Gönderen Konu: Otomatik park freni  (Okunma sayısı 17140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik park freni
« Yanıtla #20 : Mart 29, 2016, 22:21:22 »
Düğmeye basılı tutulsa direkt durmaya çalışmaz mı araç?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 29, 2016, 22:21:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 29, 2016, 22:27:15 »
Düğmeye basılı tutulsa direkt durmaya çalışmaz mı araç?
Hayır durmaz otomatik park freni aracı durdurduğunuzda sabit tutmak için manuel sistemle karıştırmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 29, 2016, 22:27:25 »
Selam
otomatik el freni araç hareket halinde iken basarsanız tepki vermez.Ancak kitabın dediği 3 sn ve üzeri basarsanız el frenini kurmaya başlıyor tuşu bırakınca bırakıyor bu olay başladıktan sonra kademeli olarak kur bırak yapılabiliyor.3 sn kitap verisi ancak denemelerimde 2 sn gibi bir değerde kurmaya başladı.
Bir diğer konu kışın karda kışta park frenini kurmak istemiyorsanız tuşu çekerek aracı stop edin park frenini kurmaz.Yada tersi arabayı çalışitırdığınızda biraz hareket yapayım derseniz fren tuşuna basarak kalkmayı denerseniz park freni bırakmaz aracın arkasını yere basmaya zorlar.Ama şööle bir el freni çekiyimde arabayı döndüreyim derseniz olmuyor cok denedim ı ıhh ayarlanamıyor :))))
Gene yolda seyir halinde iken start/stop butona 3 sn basarsanız yada kesikli olarak 3 defa tıklarsanız araç stop ediyor.
Bilginiz olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 29, 2016, 23:02:13 »

Gene yolda seyir halinde iken start/stop butona 3 sn basarsanız yada kesikli olarak 3 defa tıklarsanız araç stop ediyor.
Bilginiz olsun.
Bunu ben yolda denedim de allahtan hızım düşüktü :)

Direksiyon bir anda sertleşti ben kapattığına şaşırdım ama

Fren sertleşmeden hemen durdum :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 30, 2016, 00:22:48 »
benimde kafam karıştı şimdi şu el freni meselesinde

şimdi elektronik el freni dediğimiz olay hidrolik değil mi? bazı arkadaşlar telden filan bahsetmiş nasıl bi sistem var anlamadım ben   :blink: :blink:
Toyota varsa problem yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 30, 2016, 00:40:03 »
Opel İnsignia'larda belli bir süratin üzerinde iseniz (galiba o sürat 90 km üzeri) otomatik el freni tuşuna bastığınız anda araç arka tekerleri kitleyip bırakarak,

Acil Durum algıladığı için durmaya yardımcı oluyor.

ancak avensisteki bu şekildemi çalışıyor bilemiyorum!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 30, 2016, 01:52:53 »
Ekrem bey
Elektrikli park freni elektro mekanik.Yani elektrik motoru sayesinde telle el freni çekiliyor.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 30, 2016, 10:06:21 »
Opel İnsignia'larda belli bir süratin üzerinde iseniz (galiba o sürat 90 km üzeri) otomatik el freni tuşuna bastığınız anda araç arka tekerleri kitleyip bırakarak,

Yahu abi opel ile toyota bir olur mu el frenine motor takmış adamlar olayı bu! Allahtan makyajlı kasaya otomatik çekme özelliği gelmiş te biraz oradan kurtarmışlar.Yolda giderken basılı tutarsanız her şekilde kuruluyor yani el freni çekip aracı kaydırmak isterseniz diye.  Toyota(90 km hızla falan giderken frene yardimcinolsun gibi) da bunu düşünebilecek kapasite olacağını zannetmiyorum. En basit cam suyunun döküldüğü plastik. Dikkat ettin mi orası çukur sürekli su birikiyor. Kışın sürekli buz yapıyor.!  Bunu bile idrak edemeyen mühendisler varken toyota da böyle ince düşünceler aramak komik geliyor [emoji23]

Sunu kimse unutmasın toyota otomobil sanayiinin en az 10 yıl gerisinden geliyor!
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 30, 2016, 10:21:23 »

Abi opellerde hızınız ne olursa olsun butona basılı tuttuğunuzda aracı güvenli şekilde frenleme yapıp durduruyor. Abs etkisi yaratıyor. Ama astrada sevmediğim yönü otomatik bıraksada, otomatik kurmuyor stop edince illaki butona basıp kurmak gerek. Avensis de durum nasıl ? Birde merak ettiğim yokuş kalkış (HAC) görevini elektronik park freni mi gideriyor?
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 30, 2016, 12:03:35 »
Abi opellerde hızınız ne olursa olsun butona basılı tuttuğunuzda aracı güvenli şekilde frenleme yapıp durduruyor. Abs etkisi yaratıyor. Ama astrada sevmediğim yönü otomatik bıraksada, otomatik kurmuyor stop edince illaki butona basıp kurmak gerek. Avensis de durum nasıl ? Birde merak ettiğim yokuş kalkış (HAC) görevini elektronik park freni mi gideriyor?

Avensisde aracı stop ettiğinizde el frenini otomatik olarak kuruyor.Kalkış anındada hafif gaz verip ayagınızı debriyajdan kaldırıncada el freni kendi bırakıyor.Rampada kalkış esnasındada freni kurarsanız yokuş kalkış desteği görevi yapıyor.Otomatik kurma işlemi bildiğim kadarıyla makyajlı kasalarda mevcut.

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2016, 12:05:08
Evet belli modellerde var o özellik. Ama geçenlerde Cavit abi bu özelliği kapattırmıştı. Demek ki sevilmeyedebiliyor bu özellik. :asikadam: Bende refleks olmuş zaten parmakları V şekline getirip hem arabayı kapatıyorum hemde el frenini çekiyorum  ::) hatta o kadar refleks olmuş ki geçen bir arkadaşa iddia ettim bizde otomatik çekiyor diye  :rofl: :rofl: :rofl:

Murat yanlış hatırlıyorsun harhalde ben bu özelliği kapattırmadım aktif olarak kullanıyorum. :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 30, 2016, 12:14:04 »
Murat yanlış hatırlıyorsun harhalde ben bu özelliği kapattırmadım aktif olarak kullanıyorum. :D

Sanki bir ara bu iş için servise gitmiştin gibi hatırladım abi. Frenlerle alakalı :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 30, 2016, 12:18:20 »
Sanki bir ara bu iş için servise gitmiştin gibi hatırladım abi. Frenlerle alakalı :wacko:

Servise kapıdan gelen ses için bakım harici gitmiştim.Fren balatalarınıda özel serviste nibk taktırmıştım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 30, 2016, 13:51:45 »
Bu konudan Talat hocaya uğraş çıkacak gibi görünüyor. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 30, 2016, 14:42:03 »

Selçuk bizdeki durum; otomatik el frenini yokuş kalkış destek sistemi olarak kullanabiliyoruz.
Ancak opellerdeki gibi ani frenlemede takviye kuvvet olarak kullanılamıyor galiba anladığım kadarıyla.
Olsa güzel olurdu.
@Ümit Otansev (7007) dediği gibiyse zaten acil durumda bir elin direksiyonda bir elin 3 saniye tuşun üzerinde basılı kalması çok zor gibi görünüyor.
Opel bunu çok güzel düşünüp tasarlamış!

hani bazen aklımdan geçmiyor değil İnsignia 1.6 benzinli Cosmo ve Opc Dış Paket  :islik:
Ahh be ahhh...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 30, 2016, 17:53:07 »
hani bazen aklımdan geçmiyor değil İnsignia 1.6 benzinli Cosmo ve Opc Dış Paket  :islik:
Ahh be ahhh...
İnsignia bambaşka bir dünya benim tercihim opc dış paket yerine stil paket olurdu. Şuan için makyajlı 1.6t SIDI 170hp benzinli cosmo ikinci elde düşük kmli alınabilir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-hatasiz-insignia-27.000-km-sunroof-genis-ekran-cosmo-285671794/detay
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 30, 2016, 20:08:11 »
İnsignia bambaşka bir dünya benim tercihim opc dış paket yerine stil paket olurdu. Şuan için makyajlı 1.6t SIDI 170hp benzinli cosmo ikinci elde düşük kmli alınabilir.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-hatasiz-insignia-27.000-km-sunroof-genis-ekran-cosmo-285671794/detay
Bunu aldıktan Sonra bir de işlek bir yerde benzinlik almak gerekebilir :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 19:33:53
Bu konudan Talat hocaya uğraş çıkacak gibi görünüyor. :islik:
Bu durum araç ecusu ile ilgili. Başka türlü halletmeye çalışmak felaket olur. Araç ecusu birden fazla bilgiyi toplayarak el frenini çekiyor onun için riskli
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 30, 2016, 20:33:03 »
Benim aklıma traktörlerdeki ön çekeri düğmeyle devreye alan elektro hidrolik sistemi olur düşüncesi varda,arabamda hiç bi donanım  yokki onu ekleyeyim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 30, 2016, 20:41:34 »
Benim aklıma traktörlerdeki ön çekeri düğmeyle devreye alan elektro hidrolik sistemi olur düşüncesi varda,arabamda hiç bi donanım  yokki onu ekleyeyim  :)

Demek ki Toyota'nın YALIN ÜRETİM felsefesi senin arabayla başlamış  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 30, 2016, 21:07:12 »
Demek ki Toyota'nın YALIN ÜRETİM felsefesi senin arabayla başlamış  :rofl: :rofl:
Aynen öyle vatandaş 82 yılında Renault 12 gts modeline klima ve otomatik cam eklemiş,benimkinde 4 cam manuel hidrolik direksiyon yok.Cama su sıkınca silgi otomatik çalışmıyor önceki sahibi teypsiz modelini almış,önlerde  hoparlör yeri ve radyo anteni dahi yoktu (opsiyonel furyası). Allah'tan merkezi kilitle hidrolik debriyajı standart koymuşlar. :rofl:Türk'ler dünyaya nam salmış nasılsa bi yolunu bulurlar düşüncesi günümüzde halen devam ediyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 30, 2016, 21:50:22 »
Bunu aldıktan Sonra bir de işlek bir yerde benzinlik almak gerekebilir :)
SIDI motor opelin en gelişmiş yeni benzinli motoru şehir içinde 9litreyi gözden çıkarırsanız rahatlıkla binilebilir. 1.6t 180 bg ecotec ile karıştırılmamalı. Hatta bunun yeni astra k modelinde 1.4lt hacimlisi mevcut.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY