Gönderen Konu: Tarif edemeyeceğim düşüncesizlik ve sonrasında yaşadıklarım  (Okunma sayısı 2576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: Tarif edemeyeceğim düşüncesizlik ve sonrasında yaşadıklarım
« Yanıtla #20 : Mayıs 11, 2014, 10:59:55 »
geçmiş olsun

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 11, 2014, 10:59:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 12, 2014, 00:40:24 »
Öncelikle geçmiş olsun.

Maalesef böyle İNSANlar ile aynı dünyayı paylaşmak zorundayız.

Yalnız yazınızda küçük bir eksiklik gördügümden acizane bilgi paylaşmak istedim.
Yağışlı veya buzlu zemin fark etmez eğer önce ABS devreye girer sonrasında direksiyon manevrası yaparsanız araba savrulmaz.
Önce direksiyon hareketi yapıp savrulma başladıktan sonra frene basıp ABSyi devreye sokarsanız artık ABS nin faydası olmaz araba savrulur.

Kaynak;
Demirbükey ileri sürüş teknikleri eğitiminde bunu yapmadıgımdan araba savrulup 2 tur atmıştım. Sonrasında hocamız bunu anlattı ve bir daha araba savrulmadı.

Ahmet Bey bu bilgi için çok teşekkürler, kulağıma küpedir artık sağolun, ben tam düzgün yazmamışım aslında, benim abs devreye girmesin istememin nedeni savrulmanın yanında asıl hızımın ani kesilmesi sonrasında arkamdan gelen araçlardan endişe etmemdi. Malum tam köprüden çıkmıştık ve herkes gaza dokunuyordu... O yolda ABSyi devreye alıp bir anda hız kestiğimde arkadan gelen bir aracçla kaza ihtimalini düşündüm, tabi çok anlık bi karar... Belki dediğiniz gibi yapmış olsam daha doğru olurdu... Bilemiyorum... :/
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 12, 2014, 01:00:53 »
İnsanın trafiğe çıkası gelmiyor bu hanzolar yüzünden. Gazetelerin 3. sayfasına düşmek an meselesi, ya katil olarak ya maktul olarak. Allah muhafaza etsin tüm suçsuz insanları.

Çok geçmiş olsun , Allah beterlerinden muahafaza etsin.
THE END