Gönderen Konu: Skoda Fabia Combi Scout  (Okunma sayısı 12869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Skoda Fabia Combi Scout
« : Mayıs 19, 2014, 18:37:10 »
arkadaşlar/abiler.. skoda fabia scout aracı hakkında bilgi sahibi olan; tanıdıkta, eş-dost-akrabada bulunan, daha önceden kullanmış aracı tecrübe etmiş olanlarımız var mıdır acaba. bir süredir bu araç ile alakalı yakından takipteyim. ben 2. el 1.4 benzinli düşünüyorum. piyasada çok temiz(dışarıdan gözüken kadarıyla) araçlar var. fiyatları da makul. ortalama 30 bin tl den başlıyor. biliyorum kullanıcılar tarafından çok tutulan bir araç değil. hatta yakın çevremde şöyle bir nabız yokladım "aaa fabyanın sıteyşınıda mı varmıışşşş" şeklinde tepkilerle bile karşılaştığım oldu. acaba sizler ne dersiniz.
misal;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ogretmenden-19.000-km-de-boya-degisen-yok-2012-fabia-scout-158359320/detay

Toyota Club Türkiye

Skoda Fabia Combi Scout
« : Mayıs 19, 2014, 18:37:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda Fabia Scout
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2014, 19:18:12 »
Abi ne kadar yakıyor peki araç İstanbul trafiğinde aceb
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2014, 19:29:27 »
Motoru azamî torkunu alt devirlerde verir, şehiriçi kullanımı rahattır. Tüketim verilerini bilemiyorum ancak İstanbul' da dur-kalklı trafikte 8-9 lt.1km ortalama olacağını düşünüyorum.
Standart seriden farkı, yerden biraz daha yüksek olması, çamurluk ağızlarındaki ve tampon ile kapılardaki plastik aparatlardır. Donanımı  için:
http://www.skoda.com.tr/new/fabiascoutdonanim.asp
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2014, 20:42:51 »
Motoru azamî torkunu alt devirlerde verir, şehiriçi kullanımı rahattır. Tüketim verilerini bilemiyorum ancak İstanbul' da dur-kalklı trafikte 8-9 lt.1km ortalama olacağını düşünüyorum.
Standart seriden farkı, yerden biraz daha yüksek olması, çamurluk ağızlarındaki ve tampon ile kapılardaki plastik aparatlardır. Donanımı  için:

üstat teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. aracı kullanma imkanınız oldu mu. yani sahibi olmuş muydunuz. 9 lt. hayırlısı da 8 lt. bir şekilde aşmazsam şayet bence uygundur. 1.4 benzin yakıtlı bir araca göre 8 lt. bence başarılı. aracı her gün kullanmayacağım. özellikle hafta sonları kullanılacak nasipse. bakalım böyle bir niyet ettim. şuan maddi kısmı ayarlamaya çalışıyorum. araç sahibi ile ön konuşmayı yaptım. tutarlı-makul bir insana benziyor. hayırlısı.
yine de araç ile ilgili yorumda bulunmak isteyen olursa çok makbule geçer. şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2014, 22:15:40 »
arkadaşlar/abiler.. skoda fabia scout aracı hakkında bilgi sahibi olan; tanıdıkta, eş-dost-akrabada bulunan, daha önceden kullanmış aracı tecrübe etmiş olanlarımız var mıdır acaba. bir süredir bu araç ile alakalı yakından takipteyim. ben 2. el 1.4 benzinli düşünüyorum. piyasada çok temiz(dışarıdan gözüken kadarıyla) araçlar var. fiyatları da makul. ortalama 30 bin tl den başlıyor. biliyorum kullanıcılar tarafından çok tutulan bir araç değil. hatta yakın çevremde şöyle bir nabız yokladım "aaa fabyanın sıteyşınıda mı varmıışşşş" şeklinde tepkilerle bile karşılaştığım oldu. acaba sizler ne dersiniz.
misal;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ogretmenden-19.000-km-de-boya-degisen-yok-2012-fabia-scout-158359320/detay

Wv motoru olan 1,4 tsi motor her araca ve şanzımana göre farklı yorumlanıp proglamlanıyor o yüzden jetta da az yakan bi motor leonda fazla yakabiliyor. Bu yüzden kullanıcıları dışında çok fazla dışarıdan şu kadar bu kadar diyenlere inanmayın diyebilirim.

Skoda yakaladığı çizgi itibariyle gayet güzel makineler yapıyor.. Yeti bu segmenttemi bilmiyorum ama bence yetiyede bi bakmanızı tavsiye ederim.
Hatta youtube dan otopark.comun yeti testi var bi inceleyin derim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2014, 22:40:47 »
Wv motoru olan 1,4 tsi motor her araca ve şanzımana göre farklı yorumlanıp proglamlanıyor o yüzden jetta da az yakan bi motor leonda fazla yakabiliyor. Bu yüzden kullanıcıları dışında çok fazla dışarıdan şu kadar bu kadar diyenlere inanmayın diyebilirim.

