Gönderen Konu: Emniyet kemeri yükseklik ayarı ?  (Okunma sayısı 8406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Emniyet kemeri yükseklik ayarı ?
« : Nisan 21, 2014, 08:46:09 »
Merhaba,

Emniyet kemeri yükseklik ayarı mevcut değil. Benim gibi orta boylu kişilerde bu durum bazen sorun yaşatıyor. Özellikle de havalar sıcak iken kemer boğazını çizmesi çok kötü birşey.

Orjinalliğini bozmadan bir çözüm üretebilir miyiz?

Toyota Club Türkiye

Emniyet kemeri yükseklik ayarı ?
« : Nisan 21, 2014, 08:46:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Emniyet kemeri yükseklik ayarı ?
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2014, 09:05:43 »
Nasıl düşünememişler hayret. Bağlantı noktasını kesip biçmeden biraz zor. Olmadı altınıza minder koyarak seviye yükselteceksiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2014, 09:32:56 »
Nasıl düşünememişler hayret. Bağlantı noktasını kesip biçmeden biraz zor. Olmadı altınıza minder koyarak seviye yükselteceksiniz.

Adamlar üç kuruşun hesabını bile yapıyorlar. Tipik Renault işte.

Sadece ben olsam yine iyi aynı sorunu yan koltuk da yaşıyor. Yani ya minder ile çözüm bulacağız ya da orada bir işlem yapacağız.

Ben minderden ziyade işlem yapılmasından yanayım bakalım araştırıyorum umarım doğru bir teknik bulabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2014, 09:36:48 »
Adamlar üç kuruşun hesabını bile yapıyorlar. Tipik Renault işte.

Sadece ben olsam yine iyi aynı sorunu yan koltuk da yaşıyor. Yani ya minder ile çözüm bulacağız ya da orada bir işlem yapacağız.

Ben minderden ziyade işlem yapılmasından yanayım bakalım araştırıyorum umarım doğru bir teknik bulabilirim.

Yani, olmadı sizin aracın forumu varsa bir göz atın bu sıkıntıyı yaşayan başkaları da muhakkak vardır ve belki çözüm bulmuşlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2014, 09:50:30 »
Sadece siz kullanıyorsanız bence işlem en doğru ve mantıklı hareket olur. Kemer yükseklik ayarı sanılandan çok daha önemli. Şayet kemer uygun durumda değilse Allah korusun boğazı çok fena çizer.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2014, 10:02:51 »
Bu araçların sürücü koltuğunda yükseklik ayarı varmı?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2014, 10:35:00 »
tekin abi güzel tespit hiç kaçmıyor vallahi  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2014, 10:42:36 »
  Ticaretin yönü bu şekilde gidiyor artık ve bu üretime de yansıyor.

O bağlantı yerinin dayanımı çok önemli ve bu yüzden işlem çok sağlıklı olmayabilir. Ama bir fikir olarak; bağlantı yerine monte edebileceğiniz askı şeklinde bir aparat ile kayışın daha aşağıdan gitmesi sağlanabilir ancak bu aparatın kesinlikle güçlü ve rijit olması gerekir ve ayrıca o noktaya çok sağlam monte edilmeli, yoksa başka istenmeyen sıkıntılar doğurabilir, bunu göz ardı etmemek lazım. O araparın bir ucu açık olabilir ve gerektiğinde oradan çıkarılıp, orjinal yüksekliğinde kullanılabilir kayış. Gerek duyarsanız daha detaylı anlatırım.
 Diğer yandan kayışa geçirilebilen koruyucuları da deneyebilirsiniz, şu cırt cırtlı olanlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2014, 10:58:29 »
  Ticaretin yönü bu şekilde gidiyor artık ve bu üretime de yansıyor.

O bağlantı yerinin dayanımı çok önemli ve bu yüzden işlem çok sağlıklı olmayabilir. Ama bir fikir olarak; bağlantı yerine monte edebileceğiniz askı şeklinde bir aparat ile kayışın daha aşağıdan gitmesi sağlanabilir ancak bu aparatın kesinlikle güçlü ve rijit olması gerekir ve ayrıca o noktaya çok sağlam monte edilmeli, yoksa başka istenmeyen sıkıntılar doğurabilir, bunu göz ardı etmemek lazım. O araparın bir ucu açık olabilir ve gerektiğinde oradan çıkarılıp, orjinal yüksekliğinde kullanılabilir kayış. Gerek duyarsanız daha detaylı anlatırım.
 Diğer yandan kayışa geçirilebilen koruyucuları da deneyebilirsiniz, şu cırt cırtlı olanlardan.

Maalesef artık ticaret, farklı noktalara geldi. Basit gibi görünen ve aslında olmazsa olmaz dediğimiz çoğu uygulama artık yeni araçlarda maalesef yok . Çünkü fiyat düşürmeye çalışıyor.  Bu nedenle de sıfır mı yoksa daha kaliteli 2. el mi seçiminde insanlar bazen kararsız kalıyor.

Koltuk , Direksiyon ve Emniyet kemeri yükseklik ayarı olmadığını bilerek aldım. Bu bağlamda da özellikle sizin açıklamalarınızdan sonra güvenliğimi daha fazla düşünerek minder seçeneğini daha mantıklı olduğunu düşünmekteyim. Çünkü günümüz şartlarında doğru usta ve ince işçilik neredeyse sıfır.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2014, 11:00:39
Yani, olmadı sizin aracın forumu varsa bir göz atın bu sıkıntıyı yaşayan başkaları da muhakkak vardır ve belki çözüm bulmuşlardır.

Bu forum kadar birbirleri ile diyalog halinde başka bir forum görmedim. Efsane kasa toyotamı sattıktan sonra forumu terk edemedim. Zaten ilerde kesin efsane kasa alıp 2. arabam yapacağım :)

O foruma üyeyim ancak maalesef yönlendirme sıfır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2014, 11:09:39 »
Maalesef artık ticaret, farklı noktalara geldi. Basit gibi görünen ve aslında olmazsa olmaz dediğimiz çoğu uygulama artık yeni araçlarda maalesef yok . Çünkü fiyat düşürmeye çalışıyor.  Bu nedenle de sıfır mı yoksa daha kaliteli 2. el mi seçiminde insanlar bazen kararsız kalıyor.

Koltuk , Direksiyon ve Emniyet kemeri yükseklik ayarı olmadığını bilerek aldım. Bu bağlamda da özellikle sizin açıklamalarınızdan sonra güvenliğimi daha fazla düşünerek minder seçeneğini daha mantıklı olduğunu düşünmekteyim. Çünkü günümüz şartlarında doğru usta ve ince işçilik neredeyse sıfır.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2014, 11:00:39
Bu forum kadar birbirleri ile diyalog halinde başka bir forum görmedim. Efsane kasa toyotamı sattıktan sonra forumu terk edemedim. Zaten ilerde kesin efsane kasa alıp 2. arabam yapacağım :)

O foruma üyeyim ancak maalesef yönlendirme sıfır.

Forumumuzun kıymetini bilelim o zaman. Bu arada Tekin Bey koltuk yükseklik ayarından bahsetmiş zannedersem sizin araçta yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2014, 11:12:30 »

Tekin bey, bu araçlarda maalesef ne koltuk ne de emniyet kemeri yükseklik ayarı söz konusu.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2014, 11:12:54
Forumumuzun kıymetini bilelim o zaman. Bu arada Tekin Bey koltuk yükseklik ayarından bahsetmiş zannedersem sizin araçta yok.

evet maalesef bu araçta yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2014, 11:34:13 »
emniyet kemerini dikdörtgen bir metal ile biraz aşağıdan genişlemesini sağlaya bilirsiniz. genişleme derken vücudumuzun üzerine gelirken ki açılmadan bahsediyorum.
Gözünüzde canlandıra bildiniz bilmiyorum ama,

fotoğraftaki gibi bir aparat ama o aparatların içindeki parçası olmayacak. Yukarı çıkan ile aşağıya dönen kemer bir sefer içinden geçecek kemer hareketini engellemeyecek.

anlatım biraz karış oldu ama umarım anlaşılmıştır.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2014, 11:54:31 »
  Minder de çok emniyetli bir uygulama değil yalnız. Bunun da sakıncaları mevcut. Allah göstermesin ama yapılan kaza araştırmalarında sıkça karşılaşılan bir hareket, insanların kemerin altından kaymasıdır. Bu yüzden bazı araçların koltuklarının oturma bölümleri buna göre dizayn edilirler ve koltuk altına özel hava yastıkları yerleştirirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2014, 12:39:36 »
  Minder de çok emniyetli bir uygulama değil yalnız. Bunun da sakıncaları mevcut. Allah göstermesin ama yapılan kaza araştırmalarında sıkça karşılaşılan bir hareket, insanların kemerin altından kaymasıdır. Bu yüzden bazı araçların koltuklarının oturma bölümleri buna göre dizayn edilirler ve koltuk altına özel hava yastıkları yerleştirirler.

Teşekkürler ilginize, konuyu servise de soracağım bakalım onlar nasıl bir yaklaşım içerisinde olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2014, 13:25:20 »
bence reno genel merkezi arayın ne cevap verecekler türkiye ye özel bir durummuymuş acaba!!!!!!!!!!!!!!!! hep 2 sınıf ülke muamelesi görüyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2014, 13:28:06 »
Bu arada, koltuk sırtlıklarınız biraz fazlaca yatık gibi görünüyor, biraz daha dik konuma getirip açınızı değiştirirseniz, kemer boynunuzdan daha aşağı seviyeye gelecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2014, 13:32:43 »
Bu arada, koltuk sırtlıklarınız biraz fazlaca yatık gibi görünüyor, biraz daha dik konuma getirip açınızı değiştirirseniz, kemer boynunuzdan daha aşağı seviyeye gelecektir.

Tekin bey, bu görsel benim araç değil. Arabanın yanına gidip resim çekmeye üşendiğim için internetten resim buldum ve sizlerle paylaşmak istemiştim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2014, 13:42:43 »
emniyet kemerini dikdörtgen bir metal ile biraz aşağıdan genişlemesini sağlaya bilirsiniz. genişleme derken vücudumuzun üzerine gelirken ki açılmadan bahsediyorum.

fotoğraftaki gibi bir aparat ama o aparatların içindeki parçası olmayacak. Yukarı çıkan ile aşağıya dönen kemer bir sefer içinden geçecek kemer hareketini engellemeyecek.

:tamam:  Bence de en mantıklı  çözüm.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2014, 13:51:13 »

Aslında bu tarz bir çözüm olabilir. Ancak o genişlemeyi sağlarken mevcut dikdörtgeni sabitleyeceğimiz bölge de önemli. Yani iyice sabitlemek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2014, 13:55:54 »
Aslında bu tarz bir çözüm olabilir. Ancak o genişlemeyi sağlarken mevcut dikdörtgeni sabitleyeceğimiz bölge de önemli. Yani iyice sabitlemek gerekiyor.

Sabitlemeye gerek yok, hatta bu aparatların  dağcıların kullandıkları varya hani şu vidalı olarak iki tarafı birleştirenler onlardan olacak, hem arkadan geleni hemde vücudunuza  gelen kısmı engellemeyecek, hemde  sabitrlemeye gerek kalmayacak.

örnek:
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -