Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226715 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1780 : Mayıs 10, 2011, 23:36:30 »
Yakit uzerindeki OTV'yi arttirmazlar diye dusunuyorum Hakki. Oyle bir ihtiyac yok gorunurde, gelir-gider dengesi bozuk degil Yunanistan,Italya,Portekiz,Izlanda,Ispanya'da oldugu gibi.
Yunanistan'da OTV uygulamaya gecebilirler. Gelir-gider dengeleri bozuk, borclarini cevirmeyecek duruma geldiler. Hatta euroyu terk etme ihtimalleri var.
bozuk değil mi?yeni atanan memurlara maaş verilecek...borçlanma rekor seviyede.seçim masrafları.merkez bankası faiz arttırıyor..asgari ücret yerde sürünüyor. yakıttan başka gelir  kaldı mı?herşeyi satttılar.nasıl olsa bu yorum burda kalır 3ay sonra  akaryakıt fiyatlarına baklalım öv artmış  mı 6 yı geçmiş mi geçmemiş  mi?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1781 : Mayıs 11, 2011, 02:50:37 »
MB faizi daha da dusurecek. Borclanma rekor seviyede falan degil. Bozukluk yukarida saydigim ulkelerde. Yunanistan'da OTV gelir, fiyatlar artar.Orasi kesin.
Akaryakit fiyatlari artar da duser de, o piyasada o gun o saniye ne olduguna bagli. Akaryakittaki OTV oraninin artacagini dusunmuyorum. Insallah yanilmam. Arttirilmak bir yana dusurulmesini bekliyorum.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1782 : Mayıs 11, 2011, 09:05:11 »
Bütçe denk ama cari açık felaket Ahmet. Mehmet Şimşek daha sonra Ali babacan'ın da desteğiyle toparlamaya çalışsa da ağzından kaçırdı:

...''Ben sadece şunu söyledim; para politikası gecikmeli olarak çalışır. Para politikasına bir fırsat tanımak lazım. Ama aynı zamanda bu konuda, maliye politikası anlamında tedbirlere ihtiyaç duyulursa o da tabii ki devreye girer. Bizim bütçeyi yaparken şöyle bir sözümüz olmuştu; 'şu anda gündemimizde vergi artışı hiçbir şekilde yok' demiştim. Çünkü bütçe gelirleri anlamında bizim vergi artışına ihtiyacımız yok. Yani bütçe performansımız iyi. Hedeflerden çok daha iyi bir noktadayız.

Ama şöyle; makro ihtiyati anlamında tedbir almamız gerekiyorsa, para politikasını desteklememiz gerekiyorsa esas itibariyle desteği tabii bütçe açığını kısarak, harcamaları kontrol altına alarak yapmak istiyoruz. Ama olur da yani düşük bir olasılık da ihtiyaç olursa o zaman oturulur, bakılır, iç talebi kontrol altına almak için maliye politikası tedbirleri alınması gerekiyorsa EKK'da tartışılır, istişare edilir ve karar verilir..."

Haberin tam metni için:
http://www.bloomberght.com/turkiye-ekonomisi/haber/875051-simsek-cari-acik-icin-daha-spesifik-tedbirler-gundeme-gelebilir

EKK: Ekonomi Koordinasyonu Kurulu
Maliye Politikası: Devletin maliye politikası araçlarını (Kamu harcamaları, vergiler) kullanarak ekonominin tam istihdama, ekonomik dalgalanmaları en aza indirgemek, adil bir servet ve gelir dağılımını oluşturmak için uyguladığı politikalara denir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1783 : Mayıs 11, 2011, 09:08:57 »
 :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
Geçen yine gırtlağına kadar doldurttum depoyu, pompacı kardeşe TAŞIT TANIMAAAAAAA dedim çıktım ::) ::) ::) :islik: :islik:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1784 : Mayıs 11, 2011, 09:50:33 »
MB faizi daha da dusurecek. Borclanma rekor seviyede falan degil. Bozukluk yukarida saydigim ulkelerde. Yunanistan'da OTV gelir, fiyatlar artar.Orasi kesin.
Akaryakit fiyatlari artar da duser de, o piyasada o gun o saniye ne olduguna bagli. Akaryakittaki OTV oraninin artacagini dusunmuyorum. Insallah yanilmam. Arttirilmak bir yana dusurulmesini bekliyorum.
Düşürülmesini herkes yıllardır bekliyor ben artmasın razıyım gerçi son 5 yılda artıracaklarını arttırdılar çünkü 2007 veya 2008 yılında petrol 160 dolar iken benzin 3.15 - 3.20 tl civarıydı şimdi petrol 100 dolar civarında benzin 4.29 tl bu ardaki farkta dolar kurundan falan kaynaklanmıyor çünkü 2007 2008 de dolar kurunu 1.3 olarak düşünsek ki bu kadar düşükmüydü hatırlamıyorum 1.3 x 160 = 208 tl bir varil petrol yapar şuan dolar 1.55 bu da 1.55 x 100 = 155 tl bir varil petrol yapar yani anlıyacağınız 2007-2008 den bu yana petrolün varili tl olarak en az 53 tl düşmüş iken benzin fiyatları anormal bir şekilde yükselmiş hemde bazı petrol şirketleri karlarımı düşürdüm demesine rağmen birde ögün utanmadan bakanın biri petrol şirketlerinin karları avrupada %6 bizim ülkemizde %9 çok yüksek diyor resmen milleti enayi yerine koyuyorlar %3 inse ne olacak benzin önce kendileri bir dönüp aldıkları vergilere baksınlar .

