0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir olumsuzlugu daha;Performans LPGden daha fazla düşüyor.Volumetrik verim çok düşük.
Araçta en başta performans kaybı barizdi. bu hafta başından beri kayseri olgun LPG ye eğitime gelen Landirenzo mühendisleri tarafından aracımın ayarları yapıldı. dün enjektör değişti.bundan önceki sıkıntılarım araç benzinden gaza geçerken yığılıyordu, benzinde ilk çalıştırma esnasında stop ara sıra stop ediyordu. Araç dururken rolantide benzine geçmek isterken stop ediyordu. şimdi performans ve çekişten memnunum ancak araç hızını almış giderken gaza sonuna kadar aniden basınca sanki gaz hemen tepki vermiyor ve çok kısa bir süre sonra geliyor gibi buda motoru vurduruyor gibi hissettiriyor (tak), anlayacağınız gaz akışı seri değilde kesikli gibi oluyor. Yakıt konusuna gelecek olursak bir depoyu 34-35 TL ye dolduruyorum istasyon evimin yolu üzerinde istasyon bakımından sıkıntı yaşamıyorum. Bir depo ile yaklaşık 200 km yol gidiyorum. Buda 17-18 kuruş yapıyor. Tasarruftan gayet memnunum. Sistemin fotosunu çekip eklerim konuya. Bagajım yarı yarıya küçüldü diyebilirim. Nedeni yeni yönetmeliğe göre arka koltukla deponun arasında 10 cm boşluk olması gerektiği için. şimdi aracı gene bıraktım italyan mühendisler gene inceleyecekler. Geldiklerinden beri bu 4. gün 4 gündür araçla uğraşıyorlar.
Pratikte kullananlar benzinden çekiş konusunda da hiç bir fark görmediklerini söylüyorlar.
performans düşüklüğünü yakılan yakıtı fazla göndererek çözülemiyor mu? LPG ilk çıktığı zamanlarda verimsizdi, belki de bu sistem de zamanla geliştikçe duzelir
Arıza ışığının yanmasını göz ardı edemeyeceğim çünkü, otomatik park sistemim çalışmıyor, eco ışığım artık yanmıyor, anahtar algılama sistemim çalışmıyor. Önceden araç çalışırken anahtarla beraber araç dışına çıkınca "anahtar algılanmadı" diye ikaz verirdi artık vermiyor vs. İyi bişey değil anlayacağınız çok moral bozucu bir durum.
karşılaştığınız sorunlar önemsiz değil gerçekten. Umarım yakında hepsi çözülür.sistem maliyeti ne kadar acaba?
Öncelikle sistem bana 2550 TL ye patladı. Bugün uzunca bir müddet İtalya dan gelen Landirenzo mühendisi ile testler yaptık bilgisayardan baktı fakat en son aklıma hiç bir şey gelmiyor dedi çıktı adam. İtalya dan ateşleme güçlendirici bir parça sipariş edeceklermiş onunla inşallah bu sorunu çözeriz dediler. Ama sakin kullanımda araçta sıkıntı yok. Neyse amorti edelim şu sistemi ancak motora arıza verir verir mi diye korkuyorum şimdide. Ciddi anlamda sıkıntılı bir durum. Amorti etmesini mi beklesem yoksa direk çıkartıp paramı alıp Prins LPG mi taktırsam üstadlar bir akıl verin.