Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1040 : Aralık 24, 2010, 13:45:38 »
Arkadaşlar, konu dışına çıkmayalım lütfen :) Bunları ayrı bir başlık altında değerlendirmekte fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1041 : Aralık 24, 2010, 16:05:15 »
Arkadaşlar bugün LPG yi ucuz! aldım 2,02 den çaktırmadan 3 kuruş artırmışlar yine. Benzinde indirim! oldu ya. Onun acısı da LPG den çıkıyor anlaşılan.

Shell de 2,16 idi 2,19 olmuş.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1042 : Aralık 24, 2010, 17:00:52 »
mahmut bu durum size has olabilir benim tanıdığım kuyumcular hala çok iyi kazanıyorlar
Ondan son 2 yılda bir sürü dükkan kapandı bundan 10 sene önce hiç bir banka ama kağıt üstünde ama fiziki altın işlemi yapmıyordu ama şimdi hemen hemen bütün bankalar fiziki olmasada kağıt üstünde altın alım satımı yapıyor hatta bazıları vadeli hesap açarak faizini bile veriyor bu yüzden kimse gidip takı haricinde yatırım için kuyumcudan altın almıyor hem saklama problemi olmuyor bankadan alınca hem işçilik ödemiyorlar hemde üstüne faiz alıyorlar bu durumda siz olsanız gidip kuyumcudan mı altını alırsınız bankadan mı ?
Yani anlıcağın bize has bir durum dil millet artık kuyumculardan çeyrek yarım tüm dışında altın almaz oldu zaten onunda karı yok gibi birşey.

Yani diceğim şu uzaktan herşey hoş görülüyor bu ülkede kime sorarsan sor en rahatı devlet memuru der git devlet memurlarına sor bakim rahatlar mı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1043 : Aralık 24, 2010, 17:02:11 »
Arkadaşlar, konu dışına çıkmayalım lütfen :) Bunları ayrı bir başlık altında değerlendirmekte fayda var.
Hakkı abi konu dışına çıktığımız için özür .
Birdaha daha dikkatli olmaya çalışacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1044 : Aralık 24, 2010, 21:58:41 »
aynen hakkı abi kusurumuza bakmayın :)
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1045 : Aralık 24, 2010, 22:20:58 »
Sayın yönetici konu dışına çıkıldığı falan yok bu konusulanlar petrol zamlarının alt konularıdır..burada benim anlatmak istediğim herkes vergisini dürüstçe verse bu kadar petrol zammı yani vergi içinde vergi olmaz..benim verdiğim örnekte ki kuyumcu olayı benim oturduğum yerde ki bazı kuyumcular çok çok iyi kazanıyorlar ....
,ama ne kadar vergi veriyorlar devlet memurundan az...bu verilen örneklerse petrol zamlarını(vergilerini)direk etkileyen olaylardır..Konu dışına çıkmıyacaksak o zaman her gün kaç liradan yakıt aldığımızı falan yazmamız gerekir...sizin bu şekilde müdahele etmenizi doğru bulmuyorum..

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1046 : Aralık 25, 2010, 10:37:21 »
Mahmut ve Fuat, estağfurullah arkadaşlar :)

Hakan Bey, öncelikli olarak belirtmem gerekir ki bunlar çok önemli konular. Siyasi polemiklere girebilmeden bu konuları ayrı bir başlık altında tartışmayı aslında çok isterim. Fakat iki nedenle o hatırlatmayı yapmayı ihtiyacı hissettim. Birincisi, Fuat ve Mahmut arkadaşlarım konuyu karşılıklı saygı çerçevesinde irdelemiş olsalar bile konunun kuyumcu özeline indirgenmesinin diğer üyelerimizin de katılımıyla polemik doğurma potansiyelini göz ardı edemedim. İkincisi ve daha önemlisi konu bütünlüğüne verdiğim önemdir. Yönetici olarak konuları her zaman şu bakış açısıyla değerlendirmeye çalışıyorum. "Ben bir ziyaretçi olsam ve ilk defa bu foruma giriş yapıyor olsam, arama motorunu kullanarak heves, merak ve heyecanla ulaştığım bu sayfada neler görmek ve okumak isterim?" Konuyu bu bağlamda değerlendirmenizi rica ediyorum.

Gelelim konunun özüne. Bu konuda ben de objektif bakış açısıyla bazı değerlendirmelerde bulunmak istiyorum. Sanırım şu konuda herkes hemfikirdir. Verginin tabana yayılamaması ve kayıtdışı ekonominin büyüklüğü ÖTV'yi hükümetler açısından çok cazip bir gelir kaynağı haline getirmektedir. Peki mevcut hükümet bu konuda başarılı diyebilir miyiz? Bence hayır. Yaptığı bazı olumlu işlere rağmen iktidar bu konuda bir arpa boyu kadar bile yol alamamıştır bana göre. Bu konuda görünürde bir çaba mevcut, mali denetim de olmak üzere aklınıza gelebilecek her alanda eskiye nazaran çok sıkı bir disiplin ve kontrol var ama maalesef tüm bu çabalar halihazırda kayıt altında olanların daha fazla sıkılmasından ve hatta gerektiğinde birer siyasal baskı unsuru olarak kullanılmasından başka bir işe yaramıyor bence. Yapılması gereken düzenlemeler oy endişesi ve siyasi çıkarlar, yüksek dozda popülizm ve bölgesel kaygılar nedeniyle hayata geçirilemiyor. Sosyal güvenlik sistemindeki açıklar bir nebze azaltılmış olsa bile tarımsal teşvikler, yatırım teşvikleri, KDV iadeleri ve ihracat teşvikleri hala birer kara delik olmaya devam ediyor. Ödediğimiz vergiler buralarda heba olup gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1047 : Aralık 25, 2010, 10:44:20 »
arkadaşlar son lpg ve benzin fiyatları hakkında bilgisi olan varmı ? indirim oldumu gerçekten ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1048 : Aralık 25, 2010, 10:54:32 »
arkadaşlar son lpg ve benzin fiyatları hakkında bilgisi olan varmı ? indirim oldumu gerçekten ?
95 oktan benzin : 3.80
97 oktan benzin : 3.83
Mazot              : 3.16
Euro dizel         : 3.30
LPG                 : 2.30

Oğuz abi son durum bu en son mazota zam geldi diğerleri hakkında bilgim yok.

Birşey daha ekleyeyim fiyatlar petrol ofisinin web sitesinden alınmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1049 : Aralık 25, 2010, 11:18:57 »
Euro dizel 3.33 oldu çıldırcam ya ordan indirip burdan vurduruyolar :@:@ bu kadar ş..lik olmaz
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1050 : Aralık 25, 2010, 11:40:51 »
Gayet Normal.

Her seçimde  %40 ların üzerinde oy alan hükümet aklınca kendinde her şeyi kafasına göre yapma hakkını görüyor. %40 ların üzerinde oy aldık biz istediğimizi yaparız kimse bir şey yapamaz , astığımız astık -kestiğimiz kestik tavırları devam edecektir. Özellikle Milli Eğitimde.

Ne bekliyordunuz ki?

Ve bütün her şeye rağmen seçimde millet bu kadar oy verdiğine göre maalesef her şeye müstahak.

Çünki herkes maalesef kendi eli ile hakettiği şekilde yönetilmeye mahkum diye düşünüyorum.

Umarım 2011 seçimlerinde bazıları odun - kömür karşılığı, bazıları il olma vaadleri ile, bazıları da kendi çıkarları uğruna  oylarını satmaktan vaz geçer de bu ülkeyi milli menfaatlerimiz doğrultusunda dirayetli politikacıların yönetebileceği bir iktidar oluşumunu sağlayacak M(illet) vekilleri seçilir.
Değilse bu düzen böyle devam ettikçe düzenler ne kadar değişirse değişsin maalesef düzülen yine bu millet olmaya devam edecek.

Not: İfadeler Biraz ağır oldu ama artuk bıçak kemiğe dayanınca maalesef bazen kayış kopuyor, balatalar sıyırıyor.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1051 : Aralık 25, 2010, 11:49:17 »
Euro dizel 3.33 oldu çıldırcam ya ordan indirip burdan vurduruyolar :@:@ bu kadar ş..lik olmaz
Taşkın bazı yerlerde 3.30 oraları tercih et  :argh:
Benzininde böyle kalacağını zannetmiyorum onada önümüzdeki hafta bindirirler. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1052 : Aralık 25, 2010, 13:44:46 »
Gayet Normal.

Her seçimde  %40 ların üzerinde oy alan hükümet aklınca kendinde her şeyi kafasına göre yapma hakkını görüyor. %40 ların üzerinde oy aldık biz istediğimizi yaparız kimse bir şey yapamaz , astığımız astık -kestiğimiz kestik tavırları devam edecektir. Özellikle Milli Eğitimde.
nedense aklıma 51 öncesi chp ve 60lar öncesi dp geliyor... başka da yorum yapmayım hadi..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1053 : Aralık 25, 2010, 13:55:10 »
Gayet Normal.

Her seçimde  %40 ların üzerinde oy alan hükümet aklınca kendinde her şeyi kafasına göre yapma hakkını görüyor. %40 ların üzerinde oy aldık biz istediğimizi yaparız kimse bir şey yapamaz , astığımız astık -kestiğimiz kestik tavırları devam edecektir. Özellikle Milli Eğitimde.

Ne bekliyordunuz ki?

Ve bütün her şeye rağmen seçimde millet bu kadar oy verdiğine göre maalesef her şeye müstahak.

Çünki herkes maalesef kendi eli ile hakettiği şekilde yönetilmeye mahkum diye düşünüyorum.

Umarım 2011 seçimlerinde bazıları odun - kömür karşılığı, bazıları il olma vaadleri ile, bazıları da kendi çıkarları uğruna  oylarını satmaktan vaz geçer de bu ülkeyi milli menfaatlerimiz doğrultusunda dirayetli politikacıların yönetebileceği bir iktidar oluşumunu sağlayacak M(illet) vekilleri seçilir.
Değilse bu düzen böyle devam ettikçe düzenler ne kadar değişirse değişsin maalesef düzülen yine bu millet olmaya devam edecek.

Not: İfadeler Biraz ağır oldu ama artuk bıçak kemiğe dayanınca maalesef bazen kayış kopuyor, balatalar sıyırıyor.

siz odunla kömürle oyun satıldığını nerde gördünüz  Cafer bey... ben veyada çevremdekiler oylarını satıyorlarmı yani ne diyorsunuz? %50 yakın oy alan hükümet türkiyenin yarısına odun kömürmü dağıtıyor yani?
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1054 : Aralık 25, 2010, 14:08:23 »
Sımdı osman haklı dıyecegım olmayacak, cafer beyın zamlardan canı yanmıs maksadını asmıs yazarken dıyecegım yıne olmayacak. Sahsen en ıyısı sıyası konuları bu platformda tartısmamalı dıye dusunuyorum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1055 : Aralık 25, 2010, 14:21:24 »
Sımdı osman haklı dıyecegım olmayacak, cafer beyın zamlardan canı yanmıs maksadını asmıs yazarken dıyecegım yıne olmayacak. Sahsen en ıyısı sıyası konuları bu platformda tartısmamalı dıye dusunuyorum.

bencede bu konuları tartışma yeri burası değil...zamlardan bende şikayetçiyim ama öyle bir yazı yazmışki cafer bey cevap hakkı doğuyor resmen... zaten bişeyler iyi gitmeye başladığında mutlaka bu gidişten memnun olmayanarın sesi yükseliyor...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1056 : Aralık 25, 2010, 14:44:18 »
Arkadaslar,birbirimizi kıracak ifadelerden lutfen kaçınalım. Cafer Bey, belli bir siyasi partiye oy veren arkadaslarimizi rencidece edebilecek ifadeler kullanmayalim lutfen. Osman, belli bir siyasi partinin temsilcisi izlenimi verebilecek ifadelerden uzak durmaya calisalim lutfen. Sonucta hangi siyasi partiye oy vermis olsak bile, hepimiz bu ulkenin iyiligini dusunuyoruz. Ulke kaynaklarinin kime ve nasil dagitilacagina karar vermekten baska hic bir misyonu olmayan siyasetin ve onun birer aktoru olan siyasi partilerin duygusal esiri olmayalim. Bireysel olarak dusunmeye, onyargilardan arinmaya calisalim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1057 : Aralık 25, 2010, 14:54:41 »
Hakkı beye katılıyorum ve dusuncelerını yazıya aktardıgı tarzına hayranlıgımı ıfade etmek ıstıyorum :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1058 : Aralık 25, 2010, 15:07:06 »
Arkadaslar,birbirimizi kıracak ifadelerden lutfen kaçınalım. Cafer Bey, belli bir siyasi partiye oy veren arkadaslarimizi rencidece edebilecek ifadeler kullanmayalim lutfen. Osman, belli bir siyasi partinin temsilcisi izlenimi verebilecek ifadelerden uzak durmaya calisalim lutfen. Sonucta hangi siyasi partiye oy vermis olsak bile, hepimiz bu ulkenin iyiligini dusunuyoruz. Ulke kaynaklarinin kime ve nasil dagitilacagina karar vermekten baska hic bir misyonu olmayan siyasetin ve onun birer aktoru olan siyasi partilerin duygusal esiri olmayalim. Bireysel olarak dusunmeye, onyargilardan arinmaya calisalim.

ben hiç bi partinin temsilciliğini yapmıyorum hakkı abi... hiç bi parti babamın partisi değil sonuçta...hangisi vatanımı düzeltmeye çalışıyorsa,hangisi milletin çıkarlarına sahip çıkıyorsa onu savunurum ama diğer savunmadığım partiye oy veren insanlarada çıkarları için veya odun kömür için oylarını satıyorlar bu zamlar onlara müstahakta demem...saygı çerçevesini aşmadan herhangi bir siyasi partiyi değil kendi bireysel görüşümü savunduğumu düşünüyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1059 : Aralık 25, 2010, 21:43:00 »
yukardaki yazının sonunda Not olarak belirttiğim gibi;
"İfadeler Biraz ağır oldu ama artuk bıçak kemiğe dayanınca maalesef bazen kayış kopuyor, balatalar sıyırıyor"

Maalesef bıçak kemiğe dayanınca insan bazen böyle amacını aşan cümleleri farkında olmadan kullanabiliyor. Üzerine alınan arkadaşlardan özür.
Burda amacım hakkı beyin de dediği gibi herhangi bir şekilde kimseyi kırmak veya herhangi bir partiyew oy vermiş olanlara tepki değildir.

Ancak maalesef her seçim öncesi dönemde olduğu gibi (özellikle yerel seçimlerde çok daha ön plana çıkan) adaylar tarafından veya yerel yönetimler aracılığı ile odun kömür dağıtımları, siyasi veya sosyal vaatler ister istemez bazen insanları farklı düşünceler içinde bırakabiliyor.

Özellikle bizim gibi 10-15 tane seçim görmüş 50 li yaşlardakiler  sanırım benim düşüncelerime hak verecektir.
Ancak tekrar ediyorum Amacım ne polemiğe girmek, ne de herhangi birini veya herhangi bir partiye oy vermiş birileriin hedef almak değildir.

Olayı bu şekilde algılayan veya yorumlayanlardan da tekrar özür. Çünkü o şekilde algılanmaya sebep olunca biraz amacını aşan cümleler olmuş.

Fakat bize de hak verin. 22 yıllık Milli eğitim çalışanaı olupta son yıllarda yönetmelikler ile ilgili yaşadığımız çelişkileri aymazlıkları, hatalı rotasyon uygulamaları, her uygulamanın mutlaka mahkemeden dönme olayları bizi fazlasıyla yıprattığı için olsa gerek bu şekilde tepkili olmamızın nedeni.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni