0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nasıl düşünememişler hayret. Bağlantı noktasını kesip biçmeden biraz zor. Olmadı altınıza minder koyarak seviye yükselteceksiniz.
Adamlar üç kuruşun hesabını bile yapıyorlar. Tipik Renault işte. Sadece ben olsam yine iyi aynı sorunu yan koltuk da yaşıyor. Yani ya minder ile çözüm bulacağız ya da orada bir işlem yapacağız. Ben minderden ziyade işlem yapılmasından yanayım bakalım araştırıyorum umarım doğru bir teknik bulabilirim.
Bu araçların sürücü koltuğunda yükseklik ayarı varmı?
Ticaretin yönü bu şekilde gidiyor artık ve bu üretime de yansıyor. O bağlantı yerinin dayanımı çok önemli ve bu yüzden işlem çok sağlıklı olmayabilir. Ama bir fikir olarak; bağlantı yerine monte edebileceğiniz askı şeklinde bir aparat ile kayışın daha aşağıdan gitmesi sağlanabilir ancak bu aparatın kesinlikle güçlü ve rijit olması gerekir ve ayrıca o noktaya çok sağlam monte edilmeli, yoksa başka istenmeyen sıkıntılar doğurabilir, bunu göz ardı etmemek lazım. O araparın bir ucu açık olabilir ve gerektiğinde oradan çıkarılıp, orjinal yüksekliğinde kullanılabilir kayış. Gerek duyarsanız daha detaylı anlatırım. Diğer yandan kayışa geçirilebilen koruyucuları da deneyebilirsiniz, şu cırt cırtlı olanlardan.
Yani, olmadı sizin aracın forumu varsa bir göz atın bu sıkıntıyı yaşayan başkaları da muhakkak vardır ve belki çözüm bulmuşlardır.
Maalesef artık ticaret, farklı noktalara geldi. Basit gibi görünen ve aslında olmazsa olmaz dediğimiz çoğu uygulama artık yeni araçlarda maalesef yok . Çünkü fiyat düşürmeye çalışıyor. Bu nedenle de sıfır mı yoksa daha kaliteli 2. el mi seçiminde insanlar bazen kararsız kalıyor. Koltuk , Direksiyon ve Emniyet kemeri yükseklik ayarı olmadığını bilerek aldım. Bu bağlamda da özellikle sizin açıklamalarınızdan sonra güvenliğimi daha fazla düşünerek minder seçeneğini daha mantıklı olduğunu düşünmekteyim. Çünkü günümüz şartlarında doğru usta ve ince işçilik neredeyse sıfır. Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2014, 11:00:39Bu forum kadar birbirleri ile diyalog halinde başka bir forum görmedim. Efsane kasa toyotamı sattıktan sonra forumu terk edemedim. Zaten ilerde kesin efsane kasa alıp 2. arabam yapacağım O foruma üyeyim ancak maalesef yönlendirme sıfır.
Forumumuzun kıymetini bilelim o zaman. Bu arada Tekin Bey koltuk yükseklik ayarından bahsetmiş zannedersem sizin araçta yok.
Minder de çok emniyetli bir uygulama değil yalnız. Bunun da sakıncaları mevcut. Allah göstermesin ama yapılan kaza araştırmalarında sıkça karşılaşılan bir hareket, insanların kemerin altından kaymasıdır. Bu yüzden bazı araçların koltuklarının oturma bölümleri buna göre dizayn edilirler ve koltuk altına özel hava yastıkları yerleştirirler.
Bu arada, koltuk sırtlıklarınız biraz fazlaca yatık gibi görünüyor, biraz daha dik konuma getirip açınızı değiştirirseniz, kemer boynunuzdan daha aşağı seviyeye gelecektir.
emniyet kemerini dikdörtgen bir metal ile biraz aşağıdan genişlemesini sağlaya bilirsiniz. genişleme derken vücudumuzun üzerine gelirken ki açılmadan bahsediyorum.Gözünüzde canlandıra bildiniz bilmiyorum ama,fotoğraftaki gibi bir aparat ama o aparatların içindeki parçası olmayacak. Yukarı çıkan ile aşağıya dönen kemer bir sefer içinden geçecek kemer hareketini engellemeyecek. anlatım biraz karış oldu ama umarım anlaşılmıştır.
Aslında bu tarz bir çözüm olabilir. Ancak o genişlemeyi sağlarken mevcut dikdörtgeni sabitleyeceğimiz bölge de önemli. Yani iyice sabitlemek gerekiyor.