Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #680 : Ocak 10, 2010, 00:05:02 »
arkadaşlar suriye benzinini bizim arabalara koyamıyoruz alacagımız zaman adam markayı soruyor eger bi sorun olursa kabul etmem diyor oktan daha düşük heralde.yani topraklarımızda tütün yetişiyorda ne oluyor çocuk oyuncagı gibi hergün zam hergün zam petrolde bulunsa gene aynı bişey değişmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #681 : Ocak 10, 2010, 00:06:39 »
arkadaşlar suriye benzinini bizim arabalara koyamıyoruz alacagımız zaman adam markayı soruyor eger bi sorun olursa kabul etmem diyor oktan daha düşük heralde.yani topraklarımızda tütün yetişiyorda ne oluyor çocuk oyuncagı gibi hergün zam hergün zam petrolde bulunsa gene aynı bişey değişmez
Atilla bey avrupadaki bir çok ülkeye göre sigara fiyatları ülkemizde ucuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #682 : Ocak 10, 2010, 17:50:39 »
evren hocam, koyunluk: diktatörlüklerde, monarşilerde ya da oligarşi gibi yönetim biçimlerinde olur. demokrasi ile yönetildiği, her 5 yılda (hiç olamadı ya bu zamana kadar, bundan sonra da 4 yılda bir olacak) bir yapılan seçimlerle ortaya konulan ülkemizde çok şükür böyle bir durum yok. insanları sizin gibi düşünmedikleri için koyunluk ile suçlamak, pek şık değil gibi. herkes aynı şeyi düşünseydi, herkes aynı şeyi hissetseydi, herkes önünde gideni takip etseydi, herkes birbirini taklit etseydi, aynı şeyleri yeseydi, aynı giyseydi; işte o zaman koyun olurduk. bilir misiniz bilmem koyunlar en önde gideni takip ederler her zaman. uçuruma da gitse en öndekini takip ederler...
bi arabaya binmek için; bilmem kaç türlü vergi verdiğimiz doğru. aldığımız benzinde, yıllık kullanımda, lastiğinde, yağında, yolunda.... en pahalı benzini de kullandığımız doğru. ülke olarak kişi başına düşen milli gelir seviyesinin hiç de açıklandığı gibi on bin küsür dolar olmadığı da çok açık. yalnız bütün bunlar ve uygulanan politikalar oy kullanan insanları ya da şöyle diyeyim bizim gibi oy kullanmayan insanları koyun olarak görmemize yeterli değil. bu o insanlara haksızlık olur.
şu andaki iktidarın göreve getirilmesinde ekonomik beklenti, siyasi istikrar ve yolsuzlukların önlenmesi gibi bazı beklentiler olması yanında, kişisel hak ve özgürlüklerin iyileştirilmesi beklentisi vardı. bende bunu bekleyenlerdendim. açıkçası beni koyun olarak görmenize alındım...
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #683 : Ocak 10, 2010, 20:27:39 »
Atilla bey avrupadaki bir çok ülkeye göre sigara fiyatları ülkemizde ucuz
fakat onlarda tütün bizim kadar yaygın ve kaliteli değil bir emekli tekel işçisinin oglu olarak bundan eminim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #684 : Ocak 10, 2010, 21:50:55 »
tekrar selam ...arif abi kişisel hak ve beklentiler olayını ben gerçekten anlamıyorum.yani hanggi insana bir dışlama vardı ki bundan öncede bu parti bu insanları kurtarsın??
işalah beklentilerinize cevap vermişlerdir ve kendinizi daha eşit daha hak ve adaletli hissetmişsinizdir...
zaten daha sonradan da dediğim gibi bütün hükümetlerin yapacağı bir uygulamdır bu zam...34.sayfada bu konuda bize katılan pek çok arkadaşımızda oldu...
lütfen üstünüze alınmayın...koyun olayı tepkisiz kalan insanlara bir sitemdir oy kullananlara değil...
işalah 2010 aralık gibi ya da 2011 temmuz gibi seçim olucak zaten o zamanda sandıktan hepizi kardeşçe yaşatan ve zamlarla ezmeyen bir hükümet çıkar...
şimdilik konuyu siyasetten kurtaralım ve geçekten bu zamları protesto edelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #685 : Ocak 10, 2010, 21:55:12 »
zamları protesto etmein bir yoluda şudur ki EPDK denilen birimin üstünde etkisi olan petrol dağıtım şirketleri hangileri
yanılmıyorsam poaş,bp,shell olsa gerek...ingiliz amerikan sanırım bunlar...poaş ı bilmiyorum.
eğer bunlardan almazsak ve bu hareketi başlatırsak bunlar yeni petrol alımı yapamadığında nasıl bir politika izlerler....
örnek:almanya da kasaplar ete sadece %3zm yapınca halk bir hafta en zengini dahil et almayı protesto etmiştir ve kasaplar eski fiyattan %5-10 gibi indirimde bulunmuşlardır...
sadece 1 hafta almasak...ama önceden çok alıp almamak değil..bi hafta kenara koy arabanı...herkes aynı tarihler arası...
mesela 1-7 şubat araç kullanmama haftası gibii....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #686 : Ocak 10, 2010, 23:03:23 »
evren hocam, koyunluk: diktatörlüklerde, monarşilerde ya da oligarşi gibi yönetim biçimlerinde olur. demokrasi ile yönetildiği, her 5 yılda (hiç olamadı ya bu zamana kadar, bundan sonra da 4 yılda bir olacak) bir yapılan seçimlerle ortaya konulan ülkemizde çok şükür böyle bir durum yok. insanları sizin gibi düşünmedikleri için koyunluk ile suçlamak, pek şık değil gibi. herkes aynı şeyi düşünseydi, herkes aynı şeyi hissetseydi, herkes önünde gideni takip etseydi, herkes birbirini taklit etseydi, aynı şeyleri yeseydi, aynı giyseydi; işte o zaman koyun olurduk. bilir misiniz bilmem koyunlar en önde gideni takip ederler her zaman. uçuruma da gitse en öndekini takip ederler...
bi arabaya binmek için; bilmem kaç türlü vergi verdiğimiz doğru. aldığımız benzinde, yıllık kullanımda, lastiğinde, yağında, yolunda.... en pahalı benzini de kullandığımız doğru. ülke olarak kişi başına düşen milli gelir seviyesinin hiç de açıklandığı gibi on bin küsür dolar olmadığı da çok açık. yalnız bütün bunlar ve uygulanan politikalar oy kullanan insanları ya da şöyle diyeyim bizim gibi oy kullanmayan insanları koyun olarak görmemize yeterli değil. bu o insanlara haksızlık olur.
şu andaki iktidarın göreve getirilmesinde ekonomik beklenti, siyasi istikrar ve yolsuzlukların önlenmesi gibi bazı beklentiler olması yanında, kişisel hak ve özgürlüklerin iyileştirilmesi beklentisi vardı. bende bunu bekleyenlerdendim. açıkçası beni koyun olarak görmenize alındım...

Bu ümmetçilere oy verenlere başka ne sıfat yakışırki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #687 : Ocak 10, 2010, 23:25:59 »
evren hocam bu sizce kolay bişeymi şirket pikapıyla günde 400 km yapıyorum sizce bu olayı yapabilirmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #688 : Ocak 10, 2010, 23:31:24 »
Evren Bey'in koyun tabiri halkın düşünmeden hareket ettiğini göstermek adına söylenmiş bir söz ve teşbihte hata yok.Bu kadar olumsuzluklara rağmen bu hükümeti savunanlara tek bir soru soruyorum dost sohbetlerinde;Bu iktidar döneminde açılan 3 değil 5 değil sadece 1 tek fabrika söylermisiniz diye soruyorum?Cevap?Boş bakışlar!!!Ama hepsi satılan yeri doldurulamıyacak kurumları pekala sayabiliyor.Buna rağmen hala bu dini sömüren zihniyeti savunanlara ne denir?Sorgusuz sualsiz önde gideni takip eden koyundan farklı bir davranışmı ki bu????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #689 : Ocak 10, 2010, 23:34:44 »
2005'te  asker  darbe  hazırlıkları  yapıyor  diye amerika'ya   kaçıp   koruyun  bizi  dediklerini  hatırlatırım....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #690 : Ocak 10, 2010, 23:36:23 »
evren hocam bu sizce kolay bişeymi şirket pikapıyla günde 400 km yapıyorum sizce bu olayı yapabilirmiyiz?
sizin için kolay olmaz....
ben 1 hafta otobüsle gidebilirim...benim gibi 45dk-1 saat yolu olanlar birazfedakarlık yapabilir..siz 1 gün yapsanızda olur:=)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #691 : Ocak 10, 2010, 23:55:42 »
Yedi yıl önce Çorlu mitinginde şu anki iktidar partisinin lideri, asgari ücreti çay simit parası olarak hesaplayıp
o günkü iktidarı eleştiriyordu. Aradan yedi yıl geçti tek başlarına iktidarlar sonuç olarak değişen birşey yok.
Asgari ücret 2010 yılında 577 lira. Bu iktidar vergi iadesini de içine kattığndan yapılan ücret artışları yüksek gibi
görünüyor. 4 Kişilik bir aile üç öğün bir çay ile bir simit yese her ikisine 1 tl desek. 4kişi x 1tl x 3öğün x 30gün
Toplamda =360 tl eder. *** Yorumsuz***  >:(

Benzin konusuna gelince hepiniz ile hemfikirim. İşe yarayacağını bilsem arabayı yerinden 1 ay kıpırdatmam. Fakat araba ile ekmeğini
çıkaran ve mecburen kullanmak zorunda olan arakadaşları da anlayışla karşılamak gerek....

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #692 : Ocak 11, 2010, 00:10:52 »
kesinlikle araba ile para kazananlar geçimini sağlayanlar ayrı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #693 : Ocak 11, 2010, 07:49:40 »
  İsimler değişiyor ama uygulamalar hep aynı. Hangi nesilin (genel halk kitlesinde) refah yüzü göreceğini, medeni bir insan gibi yaşayabileceğini düşünüyorsunuz? En azından ışığı görebilen var mı?
 Önemli olan yöneticilerin adaleti, dürüstlüğüdür. Bu noktada sorun olursa herşey, her şekilde kullanılabilir. Şahsen seçimlerde de tam demokrasi olduğunu düşünmüyorum. En azından aklıma şu soru geliyor; neden bir şahıs sırf seçilebilmek için yüklü miktarlarda maddi bağışı bir parti vb. ne yapar ve seçilmek ister? !!! O kişi seçildiğinde acaba halk istediği için mi o seçilmiş olur, yoksa halka sunulan sadece o olduğu için mi? !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #694 : Ocak 11, 2010, 08:57:40 »
Ben 4 gündür aracımı kullanmıyorum arkadaşlar ve bu zamlar geri alınmadığı takdirde çok gerekmedikçe de (çok kötü hava koşulları, eş dost ziyaretleri, market alışverişi, vs...) kesinlikle kullanmayacağım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #695 : Ocak 11, 2010, 12:22:20 »
bir şey söyleyim mi..insanların umrumda değil yakıt fiyatlarının artışı..sadece oturduğumuz yerden söylenip duruyoruz..hala daha insanlar kullanıyor araçları, 4 lira da olsa benzin yine kullancaklar biliyorum..hadi gerekliliktir kullanılır..bari az yakması için bir şeyler yapın..insanlar hala daha ani hızlanıyor hala daha ani frenler yapıyor otobanda (izmir için konuşuyorum) sabit hız 90 ile gitmek varken hala daha yüksek hızda seyrediliyor, şehir içinde kullanırken insanlar hala daha yüksek devir çeviriyor..kitlesel olarak yakıt tüketimini düşünerek kullanılsa arabalar, bütün forumun araba kullanmamasından çok daha etkili olur.. çok daha az yakıt tüketilir..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #696 : Ocak 11, 2010, 12:38:06 »
Hayatın her alanında olduğu gibi yakıt tüketimi konusunda da çok ciddi israf var maalesef Türkay :( İnsanlar ne kadar bilinçlendirilmeye çalışılsa bile günlük yaşamlarında anlık duyguların etkisiyle hareket edebiliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #697 : Ocak 11, 2010, 13:48:50 »
arkadaşlar evren beyınde dedıgı gıbı yapılacak sey benzın dagıtıcılarını rekabete sokmak. 1-2 yerden benzın alacak herkez. sonra ufak ufak dusurmeler olcak rekabet baslıcak.
yoksa benzını her fıyattan alabılecek bu fıyatların koymadıgı bırsuru ınsan var etrefta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #698 : Ocak 11, 2010, 14:01:37 »
Arkadaşlar, akaryakıt almayarak, dağıtıcıları terbiye etmek gibi bir imkanımız olamaz. Hesap kitap ortada, bir litre benzinin maliyeti belli, alınan vergiler belli, firmaların kar marjları belli. Shell'in, BP'nin, Total'in umurunda mı Türkiye pazarı, kapatıp çeker giderler. Olan yine bize olur, denetimsiz tabelasız istasyonlar ile başbaşa kalırız. Bizim protesto etmemiz gereken Maliye Bakanlığı'dır, Hükümet'dir, hedefi şaşırmayalım.

Ekleme: Arkadaşlar, ayrıca madalyonun şu yüzünü de unutmayın. Akaryakıt gibi kalitesini kontrol etme imkanımızın olmadığı bir ürünü ben şahsen kar marjı daraltılmak zorunda bırakılmış bir satıcıdan almak istemem. Hangi sektör olursa olsun, ticaretin yazılı olmayan bazı kuralları vardır. Siz, satıcının fiyatını çok fazla baskılarsanız, umduğunuz değil bulduğunuz kalite ile yetinmek zorunda kalabilirsiniz. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #699 : Ocak 11, 2010, 14:17:21 »
 !!!  vay vay vay ki vay   :(
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA