Gönderen Konu: CNG taktırıp kötü ettim herhalde  (Okunma sayısı 13787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
CNG taktırıp kötü ettim herhalde
« : Nisan 17, 2014, 09:27:42 »
Üstadlar merhaba eylül 2013 de aldığım daha 9000 de olan corollama landirenzomarka marka CNG kit taktırdım yaklaşık 1 ay önce. yakıtım 40-50 kuruş arası değişirken şimdi 17-18 kuruş arası değişiyor ancak bi türlü düzen tutturamadık şimdide aracın arıza ışığı yanıyor ve fakir karışımdan olduğu söyleniyor italyan mühendis ilgilendi aracımla landirenzodan ama oda halledemedi bugün gene gideceğim bakalım ne olacak. Moralim sıfıra indi.

Toyota Club Türkiye

CNG taktırıp kötü ettim herhalde
« : Nisan 17, 2014, 09:27:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: CNG taktırıp kötü ettim herhalde
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2014, 09:37:05 »
CNG'nin araçlarda kullanımı daha yeni. Doğalgazın yanıcılığının düşüklüğünden kaynaklanabilir, ona göre ayar yapılması gerekiyor sanırım. Yine de üzülmeyin bir çözümü olacaktır. Ekte araçlarda CNG kullanımı ile ilgili bir bilgi notu var.

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2014, 09:42:01 »
Emre Bey hayırlı olsun. Bende geçenlerde kayseri landirenzo ana bayiine gittim ve cng hakkında bilgi aldım. Şehir içi kullanımda cng nin maliyetini kısa bir sürede çıkartacağınıza inanıyorum. Sıkıntı yapmayın, sorununuzun çözüleceğine inanıyorum.

CNG'nin şuan temelde üç büyük problemi mevcut:

1-Deposu çok büyük,
2- İstasyonları şimdilik az,
3- Deponun büyüklüğüne oranla katedilen menzil az.

Bunların dışında donanımsal olarak lpg sisteminden çok farklı değil. Arıza lambasının yanması tipik lpg deki sorunlardan. Merak etmeyin düzelteceklerini zannediyorum zira gerçekten profesyonel bir firma. Şayet memnun kalmazsanız sistem kendini amorti ettikten sonra lpg ye geçiş yapabilirsiniz.

Bu arada tüketiminize 17-18krş demişsiniz. Bana linea için 13krş tan bahsetmişlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2014, 10:09:29 »
Bir olumsuzlugu daha;
Performans LPGden daha fazla düşüyor.

Volumetrik verim çok düşük.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2014, 10:18:10 »
Bir olumsuzlugu daha;

Pratikte kullananlar benzinden çekiş konusunda da hiç bir fark görmediklerini söylüyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2014, 10:19:51 »
Bir olumsuzlugu daha;

performans düşüklüğünü yakılan yakıtı fazla göndererek çözülemiyor mu? LPG ilk çıktığı zamanlarda verimsizdi, belki de bu sistem de zamanla geliştikçe duzelir
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2014, 10:23:46 »
Umarım sorununuz ciddi bir şey değildir ve en kısa zamanda da çözülür.

CNG den yaşadığınız sorun nedeniyle pek memnun değilsiniz sanırım ama eğer arıza ışığı yanmasaydı ona göre bir değerlendirme yapabilir misiniz?

Mümkünse bagajdan fotoğraflar ekleyerek, performans yorumları, menzil durumu vb durumları açıklayıcı yorumlar yaparsanız sevinirim.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2014, 10:26:33 »
Ben de düzeleceğine inanıyorum. Ancak yukarıda bahsettiğim 3 temel problemin çözülmesi lazım. CNG'nin sıkıştırılmış hali olan LNG ile aslında bu sorun çözülebiliyor. Böylelikle depo büyüklüğü ve depoya göre menzil sorununun çözülebileceğini düşünüyorum.

Kullanım kolaylığı açısından da aslında kullanışlı bir ürün. Ancak evleri müstakil olanlar için özellikle çok uygun. Bir aparat ile kendi aracınıza dolumunuzu da yapabiliyorsunuz. Herşeyden önce ekonomik ve çevreci.

Ancak cesur müteşebbisler lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2014, 10:52:08 »
     Araçta en başta performans kaybı barizdi. bu hafta başından beri kayseri olgun LPG ye eğitime gelen Landirenzo mühendisleri tarafından aracımın ayarları yapıldı. dün enjektör değişti.bundan önceki sıkıntılarım araç benzinden gaza geçerken yığılıyordu, benzinde ilk çalıştırma esnasında stop ara sıra stop ediyordu. Araç dururken rolantide benzine geçmek isterken stop ediyordu. şimdi performans ve çekişten memnunum ancak araç hızını almış giderken gaza sonuna kadar aniden basınca sanki gaz hemen tepki vermiyor ve çok kısa bir süre sonra geliyor gibi buda motoru vurduruyor gibi hissettiriyor (tak), anlayacağınız gaz akışı seri değilde kesikli gibi oluyor.
      Yakıt konusuna gelecek olursak bir depoyu 34-35 TL ye dolduruyorum istasyon evimin yolu üzerinde istasyon bakımından sıkıntı yaşamıyorum. Bir depo ile yaklaşık 200 km yol gidiyorum. Buda 17-18 kuruş yapıyor. Tasarruftan gayet memnunum. Sistemin fotosunu çekip eklerim konuya. Bagajım yarı yarıya küçüldü diyebilirim. Nedeni yeni yönetmeliğe göre arka koltukla deponun arasında 10 cm boşluk olması gerektiği için. şimdi aracı gene bıraktım italyan mühendisler gene inceleyecekler. Geldiklerinden beri bu 4. gün 4 gündür araçla uğraşıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2014, 11:32:07 »
     Araçta en başta performans kaybı barizdi. bu hafta başından beri kayseri olgun LPG ye eğitime gelen Landirenzo mühendisleri tarafından aracımın ayarları yapıldı. dün enjektör değişti.bundan önceki sıkıntılarım araç benzinden gaza geçerken yığılıyordu, benzinde ilk çalıştırma esnasında stop ara sıra stop ediyordu. Araç dururken rolantide benzine geçmek isterken stop ediyordu. şimdi performans ve çekişten memnunum ancak araç hızını almış giderken gaza sonuna kadar aniden basınca sanki gaz hemen tepki vermiyor ve çok kısa bir süre sonra geliyor gibi buda motoru vurduruyor gibi hissettiriyor (tak), anlayacağınız gaz akışı seri değilde kesikli gibi oluyor.
      Yakıt konusuna gelecek olursak bir depoyu 34-35 TL ye dolduruyorum istasyon evimin yolu üzerinde istasyon bakımından sıkıntı yaşamıyorum. Bir depo ile yaklaşık 200 km yol gidiyorum. Buda 17-18 kuruş yapıyor. Tasarruftan gayet memnunum. Sistemin fotosunu çekip eklerim konuya. Bagajım yarı yarıya küçüldü diyebilirim. Nedeni yeni yönetmeliğe göre arka koltukla deponun arasında 10 cm boşluk olması gerektiği için. şimdi aracı gene bıraktım italyan mühendisler gene inceleyecekler. Geldiklerinden beri bu 4. gün 4 gündür araçla uğraşıyorlar.

CNG dönüşümünü hususi araçta ilk gerçekleştirenlerdensiniz. CNG nin başka başka modellere de uyarlanması için mühendisler  inceleme yapıyorlardır. Bu servisteki teknisyenler içinde işbaşı eğitimi aslında. Siz gönlünüzü ferah tutun, sorunu çözeceklerine inanıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 11:33:34
Ben kendi aracıma bile taktırmayı düşündüm ancak aracımın bagajı çok çok küçülecekti ve deponun ağırlığından dolayı arka tampon yere çok yaklaşacaktı. Bu yüzden yaptırmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2014, 11:41:54 »
Pratikte kullananlar benzinden çekiş konusunda da hiç bir fark görmediklerini söylüyorlar.
performans düşüklüğünü yakılan yakıtı fazla göndererek çözülemiyor mu? LPG ilk çıktığı zamanlarda verimsizdi, belki de bu sistem de zamanla geliştikçe duzelir

Bu dedigim volumetrik verim nedeni ile imkansız.

Pistonun bir çevrimde çektigi hava miktarı bellidir degişmez.

Teorik bakarsak;
1,6 Lt araç max güçte bir pistonun 0,4 Lt yakıt hava karışımı çektigini kabul edersek ki bu sabittir.
Bu 0,4 Ltlik karışımın içerigi sadece degişiyor.

(Rakamlar misaldir)
Bu benzinde 0,35 Lt hava 0,05 Lt benzin iken toplam 0,4Lt
LPGde 0,3 hava 0,1 LPG
NCGde 0,25 hava 0,15 NCG gibi düşünün.
Bu degerleri ideal yanma kabul edersek (benzindeki 14,7/1 oranı gibi)

Bu durumda yakıtı arttırırsanız;
Ben NCG oranını arttırırsam 0,2 Lt hava 0,2 Lt NCG uygularsam 0,05 Lt NCGı yakacak oksijen olmaz ve performans düşerken yakıtta artar.
Bu tüm yakıtlar için geçerli.

