Gönderen Konu: lastik konusunda danışmak istiyorum.  (Okunma sayısı 3720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '05
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
lastik konusunda danışmak istiyorum.
« : Mayıs 22, 2014, 18:34:23 »
öncelikle merhabalar. lastik konusunda danışmak istediğim bir konu var siz saygı değer forum sakinleri ile. aracımda şuanda 2010 yılı 29. hafta üretimi bridgestone er300 turanza  lastikleri bulunmakta. lastiklerin üzerinde hafif çatlaklar bulunmakta. ön lastik dişi 6mm, arka lastik dişleri ise 3,5mm'dir. öğretmenim malum tatil geliyor ve uzun yol yapacağım. lastiklerin bu hali ile kaldırır mı? yoksa değiştirmekte fayda var mı?
iki adet aynı lastikten alıp öne taksam öndeki lastikleri arkaya taktırsam nasıl olur? yoksa dört adet sıfır almak daha mı iyi olur bilemedim.
ve internet üzerinden lastik almak nasıldır? bazı sitelerde çok cazip fiyatlar bulunmakta.
son olarak eğer lastikleri değiştirirsem goodyear efficientgrip performance lastikleri nasıldır?
okuyan ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim. hayırlı günler.

Toyota Club Türkiye

lastik konusunda danışmak istiyorum.
« : Mayıs 22, 2014, 18:34:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik konusunda danışmak istiyorum.
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2014, 18:57:58 »
Lastiklerde çatlak varsa kısa mesafede pek sorun olmaz fakat uzun yol yapcaksanız 4 lastiği değiştirmek en temizi. :tamam: goodyear efficientgrip performance  kullanan arkadaşlar gayet memnunlar.bu yaz bende goodyear almayı planlıyorum  bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2014, 19:17:45 »
Sayın Burak hocam,çatlak,dişi silinmiş lastikler her zaman tehlike arzeder.Keyfe keder bindiğimiz arabamızın en önemli unsurlarından lastikler için yapacağımız harcama son derece gerekli ve yerinde olacaktır.
Bu nedenle halen kullandığım Good year efficient performans lastikleri hakkındaki görüşlerim son derece olumludur.sessiz,yumuşak,ıslak ve kuru fren performansı çok iyi bir lastiktir.
Bence 4 adet yeni lastik,sizi 5 yıl problemsiz idare eder kanaatindeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2014, 15:01:24 »
Bir lastiğin kullanım ömrünün 5 sene olduğunu düşünürsek, zaten lastikleriniz 5.seneye girmiş. İlaveten çatlaklar oluştuğunu söylüyorsunuz. Madem uzun yolculuğa çıkacaksınız hem güvenliğiniz hem sürüş konforunuz açısından değiştirmenizi tavsiye ederim. Goodyear EGP benim de bu yaz kullanmaya başladığım ve son derece memnun olduğum bir lastik. Gayet yumuşak ve sessiz. İnternetten hiç alışveriş yapmadım ancak şikayet edeni de duymadım. Kazasız belasız günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2014, 17:34:45 »
turanza er300leri 8sene kullandım.çok ilginç bir lastikdir sadece dayanıklılık uzun ömür üstüne üretilmiş ve inanılmaz şekilde ıslak performansı çok iyi olan bir lastik ama çok serttir.çatlaklar varsa riske girmenin anlamı yok uzun yol yapıcaksınız lastik kısmında forumun en çok kullanılan lastikleri diye bir konu açtım etiket göstericileri ile birlikte tek tek inceleyip bütcenize uygun olanı seçebilirsiniz. ben kumho ecowing kullanıyorum kh27 olarak geçiyor.etiketleri b-b olan bir lastik yumuşaklıgından sessizligine fren durumundan yol tutuşuna oldukça memnunum.ne çok yumuşak ne sert tam ayarında bence.size  tavsiyem bütçenize uygununu almanız.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2014, 17:40:33 »
turanza er300leri 8sene kullandım.çok ilginç bir lastikdir sadece dayanıklılık uzun ömür üstüne üretilmiş ve inanılmaz şekilde ıslak performansı çok iyi olan bir lastik ama çok serttir.çatlaklar varsa riske girmenin anlamı yok uzun yol yapıcaksınız lastik kısmında forumun en çok kullanılan lastikleri diye bir konu açtım etiket göstericileri ile birlikte tek tek inceleyip bütcenize uygun olanı seçebilirsiniz. ben kumho ecowing kullanıyorum kh27 olarak geçiyor.etiketleri b-b olan bir lastik yumuşaklıgından sessizligine fren durumundan yol tutuşuna oldukça memnunum.ne çok yumuşak ne sert tam ayarında bence.size  tavsiyem bütçenize uygununu almanız.

Turanza er 300 ticari taksilerin vazgeçilmez lastiği :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2014, 17:44:10 »
Turanza er 300 ticari taksilerin vazgeçilmez lastiği :)

abi bridgestone hiç lafım yok ama ne çektiğimi bir ben bilirim o lastikten yaa :D birtürlü ısınamadım basiretimde baglandı degiştiremedim senelerce 1yaz daha çıkarır diye diye 8sene oldu bu yaz işte sonunda..baktım  hala degiştiremiyorum biranda gittim aldım  :D :D bana hitap etmedi bir türlü o lastik :) ama taksicilerin olmazlarından dedigin gibi :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 23, 2014, 17:53:48 »
8 senelik lastigi 3 ay önce degistirdik catlak vardi bizimkilerdede ama kac kere uzun yola gittik saymadim  :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2014, 17:55:43 »
8 senelik lastigi 3 ay önce degistirdik catlak vardi bizimkilerdede ama kac kere uzun yola gittik saymadim  :D

gene tak gene gider ama işte gerek yok :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2014, 22:25:42 »
yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim. bugün  goodyear efficientgrip performance bayi fiyatını sordum 225 tl dedi. ithal değilmiş ve 2 yıl garanti veriyor fakat çok yüksek olduğu için internet fiyat açısından daha mantıklı galiba. ama orada lastikleri nasıl muhafaza ettiklerini bilmediğim için aklımda şüphe kalıyor. bakalım biraz daha bakayım. söylediğiniz lastikleri de araştıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2014, 10:35:47 »
yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim. bugün  goodyear efficientgrip performance bayi fiyatını sordum 225 tl dedi. ithal değilmiş ve 2 yıl garanti veriyor fakat çok yüksek olduğu için internet fiyat açısından daha mantıklı galiba. ama orada lastikleri nasıl muhafaza ettiklerini bilmediğim için aklımda şüphe kalıyor. bakalım biraz daha bakayım. söylediğiniz lastikleri de araştıracağım.

Goodyear EFP için 225 TL yüksek bir fiyat. Ben aksaray'daki Vatan ticarette 205 / 55 16V lastikleri 185 tl'ye aldım. Bir arayıp sorun isterseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 26, 2014, 10:39:39 »

Hepsiburada da bile 200TL den satılıyor 225 çok fazla.

http://lastikburada.com.tr/lastik-detay.php?goodyear-205/55r16-91v-efficientgrip(son1adet)&pid=47

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 26, 2014, 10:59:39 »
Lastikleriniz özelliğini kaybetmiş canınızı ve aileniz canını onlara emanet ettiğinizi unutmayın derim .Olası bir yanaka yarılması veya ani bir frenaj da ciddi sorunlar çıkartabilir. Size tavsiyem goodyear EFG performans lastiği kardeşimin aracında bristone b250 vardı aynı sizinki gibi yanakları çatlak diş derinliği kalmamış.1 ay önce taktırdık goodyear ya resmen arbanın gidişi yol tutuşu süspansiyonu değişti aracın yola tutunduğunu hissediyorsunuz resmen güven hissi veriyor kesinlikle lastik almalısınız ve kesinlikle goodyear almalısınız alıp kullandıktan sonra farkı çok açık şekilde göreceksiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 26, 2014, 12:11:00 »
Goodyear EG Performance şiddetle tavsiye olur... Kullanınca farkı anlarsınız. Saygılar...
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 26, 2014, 22:40:08 »
Goodyear EFP için 225 TL yüksek bir fiyat. Ben aksaray'daki Vatan ticarette 205 / 55 16V lastikleri 185 tl'ye aldım. Bir arayıp sorun isterseniz.

tamam arayacağım fiyat gayet makul görünüyor. çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 26, 2014, 22:48:44 »
Tek tavsiyem cebinize uygun olan kaliteli lastigi almanız.kesinlikle bukadar iyi lastik baska yok diye düşünmeyin benim tavsiyem bu olur.ne cebinizi ne harcamalarinizi kismak zorunda kalmayın. Eminolun diger markalardanda asagida kalmicak ürünler çıkıyor günümüzde cebinize uygunda goodyear bakin.yanls birsey dedimsede k.bakmayin
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 26, 2014, 22:57:07 »
Son donemde Petlas'i da yabana atmamak gerektigini dusunuyorum, fiyat performans olarak gayet iyi, uygun fiyatinin en onemli sebebi ithalat vergileri olmamasi ve nakliye maliyetinin daha dusuk olmasi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 26, 2014, 23:05:30 »
Ebatlara gore kumho petlas starmaxx (aynı zaten ikisi) toyo dunlop vs gercekten iyi ürünler var.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 26, 2014, 23:18:56 »
Kumho,Dunlop ve Toyo made in japan ise cok dayaniklidir ama yumusakliklari konusunda auni seyi soyleyemem.

Starmaxx yuksek olasilikla made in india olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2014, 23:28:41 »
Modellere gore değişiyor aslında ayni markanin daha sert daha yumusak lastigi olabiliyor. Kumho hankook kendini encok geliştiren firmalar oldu petlasda öle. Ben kumho kullaniyorum bence kusursuz bir yumusakligi var.ne cok ne az tam kıvamında arabaya yeni yay takmış gibi gidiyorum.gram ses yok icerde.cevremde v6 araclarinda toyo kullanip sinirlari zorlayip cok memnun olanlar var mesala 2012 corolla var evde birde ondada dunlop var gercekten iyi yani bemce kotu değil. Starmaxxi nişanlımda kullaniyoruz ondanda memnunuz iki senedir yaz kış kullanılıyor. Ama tasarrufta benim kumho kadar olamıyor
2002 corolla sol vvt-i