Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226751 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1060 : Aralık 25, 2010, 22:38:50 »
Osmancığım, yanlış anlama lütfen, ben sana herhangi bir partinin temsilciliğini yapıyorsun demedim. Bu şekilde algılanabilecek ifadelerden kaçınmamız gerektiğini belirttim. Çoğu zaman ne dediğimiz değil, nasıl dediğimiz çok önemlidir. Özellikle forum gibi sanal paylaşım ortamlarında bu daha da önem kazanıyor. Söylemek istediklerini belki daha uygun cümleler kurarak aktarabilirdin.Çünkü Cafer Bey, “bazıları” şeklinde daraltıcı bir ifade kullandığı için buna göre cevap vermek daha uygun olurdu kanımca.

Yanlış anlamalara ve negatif tepkilere neden olabilecek duygusal ifadelerle bezeli olsa da Cafer Bey'in neden bu şekilde bir paylaşımda bulunduğunu iyi irdelememiz lazım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, şu anda Türkiye'de Cafer Bey gibi düşünen çok büyük bir kitle var. Çoğunlukta olduklarını söyleyemem ama son Anayasa oylamasındaki oy dağılımı bize bu konuda bir fikir verebilir. Peki bu kadar insanın “oy satma” veya “müstehak olma” gibi şahsi olarak kesinkikle katılmadığım ve kullanılmasının milli birlik ve beraberlik açısından son derece zararlı olduğunu düşündüğüm yargılara varmasının nedeni ne olabilir? Cevabı çok basit, keskin ön yargılara sahip duygusal bir toplumuz. Bir partiye oy verenlerin dinci veya menfaatçi, diğerine oy verenlerin elitist veya dinsiz, bir diğerine oy verenlerin ise ilker ve ırkçı olarak yaftalandığı bir toplum haline geldik. Oy vermediğimiz partinin bırakın yöneticisine, sempatizanına bile tahammül edemiyoruz.Doğruyu söylese ve doğruyu yapsa bile bunu kabul etmiyoruz, etmek istemiyoruz. Her şeyde bir bit yeniği arıyoruz. Hayata sadece siyah ve beyaz tonlardan bakıyor, gri tonları görmüyoruz veya görmek istemiyoruz. İnsanları, hangi siyasi düşünceye mensup olurlarsa olsunlar sadece ve sadece “adamlık”ları ile değerlendirme becerisini gösteremiyoruz. Bu arada özellikle Özal döneminde başlayan dışa açılma politikaları neticesinde hızlı bir şekilde tüketim toplumuna dönüşmemiz bizi biz yapan hasletlerin de çoktan yok olmasına neden olmuş durumda. Başta ticari olmak üzere hızlı bir ahlaki çöküntü yaşıyoruz ve duyarsızlaşıyoruz. Geniş halk yığınlarının yoksulluk ve yolsuzluklardan bıkması sayesinde büyüyen bir siyasi hareket 8 yıldır memleketi yönetiyor. Fakat onlar da çözüm bulmak yerine bu sorunu daha da çetrefilleştiriyorlar. Tabi bu konuda sadece onları suçlamak yanlış olur. Zaman zaman muhalefet de sadece ideoloji üzerinden politika yapma kolaylığına kaçabiliyor. Hal böyle olunca dinin, laikliğin veya vatanın elden gittiği bir ülke haline geliyoruz :) Bu sayede Hükümet hatalı politkalarını kamufle etme, gündemi değiştirme, muhalefet ise proje üretmeden tepki oylarını toplama imkanı buluyor. Hızla bölünen ve kutuplaşan bir toplum haline geliyoruz. Böyle bir toplumda ne dinin yaşanabileceğini, ne laikliğin bir anlamı olacağını ne de elden giden vatanın kurtarılabileceğini düşünemiyoruz. Laik olduğumuzu söylüyoruz ama dinini yaşamak isteyenlere şüpheyle bakıyoruz. “Kahrolsun şeriat” demenin ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Laikliği sürekli ağzımıza dolayarak bir din hatta dinsizlik olarak algılanmasına neden olduğumuzu farketmiyoruz. Bir kişinin müslümanlığının konuşmalarından değil yaptığı işlerden belli olacağını, içinde bulunduğuz çağda İslamiyet'in propaganda gibi bir tebliğe değil tebliğ gibi bir temsile ihtiyacı olduğunu, ağzımıza İslamiyet kelimesini aldığımız anda çok büyük bir sorumluluk altına girdiğimizin bilincinde olarak, din, etnik köken, yandaş, cemaat veya partili ayrımı yapmadan dürüst bir şekilde çalışmamız veya hizmet etmemiz gerektiğini unutuyoruz. Birbirimize sevgimiz, saygımız ve tahammülüz azalıyor ve hızla millet olma özelliğini kaybediyoruz.

Peki bu durumdan çıkış yolu yok mu? Var ama oldukça zor, çünkü bence burada en büyük görev iktidar partisine düşüyor. Toplumsal tansiyonu düşürmek için bence şunları yapmaları gerekiyor:

“Oy satın alıyorlar” algısının yıkılması lazım. Öncelikle şunu kabul etmek gerekir, demokrasinin işleyişi gereği bütün iktidarlar oy kaygısıyla hareket edebilirler. Buna göre bir nebze popülist politikal izlemeleri tüm dünyada karşılaşılabilen olağan bir durumdur. Maalesef demokrasi en mükemmel yönetim biçimi değildir, sadece bilinen en iyi yönetm biçimidir ve bu şekliyle kaynakların israfına neden olabilmektedir. Demokrasiden vazgeçemeyeceğimize göre hükümetn yapması gereken, oy avcılığı olarak algılanan uygulamaları ve sosyal yardımları mümkün mertebe hükümetlerin tasarrufundan bağımsız kurumsal bir statüye kavuşturmak olmalıdır. Çok klasik olacak ama balık vermek yerne balık tutmasını öğretmek ve kağıt üzerinde bu kadar zenginleşmemizle övünürken, bir yandan da bu kadar çok sosyal yardım yapmış olmak ile övünmenin br çelişki olup olmadığını iyi irdelemelidir Hükümet :) Muhalefetin ve muhalefete oy veren insanların da bu yardımları alanların onurunu kıracak veya hiçbir çıkarı olmadığı halde oy verenleri rencide edebilecek bu söylemden bence kesinlikle kaçınmaları gerekir. İslami görgü kurallarına ve insanlık onuruna aykırı pek çok uygulamalar içeren bu durum elbette eleştirilmelidir ama bunu uygun bir dille ve çözüm önerileri ile yapmak gerekir.
Kamu yönetiminde, kamu ihalelerinde, yerel yönetimlerde, kısacası kamunun tasarrufunda olan her işte yandaşların, cemaatin veya partililerin kayırılmasına kesinlikle son verilmelidir. Şunu da kabul ediyorum, bunu bugüne kadar iş başına gelen her hükümet yapmıştır, bundan sonra da yapcaktır, bu da yakarıda bahsettiğim gibi dekomrasinin bir cilvesidir ama hiç bu kadar abartılmadığı da su götürmez br gerçektir. İnsanların içerisindeki adalet ve eşitlik duygusunu alıp götüren bu durum bizi kaçınılmaz olarak bölünmeye götürür.
Sonuncu ve en önemli husus ise iktidar partisinin ve iktidar partisine oy verenlerin eleştirilere karşı tutumlarını yeniden gözden geçirme gerekliliğidir. Bazı nedenlerden dolayı (hkayesini buraya yazıp konuyu bölmek istemiyorum :) ) okuma yazma öğrendiğim 1982 yılından beri siyasete ilgi duyarım. Ta o yaşlardan beri büyüklerimin siyasi sohbetlerini büyük bir zevkle ve dikkatle dinlerim. Şunu önyargısız olarak rahatlıkla söyleyebilim ki eleştiriye karşı bu kadar kaba ve hoşgörüsüz bir iktidar partisi ve yine partisinin eleştirilmesine karşı bu kadar tepkici iktidar partisi sempatizanı (oy verenler anlamında söylüyorum) hiç görmedim. Yine ilk defa bu iktidar döneminde sürekli olarak muhalefeti eleştirerek veya iktidar partisine yağcılık yaparak karikatür sanatının veya gazeteciliğin ruhuna aykırı hareket eden bir karikatüriste ve bu kadar geniş bir köşe yazarı güruhuna rastlıyorum. Yukarıdaki sempatizan ifadesiyle bu forumda kimseyi itham etmiyorum, lütfen kimse yanlış anlamasın, zaten neden bu hale geldiğimizi yukarıda yeterince özetlediğimi düşünüyorum. Ayrıca iktidar partisine yapılan eleştirilerin de geçmiş dönemdekilere kıyasla çok daha sert olduğunu, internetin de yardımıyla çok yaygın hale geldiğini ve bazen iftira sınırlarını zorladığını da kabul ediyorum. Ayrıca ülkemizde muhalefetin bazen illegal yollardan da yapılabildiğini biliyorum. Fakat eleştiri ne kadar sert olursa olsun iktidara düşen sabretmek ve eleştirilere sözlerle değil icraatlarla cevap vermektir. İktidar kucaklayıcı olmak zorundadır. Dünyanın her yerinde iktidarlar acımasızca eleştirilir. İktidar olan bunu kabul etmek zorundadır. Adı üstünde iktidar olmak demek güçlü olmak demektir. Güçlü olanın güçsüzün sesinden rahatsız olması demokrasinin geleceği açısından büyük bir risktir. Ayrıca iktidar partisine oy verenlerin de, takım tutar gibi davranmak yerine eleştirilerin  neden kaynaklandığına kafa yormaları daha makbuldür. Benim küçüklüğümde sağ sol kavgası vardı ama iktidar partisini övmek veya iktidar partisine yapılan eleştiriye karşı çıkmak çok büyük ayıp sayılırdı :) Bunun doğru olduğunu söylemiyorum ama nereden gereye geldiğimizi de bilmeniz açısından aktardım. Sözlerimi, Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye yaptığı ve küçüklüğümden beri kendime düstur olarak edindiğim nasihatler ile bitirmek istiyorum:

“Ey Oğul!

Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana.. Suçlamak bize; katlanmak sana.. Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana.. Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana.. Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana.. Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana..

Ey Oğul!

Yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı, Allah Teala yardımcın olsun. Beyliğini mübarek kılsın. Hak yoluna yararlı etsin. Işığını parıldatsın. Uzaklara iletsin. Sana yükünü taşıyacak güç, ayağını sürçtürmeyecek akıl ve kalp versin. Sen ve arkadaşlarınız kılıçla, bizim gibi dervişler de düşünce, fikir ve dualarla bize va’dedilenin önünü açmalıyız. Tıkanıklığı temizlemeliyiz.

Oğul!

Güçlü, kuvvetli, akıllı ve kelamlısın. Ama bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgarlarında savrulur gidersin.. Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder. Bunun için daima sabırlı, sebatkar ve iradene sahip olasın!.. Sabır çok önemlidir. Bir bey sabretmesini bilmelidir. Vaktinden önce çiçek açmaz. Ham armut yenmez; yense bile bağrında kalır. Bilgisiz kılıç da tıpkı ham armut gibidir. Milletin, kendi irfanın içinde yaşasın. Ona sırt çevirme. Her zaman duy varlığını. Toplumu yöneten de, diri tutan da bu irfandır.
.
.
.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1061 : Aralık 25, 2010, 23:03:03 »
 :alkis:
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1062 : Aralık 25, 2010, 23:05:04 »
hakkı bey sanırım ne dedmek istediğimi çok iyi anlamışsın.
Burda amacım  genel değil bazıları şeklindeki ayrıntıya vurgu yapmaktı.ancak genel gibi algılndığından farklı yoruma açık uçlu bir ifade olmuş. sonradan bu şekilde farklı algılanıp farklı yorumlanınca açıkça keşke kızgınlığımı bu şekilde ifade etmeseydim dedim ancak ........
yine de farklı yorumlayıp eğer haketmiyorlarsa (çünkü sözümüz meclisten dışarı - hak edenler hariç) üzerine alınanlardan özür......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1063 : Aralık 26, 2010, 01:44:05 »
hakkı abi amma uzun yazmışsın be :D inci sözlükte yazsan bunu özet geç derdim :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1064 : Aralık 26, 2010, 20:50:50 »
Hakkı Bey gerçekten sizi tebrik ve taktir ederek sıkılmadan,ilgiyle,hayranlıkla okudum yazınızı.
Tüm kalbimle katılıyorum size.O kadar köşe yazarı okurum fakat hiç böyle mükemmel bir tespit, eleştiri ve çözüm önerileri görmedim.İsterdim ki daha geniş ve daha siyasal platformlarda bunları paylaşabilsek.Sizden devamını da beklerim.Hoşçakalın. :alkis: :alkis: :alkis:
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1065 : Aralık 27, 2010, 00:36:16 »
hakkı bey sanırım ne dedmek istediğimi çok iyi anlamışsın.
Burda amacım  genel değil bazıları şeklindeki ayrıntıya vurgu yapmaktı.ancak genel gibi algılndığından farklı yoruma açık uçlu bir ifade olmuş. sonradan bu şekilde farklı algılanıp farklı yorumlanınca açıkça keşke kızgınlığımı bu şekilde ifade etmeseydim dedim ancak ........
yine de farklı yorumlayıp eğer haketmiyorlarsa (çünkü sözümüz meclisten dışarı - hak edenler hariç) üzerine alınanlardan özür......
Eline, diline, koluna sağlık çok iyi ettin yazmıştım ama hemen silmişer, biraz ağır konuşmuştum muhaliflere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1066 : Aralık 27, 2010, 08:49:13 »
hakkı abi amma uzun yazmışsın be :D inci sözlükte yazsan bunu özet geç derdim :P

Yarıyıl tatilinde okursun ciğerim, şunun şurasında fazla bir şey kalmamış olsa gerek :D

Hakkı Bey gerçekten sizi tebrik ve taktir ederek sıkılmadan,ilgiyle,hayranlıkla okudum yazınızı.
Tüm kalbimle katılıyorum size.O kadar köşe yazarı okurum fakat hiç böyle mükemmel bir tespit, eleştiri ve çözüm önerileri görmedim.İsterdim ki daha geniş ve daha siyasal platformlarda bunları paylaşabilsek.Sizden devamını da beklerim.Hoşçakalın. :alkis: :alkis: :alkis:

Çok teşekkür ederim Ercan Bey :) Hem nalına hem mıhına vurmak genelde köşe yazarlarının pek işine gelmez, onlardan pek fazla yapıcı eleştiriler ve sağduyulu yazılar beklememek lazım :) Aynı durum politikacılar için de fazlasıyla geçerli maalesef. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşamasını istiyorsak toplum olarak acilen kişisel menfaatlerimizden, ön yargılarımızdan ve politik duygularımızdan arınmamız, empati yapmamız, oy vermediğimiz siyasi partiye oy veren diğer vatandaşlarımızı düşman olarak görmekten vazgeçmemiz lazım. Ben bu iktidara hiç oy vermedim, bundan sonra da vereceğimi sanmıyorum ama oy verenleri hiç aşağılamadım, bununla ilgili köşe yazılarını, internetteki paylaşımları çok çok üzülerek okudum. Keza aynı durum iktidar partisine oy verenler için de geçerli. Fenerbahçe-Galatasaray başta olmak üzere futboldaki rekabetinin birbirini çok seven insanları bile yeri geldiğinde nasıl bir birine düşman edebildiğini hepimiz biliyor, futbolumuzu ne hale getirdiğini görüyoruz. Bu ülkenin böyle bir siyasal ayrışmayı kaldırabilecek gücü yok. O nedenle iş işten geçtikten sonra çekeceğimiz acılar bizi uyandırmadan, bizlerin uyanması gerekiyor acilen.

Eline, diline, koluna sağlık çok iyi ettin yazmıştım ama hemen silmişer, biraz ağır konuşmuştum muhaliflere

Ağır konuşarak sadece içinizi boşaltırsınız Kemal Bey. Boşalttığınız negatif elektrik sizi rahatlatabilir ama mutlaka başka birilerini şarj edecektir. Bu nedenle paylaşımlarımızda bu hususa dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yapıcı ve objektif olduktan ve de uygun bir üslupla yazıldıktan sonra politik yorumların polemik yaratacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1067 : Aralık 27, 2010, 09:47:10 »
hakkatten güzel yazmışsın hakkı abi :D senide yorduk bu kadar yazı yazdın bizim için :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1068 : Aralık 27, 2010, 10:15:29 »
Teşekkür ederim ciğerim :) Estağfurullah ne yorgunluğu, büyük bir hevesle yazdım bunları.  Hatta bunları yazmama vesile olduğun  için sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Aslında bu konuların forumda karşılıklı saygı kuralları içerisinde tartışılabilmesini çok isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1069 : Aralık 27, 2010, 12:24:58 »
Teşekkür ederim ciğerim :) Estağfurullah ne yorgunluğu, büyük bir hevesle yazdım bunları.  Hatta bunları yazmama vesile olduğun  için sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Aslında bu konuların forumda karşılıklı saygı kuralları içerisinde tartışılabilmesini çok isterim.

zaten ben saygı kuralları içerisnde tartıştığımı düşünüyorum Hakkı abi....kimseye saygısızlık yapmadım...yapacağımıda sanmıyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1070 : Aralık 27, 2010, 12:33:33 »
Hakkı abi öncelikle bende teşekkür ederim baya bir yorulmuşsundur yazarken .

Ama bizi uyardın konuyu sen değiştirdin veya değiştirmek zorunda kaldın diyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1071 : Aralık 27, 2010, 12:45:03 »
zaten ben saygı kuralları içerisnde tartıştığımı düşünüyorum Hakkı abi....kimseye saygısızlık yapmadım...yapacağımıda sanmıyorum...

Yok ciğerim, ben sana demedim ya :) Daha önce politik konulara girdiğimiz bir çok başlık kilitlendi ve hatta bazı üyelerimiz cezalar aldılar, o açıdan söyledim :)

Hakkı abi öncelikle bende teşekkür ederim baya bir yorulmuşsundur yazarken .

Ama bizi uyardın konuyu sen değiştirdin veya değiştirmek zorunda kaldın diyelim :)

Rica ederim Mahmut :) Benimkine değiştirme demeyelim de konuya bir perspektif kazandırma diyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1072 : Aralık 27, 2010, 18:34:24 »
Kemal bey son iletide de yazdığım gibi benim amacım birilerini yermek veya birilerine gönderme yapmak değil. Gerçekten son zamanlardaki duyarsızlığımızın bizi getirdiği noktaya vurgulamaktı. Malesef bunu yaparken olayı farklı yorumlayanların olması bir anda farklı boyutrlara çekilmesine neden oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1073 : Aralık 27, 2010, 19:23:13 »
Benzine Zam
28.12.2010 tarihinden yani yarından geçerli benzine 7 kuruş zam yapılıyor gibi arkadaşlar.

Skoda forumda yazıyor ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bu haberler genelde doğru çıkıyor ama hadi hayırlısı.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1074 : Aralık 28, 2010, 08:10:59 »
Benzine Zam
28.12.2010 tarihinden yani yarından geçerli benzine 7 kuruş zam yapılıyor gibi arkadaşlar.

Skoda forumda yazıyor ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bu haberler genelde doğru çıkıyor ama hadi hayırlısı.

Doğru sanırım, bu sabah önünden geçtiğim Opet'in fiyat tabelalarında 95 oktan için 3,88 yazıyordu  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1075 : Aralık 28, 2010, 09:20:29 »
Doğru sanırım, bu sabah önünden geçtiğim Opet'in fiyat tabelalarında 95 oktan için 3,88 yazıyordu  >:(

Hakkı abi, bunlarda ne utanma kaldı artık ne bir haysiyet.. Milletle dalga geçiyorlar artık. Utanmaz ş****sizler !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1076 : Aralık 28, 2010, 09:40:10 »
Hakkı abi, bunlarda ne utanma kaldı artık ne bir haysiyet.. Milletle dalga geçiyorlar artık. Utanmaz ş****sizler !!!

2 krş indirdiler 10 krş bindirdiler gene sonu nereye varacak bunun
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1077 : Aralık 28, 2010, 09:49:23 »
2 krş indirdiler 10 krş bindirdiler gene sonu nereye varacak bunun

Çok kızdım bugün bu zam haberine ve benim en çok merak ettiğim promosyon yasağı başlayınca pompa fiyatlarında bir indirime gidilecekmi ? Yoksa o da mı sümenaltına girip daha çok kâr etmek için vatandaşı oyalama politikasımı olacak ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1078 : Aralık 28, 2010, 09:55:58 »
Çok kızdım bugün bu zam haberine ve benim en çok merak ettiğim promosyon yasağı başlayınca pompa fiyatlarında bir indirime gidilecekmi ? Yoksa o da mı sümenaltına girip daha çok kâr etmek için vatandaşı oyalama politikasımı olacak ?

Abi bunlar millete bindirme peşinde nerde kaldı promosyon unut bence sen onu :(
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1079 : Aralık 28, 2010, 09:59:34 »
İşallah yıl başı bindirimi yapmazlar. Gerçi 2 gün kaldı yıl başına ama bunların ne yapacağı belli olmaz belkide bu zamla yıl başı zamının ucunu gösterdiler.

Artık yeni ve her petrolde dağıtılan promosyon bindirim vatana millete hayırlı uğurlu olsun.  >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(