Gönderen Konu: Elektronikten anlayan arkadaşlar bir bakar mısınız?  (Okunma sayısı 5654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar
8-10 yıllık Telefunken marka( bir ara Profilo'nun ürettiği) DVD'li 86 ekran televizyonum var.Son 2-3 günden bu yana kendi kendine kapanıp açılmaya (standby moduna) başladı.Tv sıcak veya soğukken fark etmiyor hep aynı şey oluyor.Sizce emektara ne olmuş olabilir?
Malum yeni evliyim bu ara yeni bir tv alamam.Sunny marka 82 ekran tv aldım 41 dakika sonra geri iade ettim.İstediğim tv'de şu aralar Teknosa turuncu indirimli 1.399 TL.Yani tv almak istemiyorum.Bu arızanın nedeni ne olabilir fikirlerinize göre tamirciye gitmek istiyorum
Teşekkürler
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektronikten anlayan arkadaşlar bir bakar mısınız?
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2014, 16:40:07 »
Power supply, elektrik giriş ünitesinde veya tüp ateşlemesinde sorun olabilir. (eğer tüplüyse)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2014, 17:07:27 »
Power supply, elektrik giriş ünitesinde veya tüp ateşlemesinde sorun olabilir. (eğer tüplüyse)
Evet tüplü model..
Uzmanlık gerektiren bir iş galiba.Gerçi usta bundan bir kaç ay önce görüntü ile ilgili bir tamirat yaptığında kapağı zor bela açabilmişti :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2014, 17:09:32 »
Evet tüplü model..
Uzmanlık gerektiren bir iş galiba.Gerçi usta bundan bir kaç ay önce görüntü ile ilgili bir tamirat yaptığında kapağı zor bela açabilmişti :D

Evet. tamirciye götürmeli veya eve çağırmalısınız. Basit bir diyot,direnç veya transistör arızası da olabilir. Bakmadan sadece tahmin yapılabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2014, 17:11:57 »
Elektronik degilse çözülür . Elektronikse elektronik devriyi değiştirmek tv nin fiyatını geçiyo.

İçini açtırıp lehimleri kontrol etsin belki basit bişeydir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2014, 17:15:59 »
Tüplü tv'lerde araçlardaki ateşleme bobini gibi düşük voltajı yüksek voltaja çeviren (tüpü ateşlemek için) bir parça var eğer sorun bunda ise en pahalı parça o zaten veya yenisi bulunur mu şüpheli inşallah sorun onda değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2014, 17:27:28 »
Evet. tamirciye götürmeli veya eve çağırmalısınız. Basit bir diyot,direnç veya transistör arızası da olabilir. Bakmadan sadece tahmin yapılabiliyor.
Hiç bir tv tamircisi eve gelmiyor maalesef.Çok ağır olduğu için götürmesi çok zor yerinden bile oynamıyor :( Mesela Osman Şenyurt kardeşim Afyon yerine İstanbul'da olsaydı bulurdu bir çaresini :D

Elektronik degilse çözülür . Elektronikse elektronik devriyi değiştirmek tv nin fiyatını geçiyo.
İçini açtırıp lehimleri kontrol etsin belki basit bişeydir
İnşallah dediğin gibidir Anıl

Tüplü tv'lerde araçlardaki ateşleme bobini gibi düşük voltajı yüksek voltaja çeviren (tüpü ateşlemek için) bir parça var eğer sorun bunda ise en pahalı parça o zaten veya yenisi bulunur mu şüpheli inşallah sorun onda değildir.
İnşallah dediğin gibi değildir.Yoksa yeni tv almam gerekecek ki o da bir kaç ay mümkün değil :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2014, 17:29:37 »
Tamirciler eve gelir, sadece bakacak evde yapılabilecek birşey ise evdeki yerinde yapılır. Yoksa götürmek için gelmez tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2014, 17:30:06 »
özcan abi tüp ünitesiyle ilgili aytaç abinin dedigi gibi.güç kaynagında oldugunu düşünmüyorum.güç kaynagı bildigim kadarıyla sadece ısınınca o hatayı verir..ama en basit hatası kablolarda temassızlık yada kısa devre vardır.ama tüp ünitesi gibi duruyor ve o tv yi bi götürmen gerek abi yaa..daha büyük sıkıntılara yol açmadan halletki dedigin gibi tv almak zorunda kalmıyasın..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2014, 17:40:17 »
15 yıl önce tv tamircisinde çıraklık etmiştim 1-2 yıl kadar aklıma gelen olası şeyleri yazayım cihazın elektrik kablosunu ve takılı olan pirizi kontrol edin gevşeklik var mı piriz tarafını veya kabloyu dibinden oynattığınız da eğer tv gelip gidiyor ise sorun oradadır .bir başka sebep ise bu tür cihazlardaki anahtar yapısı zamanla ısıya bağlı arza yapar ve anahtar arızalı olduğundan siz anahtar basıyormuş gibi tv yi kapatıp açar yani anahtar d akışa devre vardır. Bir sonraki olasılık besleme katında 3 bacaklı transistor vardır .Bu taransistör ona akım veren direnç ve kondansatörlerde sıkıntı olmasından dolayı aşırı ısınır ve akım keser bundan dolayı tv açılıp kapanır .Bir sonraki olasılık EHD trafosunda atlama vardır .Yüksek voltaj ana kart bünyesinde bir yere atlama yapar ve cihaz açılıp kapanır .bu atlama manyetolu çakmak atlamasına benzer karanlıkta tv çalışırken görülebilir. Bir başka arıza siwiç mod beslemeli devrelerde kırmızı renkli bir besleme ka.tıdır bacaklarında soğuk lehim olduğunda ısıya bağlı kesmeler yapar cihaz açılıp kapanır .Genle olarak bu saydıklarımda bir sorun yoksa besleme katı soğuk lehimleri ve elemanları kontrol edilir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2014, 19:43:05 »
Yücel bey detaylı yazmış evde kendi kendinize yapabileceğiniz ilk bakım tv nin kapağını açabiliyorsanız elektrik süpürgesi ile dikkatlice bir iç  temizlik yapın.Bilhassa EHT trafosu denilen yüksek gerilim trafosunun çevresini iyice temizleyin gerekirse yumuşak uçlu yağlı boya fırçası kullanabilirsiniz.

BU İŞLEMLERİ YAPARKEN CİHAZINIZIN ELEKTRİK BAĞLANTILARININ KESİK OLMASINA DİKKAT EDİN.

EHT trafonu bilmiyorsanız bulması kolay genelde şase sağ tarafında üzerinden biraz kalınca bir kablo çıkar ve tüp üzerine vantuz benzeri bir bağlantıyla bağlıdır.
Birde TV çalışrken Türk usulu iki tokat atın eğer Tv susarsa soğuk lehim vardır bu durumdada lehimleri gözden geçirip şüpheli lehimleri tazelemek gerekir.Eli az havya tutan bir yapabilir.
Kolay gelsin.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2014, 19:50:50 »
Yıllarca birkaç TV markasının yetkili servisinde tamircilik yapmış birisi olarak yazıyorum.

Özcan abi,

Çalışırken kendiliğinden stand by durumuna geçiyor değil mi?

Oluşan bir problemden ötürü korumaya geçip stand-by a geçiyor olabilir, bunun tespiti için detaylı inceleme gerekir abi, her zaman olan bir arıza olsa teşhis koymak daha kolay olur ama bu şekilde incelemeden çok zor.

Bu arızayı kaç dakikada bir yapıyor, aralıklar aşağı yukarı aynı mı, normal çalışmaya başladığında sağına soluna birkaç defa vur görüntüde bir problem ya da kapanma oluyor mu?

Bunları deneyip yazarsan biraz daha fikir sahibi oluruz abi.

Saygılar...
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2014, 20:10:57 »
Öncelikle herkese teşekkür ederim.
Yasin ilk bunu yaptığında sıklık çok azdı.Sol tarafta aç-kapa buton,hemen sağında dvd kapağı ve sağ tarafta da standby ekranı var.Bu siyah camın sağ tarafını küçük bir tıklama yaptığımda tv hemen açılıyordu.Son 2-3 gündür açıp kapanma sıklığı çoğalmaya başladı.Tv'yi ilk açtığımız da ilk 10-15 dakika sıkıntı yok sonra başlıyor açılıp kapanmaya.
Kapanıp hemen açılıyor
Kapanıp geç açılıyor
kapanıp uzun bir süre gelmiyor şeklinde durumlar oluyor.Bunları iyice gözlemlemek adına sürekli kurcaladım ve bu sonuçlara ulaştım.
Ayrıca en son tamire gittiğinde (ilk olarak gitti) ekranda görüntü kayıyordu.Ben ilk olarak 16:9 4:3 ayarı ile sıkıntı var sandım.Çünkü tv ilk olarak 4:3 modunda açılıyor sonra ben 16:9'u seçiyorum.Sonra ekran görüntüsü sağdan bpşluk verip soldan da kavisli bir hal almaya başladı.Tv tamircisi tv'yi küçük sanıp bana yardıma geldiğinde koca tv ile karşılaştı.200 hz ve görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.Atölyeye götürdük usta 1 saat kadar uğraştı ve tv'yi teslim etti.Acaba bu tamiratı yaparken bilerek veya bilmeyerek bir şey mi yaptı.Yoksa gerçekten ve yaşına bağlı olarak mı yaptı bu arızayı anlamadım doğrusu? :(
Bu akşam tamirciye gidecektim ama sizden bir kaç bilgi daha alayım yarın götürürüm inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2014, 20:55:07 »
Özcan Hocam, İnşallah tamir olur tez zamanda. Ama yapılacakları yazayım.

1- TV yeni model geniş ekran bir LCD tv il değiştirilecek,
2- Bu TV nin altına eski konsol gitmez denip yeni bir konsol alınacak,
3-TV full HD olduğundan gidip HD uydu alıcısı yada digitürk yada d-smart aboneliğine geçilecek,
4- Sonra bu ekrana birde ses sistemi alalım denip yeni alınan konsolun sağına soluna 5 +1 ses sistemi yerleştirilecek.

Valla bu saydıklarım benim başımdan geçti :) Evlenirken aldığımız tüplü TV bozulunca sadece yeni TV alacağız sanıyordum :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2014, 22:55:40 »
Özcan Hocam, İnşallah tamir olur tez zamanda. Ama yapılacakları yazayım.

1- TV yeni model geniş ekran bir LCD tv il değiştirilecek,
2- Bu TV nin altına eski konsol gitmez denip yeni bir konsol alınacak,
3-TV full HD olduğundan gidip HD uydu alıcısı yada digitürk yada d-smart aboneliğine geçilecek,
4- Sonra bu ekrana birde ses sistemi alalım denip yeni alınan konsolun sağına soluna 5 +1 ses sistemi yerleştirilecek.

Valla bu saydıklarım benim başımdan geçti :) Evlenirken aldığımız tüplü TV bozulunca sadece yeni TV alacağız sanıyordum :)
Murat bey maalesef bu dediklerinizin hiç birini yapamayacağım :( 1.699'dan 1.399'a düşen 3D,full HD,200 Hz Phlips tv vardı.Niyetimi o an bozdum,müşteri ödemeyi yapmış olsaydı alacaktım.İyi ki yapmamıştı Kartım onay vermedi :) :)
Hem tv sehpasını almıştım.İkea'da günlük indirimden almıştım.Ev Kuran'a Allah yardım edermiş hesabı :D Sehpa derdim yok şimdilik ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 17, 2014, 11:26:09 »
Öncelikle herkese teşekkür ederim.
Yasin ilk bunu yaptığında sıklık çok azdı.Sol tarafta aç-kapa buton,hemen sağında dvd kapağı ve sağ tarafta da standby ekranı var.Bu siyah camın sağ tarafını küçük bir tıklama yaptığımda tv hemen açılıyordu.Son 2-3 gündür açıp kapanma sıklığı çoğalmaya başladı.Tv'yi ilk açtığımız da ilk 10-15 dakika sıkıntı yok sonra başlıyor açılıp kapanmaya.
Kapanıp hemen açılıyor
Kapanıp geç açılıyor
kapanıp uzun bir süre gelmiyor şeklinde durumlar oluyor.Bunları iyice gözlemlemek adına sürekli kurcaladım ve bu sonuçlara ulaştım.
Ayrıca en son tamire gittiğinde (ilk olarak gitti) ekranda görüntü kayıyordu.Ben ilk olarak 16:9 4:3 ayarı ile sıkıntı var sandım.Çünkü tv ilk olarak 4:3 modunda açılıyor sonra ben 16:9'u seçiyorum.Sonra ekran görüntüsü sağdan bpşluk verip soldan da kavisli bir hal almaya başladı.Tv tamircisi tv'yi küçük sanıp bana yardıma geldiğinde koca tv ile karşılaştı.200 hz ve görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.Atölyeye götürdük usta 1 saat kadar uğraştı ve tv'yi teslim etti.Acaba bu tamiratı yaparken bilerek veya bilmeyerek bir şey mi yaptı.Yoksa gerçekten ve yaşına bağlı olarak mı yaptı bu arızayı anlamadım doğrusu? :(
Bu akşam tamirciye gidecektim ama sizden bir kaç bilgi daha alayım yarın götürürüm inşallah.

Daha önceki arızası anladığım kadarıyla doğu batı ayarı dediğimiz e/w devresindeymiş, şimdiki arıza ile bir bağlantısı olacağını sanmam abi,  zamana bağlı olarak oluşmuş bir arızadır düşüncesindeyim.

Sen Ankarada değilmiydin?
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 17, 2014, 14:31:29 »
Daha önceki arızası anladığım kadarıyla doğu batı ayarı dediğimiz e/w devresindeymiş, şimdiki arıza ile bir bağlantısı olacağını sanmam abi,  zamana bağlı olarak oluşmuş bir arızadır düşüncesindeyim.
Sen Ankarada değilmiydin?
Selam
Aynen dediğin gibi doğu batı ayarı arızası vardı.O da bir kaç gün böyle yaptı sonra görüntü gitti ve sinir bozucu ama düşük volümlü bir ses çıkarmıştı.
15 ay öncesine kadar Ankara'daydım artık İstanbulda yaşıyorum...
Mevcut arızanın sebebi Hakan Taşıyan olabilir.Bugün biraz geç çıktım evden.Hakan Taşıyanın klibi başlayınca iki defa kapandı.Onur Akın başlayınca da kapanmadı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 17, 2014, 16:41:27 »
Selam
Aynen dediğin gibi doğu batı ayarı arızası vardı.O da bir kaç gün böyle yaptı sonra görüntü gitti ve sinir bozucu ama düşük volümlü bir ses çıkarmıştı.
15 ay öncesine kadar Ankara'daydım artık İstanbulda yaşıyorum...
Mevcut arızanın sebebi Hakan Taşıyan olabilir.Bugün biraz geç çıktım evden.Hakan Taşıyanın klibi başlayınca iki defa kapandı.Onur Akın başlayınca da kapanmadı :D

Ankarada olsan elden geleni yapmak isterdim abi :)

Tamircinin yolu görünüyor sana başka çaresi yok, inşaALLAH en az masrafla çıkarsın içinden ;)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 17, 2014, 16:47:49 »
Ankarada olsan elden geleni yapmak isterdim abi :)
Tamircinin yolu görünüyor sana başka çaresi yok, inşaALLAH en az masrafla çıkarsın içinden ;)
O halde ben kayınbiraderi alayım yanıma gidelim ustaya :(
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Yasin.Allah Razı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 18, 2014, 23:05:47 »
Maşaallah saat 19'dan bu yana hiç kapanmadı.Sabah servisi aradım yarın gelip televizyonu alacaklar.Yapılan işlem için 1 yıl garanti de veriyorlar