Gönderen Konu: 2014 corolla 1.6 benzinli advance mı fluence icon dci mi ?  (Okunma sayısı 9582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba foruma yeni katıldım geçen ay toyota bayine gitmiştim bugün yine gittim alıcı gözüyle baktım beğendim ailemde beğendi sizce hangisini almalıyım toyota için kesin ''lpg olucak sorun olurmu'' olmazsa hangi marka almalıyım lpg olarak tavsiyelerinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 corolla 1.6 benzinli advance mı fluence icon dci mi ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2014, 22:07:58 »
Toyota bir adım önde bence her iki markayı da kullandım Renault da mekanik olarak sorunsuz gibi ancak işin içine detaylar girince Toyota daha ağır basıyor.üstelik benzinli Toyota'nın yakıt tüketimi diğer birçok markanın dizel tüketimine eşdeğer test ettim çünkü.ben olsam düşünmeden Toyota alırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2014, 22:14:47 »
Toyota bir adım önde bence her iki markayı da kullandım Renault da mekanik olarak sorunsuz gibi ancak işin içine detaylar girince Toyota daha ağır basıyor.üstelik benzinli Toyota'nın yakıt tüketimi diğer birçok markanın dizel tüketimine eşdeğer test ettim çünkü.ben olsam düşünmeden Toyota alırdım

yorumun için teşekkürler ben fluence kullandım toyota kullanmadım cumartesi ailecek gidip test edicez malzeme kalitesi olarak corolla bence daha önde yalnız asıl merak ettiğim soru şu lpg konusu sorun çıkarır mı (düşünmüyorum çıkaracağını) çıkarmazsa hangi marka alınmalı garantidende çıkmıyormuş bugün gittiğim toyota ankara eskişehir yolu üzerinde yeni açılan toyota sınav kolejinin ordaki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2014, 22:38:19 »
kesinlikle Toyota Corolla al yıllarca sorunsuz kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2014, 23:21:28 »
Toyota kullansaydınz bir toyotayı renaulta tercih etmezdiniz. Çünkü toyota kullanan birisi renault grubu arabasına cok zor biniyor. Benzinli 1.6 90 bygr o araba için yetersiz. Ya dizelini alın yada 2.0 motor alın. Kimle konussam yerden yere vuruyor. Özellikle renaultun fabrika cıkışlı taktığı lpg çok kalitesiz atiker 10 gömlek üste kalır.lovato brc ve landeronzo piyasanın iyi. Bide atiker var malum. Formun yakıt bölümünü iyicene okuyun. Renault bir motoru bütün arabalara uyduruyor.uzun yıllar Yenilikte yok. Su anki fluence az para değildir. Hayırlı olsun size insallah pişman olmazsınız
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2014, 23:30:44 »
valla lpg ile ilgili sorunlarla uğraşmayayım, kapalı yerlere parkedebileyim, arabam yokuşta bayılmasın gaza bastığımda koltuğa yapıştırsın satarkende kolay satayım istiyorsan dizel Renault u tercih et ama elalem toyotaya biniyor desin istiyorsanda toyotayı seç
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2014, 23:50:02 »
Toyota kullansaydınz bir toyotayı renaulta tercih etmezdiniz. Çünkü toyota kullanan birisi renault grubu arabasına cok zor biniyor. Benzinli 1.6 90 bygr o araba için yetersiz. Ya dizelini alın yada 2.0 motor alın. Kimle konussam yerden yere vuruyor. Özellikle renaultun fabrika cıkışlı taktığı lpg çok kalitesiz atiker 10 gömlek üste kalır.lovato brc ve landeronzo piyasanın iyi. Bide atiker var malum. Formun yakıt bölümünü iyicene okuyun. Renault bir motoru bütün arabalara uyduruyor.uzun yıllar Yenilikte yok. Su anki fluence az para değildir. Hayırlı olsun size insallah pişman olmazsınız

benim için performans çok önemli değil aslında dizelide olur ama ben benzinli araç istiyorum açıkçası ama benzin pahalı o yüzdende lpg olsun dedim fluence babamın şirket aracı kullanmışlığım ordan 1.6 toyotaya lpg hiç mi olmaz diyorsunuz sorun performans ise önemli değil sadece sorun çıkarmasın yeter ben sorun çıkarmayacağını düşünüyorum ama tecrübeli olan sizsiniz tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2014, 00:09:30 »
benim için performans çok önemli değil aslında dizelide olur ama ben benzinli araç istiyorum açıkçası ama benzin pahalı o yüzdende lpg olsun dedim fluence babamın şirket aracı kullanmışlığım ordan 1.6 toyotaya lpg hiç mi olmaz diyorsunuz sorun performans ise önemli değil sadece sorun çıkarmasın yeter ben sorun çıkarmayacağını düşünüyorum ama tecrübeli olan sizsiniz tabi

Lpg olur tabi niye olmasın ama kaç km yapacaksınız yılda az yapacaksanız lpg ye bile gerek olmaz. Corollaya uygun birçok kit var sonuçta
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2014, 00:26:46 »
"benim için performans çok önemli değil aslında dizelide olur ama ben benzinli araç istiyorum açıkçası ama benzin pahalı o yüzdende lpg olsun dedim fluence babamın şirket aracı kullanmışlığım ordan 1.6 toyotaya lpg hiç mi olmaz diyorsunuz sorun performans ise önemli değil sadece sorun çıkarmasın yeter ben sorun çıkarmayacağını düşünüyorum ama tecrübeli olan sizsiniz tabi
[/quote]
 1.6 toyotada sıkıntı olmaz.lpgde taksan hiçbir sıkntı yaşamazsın performansta. Ama 1.6  fluense üst segment bir araba. Tabir uçuk kalır ama Ww passat ve fluense (tabi kıyaslanmaz)   arabayı sıfır almayacak mısınız?
60 miyar bir fluence verip performans beklememek gercekten paranızı çöpe atmaktan farkı yok. Neden fluence  sizce bir kere babanızın arabanızı kullanmanız o arabayı almak için yeterli sebep değil?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2014, 00:41:07 »
Arkadaş Toyota'yı 1.6 benzinli, Renault'u ise dci diyor yani dizel. Onun için Toyota'ya lpgyi soruyor. Fluence'de zaten benzinli 90 beygir motor yok...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 00:53:23
1.6 Toyota'ya lpg gayet güzel olur olmasına da...(Toyota'ya Brc şiddetle tavsiye ederim) Yalnız ben sıfır Corolla alıpta lpg taktırmaya kıyamazdım açıkçası.  Bence siz önce benzinli mi dizel mi ona karar verin... Eğer yakıt sizin için önemliyse, tahminen 70 milyar para veripte benzinli bir araç almayın. Dizel almaya karar verirseniz de Toyota ve Reno'dan başka seçeneklere bakın derim... Ben olsam dizel Corolla'yı rakiplerine göre güçsüz motorundan dolayı tercih etmezdim...Reno'ya da zaten 60-70 bin para vermezdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2014, 01:02:33 »
 Dizel almaya karar verirseniz de Toyota ve Reno'dan başka seçeneklere bakın derim... Ben olsam dizel Corolla'yı rakiplerine göre güçsüz motorundan dolayı tercih etmezdim...Reno'ya da zaten 60-70 bin para vermezdim...
[/quote]
Toyota dizelde ortada malum alınmaz opelin dizelleri sorunsuz kasalar güzel. opel astra 1.3 motor j kasa arabanın şekli de güzel. Son zamlardan 70 milyardan fazla mıdır? Onu bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2014, 01:08:42 »
Dizel almaya karar verirseniz de Toyota ve Reno'dan başka seçeneklere bakın derim... Ben olsam dizel Corolla'yı rakiplerine göre güçsüz motorundan dolayı tercih etmezdim...Reno'ya da zaten 60-70 bin para vermezdim...

Toyota dizelde ortada malum alınmaz opelin dizelleri sorunsuz kasalar güzel. opel astra 1.3 motor j kasa arabanın şekli de güzel. Son zamlardan 70 milyardan fazla mıdır? Onu bilmiyorum

Opel Astra'nın 1.6 dizel 136 beygir motoru satışa çıktı. Sessizlik, performans ve tüketim konularında ilk kullanıcı ve test yorumları gayet olumlu... Fiyatlar her markada olduğu gibi yüksek malesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2014, 01:11:46 »
Arkadaş Toyota'yı 1.6 benzinli, Renault'u ise dci diyor yani dizel. Onun için Toyota'ya lpgyi soruyor. Fluence'de zaten benzinli 90 beygir motor yok...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 00:53:23
1.6 Toyota'ya lpg gayet güzel olur olmasına da...(Toyota'ya Brc şiddetle tavsiye ederim) Yalnız ben sıfır Corolla alıpta lpg taktırmaya kıyamazdım açıkçası.  Bence siz önce benzinli mi dizel mi ona karar verin... Eğer yakıt sizin için önemliyse, tahminen 70 milyar para veripte benzinli bir araç almayın. Dizel almaya karar verirseniz de Toyota ve Reno'dan başka seçeneklere bakın derim... Ben olsam dizel Corolla'yı rakiplerine göre güçsüz motorundan dolayı tercih etmezdim...Reno'ya da zaten 60-70 bin para vermezdim...

Dizel alırsak life baz donanım o bile 66 bin tl benzinli advance 62 bin hadi 2-3 bin indirim olsa yılda en fazla 12 bin km yapıyoruz az olabilir belki ama yinede benzin pahalı elin amerikalısı aynı corollaya 2.5 motor biner biz 1.6 bile zor neyse kafam karıştı açıkçası bizim şu anki araç full hafif ticari araç full arabaya binerken daha boş araca binmek olmaz gibi geliyor sıfır arabaya lpg kıyamam diyince iyice kafam karıştı

edit: lpg olucak olsada benzinli olsun istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2014, 01:16:02 »
Dizel alırsak life baz donanım o bile 66 bin tl benzinli advance 62 bin hadi 2-3 bin indirim olsa yılda en fazla 12 bin km yapıyoruz az olabilir belki ama yinede benzin pahalı elin amerikalısı aynı corollaya 2.5 motor biner biz 1.6 bile zor neyse kafam karıştı açıkçası bizim şu anki araç full hafif ticari araç full arabaya binerken daha boş araca binmek olmaz gibi geliyor sıfır arabaya lpg kıyamam diyince iyice kafam karıştı
Yanlış anlamayın, bu benim fikrimdi. Ben sıfır araca taktırmam yani. Arabaya o kadar verip benzinli alıpta lpg peşine düşmem. Yoksa bayiden çıkardığı gibi lpg taktırıp memnun olanlar da vardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2014, 01:24:56 »
Yanlış anlamayın, bu benim fikrimdi. Ben sıfır araca taktırmam yani. Arabaya o kadar verip benzinli alıpta lpg peşine düşmem. Yoksa bayiden çıkardığı gibi lpg taktırıp memnun olanlar da vardır...

Lpg olur büyük ihtimal brc alırız sorun çıkarmıyorsada sıkıntı yok ama lpgli kullanan çok vardır dimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2014, 01:28:00 »

