Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226759 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #820 : Nisan 01, 2010, 16:59:56 »
Arabaya nasıl yelken takarım onu araştırmaya başladım.  :P
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #821 : Nisan 16, 2010, 11:32:45 »
Dolar başaşağı ama akaryakıt yine aynı!
Ülkemizde dolar sürekli gerilerken petrol akaryakıt fiyatları buna inat değişmiyor
16 Nisan 2010 Cuma, 10:21:58
BURAK TAŞÇI - HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ
Akaryakıt fiyatları doların düşmesine rağmen sabit kalıyor. Akaryakıt dağıtım firmaları yıllardır 3 ileri 1 geri yaparak fiyatları katlayarak ilerliyor. Son günlerde dolar değer kaybetmesine rağmen akaryakıt fiyatları gerilemiyor. Hatta bugün Fuel Oil'e zam geldi.
Petrolün varil fiyatı 84-85 dolar aralığında oynarken petrol kaynaklarına en yakında bulunan ülkemizde akaryakıt fiyatlarında dünya birinciliğini elimizden düşürmüyoruz.
Petrolün fiyatını hep varil hesabıyla öğreniriz. Ancak bir varilin kaç litre aldığını çoğumuz bilmiyoruz. 1 varil petrol=159 litreye denk geliyor. Şu anki ham petrolün litre fiyatını bulmak çok kolay. 1 litre ham petrol= 84/159=0.52 dolara denk geliyor. Yani bu da 0.76 TL. Ancak ülkemizde işlenmiş halde petrol istasyonlarından araçlarımıza aldığımız benzin veya motorin 5 katına satılıyor.
TİCARİ ARAÇLAR ALTERNATİFİ KULLANIYOR
Doların sert düşüşüne rağmen akaryakıt fiyatlarına müdahale edilmemesi garipsenir bir durum oldu. Ülkemizde taşımacılık büyük bir paya sahip. Ancak ticari araç sahipleri akaryakıttan tasarruf etmek için doğayı kirletir hale geldiler. Yakıt tankları mazot yerine 10 numara yağ ile doluyor. 10 numara yağ hem aracın motoruna hem de çevreye oldukça zararlı. 1 kamyonun 100 km'de 22-25 litre arasında yakıt tükettiğini düşünürsek doğu illerinden İstanbul'a mal taşıyan bir kamyonun yaktığı yakıt yaklaşık olarak 1.250 TL oluyor. Ancak aynı yolu 10 numara yağ ile kateden bir kamyon 750 TL'lik bir yakıt masrafıyla hedefine ulaşıyor. (10 numara yağ=1.90 TL)
Yakıt masraflarıyla başa çıkamıyorlar
Taksici esnafı da motorin ve LPG'den şikayetçi. İşlerinin zayıf olduğunu belirten taksici esnafı yakıt ve yedek parçanın pahalılığından yakınıyor. Esnafa akaryakıtın vergi indirimli olarak verilmesini dile getiren taksiciler bu sayede para kazanabileceklerini söylüyorlar. Ayrıca 10 numara yağ yeni nesil otomobillerde kullanılamadığı için motorini en yüksek fiyattan tüketmek zorunda kalıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #822 : Nisan 16, 2010, 11:38:48 »
Petrolün yanı başında olup da dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor olmak ağırıma gidiyor benim. :(
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #823 : Nisan 16, 2010, 11:42:26 »
Muammer bey , kişi başı milli geliri 50.000 $ seviyelerinde olan bir avrupa ülkesinde benzinin lt fiyatı 1 $.Onada % 5 zam yapılınca çiftçi , vatandaş sokağa dökülüp zammı protesto ediyor ( Yanılmıyorsam 2005 yılında .Belki şimdi rakamlar biraz daha farklıdır.) .Bizde kişi başı milligelir matematik dahisi siyasiler sayesinde 10.000 $ civarı galiba (Asıl önemli olan kişibaşı milligelir değil adaletli bir gelir dağılımı.Yoksa 1 geminin bedeli binlerce kişinin milligelirini gösterir.Pardon gemicik.) benzin 2,6 $ mazot 2 $ sevyesinde.Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı xx $ olunca zam , USD x,xx tl olunca zam ama bunlar düşünce indirim yok.Peki varmı sokağa dökülen tepkisini gösteren ( bende dahil ) yok.ee atalar ne demiş eşşek olana palan vuran çok olur.
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #824 : Nisan 16, 2010, 11:52:29 »
Davut bey hak veriyorum size vadandaşı hergün farklı olaylarla meşgul ederseniz hiç bir şeye ses çıkaramaz garibim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #825 : Nisan 16, 2010, 12:45:21 »
Muammer bey , kişi başı milli geliri 50.000 $ seviyelerinde olan bir avrupa ülkesinde benzinin lt fiyatı 1 $.Onada % 5 zam yapılınca çiftçi , vatandaş sokağa dökülüp zammı protesto ediyor ( Yanılmıyorsam 2005 yılında .Belki şimdi rakamlar biraz daha farklıdır.) .Bizde kişi başı milligelir matematik dahisi siyasiler sayesinde 10.000 $ civarı galiba (Asıl önemli olan kişibaşı milligelir değil adaletli bir gelir dağılımı.Yoksa 1 geminin bedeli binlerce kişinin milligelirini gösterir.Pardon gemicik.) benzin 2,6 $ mazot 2 $ sevyesinde.Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı xx $ olunca zam , USD x,xx tl olunca zam ama bunlar düşünce indirim yok.Peki varmı sokağa dökülen tepkisini gösteren ( bende dahil ) yok.ee atalar ne demiş eşşek olana palan vuran çok olur.

+10000000000000000000000000000000000000000000000000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #826 : Nisan 16, 2010, 12:49:35 »
herkes kontak kapatsın 1 ay hersey duzelır  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #827 : Nisan 16, 2010, 12:52:55 »
Petrol dışarıda bir dolar bizdede öyle olması lazım deniyordu bir zamanlar, en azından ben öyle hatırlıyorum.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
« Yanıtla #828 : Nisan 16, 2010, 13:15:02 »
Davut bey hak veriyorum size vadandaşı hergün farklı olaylarla meşgul ederseniz hiç bir şeye ses çıkaramaz garibim.
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #829 : Nisan 16, 2010, 13:20:11 »
herkes kontak kapatsın 1 ay hersey duzelır  :)

keşke herkes yapmaya gönüllü olsa gerekşrse 2 ay bile kontak kapatırım bu uğurda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #830 : Nisan 16, 2010, 13:25:41 »
Kontak kapatalım kapatmasına da birsürü tuzukuru insan var. Hiç işi olmaz onların zamla, benzinle vesaireyle. Giter çatır çatır binerler yine arabalarına. Olan yine ortadirek ve garibana olur.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #831 : Nisan 16, 2010, 13:46:33 »
Muammer bey, konuyu "Petrol Fiyatları" ile birleştirdim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #832 : Nisan 16, 2010, 13:51:43 »
Petrol dışarıda bir dolar bizdede öyle olması lazım deniyordu bir zamanlar, en azından ben öyle hatırlıyorum.
bu sözün söylem hakkı muhalefete ait.iktidar olunca ne söyleme hakları kalıyor nede söyleme istekleri.
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #833 : Nisan 16, 2010, 14:13:12 »

evet Hakkı bey daha iyi oldu. teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #834 : Nisan 19, 2010, 16:36:37 »
Bu ülkede ne kontak kapatılır ne de bu fiyatlar düşer. >:(
Yasalara göre devlet benzine istediği gibi vergi koyabiliyor. bu vergilerde dayandıkları nokta avrupa birliği uyum protokolleri. Bu yüzden biz ne yaparsak yapalım bu vergilerin geri alınması yakın zamanda sözkonusu olmayacak. bu uyum yasalarının da mazeretleri ortada, bunları hepiniz tahmin edersiniz. bu mazeretlerin ortadan kaldırılabilmesi için tüm dünyada fosil yakıtlara olan bağımlılığın ortadan kaldırılması gerekiyor. Elektrikli araçlar sanki bu süreci başlatıyor gibi ama bunlar yaygınlaşınca da başka bahaneler ortaya çıkar. Hele bizim ülkemizde vergi için bahane çok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #835 : Nisan 19, 2010, 19:55:18 »
  DOlar'da düştü son günlerde, petrol fiyatlarıda, sadece bizim pompalarda bir değişiklik yok. Hep diyorum Kıyamet kopsa Türkiye'ye 50 yıl daha birşey olmaz. Çünkü dünyayı 50 yıl geriden takip ediyoruz. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #836 : Nisan 20, 2010, 09:03:23 »
  DOlar'da düştü son günlerde, petrol fiyatlarıda, sadece bizim pompalarda bir değişiklik yok. Hep diyorum Kıyamet kopsa Türkiye'ye 50 yıl daha birşey olmaz. Çünkü dünyayı 50 yıl geriden takip ediyoruz. :):):)
haklısınız hakan bey , hatta ben türkiyedekilerin dünyalı olduğuna bile inanmıyorum.boşuna ufo filan arıyorlar uzaylı görmek için.
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #837 : Nisan 20, 2010, 20:57:50 »
  Zaten bu millet hala nasıl yaşıyor anlamak güç, ümüğünümü aldırdı millet ne yaptı? :)
 Halkı düşünüp, halk için birşeyler yapılmadığı sürece hiçbirşey düzelmez, halkında bunun farkında olması ve ona göre davranması şart bence. Her gemisini kurtaran kaptan olursa, hiçbirşey olumlu yönde değişmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #838 : Nisan 20, 2010, 21:44:19 »
Herkes sapkasini onune alacak, oturacak, yakit fiyatlarini bu hale getiren vergiler konusunda dusunecek, bu dolayli vergilerin kalkmasi icin getirilecek direkt vergilerin bireye dusen kismina razi olup olmadigina karar verecek.Eger herkes kendisine dusen adil vergiyi vatan borcu/namus  olarak gorup odeme azmini ortaya koydugu zaman benzin vergisi kalkacak.Oteki turlu vergiyi odememe, kayit disinda kalma bir marifet sayilmaya devam ederse bu 'sen vergini odemezsen ben haksiz da olsa bu vergiyi bir sekilde toplarim' sistemi devam eder gider. Gorunuse gore hic bir siyasal grubun burada bir reform yapma gucu, dusuncesi yok. En azindan ben gormedim, duymadim. Rahmetli Ecevit bile bir sey yap(a)madiktan sonra...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #839 : Nisan 20, 2010, 22:00:51 »
Gorunuse gore hic bir siyasal grubun burada bir reform yapma gucu, dusuncesi yok. En azindan ben gormedim, duymadim.
Tamamen aynı düşünüyorum. Genelde halkın genelinin yararına şeyler ya yapılmıyor, ya da çok ağırdan alınıyor.