0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önce servisten kontrol etmelerini isteyeceğim eğer ki fiyat anlamında çok ciddi rakamlardan söz ederlerse o zaman da dışarıdan araştırmalara devam edeceğim . İlginize teşekkürler arkadaşlar.
Aynı sorun bende de var. direksiyon mafsalındaki somunları sıktırdım, ön takımdada sorun yok. malisef ses kesilmedi sorun direksiyon kutusundanmış. ses yapması haricinde sorun olmaz dediler. çözüm bulan arkadaşlar burda paylaşırsa bizede yol göstermiş olurlar. sırf bu sesler yüzünden araçdan soğuyorum.
tıkırtı gelirken frene azcık dokunun ses kesiliyorsa kaliperlerden geliyordur 50 yıl ses dışında sorun çıkarmaz. eğer tıkırtı çok kafanıza takılıyorsa çözümü; dayanıklı bir yapıştırıcı ile balataları kalipere yapıştırmaktır. bizzat yapmıştım işe yarıyor. kolay gelsin.
Çift taraflı bant da aynı görevi görüyor.Yeni araçlarda kaliper üzerinde, balatanın boşluğunu alan teller kullanmışlar.
Direksiyon mafsalındaki değil, aracın altında, direksiyon kutusundaki tıkırtı burcu somunu sıkılmalı.
Ortalama standartlarda 23.000 km de olan bir aracın hangi marka olursa olsun direksiyon kutusunda arıza olması çok zor bir ihtimal varsa da garantilik bir olaydır.
tekin abi bu somun tam olarak nerde, rot kollarının oradamı.
Benimde direksiyonun solundan içten ses geliyordu servise götürdüm testte farketmediler teypin arkasında ses geliyordu ayrıca.Konsolu çıkarıp izole kağıdı koyarız diyip geçtiler.Bi gün arabanın içindekileri boşaltıp götürücem tekrar teste.Yeteri kadar duyarlı olmuyorlar servisler ne yazık ki.