0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.6 touch modelinde toyotanın internet sitesinde 132 beygir görünürken ruhsatta 97 beygir görunuyo anlamış değilim
Ruhsatta kw yazar, kw karşılğı o 132 beygire denk geliyor.
performansından da memnun kalmayınca sıkıntımı var diye dusunmustum. tesekkur ederım
Daha önce nasıl araçlar kullandınız? 132 beygir atmosferikte aslında iyidir.
aslında bundan ıyısını kullanmadım belkıde beklentim daha yuksek oldugundandır
Aracın henüz yeni alıştıkça daha iyi performans alırsın muhtemelen. Güle güle kullan bu arada.
Manuel ama kirmizi isikta albea beni gecince bi deli oldum
Şöför faktörü de önemli ama burda...
Evet şoför faktörü çok önemli. Benim araçta da avensis elegant ext 132 hp, gitmiyor,yığılıyor,kalkmıyor gibi şikayetlerim vardı ama forum daki arkadaşlar (sağolsunlar) bazı tüyolar ve sürüş teknik bilgileri verdiler, şimdi ışıklarda kalkınca milleti geride bırakmak... paha biçilemez
Tüyolardan biz de yararlanalım...
Albea candır, hele birde ilke kullanıyor ise, geçilmeniz çok doğal. 0 dan kalkışlarda, ilk 50metrede, güçsüz araçlara geçilmek oldukça doğal, lastik,asfalt, aktarma vs. vs. gibi bir sürü etmen var, 0 dan kalkışta biraz daha iyi tutunan ilk 50 metrede öne atar kendini, arada 100hp fark olsa bile bu durum yaşanabilir, ama belli süratlere kadar, geride kalıyorsanız, araçta sıkıntı olabilir. Sizin arabayı bir dyno ya sokmak lazım. Benim kişisel görüşüm, 1.6 132hp motor, oldukça verimli ve ateşli, 1.6atmosferikte son gelinebilecek nokta budur bence, vteci hesaba katmazsak.
geçilmenize şaşırdım açıkcası biz de otomatik var arkadaş da manuel dizel passat var ve o söylediğine göre 3.vites atarken aramızda 1 araba boyu kadar fark olduğu ki sizin aracınız manuel 0-100'ü 10 saniye belki yeni diyedir hayırlı günlerde kullanın aracınızı
yeni corolla'da bir önceki astra jenerasyonunda bulunan bir durum var. konfor odaklı mıdır bilmem, gaz pedalının başlangıçtaki belirli bir kısmı daha hissiz olarak düşünülmüş. yani hassas ayarlamaları daha rahat yapmak için bir mesafe var. bu bölgede pedala basınca sanki araç gitmiyormuş gibi geliyor, hatta ilk test sürüşüne çıkanların kendim de dahil olmak üzere çoğunun aracı stop etmeyle karşı karşıya kaldıklarını ve şaşırdıklarını gördüm. bu bölgeyi geçtikten sonra gaz pedalı biraz daha hassaslaşıyor ve daha az pedal kuvveti ile daha fazla etki gözleniyor. kullanan arkadaşların yorumları da önemli.