Bu arada deniz ticaretiyle uğraşanlara ötv den muaf akaryakıt verilyormuş .

Ülkemizde ticarette sadece denizciler mi akaryakıt kullanıyor taksiciler , dolmuşçular , otobüsler , kamyoncular , çiftçiler keyif yapmak için mi araçlarını kullanıyorlar .

Birde kamyoncunun tek çözümü olan 10 numara yağada vergi getireceklermiş neymiş çevreyi düşünyorlarmış külahıma anlatsınlar bunların tek amacı ondanda vergi almak madem çevreyi düşünyorsun önce git kütahyadaki siyanür olayını hallet .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1785 : Mayıs 11, 2011, 19:59:58 »
Bütçe denk ama cari açık felaket Ahmet. Mehmet Şimşek daha sonra Ali babacan'ın da desteğiyle toparlamaya çalışsa da ağzından kaçırdı:

...''Ben sadece şunu söyledim; para politikası gecikmeli olarak çalışır. Para politikasına bir fırsat tanımak lazım. Ama aynı zamanda bu konuda, maliye politikası anlamında tedbirlere ihtiyaç duyulursa o da tabii ki devreye girer. Bizim bütçeyi yaparken şöyle bir sözümüz olmuştu; 'şu anda gündemimizde vergi artışı hiçbir şekilde yok' demiştim. Çünkü bütçe gelirleri anlamında bizim vergi artışına ihtiyacımız yok. Yani bütçe performansımız iyi. Hedeflerden çok daha iyi bir noktadayız.

Ama şöyle; makro ihtiyati anlamında tedbir almamız gerekiyorsa, para politikasını desteklememiz gerekiyorsa esas itibariyle desteği tabii bütçe açığını kısarak, harcamaları kontrol altına alarak yapmak istiyoruz. Ama olur da yani düşük bir olasılık da ihtiyaç olursa o zaman oturulur, bakılır, iç talebi kontrol altına almak için maliye politikası tedbirleri alınması gerekiyorsa EKK'da tartışılır, istişare edilir ve karar verilir..."

Haberin tam metni için:
http://www.bloomberght.com/turkiye-ekonomisi/haber/875051-simsek-cari-acik-icin-daha-spesifik-tedbirler-gundeme-gelebilir

EKK: Ekonomi Koordinasyonu Kurulu
Maliye Politikası: Devletin maliye politikası araçlarını (Kamu harcamaları, vergiler) kullanarak ekonominin tam istihdama, ekonomik dalgalanmaları en aza indirgemek, adil bir servet ve gelir dağılımını oluşturmak için uyguladığı politikalara denir.

Cari aciga cozum faizin daha da dusurulmesi ve dovizin gercek degerine dogru hareketine izin verilmesi. Bankalar/sermaye ne kadar kizarsa kizsin zorunlu karsilik oranlari gerekirse daha da arttirilabilir. Tam istihdam (yok boyle bir sey fiiliyatta ama) da TL'nin gercek degerine gelmesiyle olur. Azan ic talep (vergi gelirlerini arttirdigini gozardi etmeden), ithalat agirlikli zaten. TL gercek degerini buldugunda bu talep de normale doner.  Akaryakitta OTV'yi arttiracak bir durum gormuyorum bugun-yarin icin. Zaten fahis OTV yuzunden akaryakit fiyatlari cok carpik hale geldi. OTV'yi daha da arttirmak icin yuz derisinin kosele olmasi lazim. :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1786 : Mayıs 12, 2011, 09:13:07 »
İndirime sevinmeyin!

