0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yakit uzerindeki OTV'yi arttirmazlar diye dusunuyorum Hakki. Oyle bir ihtiyac yok gorunurde, gelir-gider dengesi bozuk degil Yunanistan,Italya,Portekiz,Izlanda,Ispanya'da oldugu gibi.Yunanistan'da OTV uygulamaya gecebilirler. Gelir-gider dengeleri bozuk, borclarini cevirmeyecek duruma geldiler. Hatta euroyu terk etme ihtimalleri var.
MB faizi daha da dusurecek. Borclanma rekor seviyede falan degil. Bozukluk yukarida saydigim ulkelerde. Yunanistan'da OTV gelir, fiyatlar artar.Orasi kesin.Akaryakit fiyatlari artar da duser de, o piyasada o gun o saniye ne olduguna bagli. Akaryakittaki OTV oraninin artacagini dusunmuyorum. Insallah yanilmam. Arttirilmak bir yana dusurulmesini bekliyorum.
Bütçe denk ama cari açık felaket Ahmet. Mehmet Şimşek daha sonra Ali babacan'ın da desteğiyle toparlamaya çalışsa da ağzından kaçırdı:...''Ben sadece şunu söyledim; para politikası gecikmeli olarak çalışır. Para politikasına bir fırsat tanımak lazım. Ama aynı zamanda bu konuda, maliye politikası anlamında tedbirlere ihtiyaç duyulursa o da tabii ki devreye girer. Bizim bütçeyi yaparken şöyle bir sözümüz olmuştu; 'şu anda gündemimizde vergi artışı hiçbir şekilde yok' demiştim. Çünkü bütçe gelirleri anlamında bizim vergi artışına ihtiyacımız yok. Yani bütçe performansımız iyi. Hedeflerden çok daha iyi bir noktadayız.Ama şöyle; makro ihtiyati anlamında tedbir almamız gerekiyorsa, para politikasını desteklememiz gerekiyorsa esas itibariyle desteği tabii bütçe açığını kısarak, harcamaları kontrol altına alarak yapmak istiyoruz. Ama olur da yani düşük bir olasılık da ihtiyaç olursa o zaman oturulur, bakılır, iç talebi kontrol altına almak için maliye politikası tedbirleri alınması gerekiyorsa EKK'da tartışılır, istişare edilir ve karar verilir..."Haberin tam metni için:http://www.bloomberght.com/turkiye-ekonomisi/haber/875051-simsek-cari-acik-icin-daha-spesifik-tedbirler-gundeme-gelebilir EKK: Ekonomi Koordinasyonu KuruluMaliye Politikası: Devletin maliye politikası araçlarını (Kamu harcamaları, vergiler) kullanarak ekonominin tam istihdama, ekonomik dalgalanmaları en aza indirgemek, adil bir servet ve gelir dağılımını oluşturmak için uyguladığı politikalara denir.
Geçen yine gırtlağına kadar doldurttum depoyu, pompacı kardeşe TAŞIT TANIMAAAAAAA dedim çıktım
Arkadaşlar, benzinde 4 kuruş indirim olmuş, hiç söylemiyorsunuz ha, alacağınız olsun Benden habersiz depolarınızı dolduracaksınız değil mi, sizi gidi iliksizler
benim aracın depo 60lt 60x4=2,40TL Allah bereket versin
Ooo Sefa, kola ısmarlarsın artık
ayıp ettin abi hatta eskişehire bile gelebilirim 2,40TL bir depoda yani
aynen abi yakıt ucuz olsa trafikten geçilmez büyüklerimiz biliyo işini