0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi bir haber ver be kardeşim diyenleri duyar gibi oluıyorum
Bu işin sonu benzin litre fiyatı 5 lira olur , Motorin 4 lira, LPG litresi 3 lira olur, yazıyorum buraya
Ben bunu arabayı satarken yazmıştım hatırlarsanız:))))))))))))))))
Verginin fiyat icindeki yuksek payi biraz azaliyor, petrol fiyatinda son bir aydir gozlenen yuzdelik artis benzin fiyatlarina aynen yansitilmadi.Yansitilsaydi benzinin litresi 4.8 Lira olurdu.
arkadaşlar geçen sene 1 milyona yakın sıfır km araba satışı yapıldı türkiyede. ülkedeki toplam araba sayısının şu anda 15 milyon olduğunu düşününce bu rakamın ne kadar fazla olduğunu daha iyi idrak edebilriiz sanırım. şimdi bu bilgiye bakıp, benzin pahalı diye şikayet edersek, hükümette bize demez mi madem benzin pahalı bu kadar arabaya kim biniyo diye? kimse arabasından vazgeçmiyor, hatta gidip yeni araba alıyor. ben başbakan olsam bende indirmem vergiyi falan. not: benzin fiyatlarının savunduğum düşünülmesin, emin olun benim kadar fazla tepki gösteren pek fazla kişi yoktur burada. ama hakkaten birde bu çerçeveden bakar mısınız?
Burak Bey, tüketiciler olarak tüketim boykotu bu işin tek çıkar yolu ama bunu yapabilmek için erdemli bir toplum olmamız lazım. Fakat erdemli bir toplum olsak zaten devletin vergiyi tabana yayma çabaları sonuç alacak ve yine devletin milyarlarca TL'si popülist politikalar nedeniyle çarçur edilmek zorunda kalmayacaktır. Dolayısıyla pek değerli bakanımızın ifadesiyle vergi açığı ÖTV ile kapatılmak zorunda kalmayacaktı. Sanayicinin bu konuda devlete baskı yapabilmesi için akaryakıt fiyatlarının gerçekten satışları frenlemesi ve çok daha önemlisi üretimin büyük oranda iç piyasa için yapılmış olması gerekir. Üretimimizin çok büyük bir kısmı ihraç edildiği için bu konuda bir beklentiye girmemiz romantizm olur.
Ben erdemli bir protestoyla sattım arabayı...
duyan da sanki corolla falan sattın zannedecek
Dev gibi araba sattım daha ne:))))))))))))))))))
Bu hesabı neye göre yaptığını açıklayabilir misin Ahmet? Hammadde fiyatında meydana gelen artışlar üretim zinciri içerisindeki bir sonraki aşamaya hiç bir zaman aynı oranda yansıtılmaz. Akaryakıt örneğini ele alırsak, ham petrolün rafineride benzin, mazot, gaz yağı ve fuel oil gibi türevlerine dönüşümü sırasında çok ciddi enerji tüketimi olur ve tabi ki işçilik ve diğer işletme giderleri de yüksektir. Bunlar da ilave edilerek rafineri çıkış fiyatı hesaplanır. Tüpraş zararına satış yapmayacağına, ÖTV ve KDV oranları sabit olduğuna, dağıtım şirketleri ve bayiler kar oranlarından feragat etmeyeceklerine göre fiyatların ham petrol fiyatları ile aynı oranda artmasını zaten bekleyemeyiz. Demir çelik fiyatları 2 katına çıkınca otomobil fiyatları da aynı oranda artıyor mu Tekstil sektöründe çalışan çok sayıda tanıdığım var, pamuk ipliği fiyatı içerisinde pamuğun yani hammaddenin maliyeti sence ne kadardır? Ortalama bir iplikte % 50-60 civarındadır. Gerisi kar, işçilik ve enerjidir. Pamuk fiyatları % 100 artsa bile bunun giydiğimiz gömleğin maliyetine etkisi, dokuma ve konfeksiyon gibi aşamalardan sonra % 15'i geçmez
Oyle yazili cizili bir hesap degil, yaptigim, Hakki. Bir tarafta petrolun 1-2 ay onceki varil fiyati, Turkiye'deki 1-2 ay onceki benzin fiyati var. Diger tarafta bugunku varil fiyati ve benzin fiyati var.Her sey dedigin gibi sabitse, petrol fiyatindaki degisiklik tek 'sabit olmayan' o zaman. Nasil oluyor da beNzin fiyatlari ayni oranda artmiyor (petrol fiyatlarindaki artis oraninin altinda kaliyor) Hakki?Buradan da bir ornek: ABD'deki benzin fiyatlari Ocak ayinda $2.90/gal. Bugun $3.50/gal. Ayni rafineri giderleri, ayni bayii/nakliye maliyeti/karlari, ayni vergi orani.
http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/motorine-fahis-zam/1828?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_finans_link_1Motorine zam gelmiş....!