0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk 1000 km rodajını kitapçıktan okumuştum Aytaç Bey aynı dediğiniz gibi yazıyordu; fakat kullanım tecrübeleri benim için ilk sırada geliyor ondan sordum bu soruları. Cevabınız yeterince tatmin edici oldu. Çok teşekkür eder iyi forumlar dilerim.
sayın avukat bey, sadece frenleri çok zorlamayın yeter bir avukat adayı olarak selamlar
1.6 2014 düz vites corollamı alalı 18 gün oldu. Şu an 800 km'de yakıt tüketimi 20-30 km anlık sıfırlamalarda 7.4 lt değerlerini gördüm şehir içi karmada. Fakat 100-150 km sıfırlamalarda 8,4 lt civarında. Rodaj sonunda daha da düşeceğini umut ediyorum. Bir şey çok garibime gitti, arabayı aldığımda benzin ışığı yanmıyordu, 2-3 km sonra 100 TL benzin koydum. 170 km sonra lamba yandı. İlk koyduğum o benzin nereye gitti anlamadım. Km'ye nerdeyse 500 kr yakmış oldu. Neyseki ikinci ve üçüncü 100 Tl lerde 250 km civarını tutturdum.
Bende 2015 1,6 advanced multidrives corolla aldım ve araç 1300 kilometreyi buldu.Erzurum ikbal otodan aldım.Depoyu fulledim ve 285 km uzun yol kullanarak Iğdır'a geldim.ibre çeyrek depodan daha az indi.ama geri kalanla şehir içi 275 km yol yaptım ve ışık yandı.Toplamda 560 km yolu 46 litre benzinle gittim.ortalama tüketim 8,2 litreye tekabul ediyor.Arabayı aldıktan 3 gün sonra çocuklarım rahatsızlandı.Tekrar Iğdır'dan erzurum'a gitmek zorunda kaldım.Gidişte yoğun kar ve buzlanma vardı.Haliyle sürekli 50-60 arası kullandım.4 saatlik yolu 6 saate anca gidebildim.Dönüşte de 110-140 arası hızla geldim ve 630 km de ışık yandı.Rodajına çokta dikkat etmiyorum doğrusu.Hata dönerken motor açılsın diye manuelde 2500-4000 devir arası kullandım.Bunu da arkadaşlarım tavsiye etmişti.Nekadar doğru,bunu ustalarımıza sormak lazım.
normal 5000 km den sonra gerçek tüketimi görürsünüz......şehir dışı 90km klimasız yüksüz 5lt görürsünüz.şehir içi ise kimse bşey söyleyemez....her şeye göre değişir..
Evet bu rodaj dönemi denilen şey ne kötüymüş Aracım 1.33 , Gerçi benim henüz 70 km oldu ama ortalama 11,5 lt deyim şuanda Umarım zamanla düşer.
arkadaşlar benim aracımda 1300 km de henüz. şehirlerarası 8 litrenin altına düşemedim henüz. 110-130 km/h'larda geziniyorum. daha da basarsam 9 litreleri göreceğimden eminim:) bu dediğim denizli-muğla arası yolda geçerli. bilenler bilir, inişli yokuşlu bir yoldur. lpg taktırmayı düşünür oldum artık. 10000 km beklemeyi düşünüyordum ama dayanamıycam galiba:)
Biliyorum o yolları ya, o yolda 8 litre bence çok iyi bir değer. Hele hele o dediğiniz hızlarda gidiyorsanız. LPG ne düşünüyorsun hocam bildiğin bir firma varmı? Ben de Denizlideyim de, inadına benzinciyim
Yok hocam LPG cileri bilmiyorum, arkadaşlar biliyor baya ama ben tırstığımdan hiç ilgilenmedim. Arkadaşımda T25 Avensis var, LPG li, lovato mu landirenzomu ne taktırmış, inan diyorum şöyle şöyle filtresi varmış baktırdın mı yooo diyor haberi bile yok bakımından falan ve hiç sorunsuz kullanıyor. Şans işi herhalde, ben taktırsam herhalde ayda bir LPG ciyi ziyaret ederim diye düşünüp korkuma yanaşmadım.
tabi pek pimpirikli işi değil lpg:) aslında bende düşünmezdim ama 8 litre çok şehirlerarası. 10000 bakımdan sonra biraz daha düşer deniliyor tüketim ama en fazla 7 litreye düşer. o da 30-35 kuruş eder km'de. lpg taktırıp 20 krş yakmak varken bence gereksiz benzinde binmek. sonuçta lpg'ye de gayet uyumlu bir motor