Hatta yanıcı maddelerin üst limiti vardır ve bu noktaya geldiginde artık yanmazlar.

Çok karışık oldu yaaa ben bile çözemedim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 17, 2014, 11:54:04 »
cng ile arıza ışığının yanması çok normal.

benzine göre tasarlanmış bir motora ne takarsanız takın o ışığı görme ihtimaliniz var.

ekonomisi çok iyiymiş. diğer sorunları unutturabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 17, 2014, 11:59:40 »
Arıza ışığının yanmasını göz ardı edemeyeceğim çünkü, otomatik park sistemim çalışmıyor, eco ışığım artık yanmıyor, anahtar algılama sistemim çalışmıyor. Önceden araç çalışırken anahtarla beraber araç dışına çıkınca "anahtar algılanmadı" diye ikaz verirdi artık vermiyor vs. İyi bişey değil anlayacağınız çok moral bozucu bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 17, 2014, 12:01:30 »
Arıza ışığının yanmasını göz ardı edemeyeceğim çünkü, otomatik park sistemim çalışmıyor, eco ışığım artık yanmıyor, anahtar algılama sistemim çalışmıyor. Önceden araç çalışırken anahtarla beraber araç dışına çıkınca "anahtar algılanmadı" diye ikaz verirdi artık vermiyor vs. İyi bişey değil anlayacağınız çok moral bozucu bir durum.

aslında bu durumu toyota mühendisleriyle konuşmalısınız. belki aracın normal dediği ayarları yeniden yazarlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 17, 2014, 13:06:33 »

karşılaştığınız sorunlar önemsiz değil gerçekten. Umarım yakında hepsi çözülür.

sistem maliyeti ne kadar acaba?
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 17, 2014, 13:21:35 »
karşılaştığınız sorunlar önemsiz değil gerçekten. Umarım yakında hepsi çözülür.

sistem maliyeti ne kadar acaba?

Bana 2900tl demişlerdi. Landirenzo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 17, 2014, 15:06:17 »
bu sistem yeni bir sistem olarak biliyorum bir ara iyi kafa yormuştum açıkcası hoşumada gitmişti linki paylaşayım.ama sorunlarınıza üzüldüm.eger çözülürse ve kitiniz kaliteli bir kitse malzemesiyle işçiligiyle bence güzel sonuçlar alırsınız..

http://www.lovatogaz.com/cng-donusumu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 17, 2014, 17:22:22 »
Öncelikle sistem bana 2550 TL ye patladı. Bugün uzunca bir müddet İtalya dan gelen Landirenzo mühendisi ile testler yaptık bilgisayardan baktı fakat en son aklıma hiç bir şey gelmiyor dedi çıktı adam. İtalya dan ateşleme güçlendirici bir parça sipariş edeceklermiş onunla inşallah bu sorunu çözeriz dediler. Ama sakin kullanımda araçta sıkıntı yok. Neyse amorti edelim şu sistemi ancak motora arıza verir verir mi diye korkuyorum şimdide. Ciddi anlamda sıkıntılı bir durum. Amorti etmesini mi beklesem yoksa direk çıkartıp paramı alıp Prins LPG mi taktırsam üstadlar bir akıl verin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 17, 2014, 18:16:38 »
Öncelikle sistem bana 2550 TL ye patladı. Bugün uzunca bir müddet İtalya dan gelen Landirenzo mühendisi ile testler yaptık bilgisayardan baktı fakat en son aklıma hiç bir şey gelmiyor dedi çıktı adam. İtalya dan ateşleme güçlendirici bir parça sipariş edeceklermiş onunla inşallah bu sorunu çözeriz dediler. Ama sakin kullanımda araçta sıkıntı yok. Neyse amorti edelim şu sistemi ancak motora arıza verir verir mi diye korkuyorum şimdide. Ciddi anlamda sıkıntılı bir durum. Amorti etmesini mi beklesem yoksa direk çıkartıp paramı alıp Prins LPG mi taktırsam üstadlar bir akıl verin.

faydası olurmu bilmiyorum.benim gönül rahatlıgıyla gittigim yerin linkini attım önceki mesajlarda bir arayıp derdinizi anlatsanız birş+eyler derler belki maksat düşünce olsun..bence acele etmeyin birsüre daha deneyin derim motora zarar vermedikçe..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 17, 2014, 18:40:23 »
fakir karışım ile arıza lambasının bi alakası var mıymış ? sıkıştırınca veya üst devirlerde kesiklik falan var mı ?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..