"Petrol ve döviz kuru arttı, artışlar Cuma günü zam olarak dönebilir"

Düşüşe geçen ham petrol fiyatları, Türkiye'de pazartesi günü tüketicinin cebine benzinde 10, motorinde 8 kuruş indirimle döndü. Ancak indirim mutluluğu kısa süreceğe benziyor. Çünkü artışa geçen ham petrol fiyatlarlarıyla hafta sonuna doğru yeni zam gelme olasılığı yüksek. Son 10 günde düşen fiyatlar üzerine TÜPRAŞ geçtiğimiz pazartesi uzun zaman sonra ilk defa hem benzin hem de motorine aynı anda 8-10 kuruş indirim yaptı. Ancak geçen hafta 110 doların altına düşen fiyatlar bugün fiyatlar tekrar 117 dolar seviyelerine yükseldi.

Sabah'ta da yer alan habere göre, uzmanlar TÜPRAŞ'ın yaptığı indirimde tüm marjını kullandığını belirterek, "Son birkaç günde ham petrol de ve döviz kuru da arttı. Artışlar cuma günü zam olarak dönebilir. TÜPRAŞ bunu pazartesiye kadar da sübvanse edebilir ancak zam olacağı görünüyor" değerlendirmesi yaptı. TÜPRAŞ rafinerileri dünya piyasalarındaki ham petrol fiyatları ile Türkiye'deki döviz kurunu dikkate alarak 5 günlük periyotlarda yeni fiyatları belirliyor. Fiyatlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) bildiriyor. Kurum denetim görevi kapsamında fiyatları yakından takip ediyor.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/629749-indirime-sevinmeyin
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1787 : Mayıs 12, 2011, 10:28:58 »
http://haber.gazetevatan.com/indirim-mutlulugu-kisa-surecek/376864/2/Ekonomi

bende başka gazeteden yazıyım ....
oh ne ala memleket... gıcık iş bankası total puanlarıda hala yükleyecek 16sı son ama hala yüklemediler
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1788 : Mayıs 12, 2011, 10:35:08 »
:islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
Geçen yine gırtlağına kadar doldurttum depoyu, pompacı kardeşe TAŞIT TANIMAAAAAAA dedim çıktım ::) ::) ::) :islik: :islik:

Vay canısını yeaaa cay canısını yeaa oh ne güzel İstanbul :(  Bu devirde şirket otosuna binicen arkadaş :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1789 : Mayıs 24, 2011, 11:43:03 »
Arkadaşlar, benzinde 4 kuruş indirim olmuş, hiç söylemiyorsunuz ha, alacağınız olsun :) Benden habersiz depolarınızı dolduracaksınız değil mi, sizi gidi iliksizler :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1790 : Mayıs 24, 2011, 11:44:42 »
yakalandık beyler söyleyelim :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1791 : Mayıs 24, 2011, 11:44:48 »
Arkadaşlar, benzinde 4 kuruş indirim olmuş, hiç söylemiyorsunuz ha, alacağınız olsun :) Benden habersiz depolarınızı dolduracaksınız değil mi, sizi gidi iliksizler :D

:D :D :D

10 litre yakıtta 40 kuruş kâra mı geçiyoruz artık abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1792 : Mayıs 24, 2011, 11:45:57 »
benim aracın depo 60lt 60x4=2,40TL Allah bereket versin :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1793 : Mayıs 24, 2011, 11:47:02 »
benim aracın depo 60lt 60x4=2,40TL Allah bereket versin :D

Ooo Sefa, kola ısmarlarsın artık :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1794 : Mayıs 24, 2011, 11:47:17 »

Sabah haberi gördüm ama yayınlama ihtiyacı duymadım :) 4 kuruş için bilgisayarın yaktığı elektriğe yazık be :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1795 : Mayıs 24, 2011, 11:47:42 »
tüh yauv, Hakki abi farketti :islik:
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1796 : Mayıs 24, 2011, 11:50:47 »
Ooo Sefa, kola ısmarlarsın artık :D :D

ayıp ettin abi hatta eskişehire bile gelebilirim 2,40TL bir depoda yani :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1797 : Mayıs 24, 2011, 11:53:26 »
ayıp ettin abi hatta eskişehire bile gelebilirim 2,40TL bir depoda yani :D

borumu yarım litreden fazla yakıt yapar, nerde harcayacaksın o kadar fazla alma bari :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1798 : Mayıs 24, 2011, 11:59:14 »
aynen abi yakıt ucuz olsa trafikten geçilmez büyüklerimiz biliyo işini :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1799 : Mayıs 24, 2011, 12:04:24 »
aynen abi yakıt ucuz olsa trafikten geçilmez büyüklerimiz biliyo işini :D

Farketmezki, benzin bugün 8 lira olsun trafik yine aynı olmak zorunda. Tabi 2 lira olursa o zaman büyüklerimiz gerçekten işi biliyormuş deriz :D Hatta yapsınlar bütün milletçe büyüklerimiz gerçekten eli öpülecek adamlarmış diyelim.