Gönderen Konu: Baby on Board  (Okunma sayısı 5891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Baby on Board
« : Mayıs 05, 2014, 10:54:18 »
Değerli arkadaşlar. Bir çok aile aracının arkasında  "Baby on Board" yazısını görmekteyiz. Ancak özellikle yabancı kökenli kelimelerin Güzel Türkçem yerine kullanılmaya çalışılmasından da (Jargon ve terimler hariç) hiç haz almıyorum. Burada özellikle şu kelimeye bir açıklık getirmek istedim. "Baby on Board". Bu kelime aslında ülkemizde arabada bebek var anlamı taşıyor. Ancak asıl anlamı tahtanın üzerinde bebek vardır. Peki neden tahta:

Özellikle yitiğimiz olan ilim, bilim vb. özelliklerini almamız ve geliştirmemiz gereken Avrupa'nın kendi öz kültürlerini genellikle "Yanlış" şekilde kendimize aldığımız için anlamsız, eciş bücüş tarzlar ortaya çıkıyor. Bu bağlamda özellikle batı medeniyetinde zamanında banyo kültürünün çok zayıf olmasından dolayı banyoya gerekli önem verilmemiştir. O zamanlar geniş ahşaptan küpler içerisinde yıkanırlar ve temizliklerini yaparlardı. Senede çok az sayıda yıkandıkları da bilinmektedir.

Banyo zamanında içi su dolu o küplerde ilk önce evin erkeği ardından oğulları ve diğer erkekler, daha sonra kadınlar, sonra çocuklar ve en son olarak da bebekler aynı suda yıkanıyordu. Bu esnada su o kadar kirli hale geliyordu ki içinde gerçekten bir şeyleri kaybetmek mümkündü. İngilizce'deki 'banyo suyuyla birlikte bebeği de atmayın' (Don't throw the baby out with the bathwater) deyimi buradan gelmektedir. Bunu askeri okuldayken bir subayımız anlatmıştı ve öteden beri merak ettiğim bir şeyi öğrenmiş oldum ve buradan da araçlarımızda güncel olarak kullandığımız bir kelimeyi sizlerle paylaşmak istedim.

Herkese saygılar.

Toyota Club Türkiye

Baby on Board
« : Mayıs 05, 2014, 10:54:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Baby on Board
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2014, 11:04:20 »
Mustafa bey , board ingilizcede tahta anlamına geliyor ancak mesela elektronik devrelerin yerleştirildiği baskı devre paketlerinede board denir, ingilizcede bir kelime kullanıldığı yere göre değişiklik gösterdiği için bence baby on board ile kastedilen şey araç platformunu andırıyor bana,  bu şasede bu platformda bu yapı üstünde çocuk var gibi algılıyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2014, 11:17:22 »
Mustafa bey , board ingilizcede tahta anlamına geliyor ancak mesela elektronik devrelerin yerleştirildiği baskı devre paketlerinede board denir, ingilizcede bir kelime kullanıldığı yere göre değişiklik gösterdiği için bence baby on board ile kastedilen şey araç platformunu andırıyor bana,  bu şasede bu platformda bu yapı üstünde çocuk var gibi algılıyorum ben.

Doğrudur Mesut bey board ingilizcede çok daha başka anlamlara da gelmekte. Ancak önemli olan baby on board kelimesinin hikayesidir. Bende askeri okuldan önce ara sıra düşünürdüm. Neden baby on board ancak cümlenin nereden geldiğini öğrendiğimde ne anlama geldiğini daha iyi anladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2014, 11:49:40 »
Board (noun) ile Boarding (hem noun, hem verb) farklı kelimeler,

Board dediğiniz gibi tahta demek.

Boarding ise binmek anlamına gelir.

Bir anlamı daha var, "boarding school" denirse, yatılı okul anlamına gelir.

Bir de deyimi vardır, "Are you on board with me?" örneği gibi "on board" olmak hem binmiş olmak anlamı taşıyor olabilir, hem de destek olma, birlik olma anlamı taşıyabilir. Baby on board da bu ilk seçenekten gelmiş bir deyimdir yani.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2014, 13:14:30 »
Board (noun) ile Boarding (hem noun, hem verb) farklı kelimeler,

Board dediğiniz gibi tahta demek.

