Gönderen Konu: Focus' u dinledim Şükrettim  (Okunma sayısı 2950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Focus' u dinledim Şükrettim
« : Mayıs 28, 2014, 07:01:46 »
Dün akşam işten eve arkadaşımın yeni aldığı 2011 model dizel focus ile geldik. Allah' ım sanki motor içeride çalışıyor. Nasıl bir ses anlatamam. Tam o esnada corollam için şikayetlendiğim yol sesi geldi aklıma. İki sesi mukayese edince halime Şükrettim. Benim arabam yol sesi konusunda kötü ama focusun motor sesi beni resmen tiksindirdi.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Toyota Club Türkiye

Focus' u dinledim Şükrettim
« : Mayıs 28, 2014, 07:01:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: Focus' u dinledim Şükrettim
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2014, 07:21:10 »
bir arkadşaımla birlikte araçları almıştık o opel aldı bende tabiki toyota:)) onun arabası çalışıken hep Massey Ferguson diye dalga geçiyorum:)) sırf bu yüzden arabayı değiştimeyi bile düşnüyor:)) çok şükür ses olayı toyotalarımzda çok az:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2014, 07:34:30 »
Dün akşam işten eve arkadaşımın yeni aldığı 2011 model dizel focus ile geldik. Allah' ım sanki motor içeride çalışıyor. Nasıl bir ses anlatamam. Tam o esnada corollam için şikayetlendiğim yol sesi geldi aklıma. İki sesi mukayese edince halime Şükrettim. Benim arabam yol sesi konusunda kötü ama focusun motor sesi beni resmen tiksindirdi.

Abi siz birde connecte binin aşırı sesli özellikle biraz sıkıştırırsanız kamyondan farkı yok ama ben o sesten dolayı zevk alıyorum altımda kamyon var hissi oluşturuyor . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2014, 07:48:04 »
Size VW' nin TDI PD motorlarına sahip bir araçla yolculuk yapmanızı tavsiye ederim. Otobüs bile daha sessiz gelmeye başlıyor ilk yarım saatin sonunda. :D
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2014, 07:51:20 »
fordun dizel motorları hep traktör gibi ses çıkarıyor :(
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2014, 08:04:35 »
fordun dizel motorları hep traktör gibi ses çıkarıyor :(

İlke gibisi fazla traktörden farkı yok . Ama ben traktör sesine alıştığım için beni rahatsız etmiyor hatta zevk veriyor diyebilirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2014, 08:09:30 »
270 bin megan var arkadaşimda  2006 model traktör biraz iltifat  gibi kaliyor focusu bilmiyorum dizel araçlarin çogu ayni
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2014, 08:58:41 »
Genel olarak dizeller gürültülü ama corolla daha sessiz. Yada ben alıştım bana öyle geliyor :D
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2014, 09:07:32 »
Dizel gürültüsü konusunda Seatları tek geçerim. 2003-2008 arası Cordoba ve İbizalardaki dizel motor sesi inanılmaz yüksek. Ben ondan gürültülüsünü görmedim. :rofl:
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2014, 09:07:53 »
bir arkadşaımla birlikte araçları almıştık o opel aldı bende tabiki toyota:)) onun arabası çalışıken hep Massey Ferguson diye dalga geçiyorum:)) sırf bu yüzden arabayı değiştimeyi bile düşnüyor:)) çok şükür ses olayı toyotalarımzda çok az:))
opel dizelse cdti yani multijet dünyanın en sessiz dizel motorlarından biridir ;)
ya yanlış yağ koymuşlardır yada sorun vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2014, 09:08:19 »
Genel olarak dizeller gürültülü ama corolla daha sessiz. Yada ben alıştım bana öyle geliyor :D

Özellikle eski kasa dizel focusların sesi epey fazla, birde eniştemde seat cordoba dizel vardı o da traktör gibi çalışıyordu, Toyota'nın dizeli sessiz gerçekten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2014, 09:13:44 »
İlke gibisi fazla traktörden farkı yok . Ama ben traktör sesine alıştığım için beni rahatsız etmiyor hatta zevk veriyor diyebilirim .
:) :) :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2014, 09:17:35 »
Dizel motor mozotun yapısı gereği patlayarak yandığından benzine göre çok daha fazla seslidir. Sessizlik konusunda ise Kia'nın 1.5 16V dizelleri en azından içeri ses alma açısından çok sessiz. 66db orana sahip. Görürseniz içerisine binim test etmenizi çok isterim. Özellikle uzun yolda sadece çok tatlı bir hırıltı geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2014, 09:44:21 »
Dizel gürültüsü konusunda Seatları tek geçerim. 2003-2008 arası Cordoba ve İbizalardaki dizel motor sesi inanılmaz yüksek. Ben ondan gürültülüsünü görmedim. :rofl:

+1

En büyük sebebi de 3 silindir olmaları . Ama şaşırtıcı derecede performanslı ve ekonomik araçlardır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2014, 09:58:51 »

Belirttiğiniz araçlar 3 sililndirli oldukları için çok sesli çalışırlar. Bir motorda silindir sayısı ne kadar azalırsa ses ve motor sarsıntısı o kadar fazlalaşır. Bunun nedeni daha fazla silindirli araçların bir birlerini üst ve alt ölü noktalara ulaştıklarında karşılayabilmeleridir. Karşılama ne kadar azalırsa ses ve sarsıntı o kadar artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 28, 2014, 10:10:09 »
Ses konusunda toyota ve mercedesi tek geçerim.Bizim araçlarda da gerçekten ses yok.Bi de 350 Cdi V6 ise aşırı sessiz bi motor.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 28, 2014, 10:14:43 »
Ses konusunda toyota ve mercedesi tek geçerim.Bizim araçlarda da gerçekten ses yok.Bi de 350 Cdi V6 ise aşırı sessiz bi motor.

V6 ların pek bilinmeyen bir özelliği de aslında sessiz olmalarıdır. Çünkü silindirler birbirlerini daha iyi dengeleyerek motor sarsıntısı daha aza indirgerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 28, 2014, 10:23:24 »
Belirttiğiniz araçlar 3 sililndirli oldukları için çok sesli çalışırlar. Bir motorda silindir sayısı ne kadar azalırsa ses ve motor sarsıntısı o kadar fazlalaşır. Bunun nedeni daha fazla silindirli araçların bir birlerini üst ve alt ölü noktalara ulaştıklarında karşılayabilmeleridir. Karşılama ne kadar azalırsa ses ve sarsıntı o kadar artar.
bu yüzden tek silindirli motorlar çok sesli calisiyor 150 cc atv vardi bende dizel arabadan daha gürültülüydü ama bir 600cc yariş motorunun yapcagi tek ses egzoz sesi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 28, 2014, 10:43:43 »
+1
En büyük sebebi de 3 silindir olmaları . Ama şaşırtıcı derecede performanslı ve ekonomik araçlardır .
3 silindir olmalarından ziyade Pumpen Duse-Pompa Meme teknolojisi nedeniyle sesli çalışıyorlar. Yani sistemde enjektörler hem basınç oluşturan birer yakıt pompası hem de yakıt püskürtme elemanı olarak görev yaparlar. ;)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 28, 2014, 14:50:59 »
Babam da 90 lık deluxe connect var 91 binde bakımları gereği mi yoksa kullanımdan kaynaklı biliyorum dizel bir araca göre gayet sessiz eeliyor bana kayınpederime 2004 Renault aldık 1.5 dcı 74 binde oda öyle yag bakımlarını falan yeni tırdık maşallah nerdeyse çalıştığı duyulmayacak tabi sıkıştırınca ses artıyor. Âmâ samimi arkadaşımda 2006 1.4 d4d var kesinlikle benzinli araç gibi içine oturuyorum yok abi tık ses yok belli belirsiz bindiğim en sessiz dizel o .Zaten içimde ukte kaldı alamadım şöyle temiz km si düşük bir d4d 100 bin altında bir tane bile bulamadım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance