0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar suriye benzinini bizim arabalara koyamıyoruz alacagımız zaman adam markayı soruyor eger bi sorun olursa kabul etmem diyor oktan daha düşük heralde.yani topraklarımızda tütün yetişiyorda ne oluyor çocuk oyuncagı gibi hergün zam hergün zam petrolde bulunsa gene aynı bişey değişmez
Atilla bey avrupadaki bir çok ülkeye göre sigara fiyatları ülkemizde ucuz
evren hocam, koyunluk: diktatörlüklerde, monarşilerde ya da oligarşi gibi yönetim biçimlerinde olur. demokrasi ile yönetildiği, her 5 yılda (hiç olamadı ya bu zamana kadar, bundan sonra da 4 yılda bir olacak) bir yapılan seçimlerle ortaya konulan ülkemizde çok şükür böyle bir durum yok. insanları sizin gibi düşünmedikleri için koyunluk ile suçlamak, pek şık değil gibi. herkes aynı şeyi düşünseydi, herkes aynı şeyi hissetseydi, herkes önünde gideni takip etseydi, herkes birbirini taklit etseydi, aynı şeyleri yeseydi, aynı giyseydi; işte o zaman koyun olurduk. bilir misiniz bilmem koyunlar en önde gideni takip ederler her zaman. uçuruma da gitse en öndekini takip ederler...bi arabaya binmek için; bilmem kaç türlü vergi verdiğimiz doğru. aldığımız benzinde, yıllık kullanımda, lastiğinde, yağında, yolunda.... en pahalı benzini de kullandığımız doğru. ülke olarak kişi başına düşen milli gelir seviyesinin hiç de açıklandığı gibi on bin küsür dolar olmadığı da çok açık. yalnız bütün bunlar ve uygulanan politikalar oy kullanan insanları ya da şöyle diyeyim bizim gibi oy kullanmayan insanları koyun olarak görmemize yeterli değil. bu o insanlara haksızlık olur.şu andaki iktidarın göreve getirilmesinde ekonomik beklenti, siyasi istikrar ve yolsuzlukların önlenmesi gibi bazı beklentiler olması yanında, kişisel hak ve özgürlüklerin iyileştirilmesi beklentisi vardı. bende bunu bekleyenlerdendim. açıkçası beni koyun olarak görmenize alındım...
evren hocam bu sizce kolay bişeymi şirket pikapıyla günde 400 km yapıyorum sizce bu olayı yapabilirmiyiz?