Boarding ise binmek anlamına gelir.

Bir anlamı daha var, "boarding school" denirse, yatılı okul anlamına gelir.

Bir de deyimi vardır, "Are you on board with me?" örneği gibi "on board" olmak hem binmiş olmak anlamı taşıyor olabilir, hem de destek olma, birlik olma anlamı taşıyabilir. Baby on board da bu ilk seçenekten gelmiş bir deyimdir yani.

Sohbet ettiğimiz subay benim belirttiğim şekilde bu kelimeyi anlamlandırmıştır. Ancak belirttiğiniz anlamda bile kullanılmış olsa da Türkçe kelimeler varken neden "Baby on Board". Hiç İngilizce bilmeyen birisi Baby on Board a ne anlam yükleyecek? Bu bir ikaz cümlesidir. İkaz herkesin anladığı dilden ya da işaretten oluşur. Aynı zamanda ilk iletimde belirttiğim örnek gerçek olmak ile beraber bu anlamı da içermektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2014, 13:22:50 »
Ha bir de "aboard" kelimesi var, ben biraderi çağırayım en iyisi, kendisi İngilizce dilbilimcidir :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2014, 13:29:28 »
Ha bir de "aboard" kelimesi var, ben biraderi çağırayım en iyisi, kendisi İngilizce dilbilimcidir :D

:) :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2014, 13:33:38
Aslında vurgulamak istediğim Türkçe konuşmak ve yazmak varken neden İngilizce? İngilizce'yi en iyi şekilde öğrenelim, anlayalım ama günlük yaşantımızda bizim dilimiz Türkçe'dir. Türkçe konuşup yazmakta anlaşılabilirlik açısından daha faydalıdır, en azından ülkemizde. Birde işin şu boyutundan bakalım. İngiltere'de aracınızın arkasına "Dikkat Çocuk Var" ya da "Dikkat Basık Araç" demek ne kadar mantıklı? Kim ne anlar? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2014, 14:54:08 »
:) :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2014, 13:33:38
Aslında vurgulamak istediğim Türkçe konuşmak ve yazmak varken neden İngilizce? İngilizce'yi en iyi şekilde öğrenelim, anlayalım ama günlük yaşantımızda bizim dilimiz Türkçe'dir. Türkçe konuşup yazmakta anlaşılabilirlik açısından daha faydalıdır, en azından ülkemizde. Birde işin şu boyutundan bakalım. İngiltere'de aracınızın arkasına "Dikkat Çocuk Var" ya da "Dikkat Basık Araç" demek ne kadar mantıklı? Kim ne anlar? :)

şimdi burda mevzuya parmakmı basalım, parmakmı sokalım bilemedim, ama ingiltere gibi toplumuna insan gibi davranan ülkelerde, arabada bebek var yazısı komik gelir tabi, ancak bunun nedeni insanların birbirine saygılı olması , trafik kurallarına uyması ve yapılan yanlışların cezasız kalmamasından kaynaklanıyor, yani orada kırmızıda geçti iseniz ceza yersiniz, başka bir araçtaki insanların canına kasti bir şekilde zar verirseniz hapislerde sürünürsünüz bu nedenle arabada bebek var kelimesi komik oluyor, ancak güzel Yurdumda tecavüzcülerin bile serbest kaldığını, katillerin serbest kaldığını ve aile bakanının kızlarınıza tecavüze uğramaması için çığlık atmayı öğretin diyebilen bir bakanı varken memleketin içinde olduğu durumu düşünürsek, bence arabada bebek var yazısı her nekadar bu tarz ayılara engel olmayacaksada en azından belki dikkatini çeker düşüncesiyle yapıştırılıyor ki bende aracıma dikkat prenses var yazısı yapıştırmıştım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2014, 15:06:20 »
  Son buluşmada da benzer bir konu konuşulmuştu dil kullanımı üzerine. Bu noktalara dikkat etmek güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2014, 15:06:55 »
Aslında sadece ülkemize has bir uyarı değil. Bu tip yazılar 1984'den bu yana güvenlik amaçlı olmak üzere başta İngiltere, İtalya olmak üzere bir çok avrupa ülkelerinde kullanılmakta. Hatta başka versiyonları da mevcut. "Little Person on board" "Princess on board" "Pit Bull on board" vb. Ancak daha önceden de belirttiğim gibi onların bu ikazları kendi dillerinde yapıyor olmaları, bizim ise onların dilinde. İlginç ve hatalı kısım burada.

Araçta pitbull cinsi köpek olacak ve siz aracınıza "Pit Bull on board" yazacaksınız. Hırsız köpeği görmeyecek ve kapıyı açacak sonuç??? :)

Yani İngilizce uyarı bu dili hiç bilmeyen birisi için etkili olmayacak, sadece etkileyici olacaktır. Etkileyici, farklı olmak içinse güzelim Türkçemize yazık etmememiz gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2014, 15:07:23 »
şimdi burda mevzuya parmakmı basalım, parmakmı sokalım bilemedim, ama ingiltere gibi toplumuna insan gibi davranan ülkelerde, arabada bebek var yazısı komik gelir tabi, ancak bunun nedeni insanların birbirine saygılı olması , trafik kurallarına uyması ve yapılan yanlışların cezasız kalmamasından kaynaklanıyor, yani orada kırmızıda geçti iseniz ceza yersiniz, başka bir araçtaki insanların canına kasti bir şekilde zar verirseniz hapislerde sürünürsünüz bu nedenle arabada bebek var kelimesi komik oluyor, ancak güzel Yurdumda tecavüzcülerin bile serbest kaldığını, katillerin serbest kaldığını ve aile bakanının kızlarınıza tecavüze uğramaması için çığlık atmayı öğretin diyebilen bir bakanı varken memleketin içinde olduğu durumu düşünürsek, bence arabada bebek var yazısı her nekadar bu tarz ayılara engel olmayacaksada en azından belki dikkatini çeker düşüncesiyle yapıştırılıyor ki bende aracıma dikkat prenses var yazısı yapıştırmıştım :)

Her kelimesine katılıyorum... Teşekkür butonunu bulamadım; buradan teşekkür ediyorum...  :tamam:
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2014, 15:23:48 »
Her kelimesine katılıyorum... Teşekkür butonunu bulamadım; buradan teşekkür ediyorum...  :tamam:

:alkis:  :alkis:   :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 05, 2014, 15:53:55 »
Aslında sadece ülkemize has bir uyarı değil. Bu tip yazılar 1984'den bu yana güvenlik amaçlı olmak üzere başta İngiltere, İtalya olmak üzere bir çok avrupa ülkelerinde kullanılmakta. Hatta başka versiyonları da mevcut. "Little Person on board" "Princess on board" "Pit Bull on board" vb. Ancak daha önceden de belirttiğim gibi onların bu ikazları kendi dillerinde yapıyor olmaları, bizim ise onların dilinde. İlginç ve hatalı kısım burada.

Araçta pitbull cinsi köpek olacak ve siz aracınıza "Pit Bull on board" yazacaksınız. Hırsız köpeği görmeyecek ve kapıyı açacak sonuç??? :)

Yani İngilizce uyarı bu dili hiç bilmeyen birisi için etkili olmayacak, sadece etkileyici olacaktır. Etkileyici, farklı olmak içinse güzelim Türkçemize yazık etmememiz gerekir.
Türkçe'nin doğru ve yerinde kullanımı, kendi öz dilimizi kullanmak yerine İngilizce sloganlara meyletmenin yanlışlığı konusundaki görüşlerinize katılmamak mümkün değil... Lâkin "neden İngilizce sloganlar kullanıyoruz" yerine, "insanlarımızı bu tür uygulamalara iten etkenleri (mesela millî eğitimin yerellikten uzak olması) sorgulamalıyız...

