Gönderen Konu: Baby on Board  (Okunma sayısı 5828 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Baby on Board
« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2014, 16:58:39 »
İngilizce-Türkçe fark etmez. Trafikteki birinin dikkatli olması için bir aracın içerisinde bebeğin mi olması gerekiyor? yetişkinlerin canı can değil mi? böyle bir uyarı başka ülkelerde var mı? yoksa bize gülerler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2014, 16:58:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 05, 2014, 17:15:43 »
Amerikada bu tarz araç etiketleri oldukça yaygındır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 05, 2014, 18:03:42 »
Değerli arkadaşlar. Bir çok aile aracının arkasında  "Baby on Board" yazısını görmekteyiz. Ancak özellikle yabancı kökenli kelimelerin Güzel Türkçem yerine kullanılmaya çalışılmasından da (Jargon ve terimler hariç) hiç haz almıyorum. Burada özellikle şu kelimeye bir açıklık getirmek istedim. "Baby on Board". Bu kelime aslında ülkemizde arabada bebek var anlamı taşıyor. Ancak asıl anlamı tahtanın üzerinde bebek vardır. Peki neden tahta:

Özellikle yitiğimiz olan ilim, bilim vb. özelliklerini almamız ve geliştirmemiz gereken Avrupa'nın kendi öz kültürlerini genellikle "Yanlış" şekilde kendimize aldığımız için anlamsız, eciş bücüş tarzlar ortaya çıkıyor. Bu bağlamda özellikle batı medeniyetinde zamanında banyo kültürünün çok zayıf olmasından dolayı banyoya gerekli önem verilmemiştir. O zamanlar geniş ahşaptan küpler içerisinde yıkanırlar ve temizliklerini yaparlardı. Senede çok az sayıda yıkandıkları da bilinmektedir.

Banyo zamanında içi su dolu o küplerde ilk önce evin erkeği ardından oğulları ve diğer erkekler, daha sonra kadınlar, sonra çocuklar ve en son olarak da bebekler aynı suda yıkanıyordu. Bu esnada su o kadar kirli hale geliyordu ki içinde gerçekten bir şeyleri kaybetmek mümkündü. İngilizce'deki 'banyo suyuyla birlikte bebeği de atmayın' (Don't throw the baby out with the bathwater) deyimi buradan gelmektedir. Bunu askeri okuldayken bir subayımız anlatmıştı ve öteden beri merak ettiğim bir şeyi öğrenmiş oldum ve buradan da araçlarımızda güncel olarak kullandığımız bir kelimeyi sizlerle paylaşmak istedim.

Herkese saygılar.

sadece dilimiz yozlaşsa yine iyi biz daha da yozlaştık birbirimize tahammul edememe birbirimizi düşman görme birbirimize haksızlık etme daha neler neler....en basiti trafik ya da komşuluk ilişkileri özellikle büyük şehirler bitmiş  :-\
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 06, 2014, 08:53:55 »
İngilizce-Türkçe fark etmez. Trafikteki birinin dikkatli olması için bir aracın içerisinde bebeğin mi olması gerekiyor? yetişkinlerin canı can değil mi? böyle bir uyarı başka ülkelerde var mı? yoksa bize gülerler.
Yukarıda da belirtmiştim. 1984 de I. Safety Corporation' kurulundan sonra İngiltere olmak üzere bir çok avrupa ülkesinde bu tip uyarılar ihtiva eden levhalar kullanılmıştır ve bildiğim kadarıyla da hala kullanılmakta. Fakat onlar kendi dillerinde biz onların dillerinde kullanmaktayız. Aslında gülünç olan bu ve buna dikkat çekmek istiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 09:19:36

sadece dilimiz yozlaşsa yine iyi biz daha da yozlaştık birbirimize tahammul edememe birbirimizi düşman görme birbirimize haksızlık etme daha neler neler....en basiti trafik ya da komşuluk ilişkileri özellikle büyük şehirler bitmiş  :-\

İşte burada Zühtü öğretmenimin de belirttiği gerçekler ortaya çıkmakta. Biz kendi yerel öz kültürümüzü çocuklarımıza tekrar öğretmeliyiz. Bilmiyor isek araştırmalıyız ki onlarda buna dikkat etsinler. Bugün insan hakları evrensel bildirgesinin büyük kısmı bizim kendi öz kültürümüzü oluşturan etkenler ve avrupalılar bunu hazırlamadan belki binlerce sene evvelden bu yana biz bunları kullanmaktaydık ve anadolu dahil ülkemizin en uç noktasına kadar bu güzel hasletler hala kullanılmakta. Ancak geldiğimiz noktada galiba kendimizi unuttuğumuzdan bütün bu güzel hasletleri batıya mâl etme yoluna gidenler ve onların kültürüne özenenler maalesef çok fazla. Aslında bir çok vatandaşımızın imrendiği o avrupa medeniyeti belki de bu bildirgeyi bizim kültürümüzü araştırarak yapmışlardır. Biliyorum ki onlar bizi ve bizi biz yapan değerleri bizden iyi bilmekteler ve bizleri bu değerlerden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapan tarafları da yok değil. Bunu paranoya olarak niteleyen arkadaşlarımız olabilir. Ancak bu milletin bahsi geçen medeniyetlerden son bir asır içerisinde çektiklerine, onlara karşı yaptığımız adaletsiz savaşları bir hatırlamakta fayda var.

Japonlar Nagazaki ve Hiroşimaya atılan atom bombasından sonra bu yerleri açık müze haline getirmediler mi? Çocuklarını periyodik olarak buralara götürdüklerini ve gaflete düşmemeleri konusunda onları en gerçekçi şekilde uyardıklarını biliyoruz? Biz Çanakkale Şehitliği'ne gidiyoruz ve ortama bir bakın. Anzaklar bile bazı vatandaşımızdan belki de daha saygılı davranıyorlar ve yerel kültürlerini korumada onlar çok inatçı davranmaktalar. En güzel yerlerde anzakların mezarlıkları mevcut. Biz de ise dört bacaklı anıt yapıyı bile tam olarak bitirilemedi de yarım kaideyi anıt olarak bildik. En güzel yerlerde anzaklar mezarlıklarını anıtlarını diktiler dikmesine ama o kaide üzerine çok büyük bir Mehmetçik anıtı koydurulmadı. Neden? Mehmetçiklerimiz Allahcc. hepsinden razı olsun mekanları cennet olsun onlar Allah rızası için, vatanları için, kendi ve gelecek nesillerinin namusu için gencecik yaşta şehit düştüler. Bizler onlar sayesinde şuan bu şekilde yazabiliyor, araçlarımızla trafikte sol taraftan değil de sağ taraftan kullanabiliyoruz. Ama o Mehmetçikler, komutanlar ve Atatürk biliyorum ki her Türk vatandaşının aklında ve gönlünde. Bunları düşünmemiz gerektiği ve özümüze büyük bir hızla dönüş yapmamız gerektiğini ayrıca dilimize çok büyük özen göstermemiz gerektiğini belirtmek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2014, 11:26:47 »
  Çok güzel, bilinçli, duyarlı düşünceler ve yazılar gerçekten, diğer taraftan bu fikirlerin sadece burada kalmayıp, çözüm üretecek şekilde harekete geçmesi ile bir fayda sağlanmış olur, aksi halde içlerimizi dökmekten ileri gitmez. Emin olun aynı şeylerden şikayetçi bir sürü birey var ancak bulanık akıntıya kapılmış gidiyor herkes.
 Şimdi hep beraber bir irade gösterir ve çözüm yolunda uğraşın içine girerim derseniz, buyurun bu noktada yol almaya çalışalım, yanlış mıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2014, 11:54:55 »
  Çok güzel, bilinçli, duyarlı düşünceler ve yazılar gerçekten, diğer taraftan bu fikirlerin sadece burada kalmayıp, çözüm üretecek şekilde harekete geçmesi ile bir fayda sağlanmış olur, aksi halde içlerimizi dökmekten ileri gitmez. Emin olun aynı şeylerden şikayetçi bir sürü birey var ancak bulanık akıntıya kapılmış gidiyor herkes.
 Şimdi hep beraber bir irade gösterir ve çözüm yolunda uğraşın içine girerim derseniz, buyurun bu noktada yol almaya çalışalım, yanlış mıyım?

