0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar herkeze, Bugün corolla 1.33 aracımı teslim aldım. Average yakıt 9 - 10lt arası gösteriyor. Trafige girmeden Vites uyarılarını dikkate alıp , devirsiz kullanmama ragmen 7-8 arasına düşüremedim. Normalmi bu? Rodaj döneminde dikkat etmemi önereceğiniz bişeyler varsa , duymaktan mutluluk duyarım.
bişey soracam , alır almaz yakıt denemeye mi başladın ?
Otomatik daha fazla yakar tabi manuelde de yúksek devirde kullanmak çok yaktirir
Yalnız 2014 model Auris'in otomatik ve düz vitesli modellerinin yakıt tüketimi verileri Toyota'nın sitesinde şöyle verilmiş:OTOMATİK VİTESBirleşik : 5,7 lt/100kmŞehir dışı: 4,8 lt/100kmŞehir içi : 7,4 lt/100kmDÜZ VİTESBirleşik : 5,9 lt/100kmŞehir dışı: 4,8 lt/100kmŞehir içi : 7,9 lt/100kmBu verilere göre otomatik ve düz vites şehir dışında aynı yakarken, otomatik vites şehir içinde düz vitese göre 0,5 lt/100km daha az yakıyor. Herhalde bunda otomatik vites şanzımanının CVT olmasının etkisi var...
ilk dönemler kasacaz artık . Kusura bakmayın bu benim ilk 0 aracım oyüzden bilmiyorum. tüm ekonomik sürüş kurallarına uymama rağmen 10lt nin üzerini görmek insanı korkutuyor işte Herkeze çok teşekkürler.
Rodaj için ilk bin km'de 90 - 110km/h hız sınırı aşılmamalıdır.Düşük süratte muhakkak küçük vites ama orta süratlerde mümkün olan en büyük vites ile,Kalkışlarda seri vites değişimi (1. vites ile 50, 2. vites ile 100 değil) ile çabuk vites büyüterek yakıt tasarrufu yapabilirsiniz. Örnek: 50km/h hızda 3. veya 4. vites ile, yolun durumuna göre.MMT ile Düz vitesin uzun yol değerleri aynı çıkabilir ama şehir içinde MMT daha az çıkar, neden? çünkü otomatik şanzıman vites değiştirmekten yorulmaz, üşenmez. Ayrıca herzaman en uygun vitesi seçer.
Tekrardan merhaba. Aracım Yeni Toyota Auris 1.6 Advance 132 bg düz vites ve 480 km'de. 2014 Aralık ayı içinde aldım ve ilk kez bir Toyota modeli kullanmaktayım. Önceki aracım 2008 model Chevrolet Aveo olup o da düz vitesti. Ancak debriyaj kavrama mesafelerinde farklılık olduğu için hala daha araca alışabilmiş değilim. Daha yeni bir Toyota kullanıcısı olarak öncelikle vites değiştirme asistanına uymanın neredeyse imkansız olduğunu farkettim. Çünkü daha 2000 devire gelmeden vites değiştirme uyarısı veriyor. Sizce yinede buna uymak gerekir mi? Ayrıca konuda var olan 0 aracın 10 Lt gibi seviyelerde yakıyor olmasından bende şikayetçiyim. Umarım araç kilometre yaptıkça bu durum biraz daha düzelir. Saygılarımla.