Skoda yakaladığı çizgi itibariyle gayet güzel makineler yapıyor.. Yeti bu segmenttemi bilmiyorum ama bence yetiyede bi bakmanızı tavsiye ederim.
Hatta youtube dan otopark.comun yeti testi var bi inceleyin derim.

1.4 lt tsi polo-ibiza-fabia üçlüsünde performans serileri harici (gti, cupra vs.) kullanılmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2014, 22:44:58 »
Ikinci elde oldukça sıkıntılı olacaktır...
Aynı fiyatlara alınacak bir clio sport tourer daha tercih edilesi bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2014, 23:03:14 »
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2014, 23:36:22 »
2008 kasa jettada 1,4 tsi 140 hp kullanıldı..(170 hp ve 122hp lik olan versiyonu da vardı)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-kazkanlardan-satilik-2008-model-140hp-1.4-tsi-comfortline-165160966/detay
2013 kasa leonda 1,4 tsi 140 hp kullanıldı..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-seat-leon-1.4-tsi-140-hp-fr-ss-kefilsiz-kredi-imkaniyla-165123806/detay
2011 kasa skoda yeti 122 hp
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-skoda-2011-skoda-yeti-active-1.4-tsi-122-ps-164328251/detay

kerem bey, sanırım yazdığımı tam okumadınız; açılan başlıkta fabia var, yani polo ve ibiza sınıfı bir araç. bu sınıfta 1.4 lt tsi motorun performans serileri haricinde kullanılmadığını belirttim. siz diğer sınıflara ait araçlarla alıntı yapmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2014, 09:45:29 »
Ikinci elde oldukça sıkıntılı olacaktır...
Aynı fiyatlara alınacak bir clio sport tourer daha tercih edilesi bence...

anlıyorum. bizim insanımız nedense ikinci el araç satarken kar etme, en kötü kafa kafaya satma niyetinde oluyor. adamcağız 2004 model corolla sol'e  35 in 36 bin tl fiyat yazmış. hiç tasvip etmiyorum. her aracın bir değeri vardır elbet ama bedeli bu şekilde belirlemenin etik olmadığını düşünüyorum. diyeceğim şu ki ben araç alırken şunları hiçbir zaman düşünmedim; bir süre sonra bu aracı rahat satabilir miyim. acaba elimde mi kalır. ikinci el ölü fiyata mı gider.. bunlar benim için ikinci, üçüncü planda olan pozisyonlar. ben aracın ikinci el ise şayet özellikle motor-şanzıman diriliğine-uyumuna, yakıt harcamasına ve mümkünse düşük km olmasına bakarım. sonuçta nasipse alacağım aracı kullanmak için bineceğim, satarken kar etmek için değil. en genel manada aracı satarken, temiz ve kullanma talimatları çerçevesinde kullanıldıysa o aracın değerini bilecek bir kullanıcı/alıcı mutlaka çıkar. arkasından dua edip satar gidersiniz.
seat ibiza ile skoda fabia bence çok farklı araçlar değil. zaten aynı segment araçlar. fabia'nın yakıt değerleri ibiza'ya göre birazcık daha fazla olduğu söylenebilir. bunun gbi ufak tefek özellik ve aksesuar farklılıkları olabilir. onun haricinde büyük değişikliler yok. bakalım hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2014, 10:59:57 »
İlandaki fiyat açıkçası baya bir yüksek ya da scout un piyasası yükselmiş veya ilandaki aracın farklı nitelikleri var? Yaklaşık 10 ay kadar önce bu aracın dizelini 24000tl ye bırakıyorlardı. Donanım olarak çok zayıftı ancak ilandaki kasa ile aynı kasa idi ve km düşüktü. Motoru zaten volkswagen 1.4. Bahsi geçen araç 26-28 bin aralığında olursa alınabilir tabi bir de donanımına bakmak gerek. Skoda çok boş araçlar getirebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2014, 12:15:53 »
İlandaki fiyat açıkçası baya bir yüksek ya da scout un piyasası yükselmiş veya ilandaki aracın farklı nitelikleri var? Yaklaşık 10 ay kadar önce bu aracın dizelini 24000tl ye bırakıyorlardı. Donanım olarak çok zayıftı ancak ilandaki kasa ile aynı kasa idi ve km düşüktü. Motoru zaten volkswagen 1.4. Bahsi geçen araç 26-28 bin aralığında olursa alınabilir tabi bir de donanımına bakmak gerek. Skoda çok boş araçlar getirebiliyor.

üstat bu kasa 2010-2013 arası min. 30 bine kadar bulunabiliyor. yalnız çoğunda lpg var ve km değerleri bana uymuyor. aynı kasa 24 bin bilmiyorum çok mantıklı gelmedi. araç donanım-özellik olarak ise bence yeterli. dijital klimadan, dört cam elektrikliye-elektrikli aynalar, üç harflilerin birçoğundan torpido soğutması, 16 jant, dört adet airbag vs. bakalım, hakkımızda hayırlısı. talip olduğum araçta bu;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ogretmenden-19.000-km-de-boya-degisen-yok-2012-fabia-scout-158359320/detay/
teknik özelliklerine buradan bakabilirsiniz.
ayrıca;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2014, 15:30:20 »
üstat bu kasa 2010-2013 arası min. 30 bine kadar bulunabiliyor. yalnız çoğunda lpg var ve km değerleri bana uymuyor. aynı kasa 24 bin bilmiyorum çok mantıklı gelmedi. araç donanım-özellik olarak ise bence yeterli. dijital klimadan, dört cam elektrikliye-elektrikli aynalar, üç harflilerin birçoğundan torpido soğutması, 16 jant, dört adet airbag vs. bakalım, hakkımızda hayırlısı. talip olduğum araçta bu;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ogretmenden-19.000-km-de-boya-degisen-yok-2012-fabia-scout-158359320/detay/
teknik özelliklerine buradan bakabilirsiniz.
ayrıca;

Satan kişi Ankara'da idi. Ancak araçta abs bile yoktu. Çok boş bir araçtı. Bu arada ilandaki ile aynı kasa idi. Linkteki araç ise evet donanım olarak tatmin edici bence, sahibi biraz daha fiyatında indirim yaparsa bence alınabilir. Sonuçta Skoda VW grubundan. Bir de madem skoda ile ilgileniyorsunuz bu fiyatlara skoda roomster 1.6tdi yi düşünmenizi öneririm. Bahsettiğim aracı da bir öğretim üyesi arkadaş henüz 60000km de aracını geçen senelerde sattığında bana teklif etmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2014, 15:57:35 »
üstat yeti'ye baktım fakat beni aşıyor fiyatları. roomster'e nazaran yeti çok hoşuma gitti. ama bana şu aralar gelmez maalesef. roomster de güzel araba. 35 - 4- bin tl arasında çok güzel araçlar var. ama benim aklım ibiza da kaldı :)
bu arada yeni bir gelişme var. araç konya da. sahibi ile benim bir tanıdığımı görüştürdüm ve aracı servise aldılar. az önce raporu geldi ve araba hatasız bulunmuş. servis; bulabileceğiniz nadir araçlardan demiş. bu akşam sıkı bir pazarlık yapacağım inşallah dükkanı kapattıktan sonra. 35 bin demişti. 33 bin den kapıyı açıp en kötü 34 bin de el sıkışmayı düşünüyorum. ama 33 bin de ısrarcı olacağım. anlaşırsak şayet haftasonu arabayı almaya giderim diye planlıyorum. hayırlısı ne ise o olur inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2014, 16:32:38 »
Gönlünüzce olsun, hayırlısını dilerim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 20, 2014, 17:41:31 »
Gönlünüzce olsun, hayırlısını dilerim. :)

eksik olmayın, Allah razı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 28, 2014, 20:02:54 »
skoda fabia scout kıvılcımdı alev oldu. talip olduğum aracı çarşamba günü ekspertize sokacağım nasipse. skoda atik'de. 200 tl + kdv'ye anlaştım. 101 nokta ekspertiz dedikleri genel bir bakım oluyor. araç 2011 model ilk sahibinden. kazası yok. değişeni var. aracı gittim gördüm. sol çamurluk ve kaput değişmiş. aracın sahibinin eşi kendi evlerinin duvarına toslamış park etme aşamasında :) çarpmadan sonraki oluşan hasarı fotoğraflamış. benimle paylaştı. her hangi bir sıkıntı yok. onun haricinde kazası boyası yok. adamcağızın zaten ikinci arabasıymış. bakalım çarşamba rapor olumlu çıkarsa pazarlığa tutuşup işi bağlayacağım inşallah. hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 28, 2014, 21:24:28 »
Bu expertise işi uzadı mı? Yoksa ilk arabadan vazgeçmiştin epey uzamış olayda?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 02, 2014, 12:25:58 »
2011 fabia 1,4 benzinle arac kullanicisiyim.eski toyotaci...araci aldinizmi bilmem ama goruslerimi yazayim. sehir ici 8 lt yakiyor adana merkezde. sehir disi bir depo ile 1100 km gordum.50 lt ile.cok iyi.bagaj 300 lt sinifinin ust seviyelerinde. oturma alani gayet iyi.leon yada astra3 hb kadar.boyum 176 onde ve arkada diz ve bas mesafesi iyi. suspansiyonlarbiraz sert.yada toyota kadar yumusak degil.uzun yolda rahat surusu var. motoru 85 hp ama torku 132nm. gaz pedalina tepkisi iyi. alt devirlerde bile iyi. ses yalitimi sinifina gore iyi. scout icin israrli degilsen fabia al derim. 2.elde sikinti yasamazsin.sormak istedigin olursa aciklarim.hayirli olsun