0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sıcakta genleşen metal sesi olmasın? Havalar hafiften soğudu ve yanlış hatırlamıyorsam sen ampulleri değiştirmiştin.
farların arkasını tam olarak görmedim fakat benim avesistede bir sefer oldu baktığımda farın arkasındaki kapağın oraya yağmur kanalları denk geliyor conta da yıllanmış olunca mutlak surette içeri su alıyo farı 1 dak. yaktığın zaman buğulanıyodu. bende contayı ters düz yapıp kapağı kapattıktan sonra kenarına silikon yaptım şükür bi daha almadı Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2014, 00:45:25bide xenon için kapak delindiyse ordan da alabiliyor. dediğim işlemi yapmadan mutlaka kurutma makinası ile farı güzelce kurut.
yok ampulu sökmek için söktüğün plastik kapak söküp incelediğinde conta vardır süngerimsi benimkinde öle yani. contayı ters çevirip taktım ben özelliğini daha iyi görsün diye çünkü iz yapmıştı.
Farı söküp iyi bir kontrol şart elektriğe de dikkat ederek Ogün. Arkadaki yay bile yerine oturmamış olabilir. Bu arada bir kere denk gelmiştim, sıfır aracın farının içinde örümcek vardı. Farın içinde buğu oluyorsa ona ayrıca cevap yazalım, fotolar net değil, tam anlayamadım.
Anlaşıldı. Arkadaşlar zaten güzel bir şekilde açıklamış. Aracın farının içinde buğu oluşması anormal bir durum değildir genel bilinenin aksine. Sorun, bu buğunun çabuk bertaraf edilememesindendir. Bunun da bir kaç sebebi olabilir. Hava şartları(buna müdahale imkanın olmaz), farda fiziksel bir sorun(çatlak, havalandırma kanallarına tıkanma vs.) bu duruma yol açar. Özellikle havalandırma kanallarının yapısı sağ ve sol farda farklıdır. Karşıdan gelen hava ile işlem görürler ve bu yüzden aracın hareket etmesi daha uygun olur. Ayrıca farların ampullerin yanması buharlaşmayı da hızlandıracaktır ancak hava kanalları temiz ve açık ise bu buhar yine farın içinde kalacaktır.
[quote author=Hakan Öztürk (3676) link=topic=59276.msg802149#msg802149 date=13996 Arkada kanalların dışarı çıkış bölümlerini görebilirsin. O kanallar kıvrımlıdır içeride, dışarıdan girişi zorlaştıracak şekilde. Zaten ampuller yandığında far kanallar dışında iyi izole ise bir miktar dışarıya göre basınç artışı olacaktır iç tarafta ve bu sayede de içerideki nemli hava dışarı çıkabilecektir. Yine hareket esnasında oluşan hava akımları ile havalandırma sağlanacaktır., Eğer kanallar tıkalı ise, kapağı kapattıktan bir süre sonra aynı durum yine oluşacaktır uygun hava şartlarında, çünkü bu dediğim gibi anormal bir durum değil, oluşan nemin bertaraf edilememesi problem olan.peki bu su taneciklerinin buhunun farta leke yapması soz konusumu hakan abi.yani aslında ben tum farlari açıp gezerkende ortadan kalkmasi lazim bu durumun.eger gitmiyorsa kanallarda bir sikinti var demek oluyor bu ve ben kapagi acmak zorunda kalıyorum dogrumu anladım.