Gönderen Konu: Bilmeyen Sorsun, Bilen Öğretsin...  (Okunma sayısı 4364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 16800
  • Model Yılı: '05
  • 7 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Bilmeyen Sorsun, Bilen Öğretsin...
« : Nisan 25, 2014, 20:40:34 »
   Merheba. Artık yaz geliyor. Havalar ısınıyor. Arabaya bazı yapmak istediklerim var. Yapan memnun kalan veya pişman olanınız varsa yorumlarınızı bekliyorum.

1) Herşeyden önce araç orjinal olmalı. Ama ben modifiye değil biraz sportıflik katmak istiyorum. İşaretlediğim kerlerden paçalıkları, karlıkları ve arabaya özel olan tampon koruyuculardan (İnternette bulamadım.) alınca Piano black'a boyasam; Kapı çıtaları, kapı kolları, aynaları ve ön ve arka camın arasındaki direkeri kaplasam nasıl olur?

Bu arada istediğim ve bulamadığım tampon koruyucular.

2) Araç terra olduğu için jantlar sac. Renkleri bi tuhaf olmuş. Yine siyaha boyamak istiyorum. ne tür boya kullanmalıyım, zımpara kaç numara olmalı, astar olmalı mı, vernik atılmalı mı. jantlar fotodaki gibi olsun istiyorum. Parlak. Yardım edin.

3) Kapı altı logo ve ışıklı kapı eşiği istiyorum. Ama hepsi E12 ye uyar mı? Ve ben Beyaz ışıklı istiyorum. Mavi değil. Link bekliyorum.

4) Direksyona sarmalı kılıf dikeceğim.

5) Mugen cam rüzgarlığı takacağım.

6) Normal tüpü söktürüp simit tüp taktıracağım. Ardından bagaj havuzu alacağım.

7) Seneye yaz lastiklerine sol jantı taktıracağım. Çıkma olarak satan arkadaş var mı?

8) Farların temizlenip şeffaf far filmi çekilmesi.

9) Farlara Xneon taktırmadan 4300k lık orsam ampul takmak. (Tam beyaz istememin sebebi beyaz yağmurda sağlıkı olmuyor. )

10) Amerikan park.

11) 2 Numara cam filmi...

Önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar...
TOYOTA Diyorum. Daha Ne Deyim ???

