0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Düğmeye basılı tutulsa direkt durmaya çalışmaz mı araç?
Gene yolda seyir halinde iken start/stop butona 3 sn basarsanız yada kesikli olarak 3 defa tıklarsanız araç stop ediyor.Bilginiz olsun.
Opel İnsignia'larda belli bir süratin üzerinde iseniz (galiba o sürat 90 km üzeri) otomatik el freni tuşuna bastığınız anda araç arka tekerleri kitleyip bırakarak,Acil Durum algıladığı için durmaya yardımcı oluyor.ancak avensisteki bu şekildemi çalışıyor bilemiyorum!
Abi opellerde hızınız ne olursa olsun butona basılı tuttuğunuzda aracı güvenli şekilde frenleme yapıp durduruyor. Abs etkisi yaratıyor. Ama astrada sevmediğim yönü otomatik bıraksada, otomatik kurmuyor stop edince illaki butona basıp kurmak gerek. Avensis de durum nasıl ? Birde merak ettiğim yokuş kalkış (HAC) görevini elektronik park freni mi gideriyor?
Evet belli modellerde var o özellik. Ama geçenlerde Cavit abi bu özelliği kapattırmıştı. Demek ki sevilmeyedebiliyor bu özellik. Bende refleks olmuş zaten parmakları V şekline getirip hem arabayı kapatıyorum hemde el frenini çekiyorum hatta o kadar refleks olmuş ki geçen bir arkadaşa iddia ettim bizde otomatik çekiyor diye
Murat yanlış hatırlıyorsun harhalde ben bu özelliği kapattırmadım aktif olarak kullanıyorum.
Sanki bir ara bu iş için servise gitmiştin gibi hatırladım abi. Frenlerle alakalı
hani bazen aklımdan geçmiyor değil İnsignia 1.6 benzinli Cosmo ve Opc Dış Paket Ahh be ahhh...
İnsignia bambaşka bir dünya benim tercihim opc dış paket yerine stil paket olurdu. Şuan için makyajlı 1.6t SIDI 170hp benzinli cosmo ikinci elde düşük kmli alınabilir. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-hatasiz-insignia-27.000-km-sunroof-genis-ekran-cosmo-285671794/detay
Bu konudan Talat hocaya uğraş çıkacak gibi görünüyor.
Benim aklıma traktörlerdeki ön çekeri düğmeyle devreye alan elektro hidrolik sistemi olur düşüncesi varda,arabamda hiç bi donanım yokki onu ekleyeyim
Demek ki Toyota'nın YALIN ÜRETİM felsefesi senin arabayla başlamış
Bunu aldıktan Sonra bir de işlek bir yerde benzinlik almak gerekebilir