0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ali bey xenon takılı ise araç motor kaputu içinde farlara yakın yerde piyasada "balast" denilen yüksek gerilim modülü olması gerekir.dikdörtgen prizma şeklinde metalden bir kutu olması gerek.Bilmem teşhis edebilirmisiniz? en basiti bir oto elektrikçiye sor bir göz atsın onada para alacak değilya.Selamlar
Allah razı olsun bir güzel konu daha Araba cahili olunca insan böyle çok bilenlerin yanında sormaya utanıyor Bende 2.el almıştım aracı. Aracın üstünde ne var bilmiyorum benim kısalar Beyaz uzunlar Sarı yanıyor. Parklar varmı yokmu bilmiyorum Aldım alalı hep AUTO konumunda kullanıyorum.Şimdi bu araçların üstünde orjinalinde ne tür far var? Nasıl sorulur bilemedim bu soruyuda. Mercek var farlarda bu nasıl bir far olduğunu gösterir mi? Bir ara motora bakarken o dediğiniz kutuyu bende gördüm HID falanmı ne yazıyordu üstünde. Bu ne demektir. Bu xenon lamba mı demektir. Bi-xenon mu demektir. Nedir ne değildir
evet aynen HDD ye benzer.xenon pek tavsiye etmem orjinal olmadıkça genede siz bilirsiniz.Görünüm olarak güzel duruyor dışardan ama yol gösterim pek başarılı değil.Ben orjinal akkor flamanalı ampulleri kullanıyorum sıkıntı olmadı normal ve yağışlı günlerde.Selamlar
Peki Ali Hocam bu araçların orjinali nasıl ki?Bendeki sonradan takılma mı yoksa orjinali mi bu şekilde xenon lu? Bir bilginiz varmı
Eski model avensisler bile xenonlu demekki bunlar xenonsuzmuş. Hayret Park sensörü bagaj havuzu ve xenon farları ben hep orjinalinde var sanıyordum
Araçta otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama yok ise;Mercekli olsa dahi, sonradan takılmış olan xenon ampul, far sistemini karartacaktır, xenon uygulanmış orjinal far sistemlerinin havalandırmaları farklı olur.Kanun dışı uygulamaya maruz kalmamaya özen gösteriniz.
Minik bir hatırlatma yapayım;www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58170.40Bahsettiginiz xenon sanırım çakma xenon.Ben artık böyle bir araç ile karşılaşınca geçene kadar sürekli sellektör yapıyorum.Eger takarsanız ve sürekli sellektör ile karşılaşırsanız ben olabilirim.
bende bundan korkarak takmak istemiyorum karşı tarafı düşünerek ama farlar mercekli olduğu için karşı tarafın gözünü alma sorunu olur mu ki
Eğer ki benim araçta Xenon varsa hiç bir sıkıntı yok hocam. Kimsenin sellektör yaptığı falan yok. Zaten yükseklik ayarlama var. Ben bu ayarsız ışık işine zaten tav olurum. Hiç kimseden ne karşı taraftan nede önümde giden araçtan şikayetçi olanı görmedim. Arkasından gittiğim araçlarda da kontrol ederim neresine geliyor ışık diye Aldığımın ilk ayı muayeneye girdim hiç bir şekilde ne ağır nede hafif kusur yazılmadı.