Gönderen Konu: 1.6 Benzinli Corolla'dan sonra 1.6 tdci Ford B Max Titanium X  (Okunma sayısı 3477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
2011 1.6 orijinal 21000 km aracımı satma arifesindeyim ve 1.6 tdci Titanium X paket Ford B Max alma aşamasındayım yeni araç için ön anlaşma yapılmış ve kapora verilmiştir. Aracın yakıt tüketimi donanım özellikleri kasa dizaynı iç dizaynı malzeme kalitesi çok üst bir sınıf bir aracı aratmayacak gibi  Euro ncap teslerinde 5 yıldız almış araçla ilgili bilgisi ve kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını almak isterim. Yaklaşık 5 aylık bir araştırma sonunda yollar Ford'a çıktı.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 Benzinli Corolla'dan sonra 1.6 tdci Ford B Max Titanium X
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2014, 20:20:07 »
Hayırlı olsun...
Şu orta direği olmayan araçtı dimi, oldukça kullanışlı bir araca benziyor, hayırlı olsun...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2014, 20:35:04 »
Çok teşekkürler Evet orta sütün yok yanlarda iki sürgülü kapı olan model fakat ilginç olan ncap testlerinde yandan darbelerde 5 yıldız almış ön ve arka kapının birleşim yerlerinde direkmiş gibi dikine çelik parçalar varmış tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2014, 21:23:24 »
aracın sürgülü kapılarındaki sarkan hortumara dikkat ettiniz mi ? tam bir tehlike mıknatısı bence. sürgülü kapı altında anlamsız bir boşluk var ve oraya zamanla dolacak cisimleri ben tahmin edemiyorum. en kötüsü yine başta belirttiğim gibi özgürce kapıyla beraber gezen bir hortum var. bunun dışında bence en-yükseklik oranı açısından kullanırken biraz dikkat edilmesi gereken bir araç. burada sizin sürüş tarzınız da önemli tabi ama sınırları fazla zorlmaya gelmez gibi gözüküyor dışarıdan. kullanmadığım için kesin bir yorum yapamıyorum bu konuda.

diğer yandan motoruna diyecek laf yok. oldukça ekonomik olduğunu tahmin ediyorum (95 hp ise). içinize sindiyse neden olmasın. sattığınız aracı bazı konularda özleyebilirsiniz fakat ön plânda ekonomi varsa göz ardı edilebilir. ben şahsen böyle bir araç alacak olsam nissan note alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2014, 21:40:12 »
gerek yakıt tüketimi, gerek yol tutuşu performansı ve kalitesi ile toyotaya bir daha dönüp baktırmayacak bir araç hayırlı olsun
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2014, 22:00:39 »
gerek yakıt tüketimi, gerek yol tutuşu performansı ve kalitesi ile toyotaya bir daha dönüp baktırmayacak bir araç hayırlı olsun
bunu burdan alin allah  muhammed aşkina :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2014, 23:31:50 »
Yeni C Max lar çok kötü umarım B Max öyle değildir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2014, 01:56:51 »
Yeni C Max lar çok kötü umarım B Max öyle değildir :)
B max leri begenmiyorum kapılar çok ağır direkler orada olduğu için kullanışsiz geliyor.Ama C max 10 numara araçtir neyini beğenmediniz  acaba?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2014, 02:28:57 »
biz Corolla almadan gezdik dolaştık B-Max a baktık ama beni sarmadı.rahatlık hissi yok.dar geldi bana basık geldi.corollaya bi bindim bi ferah geldi sormayın :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2014, 12:12:26 »
İyi dilekleri ve yorumları için arkadaşlara çok teşekkürler. Araç 1.6 tdci 95 hp 215 torka sahip. Maalesef test etme imkanım olmadı dizel test araçları yoktu araç donanım ve görünüm olarak hoşumuza gitti full + full bir araç biz çocuğu olmayan 2 kişilik bir aileyiz iç ve bagaj  hacmi olarak tabii ki Corolla ile kıyaslamak mümkün değil ama bize yeterli geldi. en önemlisi de şehirler arası yakıt tüketimi 3.6 karma olarak 4 lt iyi bir değer olarak görünüyor ve Corollaya nazaran altı yüksek bir araç ilk önceliğimiz yerden yüksek bir araç düşünmemizdi bu yüzden suv tarzı bir araç araştırdım ama fiyatlar malum B max bu konuda bizim kriterlerimize donanım performans tüketim fiyat  yerden ve sürüş pozisyonu yüksekliği ile uygun bir seçenek oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2014, 12:49:40 »
İyi dilekleri ve yorumları için arkadaşlara çok teşekkürler. Araç 1.6 tdci 95 hp 215 torka sahip. Maalesef test etme imkanım olmadı dizel test araçları yoktu araç donanım ve görünüm olarak hoşumuza gitti full + full bir araç biz çocuğu olmayan 2 kişilik bir aileyiz iç ve bagaj  hacmi olarak tabii ki Corolla ile kıyaslamak mümkün değil ama bize yeterli geldi. en önemlisi de şehirler arası yakıt tüketimi 3.6 karma olarak 4 lt iyi bir değer olarak görünüyor ve Corollaya nazaran altı yüksek bir araç ilk önceliğimiz yerden yüksek bir araç düşünmemizdi bu yüzden suv tarzı bir araç araştırdım ama fiyatlar malum B max bu konuda bizim kriterlerimize donanım performans tüketim fiyat  yerden ve sürüş pozisyonu yüksekliği ile uygun bir seçenek oldu.

