0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok önyargılı bir açıklama olmuş. Ben son 3 aracıma kendim lpg taktırarak bindim. Allaha şükür hiç bir sorun yaşamadan ayar istemeden motor sübabı yemeden bindim. Öncelikle taktırılacak kit ve iyi ustalık şart. Özellikle de lpg bakımı hep es geçiliyor yurdum insanı tarafından. Bakımları da düzgün yapılırsa 30 kuruş değil abartmıyorum benzinin neredeyse yarı fiyatına tüketim elde ediyorum şu an. (Net 20 kuruş, 50 tl gaz ile 250 km)... Saygılar...
Tolga hocam bahsettiğiniz sıvı gres için bir marka-model önerir misiniz?
ne marka ve nerde yaptırdın? paylaşırsan faydalı olur.
aracın subaplar yenilendi,benzinde 600 rpm de çalışıyor araç ancak lpg(zavoli)'de çalışma düzensiz hatta berbat. lpg ustasına gittim bizim yapabilecek bir şeyimiz yok dedi
Öncelikle hayırlı ve geçmiş olsun. LPG yi bir yana bırakarak değerlendirirsek... Araçta düzelme oldu mu? Performans arttı mı? Verdiğin paraya seni tatmin edecek bir sonuç aldın mı? Kalkışlardaki titreme bitti mi? "Rolantideki titreme" komple bitti diyebiliyor musun? Bunları şunun için sordum çünkü forumda ben dahil aracının titremesini kader deyip sineye çeken çok sayıda Toyotacı var.
bu lpg li 4üncü aracımız ev olarak.lpg konusunda biraz acımasız davranmışız yazma gereği duydum tecrubelerimi hatta evdeki tüm tecrubelerimizi paylaşma anlamında.yani şahsi durumlardır..şuan babamda 2012corollada 15000kmde takılan tüp var(aldığımızda takılıydı)bende 2002 corollada ankarada damlaotogazda taktırılmış lovato var.8senedir aktif şekilde kullanıyorum 85000km yaptım.bundan önceki araçlarımızdada 10ar sene olarak kullandık 2 araçta 100000km ye kadar yani.ve gene damlaotogazdaydı.aracı bakımdan bakıma götürmek dışında ve normal bakımlarımı 2000km erken yaptırmak dışında bana hiçbir durumu olmadı.yakıtımı çok yazmak istemiyorum bazen gereksiz tartışmalar olabiliyor ama şuan babam 22krş bende 18krş ortalama yakıyoruz.altını çiziyorum iki araçta asla lpg de 30krşu görmedi.sebebine gelince lpg yi tek birşey için taktırıyoruz tasarruf için..aracı benzinliymiş gibi kullanmanın alemi yok.yoksa 30krşta yakarsın 40krşta diye düşünüyorum.lpg illaki benzinden farklı bir performans verecek arabaya illaki..bu belli birsüre sonra kendini gösterecek.arabayı benzinde kullanır gibi kullanılır ise(zorlanırsa fazlasıyla ve bakımları düzenli yapılmaz iyi yapılmaz ise) şikayetler baş gösterir.eger işçiligi kaliteliyse malzemesi orjinal ise vede aracı güzel kullanırsak hiçbir sıkıntı çıkmıcagını düşünüyorum(şanssızlıkları düşünmüyorum onlar şanssızlık)tasarruf olayına gelince fazlasıyla şuan kardayım.aracın lpgli oldugunu unutmadıkça çok sorun yaşanmıcagı düşünceyim dedigim gibi bunlar şahsi görüşlerim eger ters birşey yazdımsada kusurabakılmasın düzeltirim
aynı sorun bende de var.Her zaman yetkili servise gidiyorum bakımlarını orada yaptırıyorum ancak motor çok iyi hiç bir sorun yok diyorlar.Ben sorunun neden olduğunu ve çözümünü bulamadım bulan varsa yardımcı olsun hakkaten...