Gönderen Konu: Avensis T27 Serviste Takılan park sensörü hakkında?  (Okunma sayısı 4091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar araçta serviste takılan park sensörü var geri vitese takınca biip diye ses bir kere geliyor  başka ses gelmiyor.Nesneye ne kadar yanaşırsam yanaşayım hiç ses gelmiyor acaba sensörüm bozuk mudur?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 Serviste Takılan park sensörü hakkında?
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2014, 19:52:52 »
Arkadaşlar araçta serviste takılan park sensörü var geri vitese takınca biip diye ses bir kere geliyor  başka ses gelmiyor.Nesneye ne kadar yanaşırsam yanaşayım hiç ses gelmiyor acaba sensörüm bozuk mudur?
ilk geri vitesi takınca biip sesinden sonra nesneye yaklaştıkça biip lerin sıklığı artar ve en son düz bir biiiiiiiiip sesi sürekli öter. benimkinde öyle oluyo yani. servise bi göstermenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2014, 20:08:26 »
ilk geri vitesi takınca biip sesinden sonra nesneye yaklaştıkça biip lerin sıklığı artar ve en son düz bir biiiiiiiiip sesi sürekli öter. benimkinde öyle oluyo yani. servise bi göstermenizde fayda var.

başka hiç ses yok   :(( peki tahmini kaç cm yaklaşınca biplemeler başlıyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2014, 20:25:57 »
başka hiç ses yok   :(( peki tahmini kaç cm yaklaşınca biplemeler başlıyor
valla tahminen 1 metre kala başlıyodur diye düşünüyorum. çünkü 40 cm kalınca düz biiip başlıyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2014, 20:44:09 »
Geri vitese takınca gelen ilk beep sesi sensör ve sistem kontrolünden sonra sistemin çalışmaya hazır olduğunu belirten sinyaldir.
Daha sonra nesneye yaklaştıkça beep sesleri belli sıklıkta gelir ve yaklaştıkça sıklık artar.
Ancak unutulmaması gereken bir nokta bu sensörlerin ultrasonic çalıştığı ve her nesneden ses yankısı alamadığı dolayısı ile zaman zaman sağlıklı çalışmadığıdır.Dolayısı ile bazı nesneleri göremeyebilirSitemi test etmenin bir yolu arac geri viteste iken arkadan iki kolunuzu sensörlere gelecek şekilde açarak tampona yaklaşmaktır.Yaklaşık 15-20 cm kala buzzer sürekli öter.
Sensörlerde zaman zaman arıza yaşanabilir.Arızalı sensör tek olarak değiştirilebilir.Sensörler soketli olup genelde bagaj içersinde sağ tarafta bagaj kaplaması içine saklanan ana ünite ile bağlantılıdır.Toyota servisler cenmax markasını kullanmaktadır.Ana ünite beslemesi geri vites lambasından alınıyor.
Umarım bu bilgiler ışığında arızayı çözebilirsiniz.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2014, 20:53:36 »
Geri vitese takınca gelen ilk beep sesi sensör ve sistem kontrolünden sonra sistemin çalışmaya hazır olduğunu belirten sinyaldir.
Daha sonra nesneye yaklaştıkça beep sesleri belli sıklıkta gelir ve yaklaştıkça sıklık artar.
Ancak unutulmaması gereken bir nokta bu sensörlerin ultrasonic çalıştığı ve her nesneden ses yankısı alamadığı dolayısı ile zaman zaman sağlıklı çalışmadığıdır.Dolayısı ile bazı nesneleri göremeyebilirSitemi test etmenin bir yolu arac geri viteste iken arkadan iki kolunuzu sensörlere gelecek şekilde açarak tampona yaklaşmaktır.Yaklaşık 15-20 cm kala buzzer sürekli öter.
Sensörlerde zaman zaman arıza yaşanabilir.Arızalı sensör tek olarak değiştirilebilir.Sensörler soketli olup genelde bagaj içersinde sağ tarafta bagaj kaplaması içine saklanan ana ünite ile bağlantılıdır.Toyota servisler cenmax markasını kullanmaktadır.Ana ünite beslemesi geri vites lambasından alınıyor.
Umarım bu bilgiler ışığında arızayı çözebilirsiniz.
İstanbul'dan selamlar

offf hocam o çalışmayan sensör yüzünden sabahın köründe benzinlikte demir reklam direğine tıkladım plakada parmak kadar o demirin boyası çıktı birde arka tamponun ön kısım bağlantısı birazcık açıldı gözle dikkatle bakmazsanız görünmüyor o boyayı da nasıl sileceğim bilmiyorum :( Galiba benim sensörlerin hepsi iflas etti servis sadece sensör takar mı birde boyanması var :(
aracın üzerine bu kadar düşersem olacaği bu tabi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2014, 21:03:44 »
sensör takılı kalınca yada arızalanınca bu bip sesi uzun süreli takılı kalır. duyduğunuz ses kesilmesi lazım normalde. bir yere yaklaşınca kademeli olarak artması lazım.

deneme yaptığınız yerin eğimli yada bitkili bi yer olmamasına dikkat edin yanıltıcı olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2014, 21:04:59

offf hocam o çalışmayan sensör yüzünden sabahın köründe benzinlikte demir reklam direğine tıkladım plakada parmak kadar o demirin boyası çıktı birde arka tamponun ön kısım bağlantısı birazcık açıldı gözle dikkatle bakmazsanız görünmüyor o boyayı da nasıl sileceğim bilmiyorum :( Galiba benim sensörlerin hepsi iflas etti servis sadece sensör takar mı birde boyanması var :(
aracın üzerine bu kadar düşersem olacaği bu tabi :(

demir direk yada ince direklerde çalışmasını çok beklemeyin okadar hassas olmuyorlar malesef...

en iyisi geri görüş kamerası + park sensörü kombini...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2014, 21:09:26 »
sensör takılı kalınca yada arızalanınca bu bip sesi uzun süreli takılı kalır. duyduğunuz ses kesilmesi lazım normalde. bir yere yaklaşınca kademeli olarak artması lazım.

deneme yaptığınız yerin eğimli yada bitkili bi yer olmamasına dikkat edin yanıltıcı olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2014, 21:04:59

demir direk yada ince direklerde çalışmasını çok beklemeyin okadar hassas olmuyorlar malesef...

en iyisi geri görüş kamerası + park sensörü kombini...

hocam park ederken araçlara falan da çok yaklaştım neredeyse dokunacağım hala ses yok sensörlerde mi arıza var acaba ya da fişleri falan mı çıktı ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2014, 21:26:09 »
Plakaya ledleri takarken kablolarda sıkıntı olmuş olabilir mi ki? Yukarıda denildiği gibi ötmesi lazım hocam, bendeki herhalde 2-3 metre varken ötmeye başlıyor 20-30 cm deykende sürekli bipleme sesi veriyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2014, 21:29:06 »
Plakaya ledleri takarken kablolarda sıkıntı olmuş olabilir mi ki? Yukarıda denildiği gibi ötmesi lazım hocam, bendeki herhalde 2-3 metre varken ötmeye başlıyor 20-30 cm deykende sürekli bipleme sesi veriyor.

yok hocam daha öncede aynıydı küçük ilçede olduğum için geniş geniş her yere park ediyorum haliyle çok yaklaşıp park ettiğim sayılıdır o zamnlar hatırladığımda hiç ses gelmiyordu acaba sorun sensörlerde mi yoksa yeniden park sensörü mü almak gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2014, 21:30:18 »
Üstad bendeki park sensörü 1.7 m den itibaren ötmeye başlıyor, 20 cm de kesintisiz ötüyor. Yapılan şaşisi oynamış temas etmiyor olabilir
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 02, 2014, 21:31:12 »
genelde sonradan takılan sensörlerde boyama tarzı olaylardan kaynaklı hassasiyet kaybı oluşabiliyor. yan sanayi dandik bişi olsa yıkarken içine su kaçtı felan dicem ama servis taktıysa garantilidir merak etmeyin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mayıs 02, 2014, 21:37:33 »
Arkada yanlış hatırlamıyorsan 5-6 tane sensör var, çalışma prensibini bilmiyorum ama hepsi birden bozulmuş olma şansı biraz zor değil mi? Gerçi biri bozuksa hepsi birdenmi çalışmıyor bilmiyorum. Tek tek elinizi kapatarak deneme şansı yok mudur ?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2014, 21:40:54 »
genelde sonradan takılan sensörlerde boyama tarzı olaylardan kaynaklı hassasiyet kaybı oluşabiliyor. yan sanayi dandik bişi olsa yıkarken içine su kaçtı felan dicem ama servis taktıysa garantilidir merak etmeyin..

3 sene olmuş garantisi bitmiştir tekrar yolum düşerse ankarada yetkili servise götüreyim diyorum

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2014, 21:41:22
Arkada yanlış hatırlamıyorsan 5-6 tane sensör var, çalışma prensibini bilmiyorum ama hepsi birden bozulmuş olma şansı biraz zor değil mi? Gerçi biri bozuksa hepsi birdenmi çalışmıyor bilmiyorum. Tek tek elinizi kapatarak deneme şansı yok mudur ?

anlayamadımki hocam beyinde falan mı arıza var ki servis umarım yolmaz bizi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2014, 21:41:52
Üstad bendeki park sensörü 1.7 m den itibaren ötmeye başlıyor, 20 cm de kesintisiz ötüyor. Yapılan şaşisi oynamış temas etmiyor olabilir

şasisi nerededir kendimiz bulabilirmiyiz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2014, 21:45:17 »
3 sene olmuş garantisi bitmiştir tekrar yolum düşerse ankarada yetkili servise götüreyim diyorum

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2014, 21:41:22
anlayamadımki hocam beyinde falan mı arıza var ki servis umarım yolmaz bizi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2014, 21:41:52
şasisi nerededir kendimiz bulabilirmiyiz acaba?

Sensörlerini taktıktan sonra metal bir bölgeye sensörün metal bir ucunu yapıştırarak veya bağlayarak şasi yapıyorlar. Benim araca takan eleman abi buna dikkat et yerinden oynarsa bana ötmüyo bu diye gelirsin demişti   :) benimkinin metal ucunu arka farınvidalarından birine bağlamıştı
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2014, 21:46:24 »
Geri vitese takınca bipleme geliyorsa şasisi vardır diye düşünüyorum.

Bende aracımı alırken bir kaç yerde Avensis Elegant Extra bakmıştım. Baktıklarımda aldığım araç  hariç hepsinde BİM de 50 TL ye satılan park sensörlerinden vardı. Bende benimkisi orjinal herhalde diğerleri Elegant EXTRA değil sadece ELEGANT diye düşünmüştüm  :rofl: Meğersem orjinalinde hiç yokmuş  ::)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2014, 21:49:00 »
sensörler tek başına çalışmaktadır.

her biri birbirinden bağımsızdır tek tek değiştirebilirsiniz bu güzel tarafı ama sanırım tek sensör parası da baya pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam. Orjinal tek sensör parası piyasadaki bir çok takımdan daha pahalı olabiliyor.. şöyle bi veri buldum..

Fiyat listesi
08529-PS500   Park Destek Sistemi- 4 Sensör Buzzer İkazlı   130,52      130,52
08529PS550   Park Destek Sistemi- LCD Ekranlı 4 Sensör   171,55      171,55
08529PS440   Park Destek Sistemi-LCD Ekranlı 8 Sensör   339,21      339,21
08529-PS300   Park Sensör Kiti, Buzzer ikazlı 4 kademeli   100,19      100,19

tavsiyem üzerine tıklamanız yada vurup temassızlık varmı kontrol etmenizdir. Bazen bu tarz olaylar yapabiliyor bu sensörler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2014, 22:00:54 »
sensörler tek başına çalışmaktadır.

her biri birbirinden bağımsızdır tek tek değiştirebilirsiniz bu güzel tarafı ama sanırım tek sensör parası da baya pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam. Orjinal tek sensör parası piyasadaki bir çok takımdan daha pahalı olabiliyor.. şöyle bi veri buldum..

Fiyat listesi
08529-PS500   Park Destek Sistemi- 4 Sensör Buzzer İkazlı   130,52      130,52
08529PS550   Park Destek Sistemi- LCD Ekranlı 4 Sensör   171,55      171,55
08529PS440   Park Destek Sistemi-LCD Ekranlı 8 Sensör   339,21      339,21
08529-PS300   Park Sensör Kiti, Buzzer ikazlı 4 kademeli   100,19      100,19

tavsiyem üzerine tıklamanız yada vurup temassızlık varmı kontrol etmenizdir. Bazen bu tarz olaylar yapabiliyor bu sensörler..

ankaraya gidince servise göstereyim diyorum yenisini takın desem kaç tl isterler acaba?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2014, 22:01:45
Sensörlerini taktıktan sonra metal bir bölgeye sensörün metal bir ucunu yapıştırarak veya bağlayarak şasi yapıyorlar. Benim araca takan eleman abi buna dikkat et yerinden oynarsa bana ötmüyo bu diye gelirsin demişti   :) benimkinin metal ucunu arka farınvidalarından birine bağlamıştı

böyle bir ihtimal olabilir sanki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2014, 22:04:26 »
Park sensörü direk vs gibi yuvarlak nesnelere yakınken geri vitese taktığınızda işe yaramaz arkadaşlar belli bir uzaklıkta olması gerekir.birde bazı belediyelerin kullandığı tutya benzeri bir maddeden park yapılmasın diye takılan babalar var onlarda maalesef hiç çalışmıyor.Bu nedenle park sensörünüz olasada gözle kontrolu elden bırakmayın.En güzeli kamera+sensör.
Ali bey plakadaki boyayı bir parça beze az miktarda benzin yada pasta alarak silebilirsiniz diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #19 : Mayıs 02, 2014, 22:07:33 »
Park sensörü direk vs gibi yuvarlak nesnelere yakınken geri vitese taktığınızda işe yaramaz arkadaşlar belli bir uzaklıkta olması gerekir.birde bazı belediyelerin kullandığı tutya benzeri bir maddeden park yapılmasın diye takılan babalar var onlarda maalesef hiç çalışmıyor.Bu nedenle park sensörünüz olasada gözle kontrolu elden bırakmayın.En güzeli kamera+sensör.
Ali bey plakadaki boyayı bir parça beze az miktarda benzin yada pasta alarak silebilirsiniz diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.

teşekkürler pasta alacağım galiba garanti o çıkarır