Gönderen Konu: sağ farın rezalet hali.hiç böle oldugu olmamıştı.  (Okunma sayısı 4459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
aracım corolla sol e12 ankaradaki son 1haftadır aralıklarla yagan yagmur arkasından sağ farin halini paylaşıyorum.bu sorunu çözemedim dahada .ok ilgilenemedim hatası nedir çözümü nedir ankarada önerilecek yer  varsa alabilirim.sağ farın içerisinden foto çekerken takır tukur ses geliyordu durdugu yerde sadece parklar açıktı kısalar bile açık degildi.kısa devre sesimidir başka sesmidir bilmiyorum.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: sağ farın rezalet hali.hiç böle oldugu olmamıştı.
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2014, 00:41:40 »
Sıcakta genleşen metal sesi olmasın? Havalar hafiften soğudu ve yanlış hatırlamıyorsam sen ampulleri değiştirmiştin.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2014, 00:43:44 »
Sıcakta genleşen metal sesi olmasın? Havalar hafiften soğudu ve yanlış hatırlamıyorsam sen ampulleri değiştirmiştin.

valla murat abi inan ne sesi bilmiyorum keske ses kaydı alabilseydim takır tukur sesini duydum ama cızır cızır bir ses degildi.umarım anlatabilmişimdir.aynen öle ampulleri degiştirdim dogru murat abi.sol tarafta hiçbirşey yok sağ tarkafta sadece böle.önceden de oluyordu bukadar degildi artık nerdeyse hiç ışık vermeyecek hale gelmiş
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2014, 00:43:50 »
farların arkasını tam olarak görmedim fakat benim avesistede bir sefer oldu baktığımda farın arkasındaki kapağın oraya yağmur kanalları denk geliyor conta da yıllanmış olunca mutlak surette içeri su alıyo farı 1 dak. yaktığın zaman buğulanıyodu. bende contayı ters düz yapıp kapağı kapattıktan sonra kenarına silikon yaptım şükür bi daha almadı

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 00:45:25
bide xenon için kapak delindiyse ordan da alabiliyor. dediğim işlemi yapmadan mutlaka kurutma makinası ile farı güzelce kurut.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2014, 00:48:28 »
farların arkasını tam olarak görmedim fakat benim avesistede bir sefer oldu baktığımda farın arkasındaki kapağın oraya yağmur kanalları denk geliyor conta da yıllanmış olunca mutlak surette içeri su alıyo farı 1 dak. yaktığın zaman buğulanıyodu. bende contayı ters düz yapıp kapağı kapattıktan sonra kenarına silikon yaptım şükür bi daha almadı

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 00:45:25
bide xenon için kapak delindiyse ordan da alabiliyor. dediğim işlemi yapmadan mutlaka kurutma makinası ile farı güzelce kurut.

aracımda sırf çakma xenon olayına karşı oldugum için osram nıghtbreaker taktırdım sadece ampuldeğişti yani.başka hiçbirşey yapılmadı.öneriniz nedir tam olarak.kapak dediğimiz motordan fara ulaştıgımız kapak sanırım degil mi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2014, 00:54:11 »
yok ampulu sökmek için söktüğün plastik kapak söküp incelediğinde conta vardır süngerimsi benimkinde öle yani. contayı ters çevirip taktım ben özelliğini daha iyi görsün diye çünkü iz yapmıştı.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2014, 00:56:04 »
yok ampulu sökmek için söktüğün plastik kapak söküp incelediğinde conta vardır süngerimsi benimkinde öle yani. contayı ters çevirip taktım ben özelliğini daha iyi görsün diye çünkü iz yapmıştı.

