuna ne hacet. Bir insan böyle bir hakki kendinde nasıl bulur. Ben bunu anlayamıyorum. Orta parmakla baş parmağının arasına sıkıştır fırlat öyle mi. Bu kadar mı yani bu kadar kolay mı. Yazıklar olsun o insana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2014, 23:52:37 »
binanızda genç biri (yani lise öğrencisi yada yeni bitirmiş,sınava hazırlanan kimse) var mı? onlar üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.izmariti dışarı atıyorsa ailesinden gizli içiyordur.gece geç saatlerde yada evde kimse yokken içiyordur.ben tecrübeyle yaşadım biliyoruz o zamanları.ama o tarz şeyler yapmadım.kapı koluna çikolata koyanı gördüm ben.o çikolata kabuğuyla arka kapı koluna neden sıkıştırılır? millet manyak.görünce erinme maşallah de,çok istiyorsan inşallah de.millet rahatsız çekemiyor yada çekmek mi istemiyor anlamıyorum.
Ben adım gibi biliyorum o atanı da zan altında bırakmak istemiyorum şimdi. Olaya şahit olamıyorum ki. Ah bi olsam. ikinci katta oturan kamyoncu cemil abi var. Geceleri özellikle yazın balkonda içer. Sağlam içicidir. Balkonda yaktığı sigaraların haddi hesabı yok zaten. Allah biliyo ya Cemil abi sen attın ama işte suizan yapamam şahit değilim. Yazık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2014, 23:54:57 »
bu olay birtek sigara olayı degilki.ben daha beterini yaşadım sakız yapıştıran olmuş arabaya.güneşte o bir güzel oturmuş arabanın üstüne.neyle silsen çıkmadı kabası çıktı ayrıntısı çıkmadı.boyaya zarar vermeden binbir türlü işkence çekerek kazıdım onu ordan.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2014, 23:55:25 »
Herseyin oldugu gibi bu zıkkımı icmenin bir adabı var ama, her zaman oldugu gibi verilmeyen edebi sorguluyoruz.

Edit: Gecmis olsun, Allah beterinden korusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2014, 23:56:17 »

Üzmeyin kendinizi sakin olun, hüsnü zan esastır. Olmuş bitmiş, şimdi siz o adama kızsanızda .övsenizde olan olmuş. Sabır sabır sabır...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2014, 23:59:41 »
bu olay birtek sigara olayı degilki.ben daha beterini yaşadım sakız yapıştıran olmuş arabaya.güneşte o bir güzel oturmuş arabanın üstüne.neyle silsen çıkmadı kabası çıktı ayrıntısı çıkmadı.boyaya zarar vermeden binbir türlü işkence çekerek kazıdım onu ordan.
Kimisi sakız yapıştırır, kimisi sigara atar, kimise şişe kırar.. Ortak payda hepsinin aynı karaktersizliğe sahip olması. Bizi herkes tanır, arabamızı bilmeyen yoktur. Adam olan gelir özür diler, helallik ister. Ama yok işte. İnsanda şahsiyet olmazsa daha çok yaşarız böyle şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 05, 2014, 00:01:38 »

Üzmeyin kendinizi sakin olun, hüsnü zan esastır. Olmuş bitmiş, şimdi siz o adama kızsanızda .övsenizde olan olmuş. Sabır sabır sabır...
Hocam doğru söylüyorsunuzda işte tutamıyorum kendimi. Tekerrürde edince daha kötü oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2014, 00:04:41 »
olay sigara kullanmak vs degil burda.bencillik..aynı hata kendi araçlarına yapılsa dünyayı yıkarlar.ama başkası oldumu düşünmeye gerek yok.toplum olarak böle şeyleri kaybettik artık zaten.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 05, 2014, 00:08:43 »
Manyakmı aramıyorsunuz hocam etrafta... İnsanlarda edep saygı Allah korkusu olsa o türde sigarasını yada bilmem neyini fırlatırmı, kul hakkı sonuçta... Bu yüzden dua edin Allah islah etsin.

Ailenize de telkinde bulunun kendinize de. Yoksa bu işlerin sonu pek hayra çıkmıyor, Allah muhafaza.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 05, 2014, 00:13:02 »
Konuya girince sağlikla ilgili  bir şey çikicak sandim araba üzerine atilan şeylerden en fazla bizim arabaya zarar gelmiştir eminim bu konuda  :) sitenin otoparkinda  kabuta kaldirim taşi pc kasasi veya daha ağir bişeyler atilar kabutun üzreri fil oturmuş gibiydi abartmiyorum  atilan şeyide bulamadik , dahada ilginçi var menemeni tencereyle atmişlardi eski arabamiza zarar yoktu sadece ön cam menemen  olmuştu :D  sigara bende içiyorum  o şekilde firlatmayi severim ama tutupta  araba üzerine firlatmiyorum   kesinlikle , bence bir akşam dişarda oturun izleyin kim atiyor orayada arabanizi park etmeyin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 05, 2014, 00:13:43 »
bu devirde birine ters bakmayı geçtim bakmaya bile gelmiyor nolcagı meçhul işte

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2014, 00:15:43
birde şöle birşey var.kendi otoparkımızdan örnek veriyim.evden arabayı alan gençlerin ugrak yeri burası otoparka çeker alkolünü alır arkadaşlarıyl3a gecenin ilerliyen saatlerinde gider.bu da bir ihtimal yani.çok sık oldugunu düşünüyorum.tenha npezih otopark görmesinler yani.bira şişesi toplamaya alıştım ben yani
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 05, 2014, 00:16:18 »
Hayır bir canlıyada gelebilirdi. Allah korumuşta bizim arabaya gelmiş. En çok koyanda adamın büyük ihtimal haberi bile yok. Yani yaptığı ahlaksızlığı gramda olsa vicdan yapamayacak. Ve bilmediği için yapmaya da devam edecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 05, 2014, 00:25:47 »
Binbir çeşit insan var garajda 16 yaşinda top oynarken soda şişesi atilar aşagi araba altindan top çikartiyodum hepiniz yapmişsinizdir burda :) arkadaşim beni çekmeseydi kafa gelicekti bina 14 katli çok hizli geldi baya yüksekten komşunun arabasinin camina geldi beni çekmeseydi arkadaşim burada bunu yaziyo olamazdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 05, 2014, 00:39:02 »
binanızın girişine yada asansöre bununla ilgili not asabilirsiniz.yada yöneticinizle  konuşun bu konuyu dile getirsin.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 05, 2014, 00:44:35 »
Bi olay daha var bizim binada birinin arabasini üzerine insan dişkisi atmişlar sitenin girişine yazi asmişlar orda okudum  adamin arabasina biri pislik atmiş  şimdi aklima geldi buda bizim bina vukatli bu konuda