0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muammer bey , kişi başı milli geliri 50.000 $ seviyelerinde olan bir avrupa ülkesinde benzinin lt fiyatı 1 $.Onada % 5 zam yapılınca çiftçi , vatandaş sokağa dökülüp zammı protesto ediyor ( Yanılmıyorsam 2005 yılında .Belki şimdi rakamlar biraz daha farklıdır.) .Bizde kişi başı milligelir matematik dahisi siyasiler sayesinde 10.000 $ civarı galiba (Asıl önemli olan kişibaşı milligelir değil adaletli bir gelir dağılımı.Yoksa 1 geminin bedeli binlerce kişinin milligelirini gösterir.Pardon gemicik.) benzin 2,6 $ mazot 2 $ sevyesinde.Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı xx $ olunca zam , USD x,xx tl olunca zam ama bunlar düşünce indirim yok.Peki varmı sokağa dökülen tepkisini gösteren ( bende dahil ) yok.ee atalar ne demiş eşşek olana palan vuran çok olur.
Davut bey hak veriyorum size vadandaşı hergün farklı olaylarla meşgul ederseniz hiç bir şeye ses çıkaramaz garibim.
herkes kontak kapatsın 1 ay hersey duzelır
Petrol dışarıda bir dolar bizdede öyle olması lazım deniyordu bir zamanlar, en azından ben öyle hatırlıyorum.
DOlar'da düştü son günlerde, petrol fiyatlarıda, sadece bizim pompalarda bir değişiklik yok. Hep diyorum Kıyamet kopsa Türkiye'ye 50 yıl daha birşey olmaz. Çünkü dünyayı 50 yıl geriden takip ediyoruz.
Gorunuse gore hic bir siyasal grubun burada bir reform yapma gucu, dusuncesi yok. En azindan ben gormedim, duymadim.