Gönderen Konu: Corolla depo 55 litre fakat?  (Okunma sayısı 15341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla depo 55 litre fakat?
« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2016, 00:39:46 »
Sonuç olarak her iki kullanıcının yolda kaldığı noktada depoda bir miktar yakıt kalır.

Depo bitince araç çalışmıyor ve gidip 2.5 litre şişe ile benzin alıyorsunuz. az ilerideki petrolden fullediğinizde 52 küsür litre yakıt alıyor araç :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2016, 00:39:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 13, 2016, 08:24:30 »
Bu ne ya, herkes yeni Toyota larına yazmış.  Burada EFSANE var  :P sakin... Benim aracın depo hacmi 50 LT. İlk ışık yandığında 36 lt benzin alıyor kendisi. Maksimum cesaret sınırım  !!! 40,8 lt. idi .

Size toyota ların mantığını anlatayım. Biz genelde iyice karnımız acıkınca yer, midemizi çuval gibi doldururuz, sonra ay karnım yok soda, iki yürüyüş.... Sıhhatli olan nedir?? Çok acıkmadan yemek. Toyota lar nasıl araba?? Sıhhatli araba (genel itibariyle).

Ben burada ne yaptım? Hort..   Nasıl yaptım %60 şakalı saçmalı...    :islik:
 Şimdi ben buraya niye yazdım? Yazdım da yazmadım mı dedim? Bunlar bir takım uydurmalar.     :argh: 

Herkese Günaydın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 13, 2016, 09:06:34 »
bağajda yedek benzin bidonu alın çıkın uzun yola dibini görene kadar devam nerde tırak orda bırak doldur  yedeği yola devam
macera ise macera antaksiyon heyacan hepsi bir arada
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 13, 2016, 09:53:31 »
Hafta sonu birebir denedim e12 Corolla sedan terra aracım .Benzin lambası yandı söndü 2-3 km sonra komple yandı . Komple yanmaya başladıktan 2-3 km sonra benzinliğe gittim dolsun dedim tam 40,2 litre benzin aldı 41 litreye tamamlattım .Bu da lamba yandıktan sonra hala aracın içinde 15 litre benzin olduğunun bir başka kanıtı.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 13, 2016, 09:55:08 »
Hafta sonu birebir denedim e12 Corolla sedan terra aracım .Benzin lambası yandı söndü 2-3 km sonra komple yandı . Komple yanmaya başladıktan 2-3 km sonra benzinliğe gittim dolsun dedim tam 40,2 litre benzin aldı 41 litreye tamamlattım .Bu da lamba yandıktan sonra hala aracın içinde 15 litre benzin olduğunun bir başka kanıtı.
Corollanın deposu 50 lt biliyorum Yücel bey ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 13, 2016, 10:34:02 »
Kitapçığında 55 litre olarak gösteriyor . Birkaç kez forum dada denk gelmiştim. Araçta ekstradan lpg olmadığı için sonuna kadar bitirmeyi göz önüne alamadım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 13, 2016, 12:20:11 »
bende 1.33 life var depo 55 litre gözüküyor katalogda gırtlağına kadar doldurtmama ragmen 48 lt den fazla almıyor.
bu işlemi ışık yanıp range 0 km olduktan sonra iki kez denedim ikisinde de 47-48 lt aldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #27 : Ocak 13, 2016, 16:24:45 »
Benim asil merak ettigim 2015 corollanin range 30 km ve hatta daha az gostermesine ragmen yakit ikaz lambasinin yanmamasi normal midir? Ya da bu yakit ikaz lambasi kac km mesafe kaldiginda yanar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 13, 2016, 17:46:20 »
Benim asil merak ettigim 2015 corollanin range 30 km ve hatta daha az gostermesine ragmen yakit ikaz lambasinin yanmamasi normal midir? Ya da bu yakit ikaz lambasi kac km mesafe kaldiginda yanar?

Normaldir range göstergesi kaba bir hesap yapıyor güvenmeyin, range ile yakıt ibresi çoğu zaman uyumlu olmaz çünkü range son tüketime göre ortalama bir menzil verir, gösterge ise depodaki fiili yakıta göre. Yolculuğa çıkmadan önce range sıfırlanırsa biraz daha doğruya yakın sonuç verir. Range sıfırlansa da siz yolunuza devam edersiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 14, 2016, 09:22:26 »

range 50 nin altına inince bende benzin ışığı yanıyor genelde. En sağlama her zaman full depo kullanmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #30 : Ocak 14, 2016, 19:57:30 »
range 50 nin altına inince bende benzin ışığı yanıyor genelde. En sağlama her zaman full depo kullanmak.

Bugun range 45 km de isik yandi. Gecen range nerdeyse 29-30 km olmustu daha isik yanmamisti. Sabit 50 km nin altinda isik yanar diyemicez galiba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 15, 2016, 09:21:17 »
Yani range göre ışık yaktığını düşünmüyorum ama bi gerçek var ki range sıfırladığında bile araba min. 80 km daha gider (benim düşüncem)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #32 : Ocak 15, 2016, 09:37:13 »
Yani range göre ışık yaktığını düşünmüyorum ama bi gerçek var ki range sıfırladığında bile araba min. 80 km daha gider (benim düşüncem)

Herhalde oyle. Yakit ikaz lambasi depodaki yakit 8.2 litre olunca yanio yani range degeri ile yakit ikaz lambasinin pek tutarliligi yok sanirim. Range 30 km oldugunda isik yandigini gordum. Range 45 km oldugunda da isik yandigini gordum. Bazi markalarin modellerinde bu durum farkli. Mesela ford tourneo da range 80 km altina dusunce direk yakit ikaz lambasi yakio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ocak 28, 2016, 08:51:05 »
Dün akşama kadar, ışık yandığında depoda yaklaşık 8 lt yakıt kaldığından emin olarak, forumdaki depo konularını tebessümle okuyordum.
Durum şu; aracımı 1000 bakımı için servise götürecektim, bir gün öncesinde ışık yandı ve menzil 40 km civarında gösteriyordu. Servis çıkışına kadar sıkıntı olmaz diye düşünüp yakıt almadım. Ama o akşam biraz kullandım ve menzil 10 km den direk 0 km ye düştü.. Risk aldım 7-8 km daha kullandım.Tam servise bırakacakken bakım sırasında sıkıntı çıkmasın diye 20 tl lik ( 4 küsür lt ) yakıt aldım ve bıraktım aracı. Servis çıkışında da depoyu pompa atana kadar doldurdum ve şok oldum; 41 lt !!!! hadi 4 önceden desek 45 lt. Yahu daha 10 lt lik yerim varken, benzinde ve şehir içi bile olsa 100 km gidebilecekken nasıl depo ibresi dipte ve menzil 0 km olabilir..
Toyota beni şaşırtmaya ve üzmeye devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 28, 2016, 09:13:16 »
@Seyhan Dönmez (31031) Menzil hafızadaki son tüketime göre hesap yaptığından yakıt az kaldığı zaman hesaplaması tutmuyor, daha sonra az miktar yakıt alındığında da durum değişmiyor, göstergedeki menzile pek güvenmemek lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 28, 2016, 09:28:57 »
Range ye takılmayın fazla. Ben o range de yazan menzili 80 km devirmiş biriyim. Yazın Bodruma giderken range artık sıfır yazıyordu ve üzerine 70 - 80  km daha yol yaptım. Ama kelle koltukta yaptım ve 80 - 90 ı geçmedim o ayrı ve hatta klimayı bile kapadım. Ha, mecburiyetten yaptım o ayrı. Salak gibi Shell gördüm ve almadım eh çünkü ilk şehirler arası yolculuğum Corolla ile ve test ediyorum ya, önünden geçtim ve almadım. 70 km. sonra önüme çıktı Shell ve artık almamam kaçınılmazdı ve 50 litre benzin almıştım hatta ona rağmen. Tabi siz benim bu yaptığımı uygulamayın. Yoksa yolda kalırsınız da bana söylenip durursunuz.  :D  :D
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 28, 2016, 09:40:23 »
Range ye takılmayın fazla. Ben o range de yazan menzili 80 km devirmiş biriyim. Yazın Bodruma giderken range artık sıfır yazıyordu ve üzerine 70 - 80  km daha yol yaptım. Ama kelle koltukta yaptım ve 80 - 90 ı geçmedim o ayrı ve hatta klimayı bile kapadım. Ha, mecburiyetten yaptım o ayrı. Salak gibi Shell gördüm ve almadım eh çünkü ilk şehirler arası yolculuğum Corolla ile ve test ediyorum ya, önünden geçtim ve almadım. 70 km. sonra önüme çıktı Shell ve artık almamam kaçınılmazdı ve 50 litre benzin almıştım hatta ona rağmen. Tabi siz benim bu yaptığımı uygulamayın. Yoksa yolda kalırsınız da bana söylenip durursunuz.  :D  :D
@Seyhan Dönmez (31031) Menzil hafızadaki son tüketime göre hesap yaptığından yakıt az kaldığı zaman hesaplaması tutmuyor, daha sonra az miktar yakıt alındığında da durum değişmiyor, göstergedeki menzile pek güvenmemek lazım.

Menzil düzgün değil, ışık düzgün değil :) Takıldığımdan değil mantığını anlamaya çalışıyorum. Uyarılar ve veriler düzgün değil. Işık 8 lt den sonra yanar yazıyor, bende ona güveniyordum ama o da yanlış. 2009 d4d mmt de böyle değildi, 50 lt civarı mazot aldığımı biliyorum.