Gönderen Konu: EDS ' ye yakalanan var mı?  (Okunma sayısı 3813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
EDS ' ye yakalanan var mı?
« : Ekim 10, 2008, 17:31:16 »
Yaklaşık bir sene önce (Kasım 2007) Balmumcu Kavşağı'ndan trafik ışıklarında kırmızıda geçtiğimi bildiren bir rapor, ikamet ettiğim adresime gönderildi. Belgede "kırmızı ışık ihlâli" diye belirtiyordu. Ancak benim gibi yakalanan sürücüler ayrıca rapor ile birlikte aracın kameralar tarafından çekilen o esnadaki plakası ile olan fotoğrafının da gönderildiğini söylediler. Aksine ben de fotoğraf felan yoktu. O zamanlar bu sistemler yeni uygulamaya geçmişti ve bundan da haberim yoktu. Kimisi de o anda bir trafik polis ekibinin plakamı alıp merkeze bildirmiş olabileceklerini söylediler ama bana bayağı bir anlamsız geldi (o saatte o kadar araç varken hemen beni mi görecekler)...... Aynı durum size de oldu mu ya da bir başkasına? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.....   

Toyota Club Türkiye

EDS ' ye yakalanan var mı?
« : Ekim 10, 2008, 17:31:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: EDS ' ye yakalanan var mı?
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2008, 21:10:05 »
 EDS'ler ilk zamanlar fotoğraf çekmiyordu. Günlük kayıt alınıyordu akşam olunca kasetten inceleme yapılıyordu. Fakat şimdi kamera bandını kimse incelemiyor. Harekete duyarlı kameralar fotoğraflıyor ve bu fotoları basıyor. Sonrasında ise bu fotoğrafları inceleyen memurlar fotodaki plakadan araç sahibinin bilgilerine ulaşıyor ve bu fotoyu da cezaya iliştirip araç sahibinde yolluyor. Hatta ambulans, itfaiye ve polis otolarına bile bu işlem uygulandığını ancak bu araçların sürücüleri o anda görevde olduklarını ispat eden görev belgeleriyle başvurduklarında cezayı ödemekten kurtulduklarını duydum.
 Bana da bu durumu bi trafik polisi arkadaş anlattı ne derece doğru bilemem.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2008, 13:01:42 »
  EDS iyidir. Ama EDS ile emniyet şeridi ihlallerini de gözlemeye başlamışlarken Moetrobüs güzergahının çoğu yerinde emniyet şeridi kaldırıldı.   <_<  Halbu ki oralardan hiç mi Ambulans, itfaiye geçmeyecek.  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2008, 13:29:47 »
Emniyet şeridi  itfaiye ve ambulans geçmesi için degildir.  Emniyetli bir şekilde acil durumda araçların durması içindir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2008, 14:31:12 »
Fahri trafik müfettişlerinden biri görüp ceza kesmiş de olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2008, 08:31:04 »
  :) Kusura bakmayın Yaman bey size katılamıyorum. Emniyet şeridi acil hallerde (buna makas atan araçlar, trafik sıkıştığına kendini çok önemli hisseden kimseler, kimi bölgelerdeki otostopçular vb. dahil değildir keisnlikle :) ) arıza, kaza gibi durumlar sonucunda aracın çekildiği şerittir. Burası tamam ancak ayrıca Emniyet Şeridi yol üzerinde bir kaza olduğunda ilerideki kaza noktasına Ambulans, Polis ve İtfaiye gibi gerekli ve görevli araçların en kısa zamanda ve trafiğe takılmadan ulaşabilmesi için var olan bir şerittir. Ancak malesef Türkiye'de ya gereksiz şekilde ihlal edildiğinden, ya da gereksiz görülüp toplu ulaşım hatırına kaldırılan!! bir satıh olduğundan maelsef olay yerine acil bir şekilde ulaşması gereken araçlar ters yönlerden mahale varmak zorunda kalıyor. Bunu kanıksamanın ise faydalı bir anlamı yoktur.
 Sonuç olarak Emniyet şeridi sadece arızalı vb. araçlar burada dursun diye yapılmamıştır, acil durumlar için ulaşım sağlama gibi özelliği de vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2008, 08:56:05 »
  8-) Bu konu trafik yasasının 71.maddesinde geçiyor..orada geçiş ütünlüğüne sahip araçlar trafik yasasının getirdiği kısıtlamalardan muaftır der.. bu yasa yeni değişti..fakat değişen kısım daha önceden milletvekillerine filan geçiş üstünlüğü tanıyordu..eskort vs. için bu kalktı.. yani özetliyecek olursak geçiş üstünlüğüne havi tüm araçlar bu şeritten geçerler..kendi aralarındaki üstünlük ise yasadaki sıralamaya göredir.  8-)
ha..tabi bu arada arıza yapmışta çekmiş bir araç varsa ..onu Allah korur..ne yapalım yasalarımız böyle.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2008, 19:30:23 »
Evet Hakan Bey bu konuda size katılıyorum, mantıklı düşünmek gerekirse acil durumlarda emniyet şeridinin geçiş üstünlüğüne sahip araçlara açık olması gerekir, Öner Bey in de dediği gibi o şeritte arızalı araç vb. etkenler bulunuyorsa, en sağ şeriddeki araçlar artık o geçiş üstünlüğüne sahip araca yardım ederler bu durumda. Zaten trafik tıkalı, yol vermekten sakınsalar bile gidecekleri yere kaç dk ya da sn erken varacaklar ki...Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2008, 19:38:18 »
bir arkadaşım kırmızı ışıkta geçerken eds eye yakalanmış adresine fotorafla ceza makbuzu gelmişti.diğer arkadaşların dediği gibi trafik müffettişleri ceze yazmış ola bilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2008, 21:06:49 »
O serit polis, itfaiye, ambulans gibi araclar icin ayrilmis.Bunlarin disinda bir aracin emniyet seridinde seyretmesi kural ihlali. Burada genellikle en soldaki serit acil durum seridi olarak kullaniliyor.