Toyota Club Türkiye

Bilmeyen Sorsun, Bilen Öğretsin...
« : Nisan 25, 2014, 20:40:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilmeyen Sorsun, Bilen Öğretsin...
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2014, 20:50:25 »
Jantlari bende bi hevesle sprey boya ile bildiginiz nalburda satilan sprey ile boyadim saç janti ayni araba var bizdede e12  arabayi yikadim gazete kagitlariyla kapladim lastikleri arabayi uzun ömürlü olmuyor akma oluyor eğer sökmeden boyar iseniz tabi sonra kapak takarsaniz üzerine sòk cikar yapinca boya çizıliyor  en güzeli firin boya yaptirmak ,direkleride kaplarsaniz yan fitilleri açmak zorunda kalicaklar atma olabilir bence panjuru değiştirin ön toyota armasinin olduğu yeri 2005 kasalardakinden taktirin çok güzel olur
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2014, 23:26:42 »
tümden şahsi yorumlarımı yapıyım.öncelikle tampona taktırmak istediklerinizi bence aracın kendi rengine boyayın eger ilk resim sizinse.bence öle daha iyi olcaktır.kapı kollarına vs bence bulaşmayın camlarınızda filmli degil çünkü çok belli eder kendini.fazla belli eder gibi geldi.oralarının orjinal rengi kalması taraftarıyım çıtalar kapı kolları vs.jantları plastidip çalışın oldukça şık olcaksın.ama size tavsiyem sol jantı bulmanız.biraz araştırma ister ama.farlara gelince xenon yerine osram h7 night breaker unlimited tavsiyeederim ve sisleride aynı şekilde yapabilirsiniz.sonradan yapılan orjinal olmıyan xenonlar diger sürücüler için tehlikeli olabiliyor.amerikan park bence yakışıcaktır.biraz önce okudum camlara film çektirsenizde çok karışmayın çıtalara derim.direksiyonu dikin gönül rahatlıgıyla oldukça şık oluyor.illa içeriyle ugraşıyım diyorsanız orjinalinden daha kaliteli ışıklı vites topuzu ve körügü yapabilirsiniz orjinalden daha kaliteli ve orjinal vites ve körügünüz gibi durucak.ben yaptım öneriyorum.farlar ve sisler içinde söledigim ampulleri taktım ve öneriyorum şiddetle.kapı altı logo ışıgını ben toyotaya yakıştırıyorum ama zevk meselesi.ama kapı kirişlerini ışıklı yapabilirsiniz bence yakışır.birazda sportif olsun diyorsanız kendinize yay bakın bence.yaysız birz tatsız kalıcaktır muhakkak..bende şuan arayıştayım zaten.far ampülleri ve ışıklı vites topuzu konu başlıklarım sitede var.isterseniz atarım incelersiniz.xenona gerek kalmıcagını söliyebilirim rahatlıkla.ama tercih meselesi.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 23:27:57
aracınız rengi çok güzel.şahsi tavsiyem kapı çıtalarını taktırıcagınız tampon parçalarını vs asla siyah yapmayın derim.aracınızla aynı rengde belirli belirsiz olması daha orjinal ve şık durcaktır diye düşünüyorum.ama zevk meselesi dedigim gibi

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 23:51:17
tabi bu arada küçük stickerlarda çok iş görür bu konuda.siyah bir tsport amblemi ön panjura siyah bir trd amblemi vs vs..mugen rüzgarlıklarda cam film ile şık durur
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2014, 00:00:45 »
 Ogün abi sen tam benim kafadansın. Ben Zaten Xneon olmadan orsamın 4300k dan bahsettim. Vites topuzu ve körüğü hakkında yardım ve link bekliyorum. Sol jantı alacağım ancak yazlık lastikler takılı kalacak ve kışın gelince sac janları kendim takacağım. Yani 2 takım jantım olacak. Benim arabaya yay gitmez. Sebebi: araba sadece benim değil. Annem ve babam kullanıyor. (Hafta içi annem, Hafta sonu babam.) Ha bir de ben şu plasti dip e girmeyim. Yazın da bir pasta cila...
Süper olur...

Teşekkürler..

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2014, 00:13:20 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58109.0 kısa farlarım nıght breaker plus h7(unlimited degil ama unlimited tavsiyeediyorum buda tatlı duruyor ama unlimited daha iyi olur) sislerim hb4(zor bulunur)osram nıght breaker unlimited

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=57632.0(fotolar belki çok net degil ama daha net çekmeye çalışırım istersen göründüğünden kat kat daha iyi bir malzeme ve duruşu var onu söliyim ankara buluşmada herkez gördü)

eicbach 3,5luk sırf araştırmak için araştır bu yayı.pahalı bir yay ama hem konforu hem aracı iyi koruyan bir yay.ben fiyat düşmesini yada ucuzlamasını bekliyorum..jantlara gelince 2 jant olayı güzel bir olay.ama senin yerinde olsa o terra jantlarına eger mümkünse plastidip ile olabildigince güzel bir renk ile çelik görünümü  verdirmeye çalışırım.ama kendim boyucam diyosanda kendinde o görünümü verebilirsin uygun bir boyayla.ön farlara şeffaf folyo iyi gider.arka stoplarada güzel bir ince siyah folyo olabilir.ama bahsettigim stickerlarda iyi olur.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 00:14:51
bu arada ricaederim nedemek bizde sedan e12 kullanıyoruz sıkıntı yok ;) pasta cila o renge çok güzel olur iyi bir ürün seçersen
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2014, 00:22:27 »
hocam madem ki tavsiye istemişşin bizde bişeyler söyliyelim :)

