Lpg ile yüksek hızda araç kullanılmasından dolayı enjektörler çabuk arızalanır diye bir kaide yok. Kaldı ki sürekli yüksek bir hız sayılan 140 km'de araç kullanamazsınız. Aracın ve lpg sisteminin bakım ve ayarlarını zamanında yaptırdığınız takdirde sorun yaşamazsınız.
Ancak Lpg benzine göre yanma derecesi çok daha yüksek bir yakıt türüdür. Motora ve motora bağlı parçalara verdiği temel zarar buradan gelir. Şayet Lpgli bir araç yüksek devirlerde spor bir tarzda kullanılırsa motora ve özellikle subaplara daha fazla zarar verecektir. Çünkü benzin subaplar üzerinde korucuyu bir film tabaka bırakır. Ancak lpg yüksek ısıdan ve içeriği nedeniyle tabakayı etkisiz hale getirir ve subaplar üzerinde zararları daha fazladır.
Enjektörler konusunda şöyle bir yaklaşım getirilebilir: 5 bin devirde enjektörlerden püskürtülen yakıt miktarı 3 bin devire göre daha yüksek olacağından enjektörler daha fazla kullanılacak ve kullanım süresi o ölçüde azalacaktır.
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 11:10:13
Lpg nin litre fiyatını 2,50 den ele alırsak litre bazında şehir içi büyükşehir trafiğinde yüz kilometre de yaklaşık 11litre yakacağınızı düşünüyorum bu da km de 27 krş eder.