Biz çocuklarımıza yetişkin olana kadar "Batılı olmayı, Doğu'dan yani özümüzden uzaklaşmayı" öğrettiğimiz için, bu tür uygulamaları yapanlara kızmadan önce bir kez daha düşünmemizde fayda var...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2014, 16:08:07 »
Milli eğitimin yerellikten uzak olup olmaması tartışılır, bu siyasi ve politik bir konudur. Ancak önemli olan husus bilinçli ve belirli bir sosyokültürel yapıya haiz kişilerin bile özenti ve yabancılık eğilimleridir. Bu rahatlıkla yükseklisans tez konusu bile olabilir, belki de yapılmıştır.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2014, 16:09:58
Aynı zamanda devlet kişiyi bir noktaya kadar eğitir ancak, devletin eğittiği bireylerin kontrolü ise ailelere aittir. Ailelerin de bu konularda çok dikkatli olması gerekmektedir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2014, 16:13:04
Hatta ve hatta bireylerin bile kendilerini eğitmeleri, doğruyu yanlışı bulmaları en azından araştırmaları doğru bir eylem olacaktır. Böylelikle kişi kendini geliştirebilir. Bunu da yaparken kendi öz kültürümüzü nirengi noktası olarak belirlemeliyiz. Bunlar yapılırsa kimse merak etmesin, çevre de düzelecektir, sosyal yapıdaki bozukluklar da. Basiret önemli bir husustur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2014, 16:17:49 »
Milli eğitimin yerellikten uzak olup olmaması tartışılır, bu siyasi ve politik bir konudur. Ancak önemli olan husus bilinçli ve belirli bir sosyokültürel yapıya haiz kişilerin bile özenti ve yabancılık eğilimleridir. Bu rahatlıkla yükseklisans tez konusu bile olabilir, belki de yapılmıştır.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2014, 16:09:58
Aynı zamanda devlet kişiyi bir noktaya kadar eğitir ancak, devletin eğittiği bireylerin kontrolü ise ailelere aittir. Ailelerin de bu konularda çok dikkatli olması gerekmektedir.
Millî Eğitim asla siyasi bir konu değildir, çünkü çocuklarımızın eğitim ve öğretimini belirleyen bir kurumdur... Ayrıca millî eğitimin yerellikten uzak olduğunu işin içinde olan biri olarak vurguluyorum; çünkü ben bir öğretmenim... Eğer millî eğitimi siyaset platformu içinde düşünürsek çok yanlış bir gayret içine girmiş oluruz...

Ayrıca bugün özenti ve yabancılık eğitimin olan (ya da öyle olduğunu düşündüğümüz) kişiler de yetişkinliklerinden önce millî eğitim müfredatıyla yetiştirildiler... Suçun tamamını (tabi eğer ortada bir suç varsa) bireylerde aramak, onları bugünkü kültürel seviyelerine eriştiren sistemi göz ardı etmek olur ki bu da o bireylere yapılmış bir haksızlıktır...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 05, 2014, 16:24:34 »
Konu anlamlı ve yerinde lakin aynı sarı levhanın üstelik Türkçe versiyonunu da kullandım bir süre, yazının Türkçe olması inanın bir işe yaramıyor.

Çocuğum küçükken arkadaki sürücüler daha rahat görsün diye özellikle aracın sol tarafına asmıştım, o zaman ki aracım hatcback olduğu için arka sürücüye olabildiğince yakındı uyarı levhası.

O levha olduğu sürece arkadaki sürücülerden bu uyarıyı dikkate aldıklarına dair herhangi bir davranış farkı hissedemedim.
Hatta bir seferinde yaşadığım olayı anlatayım yeri gelmişken.

Çok yakın bir arkadaşımın düğününden çıkmıştım, saat 22:00 sıralarında İstanbul Çayırbaşı yakınlarında sahil yoluna bir paralel sokaktan gidiyordum, yol çok bozuktu ve çocuğum uyuduğu için uyanmamasına dikkat ederek yavaş gidiyordum, arkamdan sürekli olarak selektör yapan taksiciye önce dörtlüleri yakarak normal bir durum olmadığını anlatmaya çalıştım ancak anlamadı tabiki, sonrasında elimle selektör yapmamasını işaret ettim.
Bulduğu ilk fırsatta yanımdan geçerken uzun süre kornaya bastı "araba kullanma yeteneği olan hayvan", hayvan diyorum zira bunun insanlıkla pek alakası yok. bu korna sesine çocuğum ağlayarak uyandı doğal olarak, benim de tepem attı, beni geçmiş olmasına rağmen camdan bağırarak durmasını söyledim o da haliyle daha da hızlandı ve kaçtı. Yol bozuk olduğu için çok hızlanamadım ve yakalayamadım hayvanı, yakalasaydım o arkadaki levhayı yedirecektim kendisine.

Bu örnekte gördüğünüz gibi oradaki levhanın Türkçe olması da pek birşey ifade etmiyor, önemli olan diğer araçları kullananların insan olması. Bu yazımı konunun ana fikrine muhalefet olsun diye yazmıyorum ama ülkedeki İnsani yönden cahil nüfus sayısı çok olunca sizin çabalarınız boşa gidiyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 05, 2014, 16:29:45 »
Millî Eğitim asla siyasi bir konu değildir, çünkü çocuklarımızın eğitim ve öğretimini belirleyen bir kurumdur... Ayrıca millî eğitimin yerellikten uzak olduğunu işin içinde olan biri olarak vurguluyorum; çünkü ben bir öğretmenim... Eğer millî eğitimi siyaset platformu içinde düşünürsek çok yanlış bir gayret içine girmiş oluruz...

Ayrıca bugün özenti ve yabancılık eğitimin olan (ya da öyle olduğunu düşündüğümüz) kişiler de yetişkinliklerinden önce millî eğitim müfredatıyla yetiştirildiler... Suçun tamamını (tabi eğer ortada bir suç varsa) bireylerde aramak, onları bugünkü kültürel seviyelerine eriştiren sistemi göz ardı etmek olur ki bu da o bireylere yapılmış bir haksızlıktır...

Milli Eğitim siyasi bir kurum olmamalıdır. Bu konudaki söylemim milli eğitimin siyasallaşması  ya da siyasi olması için değildir. Ancak milli eğitim siyasal taraflara çekilerek konunun başka başka yerlere gitmesini istemiyorum.

Evet milli eğitim siyasi kesinlikle olmamalı ancak milli eğitimin politikası olmalı. Politiklik ve politika her nekadar siyaset ile birlikte anılsa da aslında farklı anlamlar ihtiva eden hususlardır. Siyaset bilimi bambaşka husustur. Milli eğitim politikasının ise belirlenirken adı üstünde milli olması, öz kültürünün olması demektir. Ben sizin kadar milli eğitim sistemi içerisinde yer almıyorum. Ancak en nihayetinde bu sistemde on yıldan fazladır eğitim gören bir kişiyim. Evet bizim eğitim sistemimiz ben okuduğum dönemlerde en azından sadece yakın tarihini şöyle böyle anlatmaya çalışan bir politikaya sahipti. Asıl köklerini hep öteledi. Bu yüzdendir ki bugün bir ingiliz milliyetçisinden daha fazla ingilizci insanlar var malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 05, 2014, 16:33:41 »
Konu anlamlı ve yerinde lakin aynı sarı levhanın üstelik Türkçe versiyonunu da kullandım bir süre, yazının Türkçe olması inanın bir işe yaramıyor.

Çocuğum küçükken arkadaki sürücüler daha rahat görsün diye özellikle aracın sol tarafına asmıştım, o zaman ki aracım hatcback olduğu için arka sürücüye olabildiğince yakındı uyarı levhası.

O levha olduğu sürece arkadaki sürücülerden bu uyarıyı dikkate aldıklarına dair herhangi bir davranış farkı hissedemedim.

Çok yakın bir arkadaşımın düğününden çıkmıştım, saat 22:00 sıralarında İstanbul Çayırbaşı yakınlarında sahil yoluna bir paralel sokaktan gidiyordum, yol çok bozuktu ve çocuğum uyuduğu için uyanmamasına dikkat ederek yavaş gidiyordum, arkamdan sürekli olarak selektör yapan taksiciye önce dörtlüleri yakarak normal bir durum olmadığını anlatmaya çalıştım ancak anlamadı tabiki, sonrasında elimle selektör yapmamasını işaret ettim.
Bulduğu ilk fırsatta yanımdan geçerken uzun süre kornaya bastı "araba kullanma yeteneği olan hayvan", hayvan diyorum zira bunun insanlıkla pek alakası yok. bu korna sesine çocuğum ağlayarak uyandı doğal olarak, benim de tepem attı, beni geçmiş olmasına rağmen camdan bağırarak durmasını söyledim o da haliyle daha da hızlandı ve kaçtı. Yol bozuk olduğu için çok hızlanamadım ve yakalayamadım hayvanı, yakalasaydım o arkadaki levhayı yedirecektim kendisine.

Bu örnekte gördüğünüz gibi oradaki levhanın Türkçe olması da pek birşey ifade etmiyor, önemli olan diğer araçları kullananların insan olması. Bu yazımı konunun ana fikrine muhalefet olsun diye yazmıyorum ama ülkedeki İnsani yönden cahil nüfus sayısı çok olunca sizin çabalarınız boşa gidiyor maalesef.

evet bu durumla bende çok karşılaştım, aynı olay benimde başıma geldi birkaçdefa , yani arkanızdakinin tek derdi hızlıca gitmek, arabada ne taşıyorsunuz canmı malmı önemi yok onun için yoldan çekilmesi gereken bir demir parçası

bu arada durum sadece bundan ibaret değilki , kaçdefa apartmanın otopark kapısına park etmiş otmobil sahipleriyle kavga ettim anlatamam hatta eşim budurumdan çok rahatsız olmuşki otopraka her giriş çıkışta inşallah biri yerimize veya kapıya parketmemiştir diye duğa ediyorum diyor ,  buraya park edilmemesi gerektiğine dağir 3 adet tabela yaptırmama rağmen park etmeler devam ediyor , yahu benim çocuğum var , başkasının yaşlı anası babası var, sen ne hakla benim yerime yada otopark kapısına park edersin ? geçen gece saat 01:00 suları kızımın ateşi 40.5 dereceye çıktı ve acilen hastaneye gitmem gerekti , böyle bir durumda otoparkın önünde araç olsa inanın o sinirle o arabı paramparça ederim, hiçkimse bir başkasının hakkını gasp etmeye hakkı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 05, 2014, 16:36:04 »

Belirttiklerinize katılıyorum. İşte bizim kültürümüzde bir kimseyi rahatsız etmek kul hakkına girer. Bir kimsenin evinin penceresine bakmak dahi kul hakkıdır. Bunu bilen biri için levhalara bile gerek yoktur, yol hakkı kiminse ona yol verecektir. Bu kuralları bilmiyorsa bu saygıdan dolayı öğrenecek, öğrenmeye çalışacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 05, 2014, 16:45:47 »
Milli Eğitim siyasi bir kurum olmamalıdır. Bu konudaki söylemim milli eğitimin siyasallaşması  ya da siyasi olması için değildir. Ancak milli eğitim siyasal taraflara çekilerek konunun başka başka yerlere gitmesini istemiyorum.

Evet milli eğitim siyasi kesinlikle olmamalı ancak milli eğitimin politikası olmalı. Politiklik ve politika her nekadar siyaset ile birlikte anılsa da aslında farklı anlamlar ihtiva eden hususlardır. Siyaset bilimi bambaşka husustur. Milli eğitim politikasının ise belirlenirken adı üstünde milli olması, öz kültürünün olması demektir. Ben sizin kadar milli eğitim sistemi içerisinde yer almıyorum. Ancak en nihayetinde bu sistemde on yıldan fazladır eğitim gören bir kişiyim. Evet bizim eğitim sistemimiz ben okuduğum dönemlerde en azından sadece yakın tarihini şöyle böyle anlatmaya çalışan bir politikaya sahipti. Asıl köklerini hep öteledi. Bu yüzdendir ki bugün bir ingiliz milliyetçisinden daha fazla ingilizci insanlar var malesef.

Haklısınız... Dediklerinize katılıyorum...
CVT