teşekkürederim anladım buna bir bakıcam uygun zamanımda.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2014, 08:51:53 »
Abi geçmiş olsun e12 lerde farların takıldığı kısım kapak değil süngerimsi birr plastik düşmüş yada çıkmış olabilir büyük ihtimalle.Buda bu hava koşullarında normal olarak  buğ yapmıştır.O ses ne sesidir emin değilim ama farın takıldığı klipsiler çıkıyor olabilir oda motor titreşiminden ses yapması aklıma ilk gelen
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2014, 14:34:57 »
bugun bir arkadaşım mesaj attı.1saat tüm ışıkları aç(kısa uzun)gez dedi iyice bir ısınsın dedi.enson parkederkende kapagını 5dk aç bekle öle dedi.sonrada iyice kapandıgından eminol hiçbirşey kalmaz dedi.bakalım akşam bir bunu denicem
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2014, 14:37:19 »
Farın kenarında çatlak kırık yoksa yüksek ihtimal arkadaşın dediği conta kısmından su almış olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2014, 14:52:29 »
yücel abi yağmur yagmıyorsa hatta tüm gün kapak açık gez dedi.bakalım bugun 1saat falan tüm ışıkları açıp turalayacam olmadı kapagıda açar turlarım.bakalım etkisi olcak mı.farımda çatlak vs yok hiç ondan eminim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2014, 15:20:25 »
  Farı söküp iyi bir kontrol şart elektriğe de dikkat ederek Ogün. Arkadaki yay bile yerine oturmamış olabilir.
 Bu arada bir kere denk gelmiştim, sıfır aracın farının içinde örümcek vardı. :)
 Farın içinde buğu oluyorsa ona ayrıca cevap yazalım, fotolar net değil, tam anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 09, 2014, 15:29:10 »
  Farı söküp iyi bir kontrol şart elektriğe de dikkat ederek Ogün. Arkadaki yay bile yerine oturmamış olabilir.
 Bu arada bir kere denk gelmiştim, sıfır aracın farının içinde örümcek vardı. :)
 Farın içinde buğu oluyorsa ona ayrıca cevap yazalım, fotolar net değil, tam anlayamadım.

aracını aldıgı gün eve giderken yagmur yagdı diye farı buhu  yapan var hakan abi :) :) valla far sökme takma işine ben girmem zaten yapabilceğim birşey degil elim agır kalır elimde yani.ama şuanlık arkadaki kapagı çıkarıp 1saat yollarda gezmeyi düşünüyorum :D sonrada eve gelince takmayı tabi tüm farları açıp biraz küfür yicem sanırım :)gündüz gözüylede belli olursa fotoları koyarım abi gene.buhu ve su kabarcıkları var.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2014, 15:39:39 »
  Anlaşıldı. :)
 Arkadaşlar zaten güzel bir şekilde açıklamış.

Aracın farının içinde buğu oluşması anormal bir durum değildir genel bilinenin aksine. Sorun, bu buğunun çabuk bertaraf edilememesindendir. Bunun da bir kaç sebebi olabilir. Hava şartları(buna müdahale imkanın olmaz), farda fiziksel bir sorun(çatlak, havalandırma kanallarına tıkanma vs.) bu duruma yol açar. Özellikle havalandırma kanallarının yapısı sağ ve sol farda farklıdır. Karşıdan gelen hava ile işlem görürler ve bu yüzden aracın hareket etmesi daha uygun olur. Ayrıca farların ampullerin yanması buharlaşmayı da hızlandıracaktır ancak hava kanalları temiz ve açık ise bu buhar yine farın içinde kalacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2014, 15:44:48 »
  Anlaşıldı. :)
 Arkadaşlar zaten güzel bir şekilde açıklamış.

Aracın farının içinde buğu oluşması anormal bir durum değildir genel bilinenin aksine. Sorun, bu buğunun çabuk bertaraf edilememesindendir. Bunun da bir kaç sebebi olabilir. Hava şartları(buna müdahale imkanın olmaz), farda fiziksel bir sorun(çatlak, havalandırma kanallarına tıkanma vs.) bu duruma yol açar. Özellikle havalandırma kanallarının yapısı sağ ve sol farda farklıdır. Karşıdan gelen hava ile işlem görürler ve bu yüzden aracın hareket etmesi daha uygun olur. Ayrıca farların ampullerin yanması buharlaşmayı da hızlandıracaktır ancak hava kanalları temiz ve açık ise bu buhar yine farın içinde kalacaktır.

bu hava kanallarının yeri tam olarak nerde hakan abi.belki haftasonu yapabilceğim birşeyse el atar bakarım bir.sence sölediğim mantıklımı peki.1saat tüm farları yakıp gezsem sonrada kapagı açsam.bir etkisi olurmu 10dk falan kapak açık beklesem ve sonra sıkıca kapatsam.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Mayıs 09, 2014, 16:06:46 »
 Arkada kanalların dışarı çıkış bölümlerini görebilirsin. O kanallar kıvrımlıdır içeride, dışarıdan girişi zorlaştıracak şekilde. Zaten ampuller yandığında far kanallar dışında iyi izole ise bir miktar dışarıya göre basınç artışı olacaktır iç tarafta ve bu sayede de içerideki nemli hava dışarı çıkabilecektir. Yine hareket esnasında oluşan hava akımları ile havalandırma sağlanacaktır., Eğer kanallar tıkalı ise, kapağı kapattıktan bir süre sonra aynı durum yine oluşacaktır uygun hava şartlarında, çünkü bu dediğim gibi anormal bir durum değil, oluşan nemin bertaraf edilememesi problem olan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 09, 2014, 16:12:08 »
[quote author=Hakan Öztürk (3676) link=topic=59276.msg802149#msg802149 date=13996
 Arkada kanalların dışarı çıkış bölümlerini görebilirsin. O kanallar kıvrımlıdır içeride, dışarıdan girişi zorlaştıracak şekilde. Zaten ampuller yandığında far kanallar dışında iyi izole ise bir miktar dışarıya göre basınç artışı olacaktır iç tarafta ve bu sayede de içerideki nemli hava dışarı çıkabilecektir. Yine hareket esnasında oluşan hava akımları ile havalandırma sağlanacaktır., Eğer kanallar tıkalı ise, kapağı kapattıktan bir süre sonra aynı durum yine oluşacaktır uygun hava şartlarında, çünkü bu dediğim gibi anormal bir durum değil, oluşan nemin bertaraf edilememesi problem olan.
[/quote]

peki bu su taneciklerinin buhunun farta leke yapması soz konusumu hakan abi.yani aslında ben tum farlari açıp gezerkende ortadan kalkmasi lazim bu durumun.eger gitmiyorsa kanallarda bir sikinti var demek oluyor bu ve ben kapagi acmak zorunda kalıyorum dogrumu anladım.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Mayıs 09, 2014, 16:36:53 »
[quote author=Hakan Öztürk (3676) link=topic=59276.msg802149#msg802149 date=13996

peki bu su taneciklerinin buhunun farta leke yapması soz konusumu hakan abi.yani aslında ben tum farlari açıp gezerkende ortadan kalkmasi lazim bu durumun.eger gitmiyorsa kanallarda bir sikinti var demek oluyor bu ve ben kapagi acmak zorunda kalıyorum dogrumu anladım.
Evet, büyük ihtimalle böyledir farda başka fiziksel sorun yoksa. Yani en başta kanalları kontrol etmen iyi olacaktır.
 O lekelerin normalde kalmaması lazım eğer dışarıdan su almıyorsa çünkü içeride oluşan buhardan kaynaklı su arıdır.
 Diğer yandan far içindeki reflektöre el ile temas etmemek lazım.

Örneğin bu temsili fotoğrafta bazı oklar havalandırma çıkışlarını gösteriyor;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 09, 2014, 16:47:51 »
hakan abi çok teşekkürederim çok net birşekilde anladım tamamdır.bu şekilde iyi oldu araba başında çok işime yarıcak teşekkürederim gerçekten.halledebilirim diye düşünüyorum şekil olarak böle görünce.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 09, 2014, 17:05:53 »
geçmiş olsun Ogün. su alıyor sanırım içine far temizlemeye ver söküp içini dışını temizleyip yeniden takarlar.
böyle bir yer var mesela
http://www.2002stop.com/far-temizleme.php

2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort