Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226740 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1340 : Mart 04, 2011, 08:43:38 »
motorin fiyatları yakında 4 lirayı görecek sanırım, bu gidişle 10 numara mı kullanacağız, onlara da ek vergi gelecek yakında...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #1341 : Mart 04, 2011, 09:17:45 »
bu ülkede hiç bir zam hiç bir fitili ateşleyemez arakdaşlar. anca kendi kendimizi yer dururuz. motorin ve benzini aynı fiyata çekecekler bundan kaçış yok. gerçi lpg için de aynı şeyi düşünüyordum, bu yüzden lpg li aracımı satıp dizel araç aldım hatta. ama akaryakıt fiyatları beni takip ediyor sanırım. çünkü aralık ayında LPG li aracımı sattığımda LPg fiyatı 2,23 TL idi ankarada., şu anda 2,06 civarı. yine aralıkta dizel aracımı aldığımda motorin 3,25 TL idi ancak şu anda motorin 3,65. yani sanırım benim kullandığım yakıt türünü özelikle araştırıp onu fiyatını artırma konusunda özellikle bir çalışma var... bu bağlamda tüm dizel araç kullanıcılarından özür diliyorum...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1342 : Mart 04, 2011, 10:15:11 »
motorin = 3.65

toyota auris dize yeni fiyat = 46 bin lira

bakım masrafları sadece 20 bin kmde mazot filtresi 200 lira :D

yan maraflar hariç benzinli arabayıda solluyo 100 km daha fazla yapıcam diyerek alınan araç :D

bu konunun nedeni bir kaç ay önce abinin bir tanesi benimle laf yarışına girdi. şimdi okusunda güzel bir kapak olsun  çok bilgili ve çok konuşan abiye :D  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1343 : Mart 04, 2011, 11:05:22 »
  Mazot'u sadece dizel araçlarınız olarak düşünürseniz büyük bir hataya girersiniz arkadaşlar. Elinize ulaşan ekmeğin maliyetinde bile mazot vardır unutmayın. ;) Yani bu yapılan ekonomiye, vatandaşın cebinede büyük bir darbe niteliğindedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1344 : Mart 04, 2011, 11:14:02 »
Tunus ve Mısır derken Libya'da durulmak bilmeyen ayaklanmalar petrol fiyatlarında da etkili olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü benzinegelen zamların ardından aradan bir hafta geçmesine rağmen tüketici yeni bir zamla daha karşı karşıya geldi.

Aldığı her 100 liralık akaryakıtın 65 lirasını devlete vergi olarak ödeyen vatandaş geçen hafta benzine 13 kuruşluk zam ile sarsıldı bugüne ise motorin kullananlara kötü haber Tüpraş'tan geldi.

Tüpraş, motorine bugünden geçerli olmak üzere 12-13 kuruşluk rekor zam yaptı. Zammın ardından bir litre motorinin fiyatı, dağıtım şirketlerine göre 3.50 TL�lerden 3.65 TL�ye kadar fırladı.

Bir hafta içinde motorine yapılan zam tutarı, 23-24 kuruşu buldu.

Kaynak :
http://www.internethaber.com/motorine-zam-dur-durak-bilmiyor-332221h.htm#ixzz1FcPXuiej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1345 : Mart 04, 2011, 11:35:34 »
Şimdi libya bahane edilerek zam yapılıyor. Petrol fiyatları gerilediğinde de aynı hassasiyeti gösterecekler mi bakalım.

O zaman diyecekleri şu Petrol fiyatlarını şu kadar geriden takip ediyor iç piyasa. Klasik yalan söyleyecekler ve göstermelik bir ayarlama olacak.
Yakındır LPG de nasibini alır bu artışlardan.  ARtışın yansıması Tavşan hızı İndirimin yansıması kaplumbağa hızı..............
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1346 : Mart 04, 2011, 11:47:03 »
  Motorin, Petrol'den Benzin'e nazaran çok daha az enerji harcanarak elde ediliyor. Acaba bu artışlardaki dengesizliği yetkililer nasıl açıklar onuda merak ediyorum. ;) Mazot üretim maliyetleri mi değiştide biz bilmiyoruz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1347 : Mart 04, 2011, 11:55:46 »
Zorluyorlar beni gidip suyla çalışan araba yapıcam camiden gidip doldurucam ultra beleş olucak :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1348 : Mart 04, 2011, 12:44:22 »
libya mısır ve tunus ayaklanmalarının lpgye bir etkisinin olmaması gerekiyor.. bu ülkeler petrolü etkiler, dövizi, altını vs etkiler ancak çok az lpgye etki olur.. o da çok dolaylı yollardan
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1349 : Mart 04, 2011, 13:42:42 »
petrole zam= herşeye az yada çok zam demek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1350 : Mart 04, 2011, 13:55:12 »
libya mısır ve tunus ayaklanmalarının lpgye bir etkisinin olmaması gerekiyor.. bu ülkeler petrolü etkiler, dövizi, altını vs etkiler ancak çok az lpgye etki olur.. o da çok dolaylı yollardan

milangaz mısır'dan geliyor diye biliyorum türkay.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
« Yanıtla #1351 : Mart 04, 2011, 14:02:14 »
  Mazot'u sadece dizel araçlarınız olarak düşünürseniz büyük bir hataya girersiniz arkadaşlar. Elinize ulaşan ekmeğin maliyetinde bile mazot vardır unutmayın. ;) Yani bu yapılan ekonomiye, vatandaşın cebinede büyük bir darbe niteliğindedir.

zaten sokaktaki vatandaş'ta şunu düşünebilecek kapasiteye bi gelse herşey değişecek ama işte... benzine zam geldi diyince hala daha birçok kişi " binmeyiver o zaman arabaya" diye çözüm üretiyor... hatta vatandaşa göre akaryakıta yapılan zam iyi bişey, çünkü sadece zenginler arabaya biner ve onlarında parası var nasıl olsa... düşünmüyor ki ekmeğinde kullanılan buğdayı yetiştirmek için bile dünya kadar mazot yakılıyor... ben bugün itibariyle bu zamları düşünmeyi bıraktım. pes ediyorum. kız arkadaşımla ilişkim bile etkilenmeye başladı öyle söyliyim size...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1352 : Mart 04, 2011, 14:05:24 »
bu ülkede hiç bir zam hiç bir fitili ateşleyemez arakdaşlar. anca kendi kendimizi yer dururuz. motorin ve benzini aynı fiyata çekecekler bundan kaçış yok. gerçi lpg için de aynı şeyi düşünüyordum, bu yüzden lpg li aracımı satıp dizel araç aldım hatta. ama akaryakıt fiyatları beni takip ediyor sanırım. çünkü aralık ayında LPG li aracımı sattığımda LPg fiyatı 2,23 TL idi ankarada., şu anda 2,06 civarı. yine aralıkta dizel aracımı aldığımda motorin 3,25 TL idi ancak şu anda motorin 3,65. yani sanırım benim kullandığım yakıt türünü özelikle araştırıp onu fiyatını artırma konusunda özellikle bir çalışma var... bu bağlamda tüm dizel araç kullanıcılarından özür diliyorum...

evet birileri sizi izliyo galiba bu maliye olabilirmi :))şaka bir yana geçenlerde gazete haberlerinde vardı haberler en çok satışı olan arabalar dizel araçlardı e sektör bu tarafa kayarsa hasılat azalacağından dengelemek lazım diyorlardır herhalde o yüzdedende motorine daha çok zam:.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1353 : Mart 04, 2011, 15:19:20 »
  Zam yapmak için sebep bulmak çok kolay asıl yetenek böyle durumlara yönetebilme becerisinde ve bunu malesef onda ya da bunda göremiyorum ülke bazında. Sonuç olarak halkın gerçek manada bilinç seviyesini yakalaması şart. !!!

Muammer, söylediğine katılmamak elde değil ama devlet bir şirket değildir, Sosyal amaçlarda güdmesi gereken (toplumun her kesimine karşı ;) ) bir yapıdır. Yani şimdi hepimiz gerçekten birliktelik sağlayabilsek ve akaryakıt pompa fiyatları makul düzeye inene akdar hiç bir şekilde araç kullanmasak bu sefer hasılatı! nasıl sağlayacaklar çok akıllı idareciler merak ediyorum.
 Yanlış anlamayın lafım kimseye değil, şu işleri beceremeyenlere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
« Yanıtla #1354 : Mart 04, 2011, 15:45:54 »
  Zam yapmak için sebep bulmak çok kolay asıl yetenek böyle durumlara yönetebilme becerisinde ve bunu malesef onda ya da bunda göremiyorum ülke bazında. Sonuç olarak halkın gerçek manada bilinç seviyesini yakalaması şart. !!!

Muammer, söylediğine katılmamak elde değil ama devlet bir şirket değildir, Sosyal amaçlarda güdmesi gereken (toplumun her kesimine karşı ;) ) bir yapıdır. Yani şimdi hepimiz gerçekten birliktelik sağlayabilsek ve akaryakıt pompa fiyatları makul düzeye inene akdar hiç bir şekilde araç kullanmasak bu sefer hasılatı! nasıl sağlayacaklar çok akıllı idareciler merak ediyorum.
 Yanlış anlamayın lafım kimseye değil, şu işleri beceremeyenlere.

2009 30 aralıktaki ötv artışından 2 ay sonra kadar maliye bakanının bir açıklamasını hatırlıyorum. özetle şöyle demişti:
"vergi artışından sonra akaryakıt tüketimi düştü, yani vergi artışından dolayı yıl sonuna kadar hedeflediğimiz vergi gelirini bu satış miktarlarıyla tutturamayız, eğer bu şekilde devam ederse ötv'yi daha da arttırmak zorunda kalacağız, yani vatandaşlarımız akaryakıt almamaya decam ederse daha da zam yapmamız gerekecek.."

sanırım yukarıdaki merakınızı bir nebze olsun giderecektir bu açıklama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1355 : Mart 04, 2011, 15:50:11 »
  Vatandaş için birşeyler yapma olasılığı paranın atıldığında dik gelme olasılığı kadar sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #1356 : Mart 04, 2011, 15:54:02 »
Şu hybrıd teknolojisini biraz daha geliştirsinlerde azda olsa kurtulalım şu akaryakıt illetinden....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1357 : Mart 04, 2011, 21:26:12 »

Turkay, Misir'dan dogalgaz aldigimiza eminim. Belki Libya'dan da aliniyordur.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1358 : Mart 04, 2011, 21:43:09 »
Ahmet, ABD'deki vergi oranlarını da bizimle paylaşabilir misin  :) 3,5/2,9 = 1,20 yani yaklaşık % 20'lik bir artış olmuş. Bildiğim kadarıyla şu anda benzinin rafineri çıkış fiyatı 1,2 TL/kg civarında. Gel buradan bir hesap yapalım.

1,2 TL + 1,9 TL ÖTV = 3,1 TL
Dağıtım şirketleri ve bayilerin toplam karının yaklaşık 0,4 TL/lt civarındaolduğu söyleniyor.
3,1 + 0,4 = 3,5 TL
% 18 KDV ekleyelim
3,5 * 1,18 = 4,1 TL

% 20'lik artışa denk gelecek şekilde hesabı bir de 1 TL'lik rafineri çıkış fiytı üzerinden yapalım.
1 TL + 1,9 TL ÖTV = 2,9 TL
Karı ekliyoruz 2,9 + 0,4= 3,3 TL
KDV'yi ekliyoruz 3,3 * 1,18 = 3,9 TL

Ocak ayı başında da bizde fiyatlar 3,9 TL/lt seviyelerindeydi zaten. Yani gördüğün gibi rafineri çıkış fiyatındaki % 20'lik artış, pompa fiyatı % 5 civarında yansıyor ancak. Aynen bir önceki mesajımda belirttiğim gibi nasıl ki bir ürünün maliyetini hammadde fiyatı dışında enerji ve işçilik gibi girdiler de önemli oranda etkiliyor ve bu girdilerin herhangi birinde yaşanan artış maliyete bire bir yansımıyorsa, yüksek ÖTV oranı da bizde aynı işlevi görüyor.

Dogru hatirliyorsam 35-40 c./gal. eyaletin uyguladigi vergi var.
Rafineri cikis fiyati degisiyor buyuk ihtimalle.
Bloomberg'den takip edebildigim kadariyla, benzin fiyatlari da aynen petrol fiyatlari gibi hareket halinde.
Turkiye'de sabit kaldigini dusunmuyorum, Hakki.

En son fiyat :  GASOLINE RBOB FUT (USd/gal.)   304.120 (cent/gallon)   1.500   0.50%   14:16
3.04 dolar/gallon fiyati toptan (42.000 gallon) benzin fiyati.
Bu fiyata 35-40 cent vergi ekleniyor ve buna 25-30 cent de nakliye ve bayii karlari eklenince perakende fiyata ulasiliyor.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1359 : Mart 04, 2011, 22:53:08 »
Durmak yok zama devam...
2006 corolla sol A/T LPG