Gönderen Konu: Tıkır tıkır tıkırtı.  (Okunma sayısı 4800 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Tıkır tıkır tıkırtı.
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2014, 14:22:33 »
Merhabalar,
Benim aracımda da aynı sorun var ve hatta 2. kez başıma geliyor. 1.sinde Çekmeköy ALJ'de değişimi yapıldı. Şimdi yine direksiyondan laçkalaşmış ses geliyor. Garantisi devam ettiği halde değişimini yapmıyor toyota. Sebebi ise çok komik bu sesi bozuk yolda yaptığı için değişimi onaylamadıklarını söylüyorlar. İstanbul'da evimize veya misafirliğe gittiğimizde ara sokak yolları çok mu düz neye göre bu kriteri verebiliyorlar anlamış değilim. O zaman lütfen bu araçarı satarken asfaltta kullanım garantisi versinler aksi taktirde değişim yapmıyacağız demeleri lazım. Ben hayatımın en büyük hatasını bu aracı almakla yapmışım şu an bunu daha iyi anlıyorum. Aracımda Vakum Pompası, Turba, Piston ve Sekman, Direksiyon Kolonu ve en son motor değişti ve şu an direksiyonum da aynı sorun devam etmekte. Hukuksal açıdan ciddi yardıma ihtiyacım var yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Forumda yağ yakma problemlerinden ötürü hukuksal yola başvuran arkadaşlarımız vardı, forumda arama yaparsanız bu konularda bilgi mevcut.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2014, 14:22:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 14, 2014, 16:20:45 »
Yen aldığımız 2011 corollada da aynı sorun var . Alt takımlar çok çok iyi hiç bir tıkırtı yok . Direksiyon bozuk yolda tıkırtı yapıyordu servise götürdük . Çok kişi geldi bu sorunla tıkırtı dışında hiç bi sorun olmaz dediler . 800 tl ye direksiyon kutusunu değişiriz dediler bizde kalsın dedik. Gerçi sağ dikiz aynasının kapağı çatlamış onu komple değişip 940 tl hasar kaydı işleyen servis bunu ne şekilde yapar diye düşündük kalsın dedik böyle devam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 18, 2014, 02:57:15 »
Aynı ses benim araçta da vardı. Aracı ilk aldığımda (Aralık 2013) servise götürdüm. Servis garantisi bitmeden direksiyon kolonunu değiştirdi. Şuan o ses yok.
(Değiştirdiklerinde faturaya baktım 1850 TL yazıyordu.)
2011 COROLLA 1.4 D 4D ELEGANT M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 20, 2014, 23:39:29 »
24.05.2014 tarihi için İzmir Tokullar servisinden 60.000 bakımı için randevu aldım.Bakalım direksiyon için ne diyecekler.Servis sonrası bilgilerimi burandan paylaşırım arkadaşlar.Bu arada bakım için 560 tl civarı fiyat verdiler.Hani içim cız etmedi desem yalan olmaz . sırf yağ yakma olayından korktuğum için servise gidiyorum. Şu an için öyle bir sorunum yok. Yoksa eminim ki dışarıda bu fiyatın yarısına bakımını yaptıra bilirim.Aracımın garantisi bitmiş olmasına rağmen bir süre daha yetkili servise gitmek istiyorum. Motorla ilgili bir sorun yaşarsam ( ki umarım yaşamam ) en azından motorlarını sahiplensinler diye.
Cumartesi ola hayır ola diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 25, 2014, 00:53:59 »
Alttan, Direksiyon kutusu üzerindeki tıkırtı burcu somununu 1 tur sıktırın,
Ön fren kaliper pimlerini kontrol ettirin, aşınmışlarsa orjinalleri ile değiştirin.
Tekin bey ilginize sonsuz teşekkürler tam bir nokta atışı oldu.
Bugün servise gittim sizin dediklerinizin ( çok biliyormuş edasıyla ) yapılması söyledim.Direksiyon tıkırtı burcu boşluk yapmış sıkıldı. Pimler yağlandı fren balataları değişti. sorunumdan eser kalmadı.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2014, 01:01:46
Arkadaşlar servise 60 000 bakımı için gittim. Direksiyondaki tıkırtı şikayetlerimi ilettim ve Tekin beyden aldığım bilgiler doğrultusunda direksiyon kutusundaki tıkırtı burcu bir tur sıkıldı. Ön ve arka Fren balatalarım bitmek üzereymiş onlarda değişti.Şu an için tıkırtı sesi kesildi.Hiçbir sorun kalmadı desem yerisir. MMT Vites geçişleri zaman zaman vuruntulu oluyordu kalibre ayarı istemiştim oda yapıldı.
 Şu an için hiç bir sorun kalmadı. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 25, 2014, 13:12:03 »
mesaj yanlış yerde :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 26, 2014, 00:55:35 »
niye ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 29, 2014, 09:54:54 »
Aynı sıkıntı bende de vardı. Özellikle Arnavut kaldırımlı yollarda tıkırtı seslerinden  resmen arabadan soğuyordum.  120.000 bakımında servise şikayetimi ilettim. Direksiyon mili üzerindeki mafsallarda işlem yaparak  sorunu hallettiler. Çok şükür hiç bir problem kalmadı.

bunun için ektra bir ücret talep ettiler mi?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2014, 09:57:20
bende 2008 corolla var aynı sorun mevcut dışarda özel yetkili serviste bi ustaya nedenini sordum corollanın kronik sorunu dedi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2014, 15:07:10 »
Elektrik destekli direksiyon kutularında bu durum bir seviyeye kadar normaldir. Ancak sizin aracınızdan bu ses direksiyonda bir sarsıntıya sebep olmaya başlamışsa o zaman kesin çözüm direksiyon kutusudur. Sıfırı pahalıdır. Garantili tamir eden uzman arkadaşlar var.