Gönderen Konu: lastik konusunda danışmak istiyorum.  (Okunma sayısı 3721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: lastik konusunda danışmak istiyorum.
« Yanıtla #20 : Mayıs 26, 2014, 23:31:35 »
Haklisin Ogun, bende Falken ZE912 diye bir model kullanmistim cok memnundum oysa diger Falken kullanicilari veryansin ediyorlardi ve ben sebebini anlayamiyordum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 26, 2014, 23:31:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 26, 2014, 23:43:43 »
Sahsi görüşüm markacilik arttı ufuk abi dolayisiyla diger markalari unuttuk önyargılı olmaya başladık onyargiylada bir işe girinceo urun iyi olsa kkötüdür.diger markalarda kendini gelistirmekde gec kalinca piyasa buyuk markalara kaldı.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 26, 2014, 23:51:36 »
Ben alırken petlas benim ebatta 180 tl idi. Continental 400 küsür. goodyear 380 küsür michelinde o aralardaydı. Daha öncedende starmaxx kullandığımızdan gözüm kapalı gittim petlas aldım. İyikide almışım diğer markalı lasitklerden hiçbir farkı yok aynı işlevi görüyor. Hiçbir güven problemi yok. Gerek yanaktan gerek tabandan çok sağlam lastik. Kolay kolay bitmiyor.

Şöyle birşey var. Mesela atıyorum petlas pt741 150 dir continantal cpc 5 160 dır o zaman conti alınır. Ama arada dağlar kadar fark varken fazla para vermeye gerçekten gerek duymuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 26, 2014, 23:54:41 »
Aslinda yanlış bir anlatim oldu saydığımız diger markalarda hic kucuk firma degil hemde hic değil yani.sadece piyasaya biraz gec davrandilar kendilerini gelisirmekte.herkezin cebine göre yaa durum..sadece onemli olan cebi zorlamamak sadece piyasada o lastik varmış gibi dusunmemek tek olay bu.tek onerim bu olur benim yani
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 27, 2014, 00:16:09 »
Ben hiç bir markaya ön yargılı olmadım,ancak aracımın üzerindeki orijinal lastikler 2010 imali yokohoma/Advan idi,araç geçen yıldan buyana anormal sertleşti,adeta kazık gibi oldu,lastik sesi ve uğultusu had safhada idi.Kış lastiklerim Sava/Eskimo 2010 imali,dahi yazlıklara göre çok yumuşak ve sessizdi.Bir ay kadar önce Good year efg lastiklerinin etiket değerlerini inceleyip,forumdaki yorumlarıda okuyunca lastikleri değiştirmeye karar verdim.Ve 2014/11.hafta imali 4 adet lastik+balans+subab 720.tl ye değiştirdim.Yokohomalarıda 150.tl ye verdim.şimdi dünya varmış diyorum.araba pamuk gibi oldu,ses beni rahatsız etmiyor.dahası kafam rahat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 27, 2014, 00:31:06 »
Sozum kimseye degildi yanlış anlaşılmasın. Ben bir genelleme yaptım ama suan turkiyede bole oldugunu kesinlikle iddaa ediyorum.ama dedigim gibi sahsi görüşüm bu.bundan 7sene omcesinide biliyorum cunku.bide zaten gene yazdim maalesef bu bahsettigim firmalar kendini gelistirmekte gec kaldi ayak uydurmakda zorlandilar.ama suan icin piyasada guzel urunler veriyorlar.sunida belirttim gene cebe gore paraya göre. Sadece suna karşıyım param olmasada kil payi yetiyorsada encok bu tavsiyeediliyor gideyim alayım demek yanlış. Her paraya karsilik istege uygun ürün illaki bulunur varda zaten.tek anlatmak istedigim buydu benim.ama sunuda solemek lazim ne kumhonun ne toyonun ne goodyearin ne baska lastigin her urunu guzel degil ole olsa zaten piyasada buladar lastik markasi olmazdı
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 27, 2014, 00:45:49 »
Ogün bey,lastiği araştırıken ben kalitesini kanıtlamış 3 marka üzerinde yoğunlaştım.Michelin primacy3,continantal contac 5 ve good year efg.bu 3 lastiğin etiket değerlerini incelediğinizde good year'ın hem fiat hemde teknik özellik olarak bir adım önde olduğunu görürsünüz.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim,bu lastiğe en iyi alternatif Kumho ewing kh27 veya hankook olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 27, 2014, 00:59:19 »
Zaten etiketlerini inceledim hepsinin ayrica lastik kısmında zaten forumun encok kullanilan lastikleri ve etiketleri diye konuyu acanda benim yani eminolun birçok lastigi biliyorum.bakin ya ben anlatamadim yada dedigim anlasilmadi ben sadece bir konuda uyarida bulundum kuskusuzki 140tl lik bir lastik ile 180tl lik bir lastik ayni olmayacak buna kusku yok zaten sadece kimse cebinden yuksege cikmasin zorlamasin kendini diye bir oneride bulundum ben.herkezin cebine uygun illaki parasina göre kaliteli bir lastik bulunur ve memnun kalınır.michelin kalitesini kanitlamis diyorsunuz ama michelin suan düşüşte oldugunu unutmayin derim kalite olarak tabi takipediyorsaniz.ben zaten kumho kh27 kullaniyorum parasinin ustunde bir lastik bence zaten.tek soledigim benim cebi kasmadan uygun alternatif bulmak

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 27, 2014, 01:08:27
Hatta bir yorumuma bakilacak olursa kumho toyo hankook diye siraladim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 27, 2014, 11:17:05 »
Kumho,Dunlop ve Toyo made in japan ise cok dayaniklidir ama yumusakliklari konusunda auni seyi soyleyemem.

Starmaxx yuksek olasilikla made in india olabilir.

Starmaxx, Petlasın yurtdışı için ürettiği TÜRK malı lastikllerdir. Bilginize...
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 27, 2014, 14:47:31 »
öncelikle merhabalar. lastik konusunda danışmak istediğim bir konu var siz saygı değer forum sakinleri ile. aracımda şuanda 2010 yılı 29. hafta üretimi bridgestone er300 turanza  lastikleri bulunmakta. lastiklerin üzerinde hafif çatlaklar bulunmakta. ön lastik dişi 6mm, arka lastik dişleri ise 3,5mm'dir. öğretmenim malum tatil geliyor ve uzun yol yapacağım. lastiklerin bu hali ile kaldırır mı? yoksa değiştirmekte fayda var mı?
iki adet aynı lastikten alıp öne taksam öndeki lastikleri arkaya taktırsam nasıl olur? yoksa dört adet sıfır almak daha mı iyi olur bilemedim.
ve internet üzerinden lastik almak nasıldır? bazı sitelerde çok cazip fiyatlar bulunmakta.
son olarak eğer lastikleri değiştirirsem goodyear efficientgrip performance lastikleri nasıldır?
okuyan ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim. hayırlı günler.

aracın üstündeki michelin pilot exalto lastiğini kullanıyorum 3 yılı geçti 50 bin km oldu yanakları pul pul dökülüyor her gün 70 km yol yapıyorum.Bende öğretmenim.
Peki neyi bekliyoırum 1 ay önce kumho lastik aldım tanıdıktan parasını daverdim ama stokta hala yok acele de etmeyince lastik kaldı herhalde 15 gün daha bekleyeceğim.
demem o ki michelin hakkaten sağlam lastik çok süratli gitmezseniz bir şey olmaz kanımca ama uzun yolda ne olur da bilemem lastik ısındığı için benim en uzun yolum 2 saat  :)
ha lastik almazsanız çakmaklıktan teker şişren şeyler var sitelerde 10-20 tl onlardan alabilirsiniz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '05
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 31, 2014, 15:34:05 »
goodyear egp aldım internetten 2014 yılının 11.hafta üretim lastikleri geldi. ilk izlenim bridgestone turanza'ya göre oldukça sessiz. konfor arttı. bazı frenlemelerde abs devreye giriyordu şimdi girmiyor.. ilk izlenim olarak memmunum umarım böyle devam eder. =)
düşüncelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 31, 2014, 21:58:00 »
goodyear egp aldım internetten 2014 yılının 11.hafta üretim lastikleri geldi. ilk izlenim bridgestone turanza'ya göre oldukça sessiz. konfor arttı. bazı frenlemelerde abs devreye giriyordu şimdi girmiyor.. ilk izlenim olarak memmunum umarım böyle devam eder. =)
düşüncelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.
Sonunda senide Goodyear kervanina kattik Burak. Gule gule kullanman dilegiyle. ben gayet memnunum. Cevremdeki herkese de tavsiye ediyorum.
------- E & S & K -------