Gönderen Konu: 2014 corolla 1.6 benzinli advance mı fluence icon dci mi ?  (Okunma sayısı 9586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 corolla 1.6 benzinli advance mı fluence icon dci mi ?
« Yanıtla #20 : Mayıs 06, 2014, 02:21:19 »
opelin enson chevrolet ile işbirliği yaptığını duydum.pazarda daha güçlü atılımlar yapma arayışında oldugunu duyuyorum.eger duyduklarım dogruysa.opelin dizayn ve donanım teknoloji konularına asla yorum yapamam.gerçekten çok tatlı ve iyi bu konuda.ama sorun bunları kullanmada başlıyorm şahsi görüşüm bu ama.tabi birde servis kalitesini arttırması gerekiyor bence.ama seatla ilgili dediginz dogru bir leon ir ibiza götürüyor seatı.ibiza gene azınlıkda.ama gerçekten leonla ilgili benim tek söliceğim olumsuzluk içine bindiğinizde araba boşmuş gibi duruyor.sadece bu.ama dolumu dolu araba..şuan fr varki eniştemde büyük bir zevkti benim için kullanmak.konsol çok boş duruyor.tek kusuru bu.yakıtı performansına göre gerçekten çok iyi.seat skodaya göre kendini bence çok daha iyi çevirdi ama vw olmasa skoda bukadar iyi olurmuydu bilmiyorum(şahsi görüşüm tabi).şuan her ikiside piyasada oldukça iddaalı arabalar.hatta geçengün avensis mi octavia bile tartışması vardı.bunlarda liseteye eklenebilir yani bence
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 06, 2014, 02:21:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 06, 2014, 02:29:34 »
Ben fluence tercih ederdim. Dci motor gerçekten çok farklı. Hem az yakıyor hem çok performanslı. Aynı zamandada sorunsuz.  İkisinide test edip. karar vermeniz daha iyi olur. Yılda kaç km yapacaksınız bunlarıda göz önünde bulundurun. Ben sıfır benzinli araç alsam herhalde lpg taktırmaya kıyamazdım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 06, 2014, 02:31:32 »
İşbirliği olayı chevroletin avrupa pazarından çekilmesi ve servis ve parça olayını satılan arabaların magduriyetini yaşamaması için yapılan antlaşması. SuperB ler su an passatla yarışıyor üstün olduğu bile söyleniyor. WW grubu stratejisi ilginç bir tarafta leon bir tarafta golf  kendini rakip gören bir firma...audiyi hic konuşmayalım:-)  burada konu iyicene  kaydı
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 06, 2014, 02:35:51 »
chevrolet 2014 impalayı türkiyeye getirip birde güzel motor uydurursa tadından yenmez. Aracın duruşuna bir bakın.

http://www.ebaymotorsblog.com/wp-content/uploads/2013/05/2014_chevrolet_impala_21.jpg

http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2013/09/chevrolet-impala-review/index.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2014, 02:36:49 »
vw hem kendini yürütüyor hem elinden tuttugunu yürütüyor çok ayrı bir dünya orası resmen.toplıcak olursak eger konuyu  :D bir opel varsa ortada yanına skoda seat eklenebilir.kendini kanıtlamış modelleri var.ama sölemeyi unutmuşum opel dışında fluencede ayrı bir gıcıgım var.dedigim gibi hep şahsi görüşüm bunlar.bütçe nedir kaç km yapılacaktır bilmek lazım.yoksa ortalık karışabilir yani :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2014, 03:31:09 »
Fluencenın 2013 ve 2014 fıyatları 2013 almak sizn için mantıklı
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2014, 07:23:58 »
kesinlikle toyota corolla dizel alın derim. Ben de var. Bir kaç ufak canımı sıkan detay var ama onun dışında gayet memnunum. Bu arada dizel alın dememim sebebi, malatyada bir arkadaşımla aynı anda aldık araçlarımızı. Onunki 1.6 advance otomatik benzinli, benimki dizel advance manual. O şu anda keşke benimki de dizel olsaydı diyor. Ben yakıtından da çok memnunum. Arabaya binerken hiç tırsmıyorum yani. Dizel alın pişman olmazsınız.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 07:24:58
ayrıca, corolla alırsanız, yolda giderken insanlar hala dönüp dönüp bakıyor arabaya:) Bu da insanın hoşuna gidiyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 07:26:39
ayrıca, corolla 2. elde en az değer kaybeden araçlardan bir tanesi. Bir de Türk halkı seviyor toyotayı. Bunları da hesaba katın derim ben
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 06, 2014, 08:34:22 »
kesinlikle toyota corolla dizel alın derim. Ben de var. Bir kaç ufak canımı sıkan detay var ama onun dışında gayet memnunum. Bu arada dizel alın dememim sebebi, malatyada bir arkadaşımla aynı anda aldık araçlarımızı. Onunki 1.6 advance otomatik benzinli, benimki dizel advance manual. O şu anda keşke benimki de dizel olsaydı diyor. Ben yakıtından da çok memnunum. Arabaya binerken hiç tırsmıyorum yani. Dizel alın pişman olmazsınız.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 07:24:58
ayrıca, corolla alırsanız, yolda giderken insanlar hala dönüp dönüp bakıyor arabaya:) Bu da insanın hoşuna gidiyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 07:26:39
ayrıca, corolla 2. elde en az değer kaybeden araçlardan bir tanesi. Bir de Türk halkı seviyor toyotayı. Bunları da hesaba katın derim ben

eğer türk halkı toyotayı seviyorsa reno'ya tapıyordur diyebilirmiyiz satış rakamlarına ve çevreye bakarak  :rofl:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 06, 2014, 10:00:07 »
Benzinli araç alacak iseniz TOYOTA dizel araç alacaksanız Renault kesinlikle .Kabul etmek lazım biri benzinde diğeri dizelde ciddi anlamda başarılı .Ha lpg olayına gelince eğer sıfır TOYOTA alıp lpg taktırıp canım aracı bence mahfedecekseniz gidin Renault dizel alın hiç olmazsa hem az yakar hemde lpg gibi ayar bozma sibop yakma gibi garip sorunlarla uğraşmazsınız tek tip yakıt en güzeli .Ben benzinli 2006 Corolla kullanıyorum ortalama 0,450 krş yakıyor ha fazla binmiyorum beni kurtarıyor siz çok binecekseniz kesinlikle dizel alın alın lpg kesinlikle iş degil
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2014, 10:29:37 »
İyice kafanız karışacak ama. Bir yılda yaptığınız km nin bana göre önemi yok. Şayet 100.000km bu araçla gidebileceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle dizel corollayı öneririm. Çünkü dizele ödenen fazla ücretin amorti edilmesi önemli fakat bir araca yakıtından dolayı binememek ya da gönlünce binememek üzücü, bunun psikolojik tarafını da ayrıca düşünmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2014, 10:40:19 »
Neyini düşündünüz. 20 yıl binecekseniz toyota. Sık araba değiştiriyosanız fark etmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 06, 2014, 13:37:46 »
Arkadaşlar yılda 12 bin küsür km yapıyoruz annem corollaya bayıldı babam kardeşim fluence ı az yakmasından dolayı seviyor kataloğu gösterdim onlarda beğendi corollayı cumartesi test edicez zaten fluence ı severdim ama dün corollaya alıcı gözle baktıktan sonra fluence sönük kaldı bana göre şöyle olur yapıcağımız indirime göre muhabbete göre seçicez artık benzin mi dizel mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 06, 2014, 13:50:44 »
Arkadaşlar yılda 12 bin küsür km yapıyoruz annem corollaya bayıldı babam kardeşim fluence ı az yakmasından dolayı seviyor kataloğu gösterdim onlarda beğendi corollayı cumartesi test edicez zaten fluence ı severdim ama dün corollaya alıcı gözle baktıktan sonra fluence sönük kaldı bana göre şöyle olur yapıcağımız indirime göre muhabbete göre seçicez artık benzin mi dizel mi

Honda da bugün civic modelini lpgli olarak satıyor, ona da bakabilirsiniz.Corollanın da lpg de bir sorun çıkartacağını düşünmüyorum ancak dizel corollayı torkundan dolayı ve yakıt türünden dolayı almanızı tavsiye ederim. Dizel yakıt bence daha güzeldir, ülkemiz şartlarında. LPG'nin de fiyatında oynamalar olabiliyor ama bu araçları alacak kadar bir rakamı gözden çıkarttıysanız bence dizel corolla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 06, 2014, 14:00:10 »
Honda da bugün civic modelini lpgli olarak satıyor, ona da bakabilirsiniz.Corollanın da lpg de bir sorun çıkartacağını düşünmüyorum ancak dizel corollayı torkundan dolayı ve yakıt türünden dolayı almanızı tavsiye ederim. Dizel yakıt bence daha güzeldir, ülkemiz şartlarında. LPG'nin de fiyatında oynamalar olabiliyor ama bu araçları alacak kadar bir rakamı gözden çıkarttıysanız bence dizel corolla.

toyotadan aldığım katalog fiyat listesi elimde 1.6 advance benzinli 62 bin tl 1.4 dizel advance ise 72 bin tl 10 bin tl fark var hadi bunlara 3 bin tl indirim yaptık yine dizel pahalıya geliyor ayrıca hondaya bindim corolla bana göre daha güzel honda beğenmedim pek bizim ticariyi 30-32 bine satsak 28 bin tl eklememiz lazım diğerinde 38 bin tl corolla life dizel alsak o olur ama oda biraz boş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 06, 2014, 14:00:26 »
tek kelime fluance. dizelin avantajını uzun vadede görürsünüz.az yakar çok kaçar.
ayrıca 1.6 cdti astra j sınıfının en iyisi diyebilirim. motor şanzıman vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 153000
  • Model Yılı: '00
« Yanıtla #35 : Haziran 05, 2014, 12:56:25 »
kesinlikle toyota al ben fluence yi kiralayıp kullanmıştım iyi gidiyor geniş ve güzel fakat insana güven vermiyor motoru falan iyi ama az yakıyor dizeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • kasko yok, muska var .)
  • Kilometre: 60
  • Model Yılı: '05
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 13, 2014, 09:59:26 »
bi toyota, renaultla kıyaslanmamalı vw felan desen neyse  :kötü:

Sahip olamadıklarının tüm teknik özelliklerini bilen, forumlarda yüzlerce sayfa okuyan sen:sahip olduklarının kıymetini biliyormusun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 13, 2014, 14:44:23 »
bi toyota, renaultla kıyaslanmamalı vw felan desen neyse  :kötü:

2006 Corolla hb terra  (hala kullanmaktayım)  ve megane 2 dynamique sedanımız vardı megane a güzel teklif gelince sattık.  Birinden inip diğerine binince megane daha kaliteli geliyordu bana. Ses yalıtımı mükemmel iç donanım mükemmel ikiside aynı yılda çıkan araçlar arasında dağlar kadar fark var. Gerek sağlamlık gerek konfor olarak iki arabada aynıydı. Hiç yabancılık çekmedim.

Yakıt olarak dizelde renault zaten tartışılmaz. Bizimki yaz aylarında 3.7 - 3.9 şehir içi yakıyordu kışın ve kış lastikleriyle 4 yada 4.3 civarları yakıyordu. Kime söylesem inanmadılar hatta aracı satarken adamda inanamadı. Kendi kullandı gördü.

Benim mantığım şudur. Benzinli alacaksam toyota yada honda dizel alacaksam renaultdan şaşmam. Renault nun benzinli motorlarıda çok güzel fakat performans olarak toyota ve honda kadar iyi değiller.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • kasko yok, muska var .)
  • Kilometre: 60
  • Model Yılı: '05
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 13, 2014, 15:32:59 »
ben kalite olarak japon araçlarının audi ve vw den sonra geldiğini düşünüyorum. renolar kazık gibi geliyor bende test ettim hiç hoşuma gitmedi açıkcası. yakıta gelirsek o kişinin kullanımına bağlı insan toyota yada honda ya binince gaza basmamak için kendini zor tutuyor ama reno veya fiat gibi araçlarda gaza basmak yerine yakıt tasarrufu yapmak daha mantıklı çünkü yüksek hızlarda iyice kontrol kayboluyor
Sahip olamadıklarının tüm teknik özelliklerini bilen, forumlarda yüzlerce sayfa okuyan sen:sahip olduklarının kıymetini biliyormusun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 13, 2014, 15:38:06 »
2007 model toyota corolla' 1.6 124 hp ye 2, 5 yıl bindim, 1 yıl kadar benzinli kullandım, yakıt biraz fazla gelince 1650 tl ye brc taktırdım, rampalarda benzinli ile 5.vitesde 120 ile çıktığım yere ancak 110 ile çıkabiliyordum, değişim sadece bu kadar oldu, fakat %40-50 yakıt tasarrufu elde ettim, 35-40 kuruşlardan 20 kuruş atına iniverdi, buda beni hayli memnun etti, toyota 1.6 benzinli tüpe en uygun araç eğer brc zavoli taktırırsanız mennun kalırsınız arıza ışığı falan yanmaz opellerdeki gibi. 1,5 yıl boyunca bir kere sigorta atma problemi oldu başkada bir problem yaşamadım. Beni rahatsız eden lpg bayilerindeki değişken fiyatlar ve bayilerin dolumlarda yaptıkları üç kağıtlar, tabi kapalı alana aracı sokamamak ve bagaj problemi de var, bir de sık sık gaz almaya gidiyorsunuz, bunlar sorun değilse lpg li toyota sizin için en uygunudur. Fakat aracı alın 2-3 bin bindikten sonra taktırın derim ben.

Şu anki aracım ise 2012 corolla dizel, benzinli araca göre daha güçlü özellikle rampalarda kendini hissettiriyor, benzinli kadar olmasada motor çok sessiz ve verimli, sakin kullanımda şehir dışında 4-4,5 litre yakıyor şehir içi ise 6,6,5 litre (ortalama 20-25 km de-yoğun trafikte yol bilgisayarında), yeni araç ise daha hafif ve rüzgar direnci daha küçük değer olduğundan 4 litrenin rahatlikla altına düşersiniz. ben performans, yakıt, ve konfor olarak çok memnunum eski tip  çakıllı asfalt yolda biraz yol sesi alıyor bunun dışında bir problemim yok, ayrıca toyota servislerdeki ilgi ve alaka gayet güzel bence her iki benzinli+lpg/dizel her ikiside alınır. Yeni kasa ne söyleyim bir bmw kadar dikkat çekiyor, fluence çok çirkin bir araba ben öncelikle tipten direkt elerdim.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler