Gönderen Konu: Arabam 3 hafta çalışmayacak. Akü?  (Okunma sayısı 9172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür etti
Arabam 3 hafta çalışmayacak. Akü?
« : Nisan 25, 2014, 20:27:44 »
Herkese iyi aksamlar..

Yardimci olacaginizi umarak problemime geciyorum..

Arkadaslar meslegim geregi her ay 2-3 hafta arabami kullanmiyorum. Ben yokken arada sirada babam benim arabami kullanir. Ancak yaklasik 3 ay once babam da arabami 12-13 gun hic calistirmamis. Akabinde arabam calismamis. Kendi arabasindan aku cekip/ sarj edio, ne deniyorsa artik :), arabami calistirmis. Arabayi gitigi yerde kapatinca tekrar kapanmis, tekrar cekmis vs. En sonunda araba kendi kendini sarj edince normale donmus.. Ben yinede gorevden geldigimde arabami servise goturdum ve bu kadar kisa surede akunun bitmesinin nedenini sordum. Anahtardaki immobilizerin 24 saat elektrik cekmesinden dolayi akunun bittigini ve en gec 2-3 gune bir en azindan araci calistirmamiz gerektigini soylediler.. Aracimi 12 saat sarj ettiler..

Bu arada aracim 2013 1,33 cool konfor multidrive s ..

Sorunum ise, ben gorevdeyken, ailemde tatile gidecek. Yani aracimi bu sefer 2-3 gune bi calistiracak kimse yok. Tabi cok zorda kalirsam komsuma veririm ancak buna gerek kalmadan cozumu varmidir? İmmobilizeri kapatmak gibi belki?

Tabiki yarin toyota servisi arayip soracagim ama oncelikle sizlerden bilgi almak isterim..

Simdiden tesekkurler..

Toyota Club Türkiye

Arabam 3 hafta çalışmayacak. Akü?
« : Nisan 25, 2014, 20:27:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabam 3 hafta çalışmayacak. Akü?
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2014, 20:35:47 »
Aküden kaynak yapmak  zararli değil mi biraz eski usül ama
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2014, 20:36:34 »
Aküyü sök :) 1 haftada akü bitmez. Hatta bazen ben 2 hafta çalıştırmıyorum..
Bugünlerde benimde akü ile sorunum vardı. Arabayı azcık yüksekçe bir yere park ettim. Azcık salınca hemen çalışıyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2014, 20:37:57 »
vallahi boyle biseyi ilkdefa duydum , daha once arabami uzun sure biraktim ama hic sorun yaşamadım, bence salliyorlar

ozaman tatile gittik otel garajina arabayi cektik , 2 gunde 1 arabaya inip marsami basicaz ? yahu digwr marka arac sahipleri gorse bize guler ya ahahahhaha rezalet :D sacmalik yahu resmen , gecen sene 15 gun tatil yaptim 1 gun arabaya bisey almaya indim marsa bile basmadim 15 gun sonunda tik calisti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 14 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2014, 20:44:02 »
İyi akşamlar ,

1 yıllık bir akünün 2-3 günde bitmesi biraz ilginç geldi bana bizim ailede 2 adet Corolla var 1 tanesi 2008 model ve zaman zaman 10 gün çalışmadığı olduğu halde hiç bu tür bir sorun yaşamadık. Aracta alarm varmı ?  Alarm dan kaynaklı aşırı akım çekme gibi bir sorun olabilir mi ?
Emniyet Kemeri Sizi Hayata Bağlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2014, 20:44:35 »
Siz arabanin üzerinde anahtari mi birakiyosunuz kontagin üzerinde onu anlamadim immobilizerin elektirigi çekmesi demişsiniz  bizim araba yeri geliyor 1 hafta 1,5 hafta yerinden oynamiyo garajda  akü teklemiyor bile  1 1,5 yilik akü bundan ònce 6 senelik akü vardi  ondada tekleme yoktu ayni şekilde yatiyodu araba yine çalişiyordu radyo dinlemekten bitirdim önceki aküyü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2014, 20:56:06 »
100 km kac lt benzin yakiyosa o kadar benzin alin. ama tam olcude olsun mesela 7.3 lt  dokun sagina soluna. Arabanin yaninda bi cigara yakin ama kesinlikle kibrit kullanin yoksa tadi cikmaz. sigaradan bir nefes cekip kibriti yanar vaziyette arabanin ustune atin. donun arkanizi ve sakin adimlarla olay yerinden uzaklasin.
 stop.   
sonraki sahne....
....
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2014, 21:06:22 »
İyi akşamlar ,

1 yıllık bir akünün 2-3 günde bitmesi biraz ilginç geldi bana bizim ailede 2 adet Corolla var 1 tanesi 2008 model ve zaman zaman 10 gün çalışmadığı olduğu halde hiç bu tür bir sorun yaşamadık. Aracta alarm varmı ?  Alarm dan kaynaklı aşırı akım çekme gibi bir sorun olabilir mi ?

Bizede ilginc geldi. Cunku babamin araci tatilde 20-30 gun calismadan duruyodu bi sorun olmamisti. Aracta alarm yok. İmmobilizer var, o akuden yiomus.. Cok ilginc hakikaten.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 21:07:42
Aküyü sök :) 1 haftada akü bitmez. Hatta bazen ben 2 hafta çalıştırmıyorum..
Bugünlerde benimde akü ile sorunum vardı. Arabayı azcık yüksekçe bir yere park ettim. Azcık salınca hemen çalışıyo :)

Ben beceremem oyle seyler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2014, 21:07:53 »
Abi bizim aracın bizden önceki sahibi 5 yılda toplamda 6000 km yapmış ve aracın üstünde orijinal akü duruyordu. Şarj filan ettirmedim dedi adam.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2014, 21:08:56 »
Küçük bir sorun gibi görünüyor ama olmadık yerde-zamanda iş açar başınıza.
Bence sorun aküden kaynaklanmıyordur, servis de resmen sallamış. öyle 2-3 güne bir çalıştırmanın şart olduğu araç mı kaldı bu yüzyıl içinde!
Komşumun aracında da aynı sorun vardı, uzun süre servis servis gezdirdi. En sonda araca sonradan takılan cd çaların akım çektiğini buldular. Eskiye dönünce sorun bitti. Bence aracınıza sonradan takılan herhangi bir aksam sorun çıkartıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2014, 21:09:33 »
vallahi boyle biseyi ilkdefa duydum , daha once arabami uzun sure biraktim ama hic sorun yaşamadım, bence salliyorlar

ozaman tatile gittik otel garajina arabayi cektik , 2 gunde 1 arabaya inip marsami basicaz ? yahu digwr marka arac sahipleri gorse bize guler ya ahahahhaha rezalet :D sacmalik yahu resmen , gecen sene 15 gun tatil yaptim 1 gun arabaya bisey almaya indim marsa bile basmadim 15 gun sonunda tik calisti

İste bende servise guvenmedigim icin burda sorma ihtiyaci hissettim. Sorun varsa bile yok, immobilizer'den diyecekler belkide..

Bencede sacma..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 21:12:07
Siz arabanin üzerinde anahtari mi birakiyosunuz kontagin üzerinde onu anlamadim immobilizerin elektirigi çekmesi demişsiniz  bizim araba yeri geliyor 1 hafta 1,5 hafta yerinden oynamiyo garajda  akü teklemiyor bile  1 1,5 yilik akü bundan ònce 6 senelik akü vardi  ondada tekleme yoktu ayni şekilde yatiyodu araba yine çalişiyordu radyo dinlemekten bitirdim önceki aküyü

Yok o sekilde degil. Teknik olarak nasil anlatacagim bilmiyorum ama immobilizer denilen sey, yani hirsizliga karsi çip gibi olan şey, sanirim hem arabada hem anahtarda var ve surekli devrede oldugundan enerjisini akuden aliyomus, ondan dolayi aku bitmis. Bana soylenen bu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2014, 21:16:01 »
bence akuyu bir test etsinler , normal degil bu durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2014, 21:16:23 »
Küçük bir sorun gibi görünüyor ama olmadık yerde-zamanda iş açar başınıza.
Bence sorun aküden kaynaklanmıyordur, servis de resmen sallamış. öyle 2-3 güne bir çalıştırmanın şart olduğu araç mı kaldı bu yüzyıl içinde!
Komşumun aracında da aynı sorun vardı, uzun süre servis servis gezdirdi. En sonda araca sonradan takılan cd çaların akım çektiğini buldular. Eskiye dönünce sorun bitti. Bence aracınıza sonradan takılan herhangi bir aksam sorun çıkartıyor olabilir.

Tesekkur ederim cevap icin.

Evet, 1 haftada akumu biter diye cikistim serviste ama anlamayacagim icin belkide boyle bir cevap verdiler..

Aracima sonradan takilan herhangi bir aksesuar yok yalniz. Orjinalinde boyle bi sorun olabilir mi sizce?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 21:18:04
bence akuyu bir test etsinler , normal degil bu durum

Tesekkur ederim cevap icin..

O zaman ben en iyisi yarin servisi sanki hic boyle bir sorun yasamamisim diye arayayim. Aracim 1 ay hic calismayacak sorun olurmu diye, bakalim ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2014, 21:20:12 »
Gps var mi araçta gps varsa oda harciyabilir aküyü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2014, 21:24:16 »
arabana güven , servis kontrol ettiyse sorun olmaz.

sorun varsa, aküye bakacaksın. şarj olduysa çok çabuk bitiyorsa akü sorunlu.
akü şarj olmayabilir..
akü bağlantılarında sorun olabilir.
araç yeni ise ihtimal vermem ama bir yerden elektrik çekiyordur.. 

o servise benden selam söyle :)  başka selamı olan var mı arkadaşlar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 14 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 25, 2014, 21:32:58 »
Bence servis dışında akünün voltaj ve akım değerlerini ölçtürün. Daha sonra servise tekrar gidin serviste doldurulan iş emri formuna ayrıntılı olarak sorununuzun yazılmasını talep edin, Akünüzün ölçüm değerlerini sorunun giderilmesine yönelik servis önerilerini yazılı olarak talep edin. Önce Toyota Türkiye ye sonuç alamaz iseniz  Toyota Avrupa ya ( http://www.toyota.eu/contact/Pages/default.aspx ) şikayet bildirimi yapınız. Toyota şikayetinizi mutlaka değerlendirecek ve çözümleyecektir. Biraz zamanınızı alacak ama servislerin artık insanları  başından savamayacağının farkına varması gerek. Bizler araç kalitesine olan güvenimizden dolayı Toyota yı seçtik hiç bir servisin bu güveni sarsmaya hakkı yok.   

Emniyet Kemeri Sizi Hayata Bağlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 25, 2014, 21:34:40 »
Bence servis dışında akünün voltaj ve akım değerlerini ölçtürün. Daha sonra servise tekrar gidin serviste doldurulan iş emri formuna ayrıntılı olarak sorununuzun yazılmasını talep edin, Akünüzün ölçüm değerlerini sorunun giderilmesine yönelik servis önerilerini yazılı olarak talep edin. Önce Toyota Türkiye ye sonuç alamaz iseniz  Toyota Avrupa ya ( http://www.toyota.eu/contact/Pages/default.aspx ) şikayet bildirimi yapınız. Toyota şikayetinizi mutlaka değerlendirecek ve çözümleyecektir. Biraz zamanınızı alacak ama servislerin artık insanları  başından savamayacağının farkına varması gerek. Bizler araç kalitesine olan güvenimizden dolayı Toyota yı seçtik hiç bir servisin bu güveni sarsmaya hakkı yok.   

sadece alkislarim :) bravo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 25, 2014, 21:36:05 »
Aküyü belkide konvektör şarz edemiyor  ariza oradada olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 25, 2014, 21:52:21 »
Cok normal bir durum değil sanırım ama cok uğraşmak istemiyorsanız. Kullanmadığınız uzun donemde aku kutup baslarını çıkartın kullanacağınız zaman takarsınız. Kayıtlar vs sifirlanir bunu da bilmek lazım
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 25, 2014, 23:05:41 »
Gps var mi araçta gps varsa oda harciyabilir aküyü

Hayir gps yok

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 23:07:39

O zaman 3 hafta boyunca hic onlem almayip, donuste ayni problem cikarsa bu yollara basvurmak en iyisi.. Tesekkur ederim yonlendirmeniz icin..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 23:10:04
Aküyü belkide konvektör şarz edemiyor  ariza oradada olabilir

Servise goturdugumde akude sorun yok dendi. Goz gore gore de kandiracaklarina inanmak istemiyorum, saskinim..