0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Power supply, elektrik giriş ünitesinde veya tüp ateşlemesinde sorun olabilir. (eğer tüplüyse)
Evet tüplü model..Uzmanlık gerektiren bir iş galiba.Gerçi usta bundan bir kaç ay önce görüntü ile ilgili bir tamirat yaptığında kapağı zor bela açabilmişti
Evet. tamirciye götürmeli veya eve çağırmalısınız. Basit bir diyot,direnç veya transistör arızası da olabilir. Bakmadan sadece tahmin yapılabiliyor.
Elektronik degilse çözülür . Elektronikse elektronik devriyi değiştirmek tv nin fiyatını geçiyo. İçini açtırıp lehimleri kontrol etsin belki basit bişeydir
Tüplü tv'lerde araçlardaki ateşleme bobini gibi düşük voltajı yüksek voltaja çeviren (tüpü ateşlemek için) bir parça var eğer sorun bunda ise en pahalı parça o zaten veya yenisi bulunur mu şüpheli inşallah sorun onda değildir.
Özcan Hocam, İnşallah tamir olur tez zamanda. Ama yapılacakları yazayım.1- TV yeni model geniş ekran bir LCD tv il değiştirilecek,2- Bu TV nin altına eski konsol gitmez denip yeni bir konsol alınacak,3-TV full HD olduğundan gidip HD uydu alıcısı yada digitürk yada d-smart aboneliğine geçilecek,4- Sonra bu ekrana birde ses sistemi alalım denip yeni alınan konsolun sağına soluna 5 +1 ses sistemi yerleştirilecek.Valla bu saydıklarım benim başımdan geçti Evlenirken aldığımız tüplü TV bozulunca sadece yeni TV alacağız sanıyordum
Öncelikle herkese teşekkür ederim.Yasin ilk bunu yaptığında sıklık çok azdı.Sol tarafta aç-kapa buton,hemen sağında dvd kapağı ve sağ tarafta da standby ekranı var.Bu siyah camın sağ tarafını küçük bir tıklama yaptığımda tv hemen açılıyordu.Son 2-3 gündür açıp kapanma sıklığı çoğalmaya başladı.Tv'yi ilk açtığımız da ilk 10-15 dakika sıkıntı yok sonra başlıyor açılıp kapanmaya.Kapanıp hemen açılıyorKapanıp geç açılıyorkapanıp uzun bir süre gelmiyor şeklinde durumlar oluyor.Bunları iyice gözlemlemek adına sürekli kurcaladım ve bu sonuçlara ulaştım.Ayrıca en son tamire gittiğinde (ilk olarak gitti) ekranda görüntü kayıyordu.Ben ilk olarak 16:9 4:3 ayarı ile sıkıntı var sandım.Çünkü tv ilk olarak 4:3 modunda açılıyor sonra ben 16:9'u seçiyorum.Sonra ekran görüntüsü sağdan bpşluk verip soldan da kavisli bir hal almaya başladı.Tv tamircisi tv'yi küçük sanıp bana yardıma geldiğinde koca tv ile karşılaştı.200 hz ve görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.Atölyeye götürdük usta 1 saat kadar uğraştı ve tv'yi teslim etti.Acaba bu tamiratı yaparken bilerek veya bilmeyerek bir şey mi yaptı.Yoksa gerçekten ve yaşına bağlı olarak mı yaptı bu arızayı anlamadım doğrusu? Bu akşam tamirciye gidecektim ama sizden bir kaç bilgi daha alayım yarın götürürüm inşallah.
Daha önceki arızası anladığım kadarıyla doğu batı ayarı dediğimiz e/w devresindeymiş, şimdiki arıza ile bir bağlantısı olacağını sanmam abi, zamana bağlı olarak oluşmuş bir arızadır düşüncesindeyim.Sen Ankarada değilmiydin?
SelamAynen dediğin gibi doğu batı ayarı arızası vardı.O da bir kaç gün böyle yaptı sonra görüntü gitti ve sinir bozucu ama düşük volümlü bir ses çıkarmıştı.15 ay öncesine kadar Ankara'daydım artık İstanbulda yaşıyorum...Mevcut arızanın sebebi Hakan Taşıyan olabilir.Bugün biraz geç çıktım evden.Hakan Taşıyanın klibi başlayınca iki defa kapandı.Onur Akın başlayınca da kapanmadı
Ankarada olsan elden geleni yapmak isterdim abi Tamircinin yolu görünüyor sana başka çaresi yok, inşaALLAH en az masrafla çıkarsın içinden