Gönderen Konu: 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol  (Okunma sayısı 12715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol
« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2014, 17:57:15 »
Fikrimi soracak olursanız Komple boyalı araçtan hayır gelmez. Taklalı olabilir tavanı kesme tavan olabilir hiç belli olmaz. Corolla sollar 25.000 tl den fazla paralara satılıyor. O araç büyük ihtimalle airbagde açmıştır. hiç bulaşmayın.

Kolçak kapağıda yok sanırım. o kapağı servis harici hiç biyerde bulamazsınız.  Belki çıkmacılarda bulursunuz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2014, 17:57:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #21 : Mayıs 05, 2014, 18:03:37 »
Komple boyalı dedimi ben hemen geri adim atiyorum. Güneş yanığı olabilir keyfe keder olabilir ancak riske de gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 05, 2014, 19:50:32 »
Komple boyali araç satilirkende sikinti  baska arac bakin bence
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 05, 2014, 20:05:19 »
Kesinlikle bu böyledir demiyorum ama komple boyalı arabanın avantajlarıda vardır.

* Öncelikle ucuz alırsınız.
* Arabayı çizik buldugunuzda hiç üzelmeden tekrar boyatırsınız. Boyanız hep güzeldir.
* Park ettikten sonra arabam çizilecekmi, orjinalligi bozulacakmı diye hiç kafanızda soru işareti olmaz.

Ama bu boya/degişen ciddi bir kaza ise düşünmek lazım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2014, 02:07:29 »
Peki kaç bin km ye kadar gönül rahatlığı ile alabiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2014, 02:12:59 »
çok zor bir soru sordunuz :) ben 85000kmdir biniyorum sadece bakımdan bakıma sanayiye gidiyorum 166000 devirdim.toyotaya binmesem inanmazdım gerçekten yeni kasalarını bilmem birşey diyemem ama e12 ve e11 temizini bulun yaptıgınız km yi unutursunuz bence.genede illa bir rakam söliceksek 120000km iyidir enfazla derim.çok zor bir soru gerçekten benim için en azından.yüksel diye bir arkadaşımız var forumda 200000i devirmesine ragmen araba aldılar e12..buda başka bir örnek size.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2014, 09:19:19 »
çok zor bir soru sordunuz :) ben 85000kmdir biniyorum sadece bakımdan bakıma sanayiye gidiyorum 166000 devirdim.toyotaya binmesem inanmazdım gerçekten yeni kasalarını bilmem birşey diyemem ama e12 ve e11 temizini bulun yaptıgınız km yi unutursunuz bence.genede illa bir rakam söliceksek 120000km iyidir enfazla derim.çok zor bir soru gerçekten benim için en azından.yüksel diye bir arkadaşımız var forumda 200000i devirmesine ragmen araba aldılar e12..buda başka bir örnek size.
+1

Ne iç mekanda bir deformeyle, ne de motor performanssızlığıyla karşı karşıyayım.

Bizi alıştırdılar 100.000 KM üstü araçlar, bitik araçlardır diye. Fakat o 100.000'i daha yeni görmüş diye aldığımız 5. el araçlar, kaçıncı 100.000 KM'lerde acaba ?

Ne hikmetse memlekette 100.000 üstü doğru düzgün araç yok. AVRUPA'da 10 yaşında araçların KM'lerine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Adamlar çakallık düşünmüyor bizim gibi.

Adam AVRUPA'da aynı araçla 300.000 KM yapıyor arıza daha yeni yeni çıkarmaya başlıyor. Bizim burada 100.000 KM'de aldığımız 2. el araç sanayiden çıkmıyor ne hikmetse...
5664'ten haberi olmayıp araç sahibi olan binlerce insan var.

Yani onun için KM'ye çok fazla takılmayın, bakımını yaptığınız sürece kolay kolay öldüremezsiniz bu araçları. Hiç korkmayın VVT-I motordan. Zira ben kontak anahtarını çevirdiğimde hiç korkmuyorum, çalışacağını biliyorum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 06, 2014, 10:04:05 »
Tabi avrupanın asfalt yollarının da araçlarının sorunsuz bir şekilde ilerlemesinde büyük payı var. Ülkemizde maalesef hala yollara mıcır dökülmekte, yamalar yapılmakta, yer yer bir çok yer oyuk, rögar kapakları sanki hendek derinliğinde. Bu şartlarda kullanılan araçlar malum. Ama araçlardan çok daha fazla faydalanılması gerektiğine inanıyorum. 100.000km yi geçtiyse ne anlamı var. Geçebilir, sürekli belirttiğim bir husus var. Bakım, bakım, bakım. En ufak bir yağ koyma meselesi bile bir aracı bitirmeye yeter.

Geçenlerde bir arkadaşımız 1998 model 758.000km de 2000 yılından beri de lpg de kullanılmış ve henüz motor üst kapağı açılmamış bir avensis örneğini forumda verdiğinde bakım ve düzgün araç kullanmanın ne anlama geldiği hakkında çok güzel bir örnek vermiş oldu. Düzgün ve bakımlı kullanılmış bir araçta çok çok yüksek km ler haricin km aranmaz. Bu şartlarda kullanılmış bir araç için 100.000-200.000 km pek bir ehemniyeti yoktur, alınabilir ancak fiyatıda o ölçüde olur tabi ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 06, 2014, 10:53:26 »
corolla'nın bagajına bebek arabanız portatif bir ürün değilse biraz zor girer. öncelikle bunu gözden geçirmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2014, 11:00:45 »
+1

Ne iç mekanda bir deformeyle, ne de motor performanssızlığıyla karşı karşıyayım.

Bizi alıştırdılar 100.000 KM üstü araçlar, bitik araçlardır diye. Fakat o 100.000'i daha yeni görmüş diye aldığımız 5. el araçlar, kaçıncı 100.000 KM'lerde acaba ?

Ne hikmetse memlekette 100.000 üstü doğru düzgün araç yok. AVRUPA'da 10 yaşında araçların KM'lerine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Adamlar çakallık düşünmüyor bizim gibi.

Adam AVRUPA'da aynı araçla 300.000 KM yapıyor arıza daha yeni yeni çıkarmaya başlıyor. Bizim burada 100.000 KM'de aldığımız 2. el araç sanayiden çıkmıyor ne hikmetse...
5664'ten haberi olmayıp araç sahibi olan binlerce insan var.

Yani onun için KM'ye çok fazla takılmayın, bakımını yaptığınız sürece kolay kolay öldüremezsiniz bu araçları. Hiç korkmayın VVT-I motordan. Zira ben kontak anahtarını çevirdiğimde hiç korkmuyorum, çalışacağını biliyorum.

yanlis anlamadin dimi yuksel kendimce zor bir soru kac km ye kadar aliyim diyede sınırın olmadigini gostermek icin seni ornek gosterdim temiz bir e12de
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2014, 11:06:27 »
yanlis anlamadin dimi yuksel kendimce zor bir soru kac km ye kadar aliyim diyede sınırın olmadigini gostermek icin seni ornek gosterdim temiz bir e12de
Yok yanlış anlamak olur mu üstad ? Yazına katıldığım için ben de bir şeyler eklemek istedim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 06, 2014, 12:02:58 »
2002 corolla sedan kullaniyorum 80000de aldık suan 166000i devirdi.aracima temiz baktim ve birkere bile olsun yolda kaldigi icin sanayiye gitmedi bakimdan bakima gidiyorum. Oncelikle bunu soliyim dedim. Baktığınız kasa en temiz kasalarindan biri corollanin sahsi görüşüm ve tecrübem.8senedir kullaniyorum.bende manuel zevki var otomatik sevmem nasildir bilmem oyuzden.ama sehir ici tup ile 19krsun ustunu görmem. Kisin belki arada 22krs olur okadar.aracim lpgli lovato kullaniyorum. Kaliteli iscilik orjinal malzeme ile yapilan bir lpg gaz ayari iyi ve filtresi iyiyse sanayiye sokmaz.arac konfor olarak gercekten cok guzel tam bir aile arabasi olarak düşünüyorum. Temizini bulursaniz km nin alasini yaparsınız. Bu araclarda dikkatetmeniz gereken sey yag yakma olayıdır. Ama abartilicak tüh tüh diyecek bir durum değil. 10000km de 2ltre yag yakiyorum. Araç guneste durdu göğsü catladi zarar gördü vs gibi durumlar yasatmaz.gogus catlamasi cok cok nadir görülür. Donanim olarak biraz boştur ama guvenlik ve temel donanimlardan ödün vermez full olanları. Temizi bulursaniz tavsiye ederim sedanda bakin derim. Performans ve atiklik olarak aynilar.ama attiginiz araci ben pek tutmadim icime sinmedi daha dogrusu.bilmem etmem temizliğini sadece öngörü. Gidip gormekde yarar var.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2014, 02:35:08
Ayrica sahsi görüşüm arac icin istedigi fiyat cok degil.bunun sebebide motoru ve kasasi temiz bir araba alır temiz binerseniz yaptığınız km yi unutursunuz bu arabada.ben 8senede hicbir motor arizasi yaşamadım dedigim gibi.hb olarak sinirlamayin kendinizi ki daha temizlerini bulabilesiniz diye tavsiyeediyorum.gene cvplamadigim veya baska sorunuz olursa bilgim kadar cevaplarim

şehir içi 19 krşmu tüketiyorsunuz ?
pratikte imkansız bir tüketim.
neden diyeceksiniz ?
0,19*100km =19 tl
lpg'nin lt 2,60'dan hesaplarsak
19.00/2,60 =7,3 lt lpg tüketimi demektir şehir içi.
benzin lpg kat sayısı 1.1 - 1.2 olduğu varsayılırsa
7,3/1,1 dersek= 6.6 lt 100 km yapar. ki benzinli bir aracın şehir içi tüketiminin bu olmadığını özellikle e12 kasa corollanın şehir içi 8 lt altına kolay kolay düşmediğini varsayarsak hesabınız baştan sona yanlıştır.

e12 corollanın en büyük problemi rüzgar etkilenmesi. süspansiyonu yumuşak şehir içi avantaj ancak viraj performansı iyi sayılmaz. malzeme kalitesi ne çok iyi ne çok kötü. torpido basit kapaklarla donatılmıştır. sol donanımlısı vardı bende 2004. çok eksiklerini hissetmeye başladığım için satmıştım. hız sabitleyici en önemlisiydi. düğmelerinde ışık olmamasıda sıkıntı yaratıyordu gece yolculuklarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 06, 2014, 12:58:54 »
şehir içi 19 krşmu tüketiyorsunuz ?
pratikte imkansız bir tüketim.
neden diyeceksiniz ?
0,19*100km =19 tl
lpg'nin lt 2,60'dan hesaplarsak
19.00/2,60 =7,3 lt lpg tüketimi demektir şehir içi.
benzin lpg kat sayısı 1.1 - 1.2 olduğu varsayılırsa
7,3/1,1 dersek= 6.6 lt 100 km yapar. ki benzinli bir aracın şehir içi tüketiminin bu olmadığını özellikle e12 kasa corollanın şehir içi 8 lt altına kolay kolay düşmediğini varsayarsak hesabınız baştan sona yanlıştır.

e12 corollanın en büyük problemi rüzgar etkilenmesi. süspansiyonu yumuşak şehir içi avantaj ancak viraj performansı iyi sayılmaz. malzeme kalitesi ne çok iyi ne çok kötü. torpido basit kapaklarla donatılmıştır. sol donanımlısı vardı bende 2004. çok eksiklerini hissetmeye başladığım için satmıştım. hız sabitleyici en önemlisiydi. düğmelerinde ışık olmamasıda sıkıntı yaratıyordu gece yolculuklarında.

corolla e12de benzinde de 8lt nin altında kullanan oldugunu anlarsınız forumu gezerseniz.bilgilerimde herhangi bir yanlış yok.bir arabaya istediginiz benzini lpg yi dizeli yaktırırsınız.nasıl kullandıgınıza baglı.çokta imkansız yanlış bir deger vermedim yani.ben de şuan 2002 corolla sol kullanıyorum ilk e12 lerden.sölediğiniz şu kısmına katılıyorum gerçekten rüzgardan etkilenme olayı var.viraj performansı iyi sayılmaz mı onu bilmiyorum.aracı keyfi keder 90km nin üstünde kullanırım oyüzden viraj kabiliyeti beni hiçbir zaman pişmanetmedi.lastik seçimiylede rüzgar olayını şuan olabildiğince aza indirdim.malzeme kalitesine asla kötü veya orta diyemem..millet arabasının gögsünü çatlatıyor çatlamasın diye birsürü şey sürüyor 12senede birtane küçük deforme yok.sadece birazcık esnedi hepsi bu.konsoldaki tüm kapaklar sapasaglam duruyor.hangi dügmelerinde ışık yoktu dediginizi anlamadım ama birazdan iç kabin fotosu paylaşıclam bakarsınız dügmelerin ışıgı yokmu

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 13:03:02
hangi ışıklar yok acaba.klimanın tuşları radyo ışıkları göstergeler vs hepsi ışıklı hangi tuşlar ışıksız?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 13:04:10
lpg yide 2,38tl den alıyorum ayrıca
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 06, 2014, 13:24:09 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2003-model-toyota-corolla-1.6-sol-otomatik-lpg-li-161044548/detay