öncelikle o işaretlediğin yerleri aracın renginden farklı yapma cunku senin arac rengin buna uygun değil kanımca tek renk güzel
 farlarnı temizlet(farlara cam filmi çok boğar aracı ) cam filmlerini yap, orjinale yakın çok guzel gündüz farları var bi bak derim xenon işine ise girme mercek far olmadan cok kro duruyo acıkcası renkli ampul mantklı olabilir  ,tatlı bi egsoz ucu app plaka ,bulabılırsen orjinal jant kapağını tak 3.5 luk yayını da at krallar gibi gez  bakan dönüp bi daha bakmassa bişey bilmiyorum :)))

sanırım bin tl ye mal edebilirsin tüm bunları
2013 Toyota Auris Active Skypack 1.4D-4D white

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2014, 00:36:33 »
farların folyosu birazdaha farklı bir malzeme birde şeffaf çekicek..çokda kötü olmaz bence.arka stoplarada çok ince bir siyah transparan folyo atıcak.dedigin gibi ailesi araba deyince el yapımı egsoz yazmadım bende ama egsoz ucu ikili küçük tatlı birşey çok tatlı durur.app plaka yerine sadece plakası kalcak şekilde şu alt yazılar falan olmadan sadece plaka olsada hoş durur bence..maliyete dökücek olursak far ampulleri max180tl ışıklı vites topuzu 150tl arka ve ön far folyo 50tl egsoz ucu işçilik ile beraber max50tl cam filmi 150tl mugenler 50tl şuan aklmda olanlar bunlar kabataslak tabi söledigim fiyatlar.630tl etti yaklaşık dediginiz gibi 900e falan çıkar herhalde

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 00:42:46
fiyatları hiç araştırmadan tahmini şekilde yazdım yanlış anlaşılma olmasın yanlışı dogrusu olabilir
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2014, 01:19:32 »
Owww Ogün abi naaptın. Çok para yahu.  :o
 Bir de benim araştımam sonucu cıkan fiyata bakalım.

1)Cam Filmi (Kalitelisi 60 TL) Kendim Yapacağım.
2)35 TL H7 Far.(4300k)
3)60 TL Sis Far.(4300k)
4)6 Ledli Park ampülü (6,5 TL)
5)Gündüz Farı (20 TL)
6)Egzoz Ucu (Tam istediğim gibi. Küçük ve nikelaj) 13 TL
7)Jant Kapakları (Bayağı eski ve çok çizikli) 35TL ancak orijinal değil. Kaliteli yan sanayi.
8)Far filmi 2x(5,5Tl) = 11Tl
9)Direksyon kılıfı (10TL)
10)Anten
11)Mugenler (35 TL)
Vites işi tuzlu geldi biraz. Başka zaman inşallah. Ve Son olarak
12) İşcilik=> Tamamen zevk işi :D

Toplam maliyet 295,5 TL ;) (Fiyatlar kesinlikle sallamaca değil. araştırma sonucu :D)

Bu arada plaka tamamen el yapımım. App plakaya gerek yok diye düşünüyorum. 8-)

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2014, 01:35:22 »
araba iyi gerçekten yaa..yapılmalı bu araba yani birşeyler.ben mugeni cam filmlerini egsoz ucunu yüksek tuttum.işçilikle beraber cam filmi şaka maka 150ye geliyor.çok pis bir iş min. fiyattan max. fiyata kadar çıkıyor.çok ucuz yazmıssın diyen olmasın diyede fiyatları yüksek tuttum.senin dedigin ampuller farklı büyük ihtimalle benimkiler daha farklı.söledigim ampuller biraz pahalı benim.ama aydınlatması harbi iyi yani.far fillmlerinide sen çekicen büyük ihtimalle.fiyatı bilerek yüksek tuttum açıkcası.max görmek için.ama sis farlarında dikkatet derim birebir uysun ne taktırıcaksan yoksa su alır ve pişman olursun.fiyatların oldukça iyi.mugenleri kontrolederek al bazen olmıyabiliyor.direksiyon kılıfındada içinde astarı olmasına özen göster.içinde bir astar daha olursa daha sıkı tutuyor ileriki zamanlarda kaymayı önlüyor.anteni bilerek dememiştim ama degiştirirsen tatlı0 durur

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 01:37:54
ben çok gündüz farı işine girme derim.şahsi görüşüm ledli parklara dönüceksin oldukça yeticektir diye düşünüyorum gündüz için.ledli parklar malzemesine göre çok canlı ışıklar verebiliyor.sana birde logo sticker atıyım onlara bak

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 01:42:16
http://www.aliexpress.com/item/TRD-Toyota-Racing-Development-Sticker-Decal-Car-Body-Reflective-Sticker/559094560.html (kapı kolları)

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-30pieces-lot-Wholesale-3D-Plastic-modify-three-color-TRD-emblems-badges-for-TOYOTA/1537803664.html (ön ızgaraya)

http://www.aliexpress.com/item/Car-emblem-sports-car-toyota-sport-resolute-vehicle-emblem-3D-T-sport-badge/641936380.html (bu arkaya)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2014, 01:46:20 »
Abi evet benim dediğim ampuller 4300k. Arabayla gezmiyorum. Kullanıyorum. Bembeyaz ışık sağlıklı olmuyor. Hiç Değilse Standartlar gibi sapsarı olmasın yeter.

Egzoz ucuna pek mantıklı bakmıyorum aslında. Pek Gözükmüyor. Ucu biraz parlak olsa süper...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 01:51:07
Abicim Trd işine girmeyim ben. Arkadaki Corolla yazısının altına bir VVT-i yazısı yeter. Bi abimiz yapmıştı. Gündüz farını önermiyorsanız yapmam. Zararın neresinden dönersek kar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2014, 01:55:13 »
4300lerde gayet iyi duruyor.benim sisler beyaza daha yakın sadece ama h7ler sarı güçlü bir sarı beyaz arası.fiyatına göre gayet iyi işini görür yani.ben bu ampülleri çok istiyodum açıkcası kıydım paraya aldım.egsoz ucu zevk işi birazda orjinal egsozdan fedakarlık ister o sana kalmış egsozcular kesip biçip dümdüz yeni başlıgınla birlikte takıyorlar.yaptırmak istersen.ama bölede oldukça şık duruyor araç bence.ama cam filmlerini iyi seç derim mugenlere dikkatet uyumlu olsun bazen uymayabiliyor ender olsada.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 01:57:34
plakalarında böle iyi bence.oldukça başarılı yapmıssın eline saglık
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2014, 02:01:44 »
Abicim burası küçük şehir olduğu için İnternettn alıcam. artık uyar inşallah. Ya da film güzel olursa takmam. Daha orijinal durur. Egzozun acelesi yok. zaten gözükmüyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2014, 02:06:04 »
Abicim burası küçük şehir olduğu için İnternettn alıcam. artık uyar inşallah. Ya da film güzel olursa takmam. Daha orijinal durur. Egzozun acelesi yok. zaten gözükmüyor :D

4300lerle ilgili link atsana bi inceliyim bende.egsoz en son sırada olur bu listede zaten bence.o konu biraz seni zorlıcak işte dedigin gibi.enazından internetten iyi araştırıp dogru ürünü bulman gerekicek.aynı konu cam filmleri içinde geçerli.işçiliginide güzel şekilde yaparsan çok iyi olur mugenlerle.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 02:08:36
stickerlar sana kalmış ama buluşmalar kısmından ankara ekibinde görebilirsin o stickerları enazından fikrin olur.ama gündüz farında nebiliyim e12ye gitmiyor sanki.ucuz ve çok iyi led parklar var kısa far gibi denebilir yani :) nereye takmıştı gündüz farı o dedigin arkadaşın peki nereye monte ettirdi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2014, 02:13:02 »
Ogün abi bilgisaara format attım. Tüm kısayollar silindi. Orsamın kendi sitesindeydi. Fiyatları flan da yazıyordu. satın da alınabiliyordu. Şu an bulamadım. Ama Google amcaya Osram H7 4300k deyince 60 tl civarında bi ampul çıkıyor. işte o :D

http://www.n11.com/osram-h7-55-w-mega-coolblue-4300k-2-li-ampul-seti-90c62210cbm-P11979660

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 02:18:32
Bu işaretlediğim alana taktırmış. Ama uydurmasyon durmuyordu. Gayet şıkdı. :D
Bütün fotoları koydum. Foto kalmadı :D

Mesaj Birleştirildi: Nisan 26, 2014, 02:23:00
Bu da VVT-I Yazısı...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-audi-golf-bmw-subaru-ve-tum-araclar-icin-vvt-i-bagaj-amblem-96893085/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2014, 02:30:24 »
 :D :D :D gördün ve begendinse yap.araç işi zevk işidir.benim zevkime hitap etmiyor.ben ankarada birkaç tane gördüm işçiligide dandikti..ama bence tampon böle güzel yani.zevk işi dedigim gibi o konuda senin zevkine kalmış.dedigin ampülü anladım şimdi bakınca.güzeldir güzeldir begenmissin tak gitsin.ışıgıda oldukça yeticektir onun 4200ünü kullanan var forumda ve oldukça memnun.vvti yazısını begendim bence yakışır. :)yapılabilcek en güzel orjinal şekli yazmıssın bence toyotaya.gerçekten üstüne çok birşey sölenmiyor kafada plan yapılmış fiyatlar alınmış  :) sadece dedigim gibi cam filmi olayına dikkatet kaliteli olsun gerçekten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2014, 03:07:06 »
..park sensörlerini aracın rengine boyama ile başlarsan iyi olur :olmamış:
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2014, 09:20:18 »
Cem abi. Park sensörü o kadar da kaliteli değil. Boyatırsam pek sağlıklı olmayacağını söylediler.
Ogün abi. Taktırmayım en iyisi yaa. Bir de hayalmidir bilmem ama bu wv gurubunun yeni araçlarında sisler dikkatinizi çekti mi? Yetenekli bi arkadaş da sislerini açıp içine led döşese ben de yaparım. Çok hoşuma gidiyor. Sizce yapılabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2014, 10:34:18 »
Tek yorum yapacağım yer sarmal direksiyon kılıfı çok önceden 4 yıl kadar e12ye yapmıştım hakiki deri değil ve çok kalın oluyor direksiyon.İdare eder ama deri tabaka alıp onunla da sarmal direksiyon kılıfı yapılabilir bence :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2014, 10:41:23 »
Sorduğun zor bir soru işte. Arkadaşının arabasi e12 miydi. Ben sislerde hic led görmedim daha.ama şuan sadece hayal olarak kurduğumda bence biraz siritir.farlar normal ampul sisler led..takim seklinde belki guzel olurda tek sislerde nebiliyim.yanlisda düşünüyor olabilirim hic gormedim nasılsa
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2014, 11:28:20 »
Ogün abi demek istediğim dipsiz ledlerden bir çift de sislere koysak nasıl olur?  Daha sağlıklı olur bence. Sisler işlevini kaybetmeyecek. Parklara bağlayîncaaaa. Oh misss. :-)
Erdem abi kalın olması daha iyi gibi şahsen. Dreksyon kılıfindan dolayı kalına alıştım.  Dediğin yöntemi ben yapamam gibi. :hoş:  :D