Gönderen Konu: Tarif edemeyeceğim düşüncesizlik ve sonrasında yaşadıklarım  (Okunma sayısı 2575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Bu akşam anadoludan avrupa yakasına geçerken karşı tarafın araçlarına dubalarla ayrılmış ekstra yoldan deli gibi hız yaparak gelen bir ÖKÜZ OGLU ÖKÜZ tarafından resmen canimiza kastedildi.. OKadar hızlı geldi ki yanından gectigi bir dubayi havalandirdi ve tam önüme firlatti... Kopruden tam cikmistim orta seritteydim sol şerit boştu, hizim 80 civari idi.. O 1 saniyelik anda sağa kirmayi dusunnurken yağışlı zemini düşündüm ve olası daha buyuk bir tehlikeyi onlemek amaçlı absleri devreye sokmadan yavalsyabildigim kadar yavasladim ve carpisma anı... Benden seken duba tekrar sol serite firladi ama allahtan ekstra seritten gelen yavaslayip yanindan gecebildi...

Sonuç; tamponda sol sis farımın alt tarafı kırılmış durunda sis fari yerinden cikmis durumda ve calismiyor... :/

İnsan başına gelince anliyor işte su arac ici kameralarin onemini.. Keske olsaydi da o insanlik dışı sürücüyü desifre edebilseydim :/

Allah kimseye yasatmasin boyle durumlar...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: Tarif edemeyeceğim düşüncesizlik ve sonrasında yaşadıklarım
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2014, 23:40:37 »
Gecmis olsun.

Altimda eski kasa mercedes yada volvo olsun yol verirsem adam degilim bole   p.....lere.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2014, 23:45:18 »
Geçmiş olsun. Ne yazıkki ülkemizde trafik kazaları ve canavarları gün geçtikce artmakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2014, 23:51:32 »
Buyuk gecmis olsun.. gercektende gun gecmiyor ki ozellikle Istanbulda boyle kendini bilmez densizlerle karsilasmayali.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2014, 00:10:05 »
Çağatay  bey cok gecmis olsun , bu tarz densilere birde bisey dersiniz zeytin yagi gibi piskin piskin uste cikar bunlar , iste bunlar hep insan olamamkla cahillikle alakali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2014, 00:11:16 »
Çok geçmiş olsun...
Memlekette öküzden bol birşey yok maalesef...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2014, 00:15:38 »
Çok çok geçmiş olsun.. Bu gibi durumlarda cana geleceğine mala gelsin demek en büyük tesellimiz.. Allah beterinden korusun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2014, 00:21:00 »
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın . Fakat size öküzlere hakaret etmeyi yakıştıramadım . Ben bahçeye gidip geldiğimden sürekli öküzlerle karşılaşırım ve inanın araç gördüler mi kornaya bile basmadan yoldan çekiliyorlar . Bu gibi cinsi belli olmayan yaratıklarda öküzlerin tırnağı olmaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2014, 00:22:41 »
Arkadaşlar çok sağolun, kimsenin başına gelmez inşallah böyle saçma durumlar... :/
Neremiz doğru olsun ki bu adamlar da doğru olsun diye düşünüyor insan...

Trafik trafik değil ki... Nerede vardır acaba merak ediyorum bizden başka bir yerde; bir otobana ekstra şerit açmak? Ekstra açılan şeritte hız yapmak ise... Umarım bir daha yaşamam böyle bir anı çünkü o an 50 tane şey düşünüyor insan, biraz da absürt tabi, havada uçarak size gelen bir duba var :)  Trafikte biz ne kadar dikkat edersek edelim işte böyle andavallıklara maruz kalıyoruz....

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2014, 00:23:32
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın . Fakat size öküzlere hakaret etmeyi yakıştıramadım . Ben bahçeye gidip geldiğimden sürekli öküzlerle karşılaşırım ve inanın araç gördüler mi kornaya bile basmadan yoldan çekiliyorlar . Bu gibi cinsi belli olmayan yaratıklarda öküzlerin tırnağı olmaz .

:) Haklısınız Mahmut Bey... Ne desek boş...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2014, 00:29:13 »
Arkadaşlar çok sağolun, kimsenin başına gelmez inşallah böyle saçma durumlar... :/
Neremiz doğru olsun ki bu adamlar da doğru olsun diye düşünüyor insan...

Trafik trafik değil ki... Nerede vardır acaba merak ediyorum bizden başka bir yerde; bir otobana ekstra şerit açmak? Ekstra açılan şeritte hız yapmak ise... Umarım bir daha yaşamam böyle bir anı çünkü o an 50 tane şey düşünüyor insan, biraz da absürt tabi, havada uçarak size gelen bir duba var :)  Trafikte biz ne kadar dikkat edersek edelim işte böyle andavallıklara maruz kalıyoruz....

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2014, 00:23:32

:) Haklısınız Mahmut Bey... Ne desek boş...

Maalesef haklıyım . :(

Trafik konusunda ise söyleyeceğim tek şey siz ne kadar usta olursanız olun karşıdaki ne kadar usta ise sizde en fazla o kadar ustasınız . Diğer yandan ustalığı hız yapmak olarak düşünenler oldukça bu gibi durumlar maalesef kaçınılmaz oluyor . Tekrardan geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2014, 00:30:34 »
Geçmiş olsun aynisi haramidere yolunda torium onunden gecerken sol seridi duba ile kapatmislar tam derenin ustunden gecerken onumdeki insignia saga dogru kacti dubaya vurdu bende saga dogru kactim ama dubayi onuma atti sizin dediginiz gibi .... oglu ve daha okuzluk bitmedi arabanin sis farina saplandi cikar diye az devam ettim cikmadi durdum yol calismasinin onunde sis fari kirildi tampon catladi  yol calismasindaki asalak herif bagiriyo indim agzima geleni sayiyorum duba bildiginiz girmis iceri radyotore gelmedi allahtan okuz herifte dubayi cekiyo birak dedim kircan tamponu itirdi beni cekti cikardi tampon catlamisti bu sefer ortasi kirildi dumayi aldim adamin kafasina gecirdim arabada annemler vardi çok uzatmadim zaten ordaki diger asalaklarda toplandi bindim gittim catlayan tamponu kopardi adamlar 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2014, 00:35:09 »
Geçmiş olsun aynisi haramidere yolunda torium onunden gecerken sol seridi duba ile kapatmislar tam derenin ustunden gecerken onumdeki insignia saga dogru kacti dubaya vurdu bende saga dogru kactim ama dubayi onuma atti sizin dediginiz gibi .... oglu ve daha okuzluk bitmedi arabanin sis farina saplandi cikar diye az devam ettim cikmadi durdum yol calismasinin onunde sis fari kirildi tampon catladi  yol calismasindaki asalak herif bagiriyo indim agzima geleni sayiyorum duba bildiginiz girmis iceri radyotore gelmedi allahtan okuz herifte dubayi cekiyo birak dedim kircan tamponu itirdi beni cekti cikardi tampon catlamisti bu sefer ortasi kirildi dumayi aldim adamin kafasina gecirdim arabada annemler vardi çok uzatmadim zaten ordaki diger asalaklarda toplandi bindim gittim catlayan tamponu kopardi adamlar

Okan Bey size de çok geçmiş olsun...

Ne demişler; "insan gerçekten hayret ediyor..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2014, 00:37:00 »

Okan Bey size de çok geçmiş olsun...

Ne demişler; "insan gerçekten hayret ediyor..."
trafikte çok dengesiz insanlar var bindikten sonra arabaya yetişmeyi denedim ama bulamadim baya hizliydi kamera şart rusyada her arabada var sizede tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 11, 2014, 02:08:46 »
İnanın her trafiğe çıkışımda en az 1 kez kaza atlatıyorum sırf bu yüzden kamera aldım bu görüntüleri ihbar etmek mümkün olsa keşke. Malesef onları dikkate almıyorlarmış Polis tespit etmek zorundaymış.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 11, 2014, 08:14:33 »
Çağatay bey geçmiş olsun... Maalesef trafikte böyle adamlar dolu...

Dün benim de başıma şöyle bir olay geldi. Hanım ve çocuklarla birlikte yemeğe gidiyorduk. Yol virajlı, hava yağmurlu. Ben 50-60 ile temkinli gidiyorum ve yolun o bölümünde sollama yasağı var (zaten bölünmemiş yol ve hız sınırı 50). Arkamdan gelen kamyonet hızlanmamı istedi sanırım, korna çaldı. Ben derdini anladım ve geçsin diye iyice sağa yanaştım. Akılsız adam tam beni geçmeye çalışırken az daha karşıdan gelen arabaya çarpıyordu.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2014, 08:19:39

Okan bey geçmiş olsun... Valla yollar (daha doğrusu ülkemiz) bu adamlarla kaynıyor...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 11, 2014, 09:39:49 »
Çağatay bey geçmiş olsun... Maalesef trafikte böyle adamlar dolu...

Dün benim de başıma şöyle bir olay geldi. Hanım ve çocuklarla birlikte yemeğe gidiyorduk. Yol virajlı, hava yağmurlu. Ben 50-60 ile temkinli gidiyorum ve yolun o bölümünde sollama yasağı var (zaten bölünmemiş yol ve hız sınırı 50). Arkamdan gelen kamyonet hızlanmamı istedi sanırım, korna çaldı. Ben derdini anladım ve geçsin diye iyice sağa yanaştım. Akılsız adam tam beni geçmeye çalışırken az daha karşıdan gelen arabaya çarpıyordu.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2014, 08:19:39
Okan bey geçmiş olsun... Valla yollar (daha doğrusu ülkemiz) bu adamlarla kaynıyor...
sizede geçmiş olsun gönülü trafik deneticiligi ciksads herkes  video ya alsa bu tür insanlari gereği yapilsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 11, 2014, 09:55:19 »
Öncelikle geçmiş olsun.

Maalesef böyle İNSANlar ile aynı dünyayı paylaşmak zorundayız.

Yalnız yazınızda küçük bir eksiklik gördügümden acizane bilgi paylaşmak istedim.
Yağışlı veya buzlu zemin fark etmez eğer önce ABS devreye girer sonrasında direksiyon manevrası yaparsanız araba savrulmaz.
Önce direksiyon hareketi yapıp savrulma başladıktan sonra frene basıp ABSyi devreye sokarsanız artık ABS nin faydası olmaz araba savrulur.

Kaynak;
Demirbükey ileri sürüş teknikleri eğitiminde bunu yapmadıgımdan araba savrulup 2 tur atmıştım. Sonrasında hocamız bunu anlattı ve bir daha araba savrulmadı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 11, 2014, 10:21:21 »
Çağatay bey,geçmiş olsun,inşaallah hayatta başka bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız ama bunlar sadece temenni.Maalesef trafik yanlışlıklarla dolu,bize düşen görev ise hem yaya iken hem de sürücü iken iki kat dikkatli olmak ve her zaman kurallara uymak.
Sadece örnek olsun diye söylüyorum.Arkadaşımla işlek bir yol üzerinde bir dakikada geçen araçları gözlemledik.geçen araçların %20 si telefon ile konuşuyordu,işin daha ilginci içlerinden ikisi muhtemelen numara yazıyor veya mesaj çekiyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 11, 2014, 10:32:08 »
Büyükşehirlerde yaşamak çok daha zor.

Boşverin, en kötü hasarınız böyle olsun.
Böyle şerefsizlerle uğraşmak sizi haksız yapar bu ülkede.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 11, 2014, 10:51:07 »
Geçmiş olsun Çağatay Bey. Bu gibi kazalarda insan daha da kötüsü olabilirdi demeli başka türlü sakinleşemiyoruz çünkü.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.