Merhaba dostlar.
Yaklaşık bir ay sonra aracımı 60 bin bakımına götüreceğim ( İzmir tokullar ) Aracımın direksiyonundan zaman zaman tıkırtılar geliyor özellikle Arnavut kaldırımı dedikleri yollarda .Forumda ve internet'te biraz araştırma yaptım lakin tatminkar bir yanıt bulamadım. Bizim araçlarda tıkırtı burcu var mı ve sadece tıkırtı burcu adı altında satılıyor mu ? Çünkü bazı bilgiler direksiyon kutusunun tamirini veya değişimi içeriyor. Kimileri ise tıkırtı burcunun değişiminden. Geçen hafta içi rot- balans ayarı yaptırırken alt takım kontrolünü yaptırdım hiçbir sorun olmadığı söylendi. Hatta ayarı yapan usta direksiyonu sağa sola hızlı hızlı zikzak yaparak çevirerek ses kontrolü yaptı tıkırtı gelmeye başlayınca direksiyon bağlantılarının tork anahtarıyla sıkılması gerektiğini söyledi.
Merak ettiğim ise şu dur . Acaba içimizde aynı sorunu yaşayıp da çözüme kavuşturan arkadaşlar var mı ?
Not : Aracımın garanti süresi bitik. Garantisi biten araçları tekrar garanti kapsamına da alınmıyor.
Yılmaz bey,aynı araçtan bende var.Aynı seslerle garanti kapsamında iki kez servise gittim.birinci defa direksiyon mafsalı değişti,ses devam etti.ikinci defa garantinin bitimine 15 gün kala direksiyon kolonu 2012 modelinki ile değişti.maaşallah şimdi tık yok.Yinede servisle (iyi niyet garantisi gibi argümanlarla) görüşmeden dışarıda işlem yaptırmayın derim.
selamlar
Alttan, Direksiyon kutusu üzerindeki tıkırtı burcu somununu 1 tur sıktırın,
Ön fren kaliper pimlerini kontrol ettirin, aşınmışlarsa orjinalleri ile değiştirin.
Önce servisten kontrol etmelerini isteyeceğim eğer ki fiyat anlamında çok ciddi rakamlardan söz ederlerse o zaman da dışarıdan araştırmalara devam edeceğim . İlginize teşekkürler arkadaşlar.
Önce servisten kontrol etmelerini isteyeceğim eğer ki fiyat anlamında çok ciddi rakamlardan söz ederlerse o zaman da dışarıdan araştırmalara devam edeceğim . İlginize teşekkürler arkadaşlar.
Kaliper pimlerini dışarıda bulmanız biraz zor gibi, yetkilide kontrol ettirin değişim gerekmiyorsa da en azından yağları tamamlanır, bu vesileyle tıkırtı somununu sıkmalarını isteyin, kolayca kabul etmiyorlar ama ısrar edin. Kaliper pimleri biraz pahalıcadır ama somun sıkmaya para almayacaklardır.
Aynı sorun bende de var. direksiyon mafsalındaki somunları sıktırdım, ön takımdada sorun yok. malisef ses kesilmedi sorun direksiyon kutusundanmış. ses yapması haricinde sorun olmaz dediler. çözüm bulan arkadaşlar burda paylaşırsa bizede yol göstermiş olurlar. sırf bu sesler yüzünden araçdan soğuyorum.
Dediğiniz bu ses direksiyonu çevirince sinyal kolunun atması gibi bir ses mi? Bugün ışıklardan dönerken duydum tikirtiyi sonra boş bir alanda denedim ses gelmedi. Ama canım sıkılmadı değil.
Aynı sorun bende de var. direksiyon mafsalındaki somunları sıktırdım, ön takımdada sorun yok. malisef ses kesilmedi sorun direksiyon kutusundanmış. ses yapması haricinde sorun olmaz dediler. çözüm bulan arkadaşlar burda paylaşırsa bizede yol göstermiş olurlar. sırf bu sesler yüzünden araçdan soğuyorum.
Direksiyon mafsalındaki değil, aracın altında, direksiyon kutusundaki tıkırtı burcu somunu sıkılmalı.
Aynı sorun bende de vardı yaklaşık 1 ay önce garantiden direksiyonla ilgili birşey değiştiridiler. Fatura 2200 TL tabi garantide olduğu için para almadılar.
Ortalama standartlarda 23.000 km de olan bir aracın hangi marka olursa olsun direksiyon kutusunda arıza olması çok zor bir ihtimal varsa da garantilik bir olaydır.
muhtemelen d.kolonu değişmiştir tuğrul bey yoksa o kadar fiyat çıkarmazlar
Benimde direksiyonun solundan içten ses geliyordu servise götürdüm testte farketmediler teypin arkasında ses geliyordu ayrıca.Konsolu çıkarıp izole kağıdı koyarız diyip geçtiler.Bi gün arabanın içindekileri boşaltıp götürücem tekrar teste.Yeteri kadar duyarlı olmuyorlar servisler ne yazık ki.
tıkırtı gelirken frene azcık dokunun ses kesiliyorsa kaliperlerden geliyordur 50 yıl ses dışında sorun çıkarmaz. eğer tıkırtı çok kafanıza takılıyorsa çözümü; dayanıklı bir yapıştırıcı ile balataları kalipere yapıştırmaktır. bizzat yapmıştım işe yarıyor. kolay gelsin.
tıkırtı gelirken frene azcık dokunun ses kesiliyorsa kaliperlerden geliyordur 50 yıl ses dışında sorun çıkarmaz. eğer tıkırtı çok kafanıza takılıyorsa çözümü; dayanıklı bir yapıştırıcı ile balataları kalipere yapıştırmaktır. bizzat yapmıştım işe yarıyor. kolay gelsin.
Çift taraflı bant da aynı görevi görüyor.
Yeni araçlarda kaliper üzerinde, balatanın boşluğunu alan teller kullanmışlar.
Elektronik olarak ses yapıyordu değiştirdik garantiden komple kolonu şu an sorun yok çok şükür.
Aynı sıkıntı bende de vardı. Özellikle Arnavut kaldırımlı yollarda tıkırtı seslerinden resmen arabadan soğuyordum. 120.000 bakımında servise şikayetimi ilettim. Direksiyon mili üzerindeki mafsallarda işlem yaparak sorunu hallettiler. Çok şükür hiç bir problem kalmadı.
Çift taraflı bant da aynı görevi görüyor.
Yeni araçlarda kaliper üzerinde, balatanın boşluğunu alan teller kullanmışlar.
Frene bastığımda ses de herhangi bir değişiklik olmuyor. Ses gelmeye devam ediyor.Bir de frene basılıyken direksiyonu tam yada tam sol yaptığımda ayağımın altında titreşimi ve ince bir vuruntu hissediyorum.
Direksiyon mafsalındaki değil, aracın altında, direksiyon kutusundaki tıkırtı burcu somunu sıkılmalı.
tekin abi bu somun tam olarak nerde, rot kollarının oradamı. burası küçük biryer. yetkili servis yok. sanayide ustayada dediğimizde akıl verme dercesine bakıyorlar.
Mesaj Birleştirildi: 13 May, 2014 23:19
Ortalama standartlarda 23.000 km de olan bir aracın hangi marka olursa olsun direksiyon kutusunda arıza olması çok zor bir ihtimal varsa da garantilik bir olaydır.
malisef garantisi dolmuş. ben alalı 2 ay oldu.
tekin abi bu somun tam olarak nerde, rot kollarının oradamı.
Rot kollarının bağlı olduğu direksiyon kutusu üzerinde, modele göre ulaşması güç olabilir, yarım veya 1 tur sıkılmalı.
Benimde direksiyonun solundan içten ses geliyordu servise götürdüm testte farketmediler teypin arkasında ses geliyordu ayrıca.Konsolu çıkarıp izole kağıdı koyarız diyip geçtiler.Bi gün arabanın içindekileri boşaltıp götürücem tekrar teste.Yeteri kadar duyarlı olmuyorlar servisler ne yazık ki.
Evet doğrudur. Pek anlamadığım için ismini çıkaramadım.