Şu araç hakkında düşünceleriniz nedir?

arabada boya karşıtı bir insan degilim ama tavanaltı derken kastı ne..sebep ne nekadar boya var belli olmadımı kıllanıyorum ben.konsoldaki kapagında ne suçu vardır kırarlar anlamıyorum.sizde hiçbirşey begenmiyorsunuz diceksiniz ama beni*m gözüm tutmadı k.bakmayın.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 06, 2014, 13:29:53 »
Arkadaşlar aracı aradım. Sağ ön çamurluk değişik ve araç komple boyalı. Güneş yanığından olduğunu söyledi. Expertize götürecegim dedim ancak bunlardan baska bir sey cikarsa sen karsilarsin dedim tamam dedi. Komple boyali olmasi kafami karistirdi. Ne dersiniz?

Mehmet bey aynı araç uzun zamandır favorilerime ekli.. İzmirli olduğunuzu görüyorum. Sizde bilirsiniz burası otokent. Eğer aracı baktıracaksanız otokent yerine ya yetkili servise yada 3-5 sanayiye gidin ekspetiz yaptırmaya... Bu arac yaklaşık 1 aydır var bu satıcıda ve fiyatı bu seviyeye indi açıkcası ben uyuzum..

Hatta aynısının sunrooflusu var konyada 25 bin tl isteniyor ona baktım geldim oda pert çıktı...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #36 : Mayıs 06, 2014, 13:30:43 »
Daha önce böyle bir derdim yoktu. Araba almak ne kadar zormuş. Evet sıfır alacaksan sıkıntı yok git ver parayı al. Ancak 2.el alacaksan valla sıkıntı. Temiz olsun, fazla kmsi olmasın ve uygun olsun. Hepsi bir arada olmuyor demek ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 06, 2014, 13:33:45 »
moralinizi bozmayın..arabanın piyasası çok iyi.10senedir aldıgım araç üzerinden şuan satsam eger zarar etmiyorum hala size böle bidiyim.hal böle olunca arabada çok oynayan oluyor işgüzar çok oluyor.izmire özellikle bakıyorum ama şuan orda bir araba kıtlıgı var e12lerde  resmen.bekleyin acele etmeyin derim hergün 2günde bir girip kontroledin muhakkak arabasını satan birine denk gelirsiniz  temizinden..acele etmeyin yeter.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 13:34:15
yanlış anlaşılmasın ama terraya hayatta o parayı vermem..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #39 : Mayıs 06, 2014, 13:34:35 »
Mehmet bey aynı araç uzun zamandır favorilerime ekli.. İzmirli olduğunuzu görüyorum. Sizde bilirsiniz burası otokent. Eğer aracı baktıracaksanız otokent yerine ya yetkili servise yada 3-5 sanayiye gidin ekspetiz yaptırmaya... Bu arac yaklaşık 1 aydır var bu satıcıda ve fiyatı bu seviyeye indi açıkcası ben uyuzum..

Hatta aynısının sunrooflusu var konyada 25 bin tl isteniyor ona baktım geldim oda pert çıktı...

Evet Kerem bey izmirdeyim. Otokente geçen hafta gittim. Bana da güven vermedi. Yakınlarda dynomos du galiba bir servis var oraya götürme taraftarı hepsi. Ben de benim bronovada servisim var, oraya götürmek istiyorum deyince hepsi yan çiziyor. Sahibinden bulmak lazım. Galeri işin içine girince tırsıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 13:36:19
moralinizi bozmayın..arabanın piyasası çok iyi.10senedir aldıgım araç üzerinden şuan satsam eger zarar etmiyorum hala size böle bidiyim.hal böle olunca arabada çok oynayan oluyor işgüzar çok oluyor.izmire özellikle bakıyorum ama şuan orda bir araba kıtlıgı var e12lerde  resmen.bekleyin acele etmeyin derim hergün 2günde bir girip kontroledin muhakkak arabasını satan birine denk gelirsiniz  temizinden..acele etmeyin yeter.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 13:34:15
yanlış anlaşılmasın ama terraya hayatta o parayı vermem..

Çok teşekkür ederim Ogün bey. Her gün araştırmadayım zaten. Hata yapmak istemiyorum. Çünkü hata yapacağın şey araba olunca sonuçları pahalıya patlar. Sizin de bilginiz olursa gözünüze çarparsa bilgilendirirseniz sevinirim...