Gönderen Konu: Otomatik park freni  (Okunma sayısı 17139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik park freni
« Yanıtla #60 : Kasım 13, 2017, 22:43:53 »
Yanlış bilmiyorsam otomatik park freni yani park frenini kendiliğinden çekmesi manuel araçlarda mevcut. Benim aracım otomatik 2.0 ben çok kez 3sn tuttum ama otomatikleşemedi bir türlü.  :)

Aracınız makyajsız T27 galiba?

Makyajla beraber otomatik kurma geldi
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 13, 2017, 22:43:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 13, 2017, 22:44:02 »
Tokay bey merhaba,
Özellikle kalkışta elle bırakmasını öneririm arka fren balatalarını çabuk bitiriyor.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 13, 2017, 22:53:29 »
ümit otansev bey,hemen sordum,elle bırakıyorum dedi,ben de sizin hatırlattığınızı ve arka fren balatalarını çabuk bitirdiğini anlattım.teşekkür ederiz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 14, 2017, 09:23:00 »

Aslında makyajlı kasa. Acaba ben mi yapamadım tekrar deneyim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2017, 09:43:41
Konuya biraz açıklama yapalım eski bilgileri tazeliyelim.
Bugün kendi aracımda denedim (2013 avensis-manuel)
Park frenini 3 sns kadar sürekli çekerseniz otomatik park freni DEAKTIF oluyor tekrar 3sn kadar çekerseniz tekrar AKTIF oluyor.
Aykut bey ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendiside çekti ancak gösterge panelinde herhangi bir ikaz vs çıkmadı.
Ancak anladığım kadarı ile 2,0 otomatik version larda HILL HOLDER var,dolayısı ile otomatik park freni yok.
Otomatik park freni manuel avensislerde hill holder yerine kullanım amaçlı yapılmış gibi sanki,bizim araçlarımızda hill holder maalesef yok.
Aykut bey servise soracaktı sanırım sonucu paylaşır.
Keyifli sürüşler dilerim.
@Aykut UÇAR (37947)

Aynen bizim durumlar bundan ibaret tahminimce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 15, 2017, 11:46:11 »

makyajlı t27 kullanıcı el kitabından alıntı:
makyajlı kasa avensiste otomatik kurma düz şanzımanlı modellerde mevcut.
@Kaan Kara (29002) nın dediği gibi kurma makyajla beraber geldi. (http://turkiye.toyota.com.tr/Files/KILAVUZ/AVENSIS/AVENSIS-OM20B44T_04-12.pdf)(sayfa 238)

Park frenini 3 sns kadar sürekli çekerseniz otomatik park freni DEAKTIF oluyor tekrar 3sn kadar çekerseniz tekrar AKTIF oluyor.
Aykut bey ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendiside çekti ancak gösterge panelinde herhangi bir ikaz vs çıkmadı.
Ancak anladığım kadarı ile 2,0 otomatik version larda HILL HOLDER var,dolayısı ile otomatik park freni yok.
Otomatik park freni manuel avensislerde hill holder yerine kullanım amaçlı yapılmış gibi sanki,bizim araçlarımızda hill holder maalesef yok.
@Aykut UÇAR (37947)

2.0 cvt araçlarda hill holder yok.
dik yokuşlarda geri kaçırabiliyor.

hill holder, auto hold bu gibi donanımlar frene basmasanız bile aracı yerinde tutuyor. otomatik vitesle bir ilgisi yok. Sanırım bu sistem de park freninden yararlanıyor.
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Kasım 15, 2017, 12:23:05 »
2.0 larda auto hold fonksiyonuda yokmu??
Aykut hocam sanırım auto hold var gibi bahsetmişti ayrıca Aykut hocamın aracı 2013 makyajlı kasa.
olmaması ilginç geldi bana.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 15, 2017, 13:49:41 »
2.0 larda auto hold fonksiyonuda yokmu??
Aykut hocam sanırım auto hold var gibi bahsetmişti ayrıca Aykut hocamın aracı 2013 makyajlı kasa.
olmaması ilginç geldi bana.
Selamlar

Ümit bey
https://turkiye.toyota.com.tr/KullaniciElKitabi/KullaniciElKitabi.aspx sitesinde bulunan avensis kullanıcı kitaplarına göz attım.
Toyota HAC (hill assist control) adını verdiği donanımı 2015 yılından itibaren avensislere eklemiş. 2013 modelde "Yokuşta kalkış destek sistemi" diye bir ifade göremedim.

Toyoa HAC yokuş kalkış destek sistemi:
bir önceki mesajımda "sanırım bu sistem park freninden faydalanıyor" demiştim, videoda cevabı var herhalde. Bu sistem geriye kayma tespit ettiğinde park frenine değil normal frenlere müdahale eder diyor.

vw passat hangi yıldan itibaren vardı bilmiyorum ama 2011 vw passat'ta auto hold fonksiyonunu görünce çok beğenmiştim.
yokuştaydık, ışıklarda bekliyorduk. vites D konumunda frene sonuna kadar bastık sistem devreye girdi. ayağımızı frenden çektik araç duruyordu. (el freni çekili değil)
gaza basınca direk kalktı araç.

2015'ten önceki düz şanzımanlı avensislerdeki otomatik park freni kurma, otomatik park freni çözme sistemi sadece motor çalıştırıldıktan sonra ilk hareket ederken ya da motor stop edildikten sonra otomatik devreye giren / çıkan bir sistem. umarım doğru anlamışımdır.   

1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Öğretmen ama MEMUR Değil :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 10, 2017, 23:49:17 »
@Aykut UÇAR (37947)
@Ümit Otansev (7007)
Öncelikle geç cevapladığım için kusura bakmayın lütfen. Oldukça yoğunum haftalardır. Ankara ALJ Toyota'ya sordum ve söyledikleri şey makyajlı t27'de ne hill holder ne de otomatik el freni yokmuş :S Bizim araçlar özel gıcık seri olarak gönderildi herhalde ülkeye. Her neyse durum bu ama biraz ayaküstü sohbet üzerine cevapladılar tekrar uğradığımda geniş geniş soracağım ..