Gönderen Konu: 2011-t27 Avensise Zenon kit?  (Okunma sayısı 3815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011-t27 Avensise Zenon kit?
« Yanıtla #20 : Nisan 24, 2014, 21:24:30 »
Arkadaşlar en güzel far aracın kendi orjinal farı....
Sadece V-POWER - Anti LPG

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 24, 2014, 21:24:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 24, 2014, 22:22:03 »
Arkadaşlar en güzel far aracın kendi orjinal farı....

Hocam bana zayıf geliyor normal aslında aydınlatma ama osram ya da phılıpsın beyaz daha çok ışık veren ampullerinden düşnmüyor değilim zenondan vazgeçtim karşı tarafın gözünü almaya rahatsız etmeye hakkımız yok.

Ahirette buğday tanesi kadar hakkın tartılıp hesaplaşılacağını düşünürsek bu iş bana uymadı.
Ben farlar mercekli zarar vermez karşıya diye düşünüyordum ama biraz araştırdım öyle değilmiş :blink:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 24, 2014, 22:44:09 »
Ayarsız normal ampul, ayarlı xenondan daha iyi değildir herhalde :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 24, 2014, 23:10:50 »
Ali bey xenon konusu daha önce başka başlık altında tartışıldı.
xenon far için araçta otomatik far yükseklik ayarlayıcısı olması gerek bizim araçlarımızda yok maalesef sadece manuel far yükseklik ayarı var oda karşıdan gelenleri rahatsız etmemek adına yeterli olmuyor.
Ben daha önceki T25 kasa aracıma 6000 K taktırmıştım ama inanın hiç memnun kalmadım bir süre sonra eski ampullere döndüm.Araç görüntü olarak dışardan güzel duruyor ancak sürücü için inanın çok bir faydası yok.Şu anki T27 kasada fabrikanın taktığı akkor falamanlı lambaları kullanıyorum çokda memnunum evet yol gündüz gibi olmuyor ancak hiç değilse yağmur ve sis olaylarında xenon dan çok daha verimli bana göre.
Siz farlar göstermiyor diyorsunuz bir dönem kullandığım renault clio rxt araçta görseydiniz far olayını resmen oturur ağlardınız.Araç harika idi ama gece bilhassa yağmurlu havada 6 tane far yakıp anca yolu görebiliyordunuz hemde sıfır araçta :))
Genede tabii karar sizin.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 24, 2014, 23:30:07 »
Ayarsız normal ampul, ayarlı xenondan daha iyi değildir herhalde :)

Sonradan takılan xenonun ayarı olmayacagı için hiçbir şekilde iyi olamaz.
Ayarsız halojende hoş bir durum degil. 10 TLlik ayar masrafı yüzünden saygısızlık yapılıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 24, 2014, 23:41:32 »
Ben bu konu açılana kadar Avensislerde orjinal var sanıyordum :) Demekki yokmuş. Ama şöyle bir durum var, bu zamana kadar kimseden hiç bir sellektör uyarısı almadım. Manuel yükseklik ayarlama düğmesi 0 (sıfır ) konumunda duruyor. Bu ayarsız ışık olayına hakikatten çok dikkat ederim, gerek eski aracımda gerekse de bu Avensiste arkasından gittiğim tüm araçlarda kontrol ederim neresine geliyor diye.

Bu araçta parlaklığın en yüksek yükseklikte bile öndeki aracın aynasına denk geldiğini yada karşıdan sellektör yediğimi hatırlamıyorum ki çoğu insan zaten karşıdan bu şekilde ayarsız gelen araca sellektör yapar (en azından ben yaparım hatta imkanım olsa sislambalarını uzunları falanda yakarım gözüne)

Ben aracımdakilerin xenon olup olmadığınıda bilmiyorum Beyaz yanıyor sadece kısaları, uzunları sarı yanıyor. HID yazan bir kutu gördüm galiba bir adet soldaki lambanın arkasında,plastik kaplamanın altında.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 25, 2014, 09:13:46 »
Ali bey xenon konusu daha önce başka başlık altında tartışıldı.
xenon far için araçta otomatik far yükseklik ayarlayıcısı olması gerek bizim araçlarımızda yok maalesef sadece manuel far yükseklik ayarı var oda karşıdan gelenleri rahatsız etmemek adına yeterli olmuyor.
Ben daha önceki T25 kasa aracıma 6000 K taktırmıştım ama inanın hiç memnun kalmadım bir süre sonra eski ampullere döndüm.Araç görüntü olarak dışardan güzel duruyor ancak sürücü için inanın çok bir faydası yok.Şu anki T27 kasada fabrikanın taktığı akkor falamanlı lambaları kullanıyorum çokda memnunum evet yol gündüz gibi olmuyor ancak hiç değilse yağmur ve sis olaylarında xenon dan çok daha verimli bana göre.
Siz farlar göstermiyor diyorsunuz bir dönem kullandığım renault clio rxt araçta görseydiniz far olayını resmen oturur ağlardınız.Araç harika idi ama gece bilhassa yağmurlu havada 6 tane far yakıp anca yolu görebiliyordunuz hemde sıfır araçta :))
Genede tabii karar sizin.
Selamlar

hocam göstermiyor demedim farlar iyi ama benim gözler pek seçemiyor yani araçta far sorunu yok bende zenondan vazgeçip phılıps ya da osramın yüksek ışık veren lambalarından takmayı ploanlıyorum sadece zenon işi dediğiniz gibi yattı yani 8-)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah