0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sonuç olarak her iki kullanıcının yolda kaldığı noktada depoda bir miktar yakıt kalır.
Hafta sonu birebir denedim e12 Corolla sedan terra aracım .Benzin lambası yandı söndü 2-3 km sonra komple yandı . Komple yanmaya başladıktan 2-3 km sonra benzinliğe gittim dolsun dedim tam 40,2 litre benzin aldı 41 litreye tamamlattım .Bu da lamba yandıktan sonra hala aracın içinde 15 litre benzin olduğunun bir başka kanıtı.
Benim asil merak ettigim 2015 corollanin range 30 km ve hatta daha az gostermesine ragmen yakit ikaz lambasinin yanmamasi normal midir? Ya da bu yakit ikaz lambasi kac km mesafe kaldiginda yanar?
range 50 nin altına inince bende benzin ışığı yanıyor genelde. En sağlama her zaman full depo kullanmak.
Yani range göre ışık yaktığını düşünmüyorum ama bi gerçek var ki range sıfırladığında bile araba min. 80 km daha gider (benim düşüncem)
Range ye takılmayın fazla. Ben o range de yazan menzili 80 km devirmiş biriyim. Yazın Bodruma giderken range artık sıfır yazıyordu ve üzerine 70 - 80 km daha yol yaptım. Ama kelle koltukta yaptım ve 80 - 90 ı geçmedim o ayrı ve hatta klimayı bile kapadım. Ha, mecburiyetten yaptım o ayrı. Salak gibi Shell gördüm ve almadım eh çünkü ilk şehirler arası yolculuğum Corolla ile ve test ediyorum ya, önünden geçtim ve almadım. 70 km. sonra önüme çıktı Shell ve artık almamam kaçınılmazdı ve 50 litre benzin almıştım hatta ona rağmen. Tabi siz benim bu yaptığımı uygulamayın. Yoksa yolda kalırsınız da bana söylenip durursunuz.
@Seyhan Dönmez (31031) Menzil hafızadaki son tüketime göre hesap yaptığından yakıt az kaldığı zaman hesaplaması tutmuyor, daha sonra az miktar yakıt alındığında da durum değişmiyor, göstergedeki menzile pek güvenmemek lazım.