Gönderen Konu: CNG taktırıp kötü ettim herhalde  (Okunma sayısı 13788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 250000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: CNG taktırıp kötü ettim herhalde
« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2014, 19:03:34 »
Emre hocam yaşadığınız sıkıntılara bakılırsa cng için henüz erken... yerinizde olsam paramı geri alıp kaliteli bir lpg firmasından lpg taktırırdım...Anlaşılan bu sistem tam oturmamış baksanıza italyan usta bile bişey anlamamış...
97 1.6 gli corolla    benzin/lpg  km:250.000

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2014, 19:03:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 17, 2014, 22:49:23 »
Seyir halindeyken gazı kökleyince gene aynı şekilde gazın sonradan gelmesi ve motoru vurdurması olayını çözemedi italyan mühendis aynı şekilde 3-4 bin devirdede anlk bi kesilme oluyor. Ancak şunu farkettim aracı spor moda alınca bu yaşadığım olayları yaşamıyorum. Acele ettik benzinli aldık acele ettik CNG taktırdık. söktürsemmi LPG yemi çevirsem ne yapsam bilemiyorum. Landirenzo LPG kitleri nasıl kalitelimidir sıkıntı yaşarmıyım kafam karışık baya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 17, 2014, 23:06:19 »
Seyir halindeyken gazı kökleyince gene aynı şekilde gazın sonradan gelmesi ve motoru vurdurması olayını çözemedi italyan mühendis aynı şekilde 3-4 bin devirdede anlk bi kesilme oluyor. Ancak şunu farkettim aracı spor moda alınca bu yaşadığım olayları yaşamıyorum. Acele ettik benzinli aldık acele ettik CNG taktırdık. söktürsemmi LPG yemi çevirsem ne yapsam bilemiyorum. Landirenzo LPG kitleri nasıl kalitelimidir sıkıntı yaşarmıyım kafam karışık baya.

hocam biraz bekle belki bir cozumu bulunur. Acele karar vermemek lazim sonucta o kadar para vermissin
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 18, 2014, 08:15:23 »
Emre Bey acele etmeyin. Aracınızdaki CNG sistemi lpg den daha sağlıklı bir sistem, biraz bekleyin. Sorunu düzeltemezler ise Landirenzo'nun LPG sistemine geçiş yaparsınız. Müşteri memnuniyeti açısından bunu yapmak zorundalar. Merak etmeyin ama biraz sabır. Ancak aracınızı sürüş güvenliği açısından etkileyen bir durum var ise hemen gidin ve LPG sistemini isteyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 18, 2014, 08:30:07 »
Şükür ki sürüş güvenliği açısından sıkıntılı bir durum yok. Olgun benim için ateşleme güçlendirici bir parça sipariş edeceklermiş. 1-2 ayı bulur gelmesi dedi bari onu bekleyelim. Benim tek korkum motora zarar vermek. Ama tekrar arıza ışığı yanarsa hemen söktürürüm herhalde. Şimdilik fakir karışım oranını İtalyan çözdü gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 18, 2014, 08:36:04 »
Şükür ki sürüş güvenliği açısından sıkıntılı bir durum yok. Olgun benim için ateşleme güçlendirici bir parça sipariş edeceklermiş. 1-2 ayı bulur gelmesi dedi bari onu bekleyelim. Benim tek korkum motora zarar vermek. Ama tekrar arıza ışığı yanarsa hemen söktürürüm herhalde. Şimdilik fakir karışım oranını İtalyan çözdü gibi.

Yakıttaki tutarsızlık C1201 arıza kodunu devreye sokabilir.
Bu hata oluştugundada ABS de sorun çıkmaz fakat VSC ve TRC devreye girmez.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 18, 2014, 08:39:47 »

Sistem çok yeni. Biraz sabır, sürüş güvenliğinde olumsuzluk yok ise kesinlikle beklemenizi öneririm. Bu arada arıza ışığı yine yanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 18, 2014, 09:35:35 »
Yaklaşık 2 ay önce verso aracıma lpg kit araştırması yaparken bana da önermişti gaz italy bayi ama hem silindir tank oluşu hem de çevremden duyduğum cng sistemlerin henüz tam randıman vermediği yorumlarında sonra aynı yetkili bayi de prins silverline modelini montaj yaptırdım(tabi 1,5-2 aylık araştırma soruşturma sonrasında). 1500 km sonunda yorumlarım; hem performans hem de tasarruf açısından son derece başarılı, çok memnunum. Toyota aracı olan ve lpg kit montajı düşünen tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 09:43:30
Emre Bey bu arada inşallah sorununu kısa sürede çözerler, çok can sıkıcı bir durum az çok tahmin edebiliyorum Allah kolaylıklar versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 18, 2014, 09:59:56 »
Yaklaşık 2 ay önce verso aracıma lpg kit araştırması yaparken bana da önermişti gaz italy bayi ama hem silindir tank oluşu hem de çevremden duyduğum cng sistemlerin henüz tam randıman vermediği yorumlarında sonra aynı yetkili bayi de prins silverline modelini montaj yaptırdım(tabi 1,5-2 aylık araştırma soruşturma sonrasında). 1500 km sonunda yorumlarım; hem performans hem de tasarruf açısından son derece başarılı, çok memnununum. Toyota aracı olan ve lpg kit montajı düşünen tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 09:43:30
Emre Bey bu arada inşallah sorununu kısa sürede çözerler, çok can sıkıcı bir durum az çok tahmin edebiliyorum Allah kolaylıklar versin.

Araç 1.6 132 hp mi? yakıt ve performans nasıl biraz daha açabilirmisiniz Kenan bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 18, 2014, 10:24:01 »
Evet 1.6 valvematic 132 bg. motor var benim araçta da, yani bu 1500 km. içinde bir kez 2 ay önce üzerinde kış lastiği varken Bolu-İstanbul arası(5 kişi bagaj dolu olarak) gidip geldim km.de 24-25kr. yaktı. Şehir içi tam ölçemedim ama şehirler arası tüketim tahminimce yaz koşullarında biraz daha düşecektir. Taktırdığımdan beri herhangi bir arızadan dolayı servise götürmedim çok şükür sadece 1000 km. bakımına götürdüm rutin kontroller için(o da servis garanti kitapçığında yazdığı için).
Performans olarak benzin ile bir farkını göremedim açıkçası. Bu süre içerisinde bir arıza ışığı yanmadı ve bence valvematic motorla bu sistem tam uyumlu. Kit olarak zaten kendini kanıtlamış bir marka, ayrıca da montajını yaparlarken bizzat başında durdum izledim tomasetto şamandıra(o da kitin içinde geliyor) ve simit tank hariç  tüm parçalar prins markalı yani melez bir sistem değil.     

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 10:31:45
Bu arada bu yakıt değerlerini verirken verso nun 1470 kg. olduğu bilgisini de vermek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 18, 2014, 11:10:34 »
Evet 1.6 valvematic 132 bg. motor var benim araçta da, yani bu 1500 km. içinde bir kez 2 ay önce üzerinde kış lastiği varken Bolu-İstanbul arası(5 kişi bagaj dolu olarak) gidip geldim km.de 24-25kr. yaktı. Şehir içi tam ölçemedim ama şehirler arası tüketim tahminimce yaz koşullarında biraz daha düşecektir. Taktırdığımdan beri herhangi bir arızadan dolayı servise götürmedim çok şükür sadece 1000 km. bakımına götürdüm rutin kontroller için(o da servis garanti kitapçığında yazdığı için).
Performans olarak benzin ile bir farkını göremedim açıkçası. Bu süre içerisinde bir arıza ışığı yanmadı ve bence valvematic motorla bu sistem tam uyumlu. Kit olarak zaten kendini kanıtlamış bir marka, ayrıca da montajını yaparlarken bizzat başında durdum izledim tomasetto şamandıra(o da kitin içinde geliyor) ve simit tank hariç  tüm parçalar prins markalı yani melez bir sistem değil.     

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2014, 10:31:45
Bu arada bu yakıt değerlerini verirken verso nun 1470 kg. olduğu bilgisini de vermek isterim.

böyle büyük ve ağır bir araba için çok iyi değerler. Ben bir şey sormak istiyorum, lpg nin yokuş performansı nasıl acaba, orta dereceli bir yokuşu 2500 devir civarı hangi viteste çıkabiliyorsunuz?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 18, 2014, 11:24:00 »
böyle büyük ve ağır bir araba için çok iyi değerler. Ben bir şey sormak istiyorum, lpg nin yokuş performansı nasıl acaba, orta dereceli bir yokuşu 2500 devir civarı hangi viteste çıkabiliyorsunuz?
orta dereceli yerine Bolu dağının yokuşlarını örnek verecek olursam; çok dik yokuş ve keskin virajda çok nadiren kullandığım 3.vites dışında daha çok 4 ve 5. viteslerle çıkabiliyorum. Performans olarak yokuşlarda tabi ki benzine göre düşüş olacaktır ama bence öyle önemsenecek bir fark yok, en azıdan kendi aracımdaki prins kit ile tecrübeme dayanarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 18, 2014, 11:54:23 »
orta dereceli yerine Bolu dağının yokuşlarını örnek verecek olursam; çok dik yokuş ve keskin virajda çok nadiren kullandığım 3.vites dışında daha çok 4 ve 5. viteslerle çıkabiliyorum. Performans olarak yokuşlarda tabi ki benzine göre düşüş olacaktır ama bence öyle önemsenecek bir fark yok, en azıdan kendi aracımdaki prins kit ile tecrübeme dayanarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Kenan bey bende bu aralar lpg kiti araştırıyorum prince silver line değilde vsi2 diye bir modelini tavsiye ediyorlar khein enjektör bu modelde kullanılıyormuş  silverline de kendi markasını kullanıyormuş enjektör olarak prince..lpg dönüşümünü nerde yaptırdınız ve kaç liraya mal oldu bilgi verirseniz memnun olurum....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 18, 2014, 12:12:22 »
Kenan bey bende bu aralar lpg kiti araştırıyorum prince silver line değilde vsi2 diye bir modelini tavsiye ediyorlar khein enjektör bu modelde kullanılıyormuş  silverline de kendi markasını kullanıyormuş enjektör olarak prince..lpg dönüşümünü nerde yaptırdınız ve kaç liraya mal oldu bilgi verirseniz memnun olurum....
Montajı yaptırırken ben de keihn enjektörlü İtalyan kitmtm ile prins silverline arasında kalmıştım aynı fiyat olunca prins i tercih ettim. Fiyatı da pazarlıktan sonra yarısı peşin yarısı 9 taksit olmak üzere toplam 2000 TL. ye hallettim böylece peşin fiyatına bu şekilde yaptırmış oldum. Bolu'daki prins yetkili bayisi Özak otomotiv montajı yaptı. Vsi2 de tabi daha iyidir yağlamalı sistem+keihn enjektör var onda, ben fazladan 500-600 lira dan dolayı tercih etmedim açıkçası. Zaten bizim montajcı bayinin söylediğine göre prins ile keihn enjektörün yapısı, çalışma mantığı ve kalitesi hemen hemen aynı imiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 22, 2014, 10:55:39 »
Emre hocam merhaba, merak ettim son durum nedir CNG kit de? Umarım daha fazla sorun çıkarmamıştır size...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 26, 2014, 12:40:22 »
Emre hocam merhaba, merak ettim son durum nedir CNG kit de? Umarım daha fazla sorun çıkarmamıştır size...

Kenan Bey merhaba
İtalyan en son gitmeden bir ayar yaptı hala arada hafif gazda bile vurma olayı oluyor ancak aracı spor moda alıp bi süre gidince sıkıntı çözülüyor. Olgun da ateşleme güçlendirici bir parça sipariş edeceğiz dedi onla sıkıntıyı hallederiz diyorlar şimdilik bunun dışında bir sıkıntım yok 17-18 kuruş yakmaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 26, 2014, 14:26:04 »
bu sistemi tırlara uyguluyorlar mı acaba..   
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 26, 2014, 14:30:15 »
Aynen dediğin gibi daha yeni bu sistem cng .dağa gelişmedi.Bence bayi soksun.landırenzo lpg kiti de iyi.Kardeş prıns  sılverlıne 2000 üstü vermektense landırenzo, brc taktir.Ama yok param var diyorsan prıns  vsı subap taylandlı sistemini taktir.Arıza lambasi kalıbrasyonla ilgili.Eger usta kalıbrasyonu ıyı yaparsa hayatta yakmıuor.
Cng motora  zararı ne olur bılınmıyor.Aracınızı daha fazla kurcalatmadan sokturup kalıtelı bır lpg kıtıne gecın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 27, 2014, 15:11:28 »
bu sistemi tırlara uyguluyorlar mı acaba..

Dizel her türlü motora uygulanmakla birlikte esases uluslararası nakliyat firmaları cng sistemini ve türevlerini kullanmaktalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 08, 2014, 19:33:22 »
Üstadlar yok olmayacak gibi bu gazın kesikliği falan devam ediyor çevireyim LPG ye diyorum Landi Renzo LPG yapıyım 18 kuruş yakmam da 25 kuruş yakarım fakat kafam rahat olur diye düşünüyorum. Ama sıkıntı 25 kuruştan fazla yakarmı aceba onu bilmiyorum :)