Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226765 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #700 : Ocak 11, 2010, 15:10:07 »
  Her gelen deliği büyütüyor, sonrada eskilere laf söyleyip oy alıyor. Bir yerinden yamayan, diğer yerden daha büyük delikler açıyor. Sonunda o deliği yamamak içinde halkın pantolonunun kumaşı ve ipliği sökülerek kullanılıyor. İnsanlar bir kafasını eğip aşağı doğru baksa durumu görecekler ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #701 : Ocak 11, 2010, 15:25:07 »
Sanırım bizim durumumuz Nasrettin Hoca'nın, köylünün Timur'un filinden çektiği çileyi anlatması için yine köylü tarafından görevlendirilmesine benziyor... İlk başta Timur'un filinden şikayet var ama Timur'a bunu anlatacak yürek yok... Bir elçiyi seçiyorlar ama onu kendi haline bırakıyorlar... Eeee elçi de köylüyü mü düşünecek... Tabi ki kendini düşünüyor... 2. fili musallat ediyor köylünün başına...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #702 : Ocak 11, 2010, 21:51:51 »
Hayatın her alanında olduğu gibi yakıt tüketimi konusunda da çok ciddi israf var maalesef Türkay :( İnsanlar ne kadar bilinçlendirilmeye çalışılsa bile günlük yaşamlarında anlık duyguların etkisiyle hareket edebiliyorlar.
abi anlık duyguyu falan geçtim, bugün liseden bir arkadaşımla beraberdim, 2.5 v6 bir arabaya biniyor(2.5 mondeo), benzin fiyatlarına laf ediyor ancak arabaya bindiğimizde vitesler 6000 civarında değişiyor...dün üniversiteden bir arkadaşımlaydım, focusu var, aem hava filtresi var ve o filtre ciddi anlamda kirli, araba benzini içiyor!! 9-10 litre yakıyor...ankaraya gittim, beni aştiden aldı ve evet vitesler 6000 devirde değişiyor!!! ve evet benzin fiyatlarına laf ediyor..bu mantık ile bu şekilde israf ile bu vurdumduymazlık ile hangi eylem? hamgi protesto? iki arkadaşım da iki gündür kapıştığı arabaları, geçtiği adamları, yaptığı hızları anlatıyor..ben mi? evet ben de onlardanım ama bir farkla 3.66 oldu ve ben duruldum..bir depoyla 300km gitmek de var, 500 km de..neden 300ü seçeyim ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #703 : Ocak 11, 2010, 22:15:08 »
vallahi 6000 de vites değişmide haktır kimine göre zewktir bence ama israf konusu doğru tabi....
ama birileri israf ediyor diye ben eylem yapmayacak hak aramayacak değlim....
kesesine güvenen bassın 20lt lik araba kullansın hiç farketmez....
bence o da bir hak...gerçekten insan arabayı nasıl zewkle kullanıyorsa öle kullansın.para ile terbiye edilmeyi yinede haketmiyoruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #704 : Ocak 11, 2010, 22:51:54 »
vallahi 6000 de vites değişmide haktır kimine göre zewktir bence ama israf konusu doğru tabi....
ama birileri israf ediyor diye ben eylem yapmayacak hak aramayacak değlim....
kesesine güvenen bassın 20lt lik araba kullansın hiç farketmez....
bence o da bir hak...gerçekten insan arabayı nasıl zewkle kullanıyorsa öle kullansın.para ile terbiye edilmeyi yinede haketmiyoruz..
evren abi anlamadın galiba..bu adamlar böyle kullandıkça (ben de dahil) senin yaptığın eylem hiç ama hiç bir işe yaramayacak..ben de o şekilde zevk alıyorum hatta benim için araba kullanmanın anlamı o..ayrıca hocam, W harfine dikkat etsek biraz? cep telefonu olsa anlayacağım 8e 3 defa basmak yerine 9a bir defa basma isteğinizi ama klavye kullanırken...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #705 : Ocak 11, 2010, 23:08:49 »
Arabayı biz Türklerden daha ekonomik kullanmayı bilen başka bir millet yoktur herhalde...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #706 : Ocak 11, 2010, 23:48:23 »
sizin için kolay olmaz....
ben 1 hafta otobüsle gidebilirim...benim gibi 45dk-1 saat yolu olanlar birazfedakarlık yapabilir..siz 1 gün yapsanızda olur:=)))))
hocam zaten kendi aracımla parasızlık yüzünden yapıyorum 3 haftadır bi yere gitmedim ama iş için mecbur hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #707 : Ocak 12, 2010, 00:53:44 »
o..ayrıca hocam, W harfine dikkat etsek biraz? cep telefonu olsa anlayacağım 8e 3 defa basmak yerine 9a bir defa basma isteğinizi ama klavye kullanırken...
evet insanlar böyle kullandıkça bizim eylemler pek ses getirmeyecek ama aslında tam da böyle değil..biz eylemimizi yapalım ya da tasarrufumuzu bizim kesemiz korunsun en azından..
ya bu w meselesi büyütülecek bi olay değil.el o anda hangisi çabuksa ona gidiyor...masaüstü klavyesi değil laptop ta biraz zorlanıyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #708 : Ocak 13, 2010, 16:17:08 »
  Aynen alıntıdır. Hadi hayırlısı. :)

''Tüketiciler Birliği, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarının artırılmasına ilişkin 31 Aralık 2009 günlü Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Danıştay önünde yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından 2009 yılının son gününde özel tüketim vergilerine benzinde 20 kuruş, dizel yakıtta 15 kuruş ve LPG'de 18 kuruşluk zam yapıldığını ve özel tüketim vergisinin üzerinden alınan KDV ile birlikte benzinin litre fiyatının da 24 kuruş zamlanarak 3.65 TL olduğunu belirtti.

Tüketim üzerinden alınan vergilerle gelir dağılımının gittikçe bozulduğunu öne süren Kaya, ''yapılan vergi zammı ile benzin fiyatlarında tarihin en yüksek fiyatının görüldüğünü'' savundu. Kaya, ''Tüketicinin mecburiyetini kötüye kullanarak yapılan Özel Tüketim Vergisi zammının iptali gerekir'' dedi.

Kaya ve beraberindekiler açıklamanın ardından dava dilekçesini Danıştaya sundu. ''

Alıntı adresi: http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/200512-Akaryakit-zammina-dava.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #709 : Ocak 13, 2010, 21:22:22 »
Macarlar yolunu bulmuşlar. Bizdeki fiyatlara benzin alsalar ne yaparlar bilemiyorum... :D

Ucuz benzin için sınırı geçip, benzin alıyorlar..

Macaristan'da hükümetin akaryakıta getirdiği yeni vergiler nedeniyle benzin ve mazot fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar, ülkede benzin turizmi başlattı.

Macar halkı, daha ucuz akaryakıt alabilmek için komşu ülkelere akın ediyor. Romanya, Ukrayna hatta AB ülkesi Avusturya'ya giderek otomobillerinin depolarını dolduran Macarlar, yüksek fiyat nedeniyle de hükümeti suçluyor.

Bazı Macar vatandaşlarının ise Ukrayna'dan aldığı akaryakıtı Macaristan'da satarak gelir sağladığı belirtiliyor.

Macaristan'da 95 oktanlı bir litre benzin 320 forinte (1,20 avro), Ukrayna'da ise bir litre benzin 280 forinte (1 avro) satılıyor.

Alıntı adresi:http://www.aksam.com.tr/2010/01/13/haber/ekonomi/4913/benzin_turizmi_basladi.html

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #710 : Ocak 13, 2010, 22:06:09 »
Bugün 6. günüm. Toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Protestoya devam. Maliyenin benden dolayı ÖTV ve KDV kaybı 20 TL bugün itibariyle :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #711 : Ocak 13, 2010, 23:09:31 »
bravo hakkı bey...dayanabildiğiniz yere kadar devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #712 : Ocak 14, 2010, 01:18:37 »
O zaman suç işleyen bir Macar'a verilecek en kötü ceza 1 yıl Türkiye'de her gün 2 saat trafiğe çıkma cezası olur... :)
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #713 : Ocak 14, 2010, 02:55:20 »
hocam o zaman biz suçluyuz herzaman cezalandırılıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #714 : Ocak 14, 2010, 08:00:48 »
  Demek biz Macarız. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #715 : Ocak 14, 2010, 17:46:14 »
arkadaşlar ben bu zamlar hakkında daha önce yorumumu yapmıştım. arabamı mecbur olmadığım sürece kullanmıyorum. özellikle son zamdan sonra (bugünle beraber 14 gün oldu) benzin almıyorum. işe otobüsle gidip geliyorum. ama herkesin içinde bulunduğu şartlerı aynı olmadığı için vereceği tepki de eşit olmaz. imkanı olan arabaları dinlendirme eylemine katılsın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #716 : Ocak 14, 2010, 23:35:38 »
bravo cengizhan bey....en derin en içten dileklerime tebrikler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #717 : Ocak 14, 2010, 23:44:43 »
 Demek biz Macarız. :)

Zaten Macarlar da aslen Türk değil mi? Ne tesadüf, Macarlar da Türkler de petrol fiyatlarından muzdarip... O zaman bizim soyumuzda en azından bu Avrupa denen kıtaya bulaşanlarımızda akaryakıta karşı bir allerji var, genetik herhalde... :)

Orta Asya'da kalsaymışız keşke... Oradaki soydaşlarımız neredeyse beleşe alıyorlar benzini... Demek ki herşey bu göç sırasında değişti...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #718 : Ocak 15, 2010, 10:42:52 »
Ali Rıza, Macaristan'da benzin 1.2 Avro diyor haberde.Bizden ucuz yine.Ama çözümünü bulmuşlar, zamlı-yüksek vergili satan kendi devletlerinden almıyorlar.En iyisini yapıyorlar.Coğrafi konumları itibariyle işleri zor değil, çok seçenekleri var. Serbest piyasa da o zaten.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #719 : Ocak 15, 2010, 11:25:37 »
Alıntı
Orta Asya'da kalsaymışız keşke... Oradaki soydaşlarımız neredeyse beleşe alıyorlar benzini... Demek ki herşey bu göç sırasında değişti...

Onlar hala at sırtında dolaşıyorlar :P