0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni uzun yol tecrübeme göre 1.6 2006 avensis brc tüple ortalama 160~170 km hızla litresi 2.72 den aldığım LPG ile 30 kuruş yaktım. 90 liraya 300 km yol yaptım. Bunun yanında ortalama 110 km hızla Karadeniz sahil yolunda 24 kuruş yaktım.
kemal bey lpg daha fazla ısı yaydığından 140 üzeri hızlarda lpg li aracınızı uzun süre kullanmayın zira böyle bir kullanımda enjektörleriniz çabuk arızalanacaktır bilginize.
Böyle bir sorun olduğunu veya sorun çıkarabileceğini ilk defa duydum ön araştırma yapıp bu konuyu irdelemek lazım bilgi için teşekkürler.
Lpg ile yüksek hızda araç kullanılmasından dolayı enjektörler çabuk arızalanır diye bir kaide yok. Kaldı ki sürekli yüksek bir hız sayılan 140 km'de araç kullanamazsınız. Aracın ve lpg sisteminin bakım ve ayarlarını zamanında yaptırdığınız takdirde sorun yaşamazsınız.
Tüplü 1.6 araçlar ortalama kışın 40 kuruş , yazın 25 kuruş yakar.
Tabiki bu kullanıcıya göre artan veya azalan yöndedir. Ama bahsedilen rakam bu aralıklarda tüketimi yakalıyor.
Bende aynı düşüncedeyim, örneğin eşin sabah okula bazen benim aracı kullanır 3km var yok o yüzden ben bu tür mesafelerde lpg taraftarı değilim aksine uzun yol güzergahlarında daha ekonomik olan lpg yi kullanıyorum.buda benim fikrim.
Aytac abi bak bu sefer susacam