edit: lpg olucak olsada benzinli olsun istiyorum
Senin kafa bayağı karışacak elin amerikanlısı 2.5 motor olayına girmeyelim hiç çıkamayız. 1.6 motor kötü motor değil beygir ve tork gücüne göre kıyas yapman gerekiyor. 2013 astra j kasa 1.3 dizel motor a bak indirimlidir şimdi. Yada 2014 opel astra 1.6 132bygrde olur.. Yelpazeyi genişlet derim. Arabada yıllık şu kadar km yaparım söyle kar işine girme dizel her zaman hesaplı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 06, 2014, 01:35:19 »
oncelikle bir arabaya nekadar verebilirsiniz bunu bilelim derim.ikincisi dizel ve benzin karsilastirmasi yapacaksak yilda kac km yapacaksınız bunu bilelim derim.arabadan hic inmiyorsaniz dizelden zaten sasmayin.ama yılda sabit 10000km yapacaksanız bilmiyorum dizel gidermi size çok dizel arabayla aram yok.ikincisi lpg konusu. Evin 5inci lpgli arabası. 8senede sadece tek otoparka giremedim oda ankarada kizilayda biryerde.sagladigimiz kazancin matematik hesabina girmek istemiyorum kazanc olmasa bukadar kisi kullanmaz.opele gelince hic tavsiyeettigim bir arac degil.bazi tecrubelerden dolayi onyargim var.ama reno toyota kiyaslamasini dogru bulmuyorum ama niye bir seat benzinli olmasin diye dusunmu degilim.yada skoda..tamamiyle sahsi dusuncelerim bunlar.yanlis anlaşılmasın
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 06, 2014, 01:46:28 »
opele gelince hic tavsiyeettigim bir arac degil.bazi tecrubelerden dolayi onyargim var.ama reno toyota kiyaslamasini dogru bulmuyorum ama niye bir seat benzinli olmasin
Opel için 1.3 motor dizel serisini önerdik ciddi manada dizelde sorunsuz önereceğimiz markalar var mı? Dizeli yapıyor opel. Benim de çevremde opelden şikayeti olan yok piyasasi  düşmeyen hatta j kasalar sıfır fiyatından fazlaya satıyorlar.  Opelin yerin dibine sokupta seati önerme meselesi de çok mantıklı değil. Seatin piyasası parçası fransız oluşu sabıkası ortada (son modellere lafım yok)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 06, 2014, 01:54:52 »
dizelde illaki sorunsuz öneriler yapılır kendimce ama çok dizel tecrubem yok.ben yorumumda opel dizel tavsiyetmem demedim opeli tavsiyetmem dedim yani bir ayrım yapmadım.kendimce yaşadıgım tecrubelerden dolayı Allah büyük söletmesin birdaha binmeyi nasip etmesin.çevremde şikayet dışında da birşey dinlemedim.ensonda belirttim şahsi yorumlarım bunlar.opel gerçekten donanım ve teknolojide çok iyi buna hiçbir sözüm yok.ama bu teknolojiyi donanımı nekadar verimli kullanabiliyor bunu bilmiyorum.çok derine inmicem opelde tercih meselesidir.ama seat özellikle leonda kalitesini ortaya koymuş bir araçtır son iki modeliyle tsi motor ile hem performans hemde yakıt olarak ortaya koymuş bir araçtır.açıkcası opel benzinli ile seatı leonu benzinli motoru yanyana koysunlar gözüm kapalı leon alırım.akrabalarımın çogu eski kasasınıda satıp yenisini aldı her ikisinide fazlasıyla testetme imkanım oldu.piyasasına gelince bir önceki kasayı satmamız bir haftaaldı.seat nezamandır fransız oldu bilmiyorum ama skoda seat vw grubunun diye biliyorum ben.hatta jetta ve leona binilirse benzerlik oldukça göze çarpıcaktır.yanlış biliyorsamda özürdilerim şimdiden.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 01:55:27
opelide yerin dibine sokmadım ayrıca hiçbirşey demedim hatta.önyargılıyım tecrubelerim iyi degil dedim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 06, 2014, 02:10:05 »
Yanlıs yazmışım Seat Ww grubunun.. zaten seati alıp götüren bir leon var muhteşem o ispatlamış kendini ww cok sahip çıkmıyor gibi bir Skoda satın aldıktan sonra WW izleri taşıdığı gibi bir seatta izler taşımıyor serviste de öyle.  Son Yapılan toledo mu tornado mu:-) göz dolduruyor ama algıların yıkılması için marka da mücadele etmesi gerekiyor. Opelin J kasaysıyla ilgili düşüncelerim ama opelin mali durumu da iç açıcı değil adamlar atılım yapıyor şekil motor  son 3 yıldan bahsediyorum. Tabi bu arabaların akibeti kendini pazara kabul ettirince bizimde algılarımz değisecek. J kasa ve insigniayla  başarılı bence