http://www.interstate-guide.com/images051/i-075_st_19.jpg
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2008, 07:55:37 »
  Evet orada kimi yerlerde fermuar şeklinde gidiş ve geliş olarak gerekli durumlarda yol açabiliyorlar dimi Ahmet? Burada heralde o aradan geçen ambulans olursa arkasını düşünemiyorum. :) Hele fermuarı ne hale getirirler o da meçhul. :)

Not: Burada en sol şerit sollama şeridi olamsına rağmen de facto bir şekilde gezinti şeridi. Yavaş ve etrafı izleyerek gidenler orayı kullanıyor genelde. Hatta hafif bir Commonwealth etkiside var burada. :) Çünkü en sağ şerit geçme şeridi olarak kullanılıyor genelde. (eh tabi sola yapışmış araçlar olunca) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2008, 09:18:50 »
  Evet orada kimi yerlerde fermuar şeklinde gidiş ve geliş olarak gerekli durumlarda yol açabiliyorlar dimi Ahmet? Burada heralde o aradan geçen ambulans olursa arkasını düşünemiyorum. :) Hele fermuarı ne hale getirirler o da meçhul. :)

Not: Burada en sol şerit sollama şeridi olamsına rağmen de facto bir şekilde gezinti şeridi. Yavaş ve etrafı izleyerek gidenler orayı kullanıyor genelde. Hatta hafif bir Commonwealth etkiside var burada. :) Çünkü en sağ şerit geçme şeridi olarak kullanılıyor genelde. (eh tabi sola yapışmış araçlar olunca) 
ii dedin yarıldım valla :D
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #12 : Ekim 30, 2008, 11:25:17 »
Orhan abinin dediği gibide olabilir fahri müfettişmidir nedir :D elinde kalem kağıt geziyorlar 2005 de eds varmıydı bilmiyorum ama ilk cezam eve öle gelmişti beşiktaştaki tramvay yoluna girmişmişim ? :D ama ne resim ne bişi birde aylar sonra geldi ki ben trafik tıkansın şerit değiştirmeyen adamım afedersiniz odun gibi beklerim.. çözemedim
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2008, 22:33:26 »
Yani plakanın yanlış yazılması da söz konusu olabilir. Mesela U harfi belki O şeklinde gözükebiliyor ya da 3 ile 8 rakamını da karıştırabiliyorlar... :D ama ben de çözemedim, Balmumcu Kavşağı nda kırmızı da geçtim diye ceza gönderdiler, bahsettiğim gibi foto felan da yoktu, hatırladığım kadarıyla en son ben geçtiğimde ışıklar sarıdan kırmızıya geçiş yapıordu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2008, 18:28:15 »
benim geldi calısırken parca lazım oldu ve biraz dalgın ve süratli giderken ısıkta duramayıp iice gaza bastık yesilköy havalimanı yolu sonuc ceza geldi harika resim cekiyorlar (yaya yolunun cizgisinin baslangıcını gectiginiz taktirde cezayı kesiyorlarmıs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Kasım 06, 2008, 18:34:46 »
erdem haklı ki şöyle birşeye dikkat ettim hava harp in orda ne olursa olsun sakın geçmeyin kesin geliyor.. :)bazı yerlerde tabeladan ibaret..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 08, 2008, 19:11:13 »
bir fotojenik cıkmısım ki sormayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Kasım 09, 2008, 01:53:56 »
:)))) biz toyotalar çok fotojeniğiz zaten eds zewk olsun diye çekiyor dayanamıyor bize :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 09, 2008, 15:57:30 »
NFS Most Wanted'da da bounty veriyordu kameradan 280-290 km/h hız ile geçince :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 09, 2008, 19:00:36 »
EDS Sistemi tarafından kesilen cezaların tamamı resim ile birlikte gönderilmektedir. Kırmızı ışık ta 2006 ve 2007 yılının ilk çeğreğinde 5 kavşakta ihlal resmi önden arkadan çekilerek iletildi bu günse toplam 140 noktada yer alan tüm kırmızı ışık ihlallerinde 3 adet resim çekilmekte (arkadan) ışığı geçerken geçtikten sonra ve yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf emniyet şeridinde de 70m. aralıklarla bulunan 3 kameradan ikisine yakalanan sürücü cezaya maruz kalır. Ayrıca Pusat bey sistem kurulduğu günden bu güne realtime merkez bağlantısı ile çalışıyor hiç bir zaman offline kayıt gece takip yapılmadı. İhlali gerçekleştiren aracın resmi saniyeler içersinde merkeze iletilmekte ve emniyet mensupları tarafından ihlal incelenerek onaylanmaktadır. 25 noktada emniyet şeridi ve çok yakın zamanda tramvay yolu ihlal tespiti olarakta uygulama devam edecek. Sabit noktaların dışında da MOBİLEDS çok yakında devreye alınarak park yasağı , hız ihlali v.b. ihlaller mobil olarak tespit edilecektir.