Bizler yukarıda bahsi geçen konulara, milli duygularımıza bizi biz yapan bütün değerlere duyarlı olalım ve çevremizinde duyarlı olması konusunda elimizden geldiğince uyarılım ki bir yerlere varabilelim. Unutmamalıdır ki muasır medeniyetlere onları taklit ederek ulaşılamaz. Biz geçmişte bu değerler bizde olduğu içindirki dünyanın gelmiş geçmiş en büyük imparatorluklarından birini kurduk. Bugün bile namı yabancı dizilerde yalan yanlış eksik de olsa konuşulmakta. Biz zaten büyük bir medeniyete sahibiz. Dedim ya yitiğimiz olan ilmi, irfanı, edebi, doğruluğu, dürüstlüğü saygıyı vb. yani zaten bizlerde varolan öz kültürümüzü ortaya çıkartmamız gerekli.  Bizim değerlerimizi korumamız ne anlama gelir demememiz gerekir ve elimizden geldiği kadar öz değerlerimizi savunarak, kendi çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmemiz gerekliliğinin altını çiziyorum. Onlara Türk Bayrağı'nın kutsallığını, hilalin yıldızın ne anlama geldiğini anlatmamız gerekir. Yoksa onları bir çok kanalı yabancı mihrakların elinde olan ve bilinçli olarak toplumu bayalaştırmaya yönelik konuların işlendiği televizyonun, yanlış kullanılan bilgisayarın, bilgisayar oyunlarının esiri edersek ki Allah korusun vahim durumların içine girilebileceğini düşünüyorum. 

Çocuklarımızla kütüphanelere gitmek, ecdada ait eserleri gezmek ülkemiz için zor bir durum olmasa gerek. Çünkü heryerde bu eserlerden var ve gittiğiniz o mekanlarda çok güzel anılarla ayrılacağınızı düşünüyorum. Hem kendimizi yenilememiz hem çocuklarımıza bu tarihi anlatmamız gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2014, 12:35:48 »
:alkis:  :alkis:   :tamam:

bu konuyu açan arkadaşa ve sizlere teşekkür ediyorum. benim toplumda gördüğüm daha ilginç davreanışlar var. ayrıca okuma yazma engeli olan bir topluma ne yazarsanız boş ve saygısız araç kullanan insanların olduğu sürece o kişi yazıyı görene kadar iş işten geçiyor.

Güzel ülkemde halen daha kadınları araç sürerken taciz eden şşşş ler var. insanın içinde olacak eğitim sistemimizi gözden geçirmek gerekli
:-)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 06, 2014, 13:09:15 »
Ben bu yazıyı süs sanıyordum :) Afilli olsun diyede ingilizce yazıyorlar, yoksa anlaşılır olması çevreyi ikaz amaçlı değil.

Google Translate = "Gemide bebek" diye çeviriyor, ayrıca baby kelimeside sadece bildiğimiz bebek anlamında kullanılmıyor.

Her bebek uyuyan araba yavaş gidecekse vay memleketin haline. Saçma sapan ve hükümsüz  bir levha benim gözümde. Sağır , tehlikeli madde vb uyarı tabelaları hariç  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 06, 2014, 13:21:31 »
Ben bu yazıyı süs sanıyordum :) Afilli olsun diyede ingilizce yazıyorlar, yoksa anlaşılır olması çevreyi ikaz amaçlı değil.

Google Translate = "Gemide bebek" diye çeviriyor, ayrıca baby kelimeside sadece bildiğimiz bebek anlamında kullanılmıyor.

Her bebek uyuyan araba yavaş gidecekse vay memleketin haline. Saçma sapan ve hükümsüz  bir levha benim gözümde. Sağır , tehlikeli madde vb uyarı tabelaları hariç  :tamam:

Ancak bu levhalar güncel olarak 1984'den beri yasal olarak uyarı mahiyetinde birçok avrupa ülkesinde ve amerika da hala kullanılmaktadır. Yukarıda da belirtildi. Tekrar belirtiyorum komik ve yanlış olan onların kendi dillerinde bizim onların dillerinde bu levhaları kullanıyor olmamız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2014, 15:14:22 »
Bizler yukarıda bahsi geçen konulara, milli duygularımıza bizi biz yapan bütün değerlere duyarlı olalım ve çevremizinde duyarlı olması konusunda elimizden geldiğince uyarılım ki bir yerlere varabilelim. Unutmamalıdır ki muasır medeniyetlere onları taklit ederek ulaşılamaz. Biz geçmişte bu değerler bizde olduğu içindirki dünyanın gelmiş geçmiş en büyük imparatorluklarından birini kurduk. Bugün bile namı yabancı dizilerde yalan yanlış eksik de olsa konuşulmakta. Biz zaten büyük bir medeniyete sahibiz. Dedim ya yitiğimiz olan ilmi, irfanı, edebi, doğruluğu, dürüstlüğü saygıyı vb. yani zaten bizlerde varolan öz kültürümüzü ortaya çıkartmamız gerekli.  Bizim değerlerimizi korumamız ne anlama gelir demememiz gerekir ve elimizden geldiği kadar öz değerlerimizi savunarak, kendi çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmemiz gerekliliğinin altını çiziyorum. Onlara Türk Bayrağı'nın kutsallığını, hilalin yıldızın ne anlama geldiğini anlatmamız gerekir. Yoksa onları bir çok kanalı yabancı mihrakların elinde olan ve bilinçli olarak toplumu bayalaştırmaya yönelik konuların işlendiği televizyonun, yanlış kullanılan bilgisayarın, bilgisayar oyunlarının esiri edersek ki Allah korusun vahim durumların içine girilebileceğini düşünüyorum. 

Çocuklarımızla kütüphanelere gitmek, ecdada ait eserleri gezmek ülkemiz için zor bir durum olmasa gerek. Çünkü heryerde bu eserlerden var ve gittiğiniz o mekanlarda çok güzel anılarla ayrılacağınızı düşünüyorum. Hem kendimizi yenilememiz hem çocuklarımıza bu tarihi anlatmamız gerek.
Öncelikle bu duyarlılık için herkese teşekkür ederim, gelişmesi dileğiyle tabi.
 Çok açık söyleyeyim, neslimiz tükeniyor.
 İktisatta bir teorem vardır, kötü para iyi parayı kovar.
 Bazı insani, mesaj, uyarı veren levhalardan anlamayan, trafikte saygılı, düşünceli ve insan olmaya çalışmanın uzağındaki insanlar için de pek tabi ''Dumb on board'' levhaları yapılabilir. ;)
 Hatta bir zamanlar benim bir düşüncem vardı, bu yetkili kurumlara, burada bir birlik sağlanarak bildirilebilir, trafikte sorunlu olduğu belli olanların araçlarına net bir şekilde uyarıcı levha takma zorunluluğu getirilebilir.

Bu levhanın başka versiyonları da vardır;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2014, 15:22:16 »
  Bazı insani, mesaj, uyarı veren levhalardan anlamayan, trafikte saygılı, düşünceli ve insan olmaya çalışmanın uzağındaki insanlar için de pek tabi ''Dumb on board'' levhaları yapılabilir. ;)
 Hatta bir zamanlar benim bir düşüncem vardı, bu yetkili kurumlara, burada bir birlik sağlanarak bildirilebilir, trafikte sorunlu olduğu belli olanların araçlarına net bir şekilde uyarıcı levha takma zorunluluğu getirilebilir.

Bu levhanın başka versiyonları da vardır;

Çok güzel bir fikir size içtenlikle katılıyorum. Kırmızı ışıkta mobesenin gözüne baka baka geçenleri ve trafiği tehlikeye atanların araçlarına rencide edici butürden levhalar asılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 09, 2014, 21:04:39 »
Konuyu baştan sona okudum. Katıldığım bir çok nokta var. Temele inildiğinde "Milli" ve "Adalet" kavramlarının oturması ya da uygulanması gerektiği kanaatindeyim. Eğer bunlar olmazsa başka bir şey konuşmaya gerek yok.

Adaletsiz kuvvet "zalim", Kuvvetsiz adalet "aciz"dir.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 09, 2014, 21:22:57 »
Konuyu baştan sona okudum. Katıldığım bir çok nokta var. Temele inildiğinde "Milli" ve "Adalet" kavramlarının oturması ya da uygulanması gerektiği kanaatindeyim. Eğer bunlar olmazsa başka bir şey konuşmaya gerek yok.

Adaletsiz kuvvet "zalim", Kuvvetsiz adalet "aciz"dir.

+100000000