0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Benim aracımda da aynı sorun var ve hatta 2. kez başıma geliyor. 1.sinde Çekmeköy ALJ'de değişimi yapıldı. Şimdi yine direksiyondan laçkalaşmış ses geliyor. Garantisi devam ettiği halde değişimini yapmıyor toyota. Sebebi ise çok komik bu sesi bozuk yolda yaptığı için değişimi onaylamadıklarını söylüyorlar. İstanbul'da evimize veya misafirliğe gittiğimizde ara sokak yolları çok mu düz neye göre bu kriteri verebiliyorlar anlamış değilim. O zaman lütfen bu araçarı satarken asfaltta kullanım garantisi versinler aksi taktirde değişim yapmıyacağız demeleri lazım. Ben hayatımın en büyük hatasını bu aracı almakla yapmışım şu an bunu daha iyi anlıyorum. Aracımda Vakum Pompası, Turba, Piston ve Sekman, Direksiyon Kolonu ve en son motor değişti ve şu an direksiyonum da aynı sorun devam etmekte. Hukuksal açıdan ciddi yardıma ihtiyacım var yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Alttan, Direksiyon kutusu üzerindeki tıkırtı burcu somununu 1 tur sıktırın,Ön fren kaliper pimlerini kontrol ettirin, aşınmışlarsa orjinalleri ile değiştirin.
Aynı sıkıntı bende de vardı. Özellikle Arnavut kaldırımlı yollarda tıkırtı seslerinden resmen arabadan soğuyordum. 120.000 bakımında servise şikayetimi ilettim. Direksiyon mili üzerindeki mafsallarda işlem yaparak sorunu hallettiler. Çok şükür hiç bir problem kalmadı.