Gönderen Konu: 1.6 Benzinli Corolla'dan sonra 1.6 tdci Ford B Max Titanium X  (Okunma sayısı 3478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 Benzinli Corolla'dan sonra 1.6 tdci Ford B Max Titanium X
« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2014, 12:33:16 »
Ben de kendimce yorum yapmak istiyorum.
 Öncelikle bahsettiğimiz araç 1,6 değil 1,5 econetic motor.

Aracımız corolla'dan daha düşük bir segmente sahip olup fiesta'nın geliştirilmiş halidir. İçinin veya bagajının genişliği görecelidir, bu sizin için yeterli ise sorun yok. Aracın performansından korkunuz olmasın ford bu motora çok güveniyor yeni çıkacak connect'e bile koymayı düşünüyorlar. Tabi yazılım ile hp'de oynama yapılacak. B-max'in kullanımı rahat pratik ama maalesef diz mesafesi dar. Araç yerden yüksek olduğu için geniş görünse de maalesef dar bir araç.

B-max maalesef çok tutulan bir araç olmadı. Eğer bütçeniz yeterse trend pakette olsa kesinlikle c-max alın.

Neden derseniz C-max ford'un bu güne kadar ürettiği en kaliteli araba (mondeo'dan bile) C-max'ta en başta 6 ileri şanzıman bir araca sahip olacaksınız B-max ise maalesef 5 ileri...
 C-max'ın trend donanımında bile çelik jant, hız sabitleyici, kumandayla kapanan dikiz aynaları gibi bir çok fonksiyona sahip ve sürüş zevki enfes...

Bu arada eski bir Ford çalışanı olduğumu bilmenizi isterim. İlk B-max'i tırdan bayiye indiren tek elemanım  :)

C-Max'lerin otomatik vitesli olanlarında genelde şanjıman sorunu çıkıyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba? Bir ara ben de niyetlenmiştim. 2006 modellerinden almaya ama baktığım neredeyse tüm ilanlarda şanjımanı değişti diyordu.

Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 13, 2014, 12:33:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 13, 2014, 17:02:13 »
C-Max'lerin otomatik vitesli olanlarında genelde şanjıman sorunu çıkıyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba? Bir ara ben de niyetlenmiştim. 2006 modellerinden almaya ama baktığım neredeyse tüm ilanlarda şanjımanı değişti diyordu.

Aynen öyle o model dizel c-max'lar da yoğun bir şekilde şanzıman sorunu vardı kesinlikle önermem. Alınacaksa düz vites olmalı. Zaten buralarda hiç tutulmadı bizim servise kayıtlı hiç dizel oto. c-max yoktu.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...