0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün akşam işten eve arkadaşımın yeni aldığı 2011 model dizel focus ile geldik. Allah' ım sanki motor içeride çalışıyor. Nasıl bir ses anlatamam. Tam o esnada corollam için şikayetlendiğim yol sesi geldi aklıma. İki sesi mukayese edince halime Şükrettim. Benim arabam yol sesi konusunda kötü ama focusun motor sesi beni resmen tiksindirdi.
fordun dizel motorları hep traktör gibi ses çıkarıyor
bir arkadşaımla birlikte araçları almıştık o opel aldı bende tabiki toyota:)) onun arabası çalışıken hep Massey Ferguson diye dalga geçiyorum:)) sırf bu yüzden arabayı değiştimeyi bile düşnüyor:)) çok şükür ses olayı toyotalarımzda çok az:))
Genel olarak dizeller gürültülü ama corolla daha sessiz. Yada ben alıştım bana öyle geliyor
İlke gibisi fazla traktörden farkı yok . Ama ben traktör sesine alıştığım için beni rahatsız etmiyor hatta zevk veriyor diyebilirim .
Dizel gürültüsü konusunda Seatları tek geçerim. 2003-2008 arası Cordoba ve İbizalardaki dizel motor sesi inanılmaz yüksek. Ben ondan gürültülüsünü görmedim.
Ses konusunda toyota ve mercedesi tek geçerim.Bizim araçlarda da gerçekten ses yok.Bi de 350 Cdi V6 ise aşırı sessiz bi motor.
Belirttiğiniz araçlar 3 sililndirli oldukları için çok sesli çalışırlar. Bir motorda silindir sayısı ne kadar azalırsa ses ve motor sarsıntısı o kadar fazlalaşır. Bunun nedeni daha fazla silindirli araçların bir birlerini üst ve alt ölü noktalara ulaştıklarında karşılayabilmeleridir. Karşılama ne kadar azalırsa ses ve sarsıntı o kadar artar.
+1En büyük sebebi de 3 silindir olmaları . Ama şaşırtıcı derecede performanslı ve ekonomik araçlardır .