Gönderen Konu: 2004 E12...  (Okunma sayısı 75918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 E12...
« Yanıtla #340 : Ekim 13, 2015, 21:40:41 »
Yüksel maşallah diyorum. Bin kere maşallah. Araba fıstık gibi olmuş.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Ekim 13, 2015, 21:40:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Ekim 14, 2015, 15:45:55 »
Bugün gaz ayarı ve filtre değişimi için BANDIRMA ZAVOLI YETKİLİ SERVİSİ'ndeydim.
Filtreler hemen hemen 14 ay / 30.000 KM'den beri değişmiyordu. İlk etapta onları hallettik, ardından gaz ayarını kontrol ettik ve son olarak MOTTO LPG KATKISI uyguladık.
Genel bakım pazarlık ile 60,00 TL, MOTTO LPG KATKISI ise 35,00 TL. Katkının ilk 2 KM'de faydasını göremedim fakat sistem hemen hemen 250.000 Km'lik olduğu için oluşan tortular konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum.
Katkıyı uygulattıktan sonra 2 LT kadar LPG almamı söylediler ve aldım.

Geçen yıl merdivenaltı ve kendini çok öven, eski ZAVOLI YETKİLİ SERVİSİ'nden ayrılma elemanların açtıkları dükkanda filtre ve gaz ayarını yaptırmıştım. Taktıkları filtrenin yan sanayi olduğunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum doğrusu. Regülatörden mikrofiltreyi(kağıt filtre) söktüğümüzde, filtrenin dağıldığını gördük. Bir elime yan sanayiyi, diğer elime orijinal ZAVOLI mikrofiltreyi aldığımda fark çok ama çok netti.

Ben mikrofiltrenin fotoğrafını çekmek için filtreyi ararken usta o sırada filtreyi çöpe atmış. Size filtrenin o durumunu göstermeyi çok isterdim.
Diğer regülatörden çıkan gazı filtreleyen filtrenin ise fotoğrafını çektim. Durumu pek iyi değildi.
Ustam defacalarda tekrar etti, "OPET'ten gaz alıyorsan ALMA !"

Olaya farklı yönden bakalım... Bazı kişiler LPG filtre bakım fiyatlarının çok olmasından şikayetçi. Dışarıda merdivenaltı yerlerde filtre bakımları 40,00 TL'ye yapıldığını göz önüne alırsak, ben 60,00 TL'ye orijinal filtre taktırdım, eskiyen hortumların ve kelepçelerin tümü değişti, sistem hakkında detaylıca bilgi verildi, ayar yapıldı ve en önemlisi ZAVOLI sistemi konusunda profesyonelleşmiş kişiler bu işlemi ve ayarları yaptı. Bunları göz önüne alırsak 20,00 TL farka bence değer.

Eski yan sanayi filtre.

Gercek yuksekligine kavusmus araba gercekten gayette başarılı bence ehhh tabi is de bu olunca el iyice alıştı. Eline sağlık gayet guzel ;)
Yükseklik çok tatlı çok. :)
Bakalım, bir dahaki ay Varex'i de takarsak işlemlerin büyük bir kısmını halletmiş olacağız.

Yüksel maşallah diyorum. Bin kere maşallah. Araba fıstık gibi olmuş.
Eyvallah Barış abi.
Güzel oldu gerçekten. Ufak dokunuşlarla E12 tekrar kendine aşık etmeyi başardı. :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Ekim 14, 2015, 20:43:17 »
Yüksel sanayi görmüş biri olarak senin bu katakullelere düşmemen gerekiyordu. Sağlık olsun. Arıza meydaya gelmeden kurtarmışsın diyelim. Bende bu aralar lpg araştırması içerisinde yim. Lavota marmara bilge distribütörüne gidip  görüştüm. 10 - 15 bin km arası Filitre değişimi kaçak kontrolü ve gaz ayarını 50 tl yaptıklarını. Senin bahsettiğin diğer kesici filitresinin ise 100 bin km de 1 değiştiğini söylediler.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Ekim 14, 2015, 22:40:43 »
Brc de 2 filtrede her bakimda degisiyor. Ayar kontrolü yapiliyor. Ve her bakimda çatlayan hortumlar değişiyor. 60 tl ödeniyor.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Ekim 14, 2015, 22:47:38 »
Brc de 2 filtrede her bakimda degisiyor. Ayar kontrolü yapiliyor. Ve her bakimda çatlayan hortumlar değişiyor. 60 tl ödeniyor.
Fiyat standartmış ama ben 50 tl ye yaptırdım :D Nakit 50 yi koydum daha da istemezsiniz herhalde dedim. Sonra isterseniz karttan geçicem farkın yarısı zaten komisyona gidecek. Adam mecbur kabul etti :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #345 : Ekim 14, 2015, 23:02:20 »
Yüksel sanayi görmüş biri olarak senin bu katakullelere düşmemen gerekiyordu. Sağlık olsun. Arıza meydaya gelmeden kurtarmışsın diyelim. Bende bu aralar lpg araştırması içerisinde yim. Lavota marmara bilge distribütörüne gidip  görüştüm. 10 - 15 bin km arası Filitre değişimi kaçak kontrolü ve gaz ayarını 50 tl yaptıklarını. Senin bahsettiğin diğer kesici filitresinin ise 100 bin km de 1 değiştiğini söylediler.
Abi af buyur, ne gibi katakülli ? Yan sanayi olayını diyorsan, rahmetli babamın gazına geldik maalesef.  Geçen yıl LPG deposunu ayarlatırken(bagaj taban döşemesinin üzerine tüpü monte etmişler, bagaj döşemesi çıkmıyordu) "Filtreleri de değiştirelim" diyerek hepsini toptan aradan çıkartmıştı.

Abi, gaz ayarı ve filtre bakımı için talep edilen 50-60,00 TL ücreti ben gayet normal görüyorum. Ha şöyle bir şey var, "10.000 KM'de filtre bakımı gerekli mi ? "
Eğer bilindik istasyonlardan gaz alınıyorsa bence gerekli değil fakat bu "Ucuz LPG" ister istemez herkesin kafasını kurcalıyor. Hatta BURSA'da HAMİTBEY TESİSLERİ gibi bilindik PO istasyonunda "UCUZ LPG" adı altında satılan bir LPG olunca insan güvenerek alıyor. Fakat ben ne zaman o lanet yerden LPG alsam arabam teklemeye başlamıştı.
Kısaca, bildiğimiz yerden LPG alınca 30.000 KM'dir filtre değiştirmeyen biri olarak filtrelerin ömrü 25.000 KM diye iddia edebilirim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #346 : Ekim 15, 2015, 04:44:36 »
Allah rahmet eylesin. Evet yan sanayi filitre için söylemiştim. Gaz konusunda haklısın. Markadan ziyade satış yapan istasyon da çok önemli galiba.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #347 : Ekim 15, 2015, 10:21:25 »
Yüksel bu gidişle filtre analisti olarak meslek bulabileceksin kendine :)

Şaka bir yana hakikaten piyasada "kalitesiz ürün" had safhada, düşündüğüm zaman bunu sebebinin aslında her şey'in ucuzunu arayan biz kullanıcılar olduğuna kanaat getiriyorum, yanlış mı düşünüyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #348 : Ekim 15, 2015, 11:32:39 »

Allah rahmet eylesin. Evet yan sanayi filitre için söylemiştim. Gaz konusunda haklısın. Markadan ziyade satış yapan istasyon da çok önemli galiba.
Sağolasın abi.

Kesinlikle abi. "Ucuz gaz" diyerek itibar etmemek lazım. Menzilde sıkıntı yaşanmıyor fakat arabada vuruntu başlıyor.
1,5 yıllık analizimde bizim araçlar için en iyi LPG, BP ve TOTAL.

Yüksel bu gidişle filtre analisti olarak meslek bulabileceksin kendine :)

Şaka bir yana hakikaten piyasada "kalitesiz ürün" had safhada, düşündüğüm zaman bunu sebebinin aslında her şey'in ucuzunu arayan biz kullanıcılar olduğuna kanaat getiriyorum, yanlış mı düşünüyorum ?
Merhaba Ufuk abi.

Abi, henüz o aşamaya gelmiş değilim. :) Bu sefer ilk defa aceleden dolayı yan sanayi yağ filtresi(Mann olması lazım) kullanmak zorunda kaldım, sonradan pişman oldum. 1.000 KM sonra yağ değişiminde onun içini parçalayıp duruma bakacağım.

Abi, sen daha iyi bilirsin fakat artık piyasada yan sanayinin de yan sanayisi var.
İnsanların da bilgisizliği, her işi acele istemesi, maddiyatı ve orijinal ürüne veya muadil ürüne erişme  bu piyasayı oluşturuyor.
Her zaman diyorum, iyiki sen varsın. Bizim çevremizde senin gibi esnaflar var çok şükür.Mesela senin bana sattığın Z-rot'ların kalitesi orijinalinden bile daha iyiydi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #349 : Ekim 15, 2015, 12:11:23 »
Yan sanayi ucu çok açık bir kavram Yüksel, genel olarak her ne kadar 4 başlık altında (OEM, OES, OEP ve A/M) incelense de üreticiden üreticiye değişen standartlar söz konusu olduğundan en yüksek standartları yakalamak zaman ve tecrübe meselesi haline geliyor.

Kullanıcı bilinçsizliği ne yazık ki hepimiz de var, bu bazen zaman bazen maddiyat bazen her ikisi ile de ilgili olabiliyor.
Estağfirullah, ben olması gerekenin dışında ekstra bir şey yapmıyorum.
Z Rot konusunda haklısın ancak gün geçtikçe maliyet odaklı satış düşüşü var oluşu zorlaştırıyor.

Z Rot demişken konuyla ilgili bir yaşanmışlık anlatayım. Yerli bir üretici temsilcisi çok iddialı bir şekilde ürettikleri ürünlerin en kaliteli ithal ürünlerden bile kaliteli olduğunu belirtti. Herhangi bir muhalefette bulunmadan bir adet Japon 555 marka ürün verdim kendisine ve her iki ürünün de test sonuçlarını istedim, arkadaşı o gün bu gündür göremiyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Ekim 15, 2015, 19:24:24 »
bp yi bilmiyorum ama total güzel bide biz shell den alıyoruz hep şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadık :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #351 : Ekim 15, 2015, 21:40:38 »
Sadece benim evimin ordaki istasyonlar icin konusayim Yuksel abi. Bp arabayi tekletiyor ve gaz pedalina tepki cok gec veriyor.
Performans ve menzil kötü.
Totalde performans yok menzil var.
Opette performans ve menzil iyi durumda.
Shellde performans var menzil yok.

Uzun yola cikacaksam yarim depo shell yarim depo opet alirim. Sehir ici 2 depo opet 1 depo shell olarak kullanirdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #352 : Ekim 17, 2015, 19:48:09 »
Bu aralar var başımız beladan eksik olmuyor. [emoji21] Bu seferki biraz masraflı [emoji4]
Aslan Çarşamba günü tekrar sahada olacak.

Ufuk abiden parçaları sipariş ettim. Orijinal tampon, orijinal panjur, orijinal panel üst sacı, Depo marka iki adet far

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Ekim 17, 2015, 19:51:16 »
Kardeş geçmiş olsun.Bir sadak bin.belayi def eder.
Dikkat etmek lazim.Sana birsey olmasin.Teneke duzeltilir.Boyanir takilir.Sıkma canini
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #354 : Ekim 17, 2015, 20:05:17 »
Kardeş geçmiş olsun.Bir sadak bin.belayi def eder.
Dikkat etmek lazim.Sana birsey olmasin.Teneke duzeltilir.Boyanir takilir.Sıkma canini
Teşekkür ederim Tuncay abi.
Dediğin doğru abi. Aslında arabayı alırken gerekenleri yaptık ama yine bir şeyler yapmak lazım, hayra alamet değil bu kadarı.

Kendimi şöyle teselli ediyorum; zaten üst panel sacı hariç diğer parçaları elim genişleyince değiştirecektim. Farlar eskimişti, tampon yerine tam oturmuyordu, panjurun bazı kısımlarında nikelaj soyulmadı vardı, o yüzden çok fazla üzülmedim. Yine de bu tarz sürprizler maddiyatı bozduğu için hoş olmuyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #355 : Ekim 17, 2015, 20:11:57 »
Yüksel Bey,olmuyor.Aslana bu yapılmaz.Geçmiş olsun.Var bunda da bir hayır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #356 : Ekim 17, 2015, 20:22:05 »
Tekrardan geçmiş olsun abi. En büyük kazan bu olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #357 : Ekim 17, 2015, 20:26:32 »
Cok gecmis olsun :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #358 : Ekim 17, 2015, 21:52:43 »
Geçmiş olsun
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #359 : Ekim 17, 2015, 23:24:29 »
Yüksel abi geçmiş olsun cana gelceğine mala gelsin ne kadar sevsekte mal sonuçta bunlar yenisi gelir canın yerine bişey gelmiyor
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)