0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seyir halindeyken gazı kökleyince gene aynı şekilde gazın sonradan gelmesi ve motoru vurdurması olayını çözemedi italyan mühendis aynı şekilde 3-4 bin devirdede anlk bi kesilme oluyor. Ancak şunu farkettim aracı spor moda alınca bu yaşadığım olayları yaşamıyorum. Acele ettik benzinli aldık acele ettik CNG taktırdık. söktürsemmi LPG yemi çevirsem ne yapsam bilemiyorum. Landirenzo LPG kitleri nasıl kalitelimidir sıkıntı yaşarmıyım kafam karışık baya.
Şükür ki sürüş güvenliği açısından sıkıntılı bir durum yok. Olgun benim için ateşleme güçlendirici bir parça sipariş edeceklermiş. 1-2 ayı bulur gelmesi dedi bari onu bekleyelim. Benim tek korkum motora zarar vermek. Ama tekrar arıza ışığı yanarsa hemen söktürürüm herhalde. Şimdilik fakir karışım oranını İtalyan çözdü gibi.
Yaklaşık 2 ay önce verso aracıma lpg kit araştırması yaparken bana da önermişti gaz italy bayi ama hem silindir tank oluşu hem de çevremden duyduğum cng sistemlerin henüz tam randıman vermediği yorumlarında sonra aynı yetkili bayi de prins silverline modelini montaj yaptırdım(tabi 1,5-2 aylık araştırma soruşturma sonrasında). 1500 km sonunda yorumlarım; hem performans hem de tasarruf açısından son derece başarılı, çok memnununum. Toyota aracı olan ve lpg kit montajı düşünen tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 09:43:30Emre Bey bu arada inşallah sorununu kısa sürede çözerler, çok can sıkıcı bir durum az çok tahmin edebiliyorum Allah kolaylıklar versin.
Evet 1.6 valvematic 132 bg. motor var benim araçta da, yani bu 1500 km. içinde bir kez 2 ay önce üzerinde kış lastiği varken Bolu-İstanbul arası(5 kişi bagaj dolu olarak) gidip geldim km.de 24-25kr. yaktı. Şehir içi tam ölçemedim ama şehirler arası tüketim tahminimce yaz koşullarında biraz daha düşecektir. Taktırdığımdan beri herhangi bir arızadan dolayı servise götürmedim çok şükür sadece 1000 km. bakımına götürdüm rutin kontroller için(o da servis garanti kitapçığında yazdığı için). Performans olarak benzin ile bir farkını göremedim açıkçası. Bu süre içerisinde bir arıza ışığı yanmadı ve bence valvematic motorla bu sistem tam uyumlu. Kit olarak zaten kendini kanıtlamış bir marka, ayrıca da montajını yaparlarken bizzat başında durdum izledim tomasetto şamandıra(o da kitin içinde geliyor) ve simit tank hariç tüm parçalar prins markalı yani melez bir sistem değil. Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 10:31:45Bu arada bu yakıt değerlerini verirken verso nun 1470 kg. olduğu bilgisini de vermek isterim.
böyle büyük ve ağır bir araba için çok iyi değerler. Ben bir şey sormak istiyorum, lpg nin yokuş performansı nasıl acaba, orta dereceli bir yokuşu 2500 devir civarı hangi viteste çıkabiliyorsunuz?
orta dereceli yerine Bolu dağının yokuşlarını örnek verecek olursam; çok dik yokuş ve keskin virajda çok nadiren kullandığım 3.vites dışında daha çok 4 ve 5. viteslerle çıkabiliyorum. Performans olarak yokuşlarda tabi ki benzine göre düşüş olacaktır ama bence öyle önemsenecek bir fark yok, en azıdan kendi aracımdaki prins kit ile tecrübeme dayanarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Kenan bey bende bu aralar lpg kiti araştırıyorum prince silver line değilde vsi2 diye bir modelini tavsiye ediyorlar khein enjektör bu modelde kullanılıyormuş silverline de kendi markasını kullanıyormuş enjektör olarak prince..lpg dönüşümünü nerde yaptırdınız ve kaç liraya mal oldu bilgi verirseniz memnun olurum....
Emre hocam merhaba, merak ettim son durum nedir CNG kit de? Umarım daha fazla sorun çıkarmamıştır size...
bu sistemi tırlara uyguluyorlar mı acaba..