sanırım ön ödeme yapılmış. bu saatten sonra bize hayırlı olmak demek düşer ancak yine de ben olsam nissan note'u en azından incelerdim. yerden yüksekliği yeterli, yakıt tüketimi b-max'ten daha az. b-max'in ağırlığı neredeyse corolla'dan fazla. bu durum performansı da etkiler. ayrıca b-max ile note arasındaki fiyat farkı da küçümsenecek bir rakam değil. iki kişi için note yeter ve artar bile. arka koltukları kızaklı olduğundan bagaj yapısı keyife göre değiştirilebiliyor. üst donanım seviyesi de tatminkâr.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2014, 14:30:57 »
Hayırlı olsun.Eski aracınızla karşılaştırmaya gerek yok segmentleri farklı.Bence memnun kalırsınız.Ama Toyota'yı da özlersiniz :))).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2014, 14:46:50 »
 Ben de kendimce yorum yapmak istiyorum.
 Öncelikle bahsettiğimiz araç 1,6 değil 1,5 econetic motor.

Aracımız corolla'dan daha düşük bir segmente sahip olup fiesta'nın geliştirilmiş halidir. İçinin veya bagajının genişliği görecelidir, bu sizin için yeterli ise sorun yok. Aracın performansından korkunuz olmasın ford bu motora çok güveniyor yeni çıkacak connect'e bile koymayı düşünüyorlar. Tabi yazılım ile hp'de oynama yapılacak. B-max'in kullanımı rahat pratik ama maalesef diz mesafesi dar. Araç yerden yüksek olduğu için geniş görünse de maalesef dar bir araç.

B-max maalesef çok tutulan bir araç olmadı. Eğer bütçeniz yeterse trend pakette olsa kesinlikle c-max alın.

Neden derseniz C-max ford'un bu güne kadar ürettiği en kaliteli araba (mondeo'dan bile) C-max'ta en başta 6 ileri şanzıman bir araca sahip olacaksınız B-max ise maalesef 5 ileri...
 C-max'ın trend donanımında bile çelik jant, hız sabitleyici, kumandayla kapanan dikiz aynaları gibi bir çok fonksiyona sahip ve sürüş zevki enfes...

Bu arada eski bir Ford çalışanı olduğumu bilmenizi isterim. İlk B-max'i tırdan bayiye indiren tek elemanım  :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Ynt: 1.6 Benzinli Corolla\'dan sonra 1.6 tdci Ford B Max Titanium X
« Yanıtla #13 : Mayıs 11, 2014, 14:52:40 »
Ben de kendimce yorum yapmak istiyorum.
 Öncelikle bahsettiğimiz araç 1,6 değil 1,5 econetic motor.

Aracımız corolla'dan daha düşük bir segmente sahip olup fiesta'nın geliştirilmiş halidir. İçinin veya bagajının genişliği görecelidir, bu sizin için yeterli ise sorun yok. Aracın performansından korkunuz olmasın ford bu motora çok güveniyor yeni çıkacak connect'e bile koymayı düşünüyorlar. Tabi yazılım ile hp'de oynama yapılacak. B-max'in kullanımı rahat pratik ama maalesef diz mesafesi dar. Araç yerden yüksek olduğu için geniş görünse de maalesef dar bir araç.

B-max maalesef çok tutulan bir araç olmadı. Eğer bütçeniz yeterse trend pakette olsa kesinlikle c-max alın.

Neden derseniz C-max ford'un bu güne kadar ürettiği en kaliteli araba (mondeo'dan bile) C-max'ta en başta 6 ileri şanzıman bir araca sahip olacaksınız B-max ise maalesef 5 ileri...
 C-max'ın trend donanımında bile çelik jant, hız sabitleyici, kumandayla kapanan dikiz aynaları gibi bir çok fonksiyona sahip ve sürüş zevki enfes...

Bu arada eski bir Ford çalışanı olduğumu bilmenizi isterim. İlk B-max'i tırdan bayiye indiren tek elemanım  :)

Teşekkürler araç 1.6 tdci 95 hp 215 nm tork 1.5 tdci ile karıştırmayın sanırım bu yeni bir motor olabilir eski B max 1.5 tdci 75 hp 185 nm tork  idi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2014, 15:08:38
   C-Max Trend 1.6i 125PS    62.715 TL    60.860 TL    59.000 TL
Configuration   C-Max Trend 1.0 EcoBoost 125PS    66.000 TL    64.040 TL    62.080 TL
Configuration   C-Max Trend 1.6TDCi 115PS    75.145 TL    72.915 TL    70.685 TL
Configuration   C-Max Titanium 1.6TDCi 115PS    82.395 TL    79.945 TL    77.500 TL
Configuration   C-Max Titanium 1.0 EcoBoost 125PS    74.210 TL    72.000 TL    69.795 TL
Configuration   Grand C-Max Titanium 1.6TDCi 115PS    88.920 TL    86.280 TL    83.635 TL

Güncel ve sanırım 2013 model yılı C max fiyatları C Max Trend kampanyalı fiyat B max titanium X paketten 10.600 lira pahalı B max titanium 2014 model yılı liste fiyat 71,190 kaporasını verdiğim 2013 model yılı B max Titanium + X paket alt koruma boya koltuk ve motor koruma paketi bütün avadanlıkları hediye 60,000 geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 11, 2014, 20:44:29 »
B max leri begenmiyorum kapılar çok ağır direkler orada olduğu için kullanışsiz geliyor.Ama C max 10 numara araçtir neyini beğenmediniz  acaba?

Son kasa bi önceki kasasına göre çok konforsuz. Klasik ford gürültüsü fazlasıyla mevcut. Ayrıca uzun yolda insanı yoruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 11, 2014, 21:27:34 »
zafer abi hayırlı olsun güle güle binmek nasip etsin. Eski aracınızı sanırım 44100 e verdiniz. eski aracınızda standart özelliklere ilave olarak ne vardı. benim araçta ilave olarak çelikjant+spooler+kapı çıtaları var. hatasız 23.000 km de. ben 42.000 e aldım. pahalı aldığımı düşünüyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 11, 2014, 22:19:07 »
Hayırlı olsun. Corolla yı yana yana ararsınız..
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 11, 2014, 23:01:43 »
 Tekrardan 1.6 dizele geçmeleri tuhaf. UZun zamandır araştırma yapmıyordum bende demek ki baya değişiklikler olmuş.
 Fiyat olayında ise arada bu kadar fark varsa evet şu an b-max almak daha mantıklı. 1,5 yıl önce titanium x paket c-max'ı personel indirimi ile 55 bin liraya alabiliyordum çok istedim ama nasip olmadı  arkadaşa 1,6 trend c-max ı 43 bin liraya almıştık. Fiyatlar gerçekten uçuk durumda.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 12, 2014, 23:27:53 »
Yorum öneri ve iyi dilekleri için herkese çok çok teşekkürler her şeyin hayırlısı şu an itibarı ile Corolla ile devam alıcı olan arkadaş almaktan son anda vazgeçti bizde kaporasını vermiş olduğumuz aracı iptal ettik zaten aracıma kıyamıyordum bir yerde iyi de oldu gibi her şey kısmet nasip herkes için hayırlısı ne ise o olsun konu kilitlenebilir veya kaldırılabilir. Herkese tekrar çok çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 13, 2014, 09:57:40 »
hayırlı olsun